Alternate Text

Groepsreis China in twee weken

Ontdekkingstocht door het land van Mao - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 599,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 16 DAGEN

Groepsreis China in twee weken

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis China in twee weken

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Beijing

Beijing

Beijing, een stad met ontzettend veel monumenten zoals het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel en de vele mooie stadsparken. Niet ver van Beijing vind je de Chinese Muur. | China

Pingyao

Pingyao

Loop rond in het oude keizerlijke China. In Pingyao vind je oude sfeervolle koopmanshuizen. Ook interessant is een bezoek aan de Shuanglin tempel en het huis van de familie Qiao waar de film 'Raise the Red Lantern' is opgenomen. Pingyao prijkt op de Werelderfgoedlijst | China

Xi'an

Xi'an

Xi’an was de eerste keizerlijke hoofdstad van China en startpunt van de Zijderoute. Ga fietsen op de stadsmuur en bezoek de moskee, de markt en de pagode van de Grote Wilde Gans. Een bezienswaardigheid die je hier ongetwijfeld niet wilt missen, is het wereldberoemde terracotta leger | China

Yangshuo

Yangshuo

Een absolute aanrader en unieke belevenis is een boottocht per bamboevlot over de Li-rivier! |China

Ping'an

Ping'an

Wandel door de uitgestrekte rijst terrassen en ontmoet de dames van de Zhuang-minderheid. |China

Hongkong

Hongkong

Ontdek de fantastische stad Hong Kong! Een plek waar je een keer geweest moet zijn! |China

Luoyang en Longmen grotten

Luoyang en Longmen grotten

Op omgeveer 13 km van Luoyang liggen de boeddhistische grotten van Longmen. In de steile rotswand langs de Yi-rivier zijn vele boeddhistische beeltenissen uitgehouwen. |China

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Beijing Beijing
3 Beijing Beijing
4 Beijing / Optioneel: Chinese Muur en Zomerpaleis Beijing
5 Trein Beijing – Pingyao Pingyao
6 Pingyao Pingyao
7 Trein Pingyao – Xi’an Xi'an
8 Xi'an / Optioneel: Terracottaleger Xi'an
9 Bus, Trein Xi’an – Luoyang – Longmen – Shaolintempel – Zhengzhou – Guilin Nachttrein naar Guilin
10 Bus Guilin – Ping’an (Longji-rijstterrassen) Ping’an (Longji-rijstterrassen)
11 Bus Ping’an – Yangshuo Yangshuo
12 Yangshuo Yangshuo
13 Bus, Trein Yangshuo – Gongcheng – Guangzhou – Hongkong Hongkong
14 Hongkong Hongkong
15 Hongkong Vliegtuig
16 Vliegtuig Vertrek Hongkong - Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
190
306
281
3

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Vandaag begint je groepsreis 'China in 2 weken'. Je vliegt van Amsterdam naar Beijing. Je komt de volgende dag aan op de Chinese luchthaven, waar je wordt opgewacht door je Engelstalige reisbegeleider. Hij/zij brengt je naar je hotel in de Chinese hoofdstad. Het immense land heeft een oppervlakte van enkele honderden malen Nederland en een bevolking van meer dan 1 miljard mensen.

Beijing is sinds eeuwen de hoofdstad van een van de grootste rijken ter wereld. In de 13de eeuw werd de stad door de Mongolen gesticht om het rijk te besturen dat zich uitstrekte van Korea tot Hongarije, en later de hoofdstad van de Ming keizers.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 2: Beijing

Vrij na aankomst. In Beijing en omgeving vind je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van China. Wie wil kan rustig beginnen met een wandeling door de hutongs, de oude volkswijkjes van Beijing. De mensen wonen in hofjes van een aantal huizen bij elkaar. Je ziet grootouders met hun kleinkinderen spelen en je vindt er kleine winkels die allerlei dagelijkse benodigdheden verkopen.

's Avonds zou je eventueel een bezoek kunnen brengen aan de Peking Opera, die niet te vergelijken is met onze westerse opera. Het gezang klinkt klagelijk en gaat erg langzaam. Het is wel schitterend om een keer te zien, ook omdat er prachtige kostuums gedragen worden.

Dag 3: Beijing

Vrije dag. Het hart van Beijing, en van China, is sinds 1949 het Tiananmen Plein, het Plein van de Hemelse Vrede. Op 1 oktober van dat jaar riep Mao Zedong er de Volksrepubliek China uit. Families Chinezen wandelen er rond, mensen laten vliegers op, er staan foto- en ijsstalletjes.

Aan het plein staan kolossen in stalinistische stijl, de Grote Hal van het Volk en het Historisch Museum. Aan de zuidkant van het plein staat het mausoleum van Mao Zedong. Belangrijker is de prachtige keizerlijke Verboden Stad. De omvang van het complex is enorm. Het meet bijna een kilometer bij 700 meter, en telt 9.999 vertrekken. De keizerlijke stad is prachtig in beeld gebracht door de Italiaan Bertolucci in zijn film 'The Last Emperor'.

Dag 4: Beijing / Optioneel: Chinese Muur en Zomerpaleis

Vrije dag. Een ander hoogtepunt is de Chinese Muur. Deze slingert zich ten noorden van Beijing door de bergen. Er zijn een aantal plaatsen waar je de muur op kunt om dit machtige bouwwerk tet bewonderen. Een mooi keizerlijk paleis is het Zomerpaleis. Het heeft schitterende paviljoens, tempels en een grote marmeren boot die keizerinweduwe Cixi heeft laten maken om dinertjes op te houden. Je reisbegeleider organiseert een gecombineerde optionele excursie naar de Chinese Muur en het Zomerpaleis.

Beijing heeft als culinair hoogstandje de Peking eend. Het is leuk om met een aantal mensen dit speciale gerecht te eten. In China eet men gewoonlijk met een aantal mensen aan een ronde tafel met in het midden een draaischijf. In de hotels hebben ze westers bestek, maar in de kleine lokale restaurants moet je echt met stokjes eten! Je zult merken dat het heel snel went.

Dag 5: Beijing – Pingyao

De ochtend heb je tijd om nog het een en ander in Beijing te bekijken. Een hoogtepunt is de Tempel van de Hemel. De tempel ligt in een groot park, waar de inwoners van Beijing vaak 's ochtends vroeg bij elkaar komen om tai chi of een vorm van zwaar vechten te beoefenen.

’s Middags reis je per hogesnelheidstrein van Beijing naar het traditionele stadje Pingyao, dat is uitgeroepen door UNESCO tot Cultureel Werelderfgoed.

* Shoestring steunt: New Day Foster Home (Beijing, China)

Vlakbij Beijing ligt het New Day Foster Home. In dit weeshuis worden niet alleen wezen opgevangen, maar ook belangrijke operaties uitgevoerd bij kinderen in levensgevaar. Dit project loopt voor een groot deel op vrijwilligers, tot aan de chirurgen aan toe. Mede door onze donaties zijn kinderen die nog een paar dagen te leven hadden nu weer buiten aan het spelen! Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 6: Pingyao

Vrije dag. Pingyao was in de 19de eeuw het financiële handelscentrum van China. Je waant je meteen in het oude China. De imposante, hoge stadsmuren hebben nog dienstdoende stadspoorten. Al slenterend door de nauwe straatjes kom je vast uit in een van de restaurants of theehuizen die gevestigd zijn in de prachtige oude koopmanshuizen. De lokale noedelgerechten mag je hier zeker niet missen.

Hoe groen kun je gaan? TIP

In Pingyao slaap je in een authentiek guesthouse (onder voorbehoud). De kamers zijn gelegen rond een vierkante binnenplaats, de kamers zijn traditioneel, evenals de bedden die in Noord-China 'Kang' worden genoemd. De inkomsten helpen de familie die dit guesthouse beheert een stap verder!

Dag 7: Pingyao – Xi’an

Je vermaakt je vast nog uren in pittoresk Pingyao. Mocht je genoeg hebben van de herrie van rinkelende fietsbellen van de riksjarijders, dan kun je een optionele excursie maken naar Wangjia Dayuan en de Shuanglin tempel. In Shuanglin kom je oog in oog te staan met wel 2000 oude beeldjes van klei uit de Song- en Yuan-dynastie. Wangjia Dayuan is een karakteristiek fort van de familie Wang met talloze rijk gedecoreerde binnenplaatsen, mooie poorten met een enorme verdedigingsmuur er omheen. Het fort wordt regelmatig gebruikt als achtergrond voor Chinees historische films.

Hoe groen kun je gaan? TIP

In de loop van de middag neem je de hogesnelheidstrein naar Xi’an, waar je overnacht. ’s Avonds kun je de stad al in. Xi'an is in historisch opzicht een zeer belangrijke stad.

* New Day Foster House (Beijing, China)

In samenwerking met onze lokale agent steunt Shoestring het New Day Foster House.
Lees meer

Dag 8: Xi'an / Optioneel: Terracottaleger

Vrije dag. Je kunt kiezen voor een gecombineerde excursie naar het Terracottaleger en de Grote Ganspagode. Even buiten de stad is het beroemde Terracottaleger van keizer Qin Shihuang. Duizenden manshoge kleisoldaten bewaken zijn graftombe uit de 3de eeuw voor Christus.

Je kunt in Xi'an heerlijk ronddolen in het islamitische gedeelte van de stad. Het is levendig wijkje met in het midden de oude moskee. Je ziet kinderen die Arabische les krijgen, straatrestaurants waar de meeste heerlijke maaltijden worden bereid en veel winkeltjes en kraampjes met snuisterijen. De moskee is een mix van islamitische en Chinese bouwstijl en heeft een rustieke ommuurde tuin. Op straat kun je in deze wijk lekkere kebab eten. De 14 km lange stadsmuur uit deze tijd is nog grotendeels intact.

Dag 9: Xi’an – Luoyang – Longmen – Shaolintempel – Zhengzhou – Guilin

's Ochtends stap je op de hogesnelheidstrein naar Luoyang. Je brengt een bezoek aan de Longmengrotten en het Shaolinklooster. In de avond stap je op de nachttrein van Zhengzhou naar Guilin.

In het 1500-jarige Shaolinklooster werd de later wereldwijd bekende vechtsport Kung Fu ontwikkeld. Het complex bestaat uit een aantal fraaie gebouwen uit de Ming- en Chingdynastie. Tegenwoordig worden er weer leerlingen onderricht in o.a. (Zen-)meditatie en vechtsport.

Je bezoekt de boeddhistische grotten van Longmen. In de steile rotswand langs de Yi-rivier zijn een groot aantal nissen en kamers in de rotsen uitgehouwen, voorzien van de prachtigste voorbeelden van boeddhistische beeldhouwkunst uit de noordelijke Wei- en de Tang-dynastie. Het meest indrukwekkend is de 17 meter hoge Boeddha Vairocana.

Dag 10: Guilin – Ping’an (Longji-rijstterrassen)

Vanaf het treinstation van Guilin rijd je naar de Longji-rijstterrassen die even buiten Longsheng liggen. De hoge heuvels zijn volledig met rijstterrassen bebouwd. Prachtig! Vanuit Ping'an kun je een mooie wandeling maken naar de Yao- en Zhuang-dorpjes in de omgeving. Korte tochten langs speciaal aangelegde uitkijkpunten over de terrassen zijn eenvoudig zelfstandig te ondernemen. Wil je een langere tocht maken, dan is het aan te raden met een lokale gids te gaan. Natuurlijk hoef je niets en kun je ook gewoon genieten van een goed boek te midden van deze prachtige omgeving.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je logeert in het dorpje Ping'an in het houten guesthouse van een lokale Zhuang-familie. Bij een parkeerplaats houdt de weg op en is het nog vijftien minuten omhooglopen over een rotstrap naar de accommodatie. Je bagage kan door de lokale bevolking voor een kleine vergoeding gedragen.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 11: Ping’an – Yangshuo

Na de afdaling van de Longji-rijstterrassen reis je tijdens je China rondreis naar Yangshuo waar je in de middag arriveert. Je zit nu midden in het gebied met China's meest karakteristieke landschap. Karstbergen rijzen bijna loodrecht op uit de rijstvelden, die verder onderbroken worden door bamboebos en kleine dorpen. In de vroege zomer ligt het land er tropisch groen bij, tegen de oogsttijd kleuren de velden goudbruin. Afhankelijk van het seizoen kun je de boeren zien ploegen met hun buffels, de rijst zien uitplanten met de hand, of zien maaien met een sikkel. Yangshuo zelf is een bedrijvig plaatsje, de hoofdstraat zit vol met restaurantjes, winkeltjes en terrassen.

Dag 12: Yangshuo

Vrije dag. In de omgeving van Yangshuo kun je een prachtige fiets- of wandeltocht maken. Lokale boeren laten je graag tegen een kleine vergoeding hun omgeving, dorp en huis zien, waar je wordt uitgenodigd voor een maaltijd. Het geeft je een indruk van het leven van de honderden miljoenen boeren die China telt.

’s Avonds kun je optioneel naar een spectaculaire ‘sound & light’ show van circa een uur. Deze speelt zich buiten af met het karstgebergte als decor. Hij is geregisseerd door Zhang Yimou, die naast diverse films ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing heeft geregisseerd.

Dag 13: Yangshuo – Gongcheng – Guangzhou – Hongkong

Al vroeg ga je naar het treinstation van Gongcheng, waar je op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou stapt. Daar stap je over op de trein naar Hongkong, waar je aan het eind van de middag arriveert. En het moet maar meteen gezegd worden: Hongkong is een geweldige stad waar je echt een keer geweest moet zijn.

Dag 14: Hongkong

Vrije dag. Hoewel de oppervlakte niet erg groot is, is de ‘skyline’ met zijn kolossale wolkenkrabbers geweldig. Pak de Starferry over Victoria Bay om naar Hongkong Island te gaan, stap in het trammetje naar Victoria Peak (bijna loodrecht omhoog) of rust uit in een van de groene parken die verscholen liggen in de stad. Hongkong is natuurlijk ook een winkelstad bij uitstek, er zijn veel ‘shopping malls’ en de enorme hoeveelheid aan neonreclames doet bijna pijn aan je ogen! Hongkong bruist dag en nacht.

Dag 15: Hongkong

Je hebt deze dag nog ter vrije besteding in Hongkong. Je kunt eventueel het ‘oude’ Hongkong verkennen: struin de smalle straten af, bezoek de hectische marktjes op zoek naar Chinese curiosa, glip even een van de vele tempels in en smul tussendoor van een dimsum lunch.

Aan het eind van de dag (afhankelijk van je definitieve vluchttijd; gepland kort na middernacht) vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 16: Vertrek Hongkong - Aankomst Amsterdam

Na middernacht vlieg je vanuit Hongkong naar Amsterdam, waar je ook vandaag nog aankomt. Hier komt helaas een einde aan deze prachtige China groepsreis. Je kunt er ook voor kiezen een verlenging Hongkong bij te boeken.

Uiterlijk 6 weken voor vertrek hebben we je correcte paspoortgegevens nodig inclusief een kopie van je paspoort i.v.m. het reserveren van de treintickets. Deze worden gereserveerd door onze agent refererende aan je officiële voornaam zoals in het paspoort vermeld (meisjesnaam voor gehuwde vrouwen) en paspoortnummer. Indien deze niet correct worden ingevuld, kan dit problemen ter plaatse veroorzaken daar de tickets niet wijzigbaar zijn en vaak niet opnieuw kunnen worden gereserveerd.

Verleng je reis

  • Verlenging Hongkong?
    Je kunt er voor kiezen je verblijf in Hongkong te verlengen (opgeven bij boeking). Er valt voldoende te beleven om je dagenlang in deze wereldstad te vermaken. Een hotelverlenging kan voor € 160 per kamer per nacht (een verblijf in de maand oktober is duurder, namelijk € 180 per kamer per nacht). Wil je er een transfer bij van je hotel naar de luchthaven dan kunnen we dit regelen voor € 75 per taxi of busje. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar de luchthaven gaan, bijvoorbeeld met de ‘airport shuttle train’ (die vanaf ‘Central’ rechtstreeks naar de luchthaven gaat), een lokale bus of taxi. Geef bij boeking aan hoeveel nachten je wilt verlengen en of je er een transfer bij wilt. Je kunt dit aangeven door het vakje ‘Ik wens later terug te vliegen en / of een hotel arrangement bijboeken’ aan te vinken in het boekingsformulier. Aangezien we je terugvlucht moeten uitstellen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden