Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië

Tango en samba in één reis - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 17 DAGEN

Veelgestelde vragen

1. Wat is het voltage in Brazilie?

Het voltage in Brazilië is op sommige plaatsen 220 volt en op weer andere plaatsen slechts 110 volt. Je hebt veelal stekkers met twee platte pluggen nodig, dus denk aan een wereldstekker! Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

2. Heb je een visum voor Brazilie nodig?

Nee, voor Brazilië heb je geen visum nodig. Wel een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer.

3. Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Hoe kan ik het best betalen in Brazilie?

De Braziliaanse munteenheid is de Real. In alle grote plaatsen kun je pinnen met je pinpas met Cirrus- of Maestro-logo. Tegenwoordig kun je zelfs in de meeste kleinere plaatsen hiermee terecht. Het komt echter wel eens voor dat een pinautomaat leeg is, dus neem  voor de zekerheid ook een bedrag aan contante US dollars mee. Deze zijn ook handig om excursies mee te betalen.Het gebruik van creditcards is wijdverspreid in Brazilië, zowel in restaurants als winkels.

Kijk voor de laatste mogelijkheden op http://www.mastercard.com/nl of http://www.mastercard.com/be5. Is Brazilie veilig?

In de grote steden moet je rekening houden met kleine criminaliteit, buiten de grote metropolen is het over algemeen veilig en rustig. Op openbare plekken als luchthavens en busstations lopen veel zakkenrollers rond. In Rio de Janeiro moet je extra oppassen, zeker op en rond de stranden. Laat je waardevolle spullen zo mogelijk achter in de kluisjes van het hotel. De reisleider kan je precies vertellen hoe je de risico's het beste vermijdt. 

6. Waar wordt er overnacht in Brazilië?

Je overnacht in middenklasse hotels en pousada's in tweepersoonskamers met eigen badkamer. 

 

7. Wat is de beste reistijd voor Brazilie?

Je kunt het hele jaar goed reizen in Brazilie. Er is niet een specifieke regenperiode.  Van mei t/m september kan het in het zuiden 's avonds koud worden (10 tot 15 graden). Het is dus verstandig om ook wat warme kleding mee te nemen. In Rio en omgeving is de temperatuur en hele jaar door aangenaam. De warmste tijd is van november t/m februari.

8. Is er in de hotels Wifi beschikbaar?

In de meeste hotels van de grotere steden is wifi aanwezig.

9. Wat voor kleding moet ik meenemen?

Brazilie is een tropisch land, dus neem luchtige kleding mee. Houd er wel rekening mee dat het op sommige plaatsen 's-avonds fris kan zijn. Neem daarom ook een warme (fleece)trui mee, een shirt met lange mouwen,  en een of meerdere lange broeken. Een regenjack of poncho is aan te raden. Denk verder aan een paar goed ingelopen wandelschoenen en een paar sandalen of slippers.  

1. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Argentinie?

We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld  in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kan je in Argentinië veel beter uit de voeten ivm de wisselkoers en de kosten van het pinnen). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en  zonder gaten). Excursies kun je het beste betalen met US dollars.
Je kunt  lokale valuta opnemen bij geldautomaten met je bankpas met Cirrus- of Maestro-logo. Houd er rekening mee dat pinautomaten het niet altijd doen. Mocht je een creditcard hebben, is het aan te raden deze naast je pinpas mee te nemen.

2. Hoe wordt er gereisd tijdens de Argentinië groepsreizen?

Je reist afwisselend met het openbare (nacht)bussen, privé bussen en een binnenlandse vlucht. 

3. Wat is de beste reistijd voor Argentinie?

De meest geschikte reistijd voor Argentinië loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. 
Noord-Argentinië kan het het hele jaar door bezocht. 
Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25°C.

4. Moet ik een slaapzak meenemen?

Voor de Brazilie/Argentinie reis (reiscode SBA) is het niet nodig om een slaapzak mee te nemen.

5. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?

Een visum is met een Nederlands of Belgisch paspoort niet nodig voor Argentinië. Wel moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Argentinië.

6. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?

We raden je aan om contact op te nemen met de provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 

7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?

In Argentinië  wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend maar vleesvervangers kennen ze niet.  Echter in de meeste plaatsen zijn tegenwoordig steeds meer goede mogelijkheden om vegetarisch te eten. Zeker in Buenos Aires heb je een uitgebreide keuze aan restaurants waar je heel goed vegetarisch kunt eten. 

8. Welke inentingen heb ik nodig voor Argentinie?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden