Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Een ochtend in Tokyo...

Reiziger Jenna (30 jaar) over een bijzondere ochtend met Shoestring in Tokyo

Tokyo is een metropool van uitersten en contrasten, die je zal raken met haar schoonheid. Een stad waar je tussen grote neonreclames ineens een traditionele vrouw in kimono kunt tegenkomen. Waar je naast moderne wolkenkrabbers de prachtigste tempels kunt vinden en waar rebels geklede jongeren in het trendy Harajuku zorgen voor een wel heel apart straatbeeld!

"Het is klokslag vijf uur en we zijn met de reisbegeleider op weg naar de Tsukiji-vismarkt. Iedere ochtend, behalve op zondag, wordt hier de visafslag gehouden vanaf ongeveer 04:00 uur in de ochtend. Hier hebben duizenden restauranthouders en andere klanten uit de horeca van Tokyo de keus uit meer dan 400 visproducten. Om 05.20 uur start de veiling van tonijn, de specialiteit van deze markt. Het is fantastisch om te zien hoe handelaren strijden voor het mooiste en grootste stuk tonijn.

Stalletjes vol met sushi

De hectische vismarkt is een doolhof van stalletjes met bijzonder verse, exotische vissoorten, schelpdieren, inktvis, garnalen, krab en kreeft. In veel bakken zitten levende exemplaren. Mannen zijn bezig met enorme ijsblokken en slijpen hun messen; het is een zeer fotogeniek gebeuren! Even buiten de hangar vind je tal van winkeltjes, waar van alles te koop is, van gedroogde tonijn en tandenstokers tot houten slippers of porseleinen borden. Er zijn uiteraard ook stalletjes met sushi (goedkoop en super vers hier), tempura en zelfs curry’s.

Het was even vroeg opstaan, maar zoals onze reisbegeleider al zei: "als je de echte Japanse vissers- en handelaarscultuur wilt proeven, dan zal je eraan moeten geloven". En het was het meer dan waard!

Een exotisch stripverhaal

Om half tien schijnt de rust op de vismarkt terug te keren, maar wij wachten dit niet af. We ontbijten en nemen dan de metro naar de wijk van de sumoworstelaars, het Ryogoku district, waar we op bezoek gaan bij een sumo-beya, een trainingszaal voor sumoworstelaars. Bij het naar binnen gaan moeten de schoenen uit en kun je op een soort tatami (rieten matten) platformpje de oefeningen van deze spekreuzen gadeslaan. De kolossale sportmannen zweten flink en het is erg warm in de trainingsruimte door hun inspanningen.

Voor sumoworstelaars is trainen hun leven. Ondanks hun omvang (er is geen gewichtslimiet) bewegen sumoworstelaars (rikishi) snel en behendig in hun lendendoek, waardoor wedstrijden vaak kort duren. Doorgaans is een wedstrijd na tien seconden afgelopen! De verliezer is degene die het eerst met een ander lichaamsdeel dan de voetzolen de grond raakt, of uit de ring wordt geduwd. We zien verschillende van deze korte, maar erg spectaculaire wedstrijden. Het bezoek aan deze sumo-beya is bijzonder indrukwekkend: ik heb het idee dat ik naar een film zit te kijken of deelneem aan een exotisch stripverhaal..."

Met Shoestring naar Japan? Dat kan!

  » Groepsreis Japan Hoogtepunten - 10 dagen - vanaf € 1.599,-
  » Groepsreis Japan - 15 dagen - vanaf € 1.999,-
  » Groepsreis Japan Winter - 15 dagen - vanaf € 2.749,-
  » Groepsreis Japan 'on a Shoestring' - 22 dagen - vanaf € 2.799,-

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden