Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis China in twee weken

Ontdekkingstocht door het land van Mao - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 549,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 16 DAGEN

Groepsreis China in twee weken

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis China in twee weken

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Beijing

Beijing

Beijing, een stad met ontzettend veel monumenten zoals het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel en de vele mooie stadsparken. Niet ver van Beijing vind je de Chinese Muur. | China

Pingyao

Pingyao

Loop rond in het oude keizerlijke China. In Pingyao vind je oude sfeervolle koopmanshuizen. Ook interessant is een bezoek aan de Shuanglin tempel en het huis van de familie Qiao waar de film 'Raise the Red Lantern' is opgenomen. Pingyao prijkt op de Werelderfgoedlijst | China

Xi'an

Xi'an

Xi’an was de eerste keizerlijke hoofdstad van China en startpunt van de Zijderoute. Ga fietsen op de stadsmuur en bezoek de moskee, de markt en de pagode van de Grote Wilde Gans. Een bezienswaardigheid die je hier ongetwijfeld niet wilt missen, is het wereldberoemde terracotta leger | China

Guilin

Guilin

Yangshou is wereldberoemd om zijn waanzinnig mooie karstlandschappen en mag zeker niet op je reis door China ontbreken. Vanuit Guilin wordt je in zo’n anderhalf uur naar je hotel in deze schitterend gelegen plaats gebracht.

Yangshuo

Yangshuo

Een absolute aanrader en unieke belevenis is een boottocht per bamboevlot over de Li-rivier! |China

Yangshuo

Yangshuo

Yangshuo is een absolute aanrader en unieke belevenis is een boottocht per bamboevlot over de Li-rivier!

Hongkong

Hongkong

Ontdek de fantastische stad Hong Kong! Een plek waar je een keer geweest moet zijn! |China

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - Beijing Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Beijing Beijing
3 Beijing Beijing
4 Beijing Beijing
5 Trein Beijing - Pingyao Nachttrein naar Pingyao
6 Pingyao Pingyao
7 Trein Pingyao - Xi'an Xi'an
8 Xi'an Xi'an
9 Trein Xi'an - Guilin Nachttrein naar Guilin
10 Bus Guilin - Yangshuo Yangshuo
11 Yangshuo Yangshuo
12 Yangshuo / Excursie Ping’ an Yangshuo
13 Yangshuo Yangshuo
14 Bus, Trein Yangshuo – Gongcheng – Hongkong Hongkong
15 Bus Hongkong Vliegtuig
16 Vliegtuig Vertrek Hongkong - Aankomst Amsterdam Amsterdam

1
10
3
6
17
27
6
3
11
11
15
1
0
8
0
0
0
2
0
148
240
227
0

Dag 1: Amsterdam - Beijing

Vandaag begint je groepsreis 'China in 2 weken'. Je vliegt van Amsterdam naar Beijing. Je komt de volgende dag aan op de Chinese luchthaven, waar je wordt opgewacht door je Engelstalige reisbegeleider. Hij/zij brengt je naar je hotel in de Chinese hoofdstad.

Beijing is sinds eeuwen de hoofdstad van een van de grootste rijken ter wereld. In de 13de eeuw werd de stad door de Mongolen gesticht om het rijk te besturen dat zich uitstrekte van Korea tot Hongarije, en later de hoofdstad van de Ming keizers.

Dag 2: Beijing

Vrij na aankomst. In Beijing en omgeving vind jeenkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van dit immense land met een oppervlakte van enkele honderden malen Nederland en een bevolking van meer dan 1 miljard mensen. Wie wil kan rustig beginnen met een wandeling door de hutongs, de oude volkswijkjes van Beijing. De mensen wonen in hofjes van een aantal huizen bij elkaar. Je ziet grootouders met hun kleinkinderen spelen en je vindt er kleine winkels die allerlei dagelijkse benodigdheden verkopen.

's Avonds zou je eventueel een bezoek kunnen brengen aan de Peking Opera, die niet te vergelijken is met onze westerse opera. Het gezang klinkt klagelijk en gaat erg langzaam. Het is wel schitterend om een keer te zien, ook omdat er prachtige kostuums gedragen worden.

Dag 3: Beijing

Vrije dag. Het hart van Beijing, en van China, is sinds 1949 het Tiananmen Plein, het Plein van de Hemelse Vrede. Op 1 oktober van dat jaar riep Mao Zedong er de Volksrepubliek China uit. Families Chinezen wandelen er rond, mensen laten vliegers op, er staan foto- en ijsstalletjes.

Aan het plein staan kolossen in stalinistische stijl, de Grote Hal van het Volk en het Historisch Museum. Aan de zuidkant van het plein staat het mausoleum van Mao Zedong. Belangrijker is de prachtige keizerlijke Verboden Stad. De omvang van het complex is enorm. Het meet bijna een kilometer bij 700 meter, en telt 9.999 vertrekken. De keizerlijke stad is prachtig in beeld gebracht door de Italiaan Bertolucci in zijn film 'The Last Emperor'.

* Shoestring steunt: New Day Foster Home (Beijing, China)

Vlakbij Beijing ligt het New Day Foster Home. In dit weeshuis worden niet alleen wezen opgevangen, maar ook belangrijke operaties uitgevoerd bij kinderen in levensgevaar. Dit project loopt voor een groot deel op vrijwilligers, tot aan de chirurgen aan toe. Mede door onze donaties zijn kinderen die nog een paar dagen te leven hadden nu weer buiten aan het spelen! Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Beijing

Vrije dag. Een ander hoogtepunt is de Chinese Muur. Deze slingert zich ten noorden van Beijing door de bergen. Er zijn een aantal plaatsen waar je de muur op kunt en dit machtige bouwwerk kunt bewonderen. De reisbegeleider kan behulpzaam zijn bij het organiseren van een dagtocht naar de Chinese Muur.

Verder heeft Beijing als culinair hoogstandje natuurlijk de Peking eend. Het is leuk om met een aantal mensen dit speciale gerecht te eten. In China eet men gewoonlijk met een aantal mensen aan een ronde tafel met in het midden een draaischijf. Gerechten worden voor de hele groep besteld en niet, zoals bij ons, dat iedereen een eigen gerecht bestelt. In de hotels hebben ze wel westers bestek, maar in de kleine lokale restaurantjes moet je echt met stokjes eten! Je zult echter merken dat het heel snel went.

Dag 5: Beijing - Pingyao

Tot halverwege de middag heb je tijd om nog het een en ander in Beijing te bekijken. Een mooi keizerlijk paleis is het Zomerpaleis. Dit ligt aan de rand van de stad en heeft schitterende paviljoens, tempels en een grote marmeren boot die keizerinweduwe Cixi heeft laten maken om dineetjes op te houden. Een ander hoogtepunt is de Tempel van de Hemel. De tempel ligt in een groot park, waar de inwoners van Beijing vaak 's ochtends vroeg bij elkaar komen om tai qi of een vorm van zwaard vechten te beoefenen.

In de namiddag nemen we de hardsleeper nachttrein naar Pingyao, waar je de volgende ochtend aankomt.

NB: Je kunt eventueel ook per hogelsnelheidstrein van Beijing naar Pingyao, Deze snelle trein doet er circa 4 uur over. Als je dat wilt, geef dit dan op bij boeking. Meer info vind je onder het kopje 'Excursies'. 

Dag 6: Pingyao

In de ochtend kom je aan in het traditioneel Chinese stadje Pingyao, dat nog maar net is uitgeroepen door Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed. Pingyao was in de 19de eeuw het financiële handelscentrum van China waar nu de monumentale koopmanshuizen uitermate goed bewaard zijn gebleven. Je waant je in het oude China door de imposante en stoffige stadsmuren met nog dienstdoende stadspoorten. Al slenterend door de nauwe straatjes binnen de stadsmuren kom je vast uit in een van de restaurantjes of theehuizen die gevestigd zijn in de prachtige oude koopmanshuizen. De lokale noedelsgerechten mag je hier zeker niet missen.

Hoe groen kun je gaan? TIP

In Pingyao slaap je in een authentiek guesthouse. De kamers zijn gelegen rond een vierkante binnenplaats, de kamers zijn traditioneel, evenals de bedden die in Noord China 'Kang' worden genoemd. De inkomsten helpen de familie die dit guesthouse beheert een stap verder!

Dag 7: Pingyao - Xi'an

Je vermaakt je vast nog uren in pittoresk Pingyao. Mocht je niet meer tegen de herrie kunnen van de rinkelende fietsbellen van de riksjarijders dan kun je altijd nog een taxi nemen naar het rustige Shuanglin klooster waar je oog in oog komen te staan met wel 2000 oude beeldjes van klei uit de Song- en Yuan-dynastie. Ook kun je een excursie maken naar 'Wangjia dayuan', een karakteristiek fort van de familie Wang met talloze rijk gedecoreerde binnenplaatsen, mooie poorten met een enorme verdedigingsmuur er omheen. Dit fort wordt regelmatig gebruikt als achtergrond voor Chinees historische films.

Aan het eind van de middag neem je de hogesnelheidstrein naar Xi’an, waar je overnacht. ’s Avonds kun je de stad al in.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Xi'an

Vrije dag. Xi'an is in historisch opzicht een zeer belangrijke stad. Even buiten de stad is het beroemde Terracotta leger van keizer Qin Shihuang. Duizenden manshoge kleisoldaten bewaken zijn graftombe uit de 3de eeuw voor Christus. Deze keizer verenigde China en standaardiseerde maten, gewichten en het schrift. Qin Shihuang liet ook de Chinese Muur bouwen.

Je kunt in Xi'an heerlijk ronddolen in het islamitische gedeelte van de stad. Het is levendig wijkje met in het midden de oude moskee. Je ziet kinderen die Arabische les krijgen, mannen en vrouwen die op straat in kleine restaurants de meeste heerlijke maaltijden klaar maken en veel winkeltjes en kraampjes met snuisterijen. De moskee is een mix van islamitische en Chinese bouwstijl en heeft een rustieke ommuurde tuin. Op straat kun je in deze wijk lekkere kebab eten. De 14 km lange stadsmuur uit deze tijd is nog grotendeels intact.

Dag 9: Xi'an - Guilin

Aan het begin van de avond neem je de hardsleeper trein naar Guilin, een rit van 1967 km! Omdat je nu voor een deel ook overdag reist, kun je genieten van de mooie landschappen onderweg. De volgendedag kom je aan in Guilin (verwachte aankomsttijd circa 21.30 uur. Wijzigingen voorbehouden).

NB: Je kunt ervoor kiezen om het traject tussen Xi’an en Guilin af te leggen per vliegtuig (in plaats van de nachttrein). Wij zorgen voor het transfer van het hotel in Xi’an naar de luchthaven van Xi’an, de vlucht van Xi’an naar Guilin, en het transfer van de luchthaven in Guilin naar het hotel in Yangshuo. Je verblijft 1 nacht langer in Yangshuo. Als je dit wilt, geef dat dan door bij de boeking van je reis. Kijk voor meer informatie onder het tabblad 'Excursies'.

Dag 10: Guilin - Yangshuo

Je reist per bus van het station van Guilin naar Yangshuo, een plaatsje in het wereldberoemde karstlandschap van Zuid-China. Je zit nu midden in het gebied met China's meest karakteristieke landschap. Karstbergen rijzen bijna loodrecht op uit de rijstvelden, die verder onderbroken worden door bamboebos en kleine dorpen. In de vroege zomer ligt het land er tropisch groen bij, tegen de oogsttijd kleuren de velden goudbruin. Afhankelijk van het seizoen kun je de boeren zien ploegen met hun buffels, de rijst zien uitplanten met de hand, of zien maaien met een sikkel.

Dag 11: Yangshuo

Hoe groen kun je gaan? TIP

In de omgeving van Yangshuo zijn prachtige fietstochten te maken. Lokale boeren laten je graag tegen een kleine vergoeding hun omgeving, dorp en huis zien, waar je wordt uitgenodigd voor een maaltijd. Het geeft je een indruk van het leven van de honderden miljoenen boeren die China telt.

Of ga mee met een van de vissers die met felle gaslampen vissen lokken, die door getrainde aalscholvers worden gevangen. Door een ring om hun hals blijft de vis in hun keel hangen, waar de visser ze met een handige beweging uit te voorschijn weet te krijgen. Yangshuo zelf is een bedrijvig stadje, de hoofdstraat zit vol met restaurantjes, winkeltjes en terrassen.

’s Avonds kun je optioneel naar een spectaculaire ‘sound & light’ show van circa een uur. Deze speelt zich buiten af met het karstgebergte als decor. Hij is geregisseerd door Zhang Yimou, die naast diverse films ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing heeft geregisseerd.

Dag 12: Yangshuo / Excursie Ping’ an

Vrije dag. Je vermaakt je vast nog wel in Yangshuo. Maar je kunt ook een optionele dagexcursie maken naar Ping'An, waar de beroemde rijstterrassen van Longji (ook wel Longsheng genoemd) liggen. De rijstterrassen zijn soms erg steil en strekken zich uit over een hele bergrug. Er is een mooi (soms steil) geplaveid wandelpad uitgezet met twee uitzichtpunten. Ping’An is het gebied van de Yao-minderheid, die bekend is om de prachtige vrouwen met bijzonder lang haar, dat ze om het hoofd draperen met een soort van knot aan de voorkant. Ze dragen zwarte rokken en daarboven een hardroze hesje.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Yangshuo

Vrije dag. Je kunt eventueel van het karstlandschap genieten op een bootje op de rivier de Li. Ook (nog) een fietstochtje of een ontspannen wandeling zijn goede opties.

Dag 14: Yangshuo – Gongcheng – Hongkong

Al vroeg ga je naar het treinstation van Gongcheng, waar je op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou stapt. Daar stap je over op de trein naar Hongkong, waar je aan het eind van de middag arriveert. En het moet maar meteen gezegd worden: Hongkong is een geweldige stad waar je echt een keer geweest moet zijn. Hoewel de oppervlakte niet erg groot is, is de’ skyline’ met zijn kolossale wolkenkrabbers geweldig. Pak de Starferry over Victoria Bay om naar Hongkong Island te gaan, stap in het trammetje naar Victoria Peak (bijna loodrecht omhoog) of rust uit in een van de groene parken die verscholen liggen in de stad. Hongkong is natuurlijk ook een winkelstad bij uitstek, er zijn veel ‘shopping malls’ en de enorme hoeveelheid aan neonreclames doet bijna pijn aan je ogen! Hongkong bruist dag en nacht.

Dag 15: Hongkong

Je hebt deze dag nog ter vrije besteding in Hongkong. Je kunt eventueel het ‘oude’ Hongkong verkennen: struin de smalle straten af, bezoek de hectische marktjes op zoek naar Chinese curiosa, glip even een van de vele tempels in en smul tussendoor van een dimsum lunch.

Aan het eind van de dag (afhankelijk van je definitieve vluchttijd; gepland kort na middernacht) vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis.

Dag 16: Vertrek Hongkong - Aankomst Amsterdam

Na middernacht vlieg je vanuit Hongkong naar Amsterdam, waar je ook vandaag nog aankomt. Hier komt helaas een einde aan deze prachtige China groepsreis. Je kunt er ook voor kiezen een verlenging Hongkong bij te boeken.

Uiterlijk 6 weken voor vertrek hebben we je correcte paspoortgegevens nodig inclusief een kopie van je paspoort i.v.m. het reserveren van de treintickets. Deze worden gereserveerd door onze agent refererende aan  je officiële voornaam zoals in het paspoort vermeld (meisjesnaam voor gehuwde vrouwen) en paspoortnummer. Indien deze niet correct worden ingevuld, kan dit problemen ter plaatse veroorzaken daar de tickets niet wijzigbaar zijn en vaak niet opnieuw kunnen worden gereserveerd.

Verleng je reis

  • Verlenging Hongkong?
    Je kunt er voor kiezen je verblijf in Hongkong te verlengen (opgeven bij boeking). Er valt voldoende te beleven om je dagenlang in deze wereldstad te vermaken. Een hotelverlenging kan voor € 160 per kamer per nacht (een verblijf in de maand oktober is duurder, namelijk € 180 per kamer per nacht). Wil je er een transfer bij van je hotel naar de luchthaven dan kunnen we dit regelen voor € 75 per taxi of busje. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar de luchthaven gaan, bijvoorbeeld met de ‘airport shuttle train’ (die vanaf ‘Central’ rechtstreeks naar de luchthaven gaat), een lokale bus of taxi. Geef bij boeking aan hoeveel nachten je wilt verlengen en of je er een transfer bij wilt. Je kunt dit aangeven door het vakje ‘Ik wens later terug te vliegen en / of een hotel arrangement bijboeken’ aan te vinken in het boekingsformulier. Aangezien we je terugvlucht moeten uitstellen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden