Reiszoeker

Rondreis Azië

Wanneer je een rondreis Azië wilt maken, kun je haast niet kiezen welk land je moet gaan bezoeken. Er zijn zoveel mooie bestemmingen! Van India tot Japan en van Indonesië tot China: door Azië reizen biedt veel verscheidenheid. Gelukkig zijn veel bestemmingen goed te combineren!

Wat denk je bijvoorbeeld van een reis door Vietnam en Cambodja, landen van het voormalige Indochina? India leent zich prima voor een combinatietour met Nepal. Ook de combinatie van het vriendelijke Maleisië met de stadstaat Singapore is goed te doen. Glimmende wolkenkrabbers en moderne winkelcentra, in Singapore is alles veilig en ontzettend schoon.

Azië rondreizen in beperkte tijd betekent dat je keuzes moet maken. Kies je voor India, dan is de keuze aan verschillende reizen binnen dit land al enorm! De deelstaat Rajasthan is fameus om zijn paleizen en lieve inwoners, maar vlak ook het schitterende zuiden van het land niet uit! Ontdek het Hollandse koloniale verleden van Sri Lanka of ga er op zoek naar wildlife zoals olifanten in de nationale parken. Bezoek de jungle, tempels en stranden van Thailand, vaar over Halong Bay in Vietnam of drink een glas kümüz en logeer in een traditionele joert in Kirgizië.

Tot voor kort was Myanmar voor toeristen moeilijk toegankelijk, maar tegenwoordig kun je ook dit land dat bekend staat als de ‘Lieveling van Boeddha’ ontdekken. Nepal heeft uiteraard de adembenemende Himalaya, waar je een avontuurlijke trektocht kunt ondernemen. In Indonesië ga je op zoek naar varanen en relax je tussen rijstterrassen en op tropische stranden.

Kortom: tijdens een rondreis Azië valt er genoeg te beleven. Voor welke bestemming kies jij?