Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis China 'on a Shoestring'

Alles wat beweegt kun je eten met stokjes - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 099,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Groepsreis China 'on a Shoestring'

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis China 'on a Shoestring'

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Beijing

Beijing

Beijing, een stad met ontzettend veel monumenten zoals het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel en de vele mooie stadsparken. Niet ver van Beijing vind je de Chinese Muur. | China

Xi'an

Xi'an

Xi’an was de eerste keizerlijke hoofdstad van China en startpunt van de Zijderoute. Ga fietsen op de stadsmuur en bezoek de moskee, de markt en de pagode van de Grote Wilde Gans. Een bezienswaardigheid die je hier ongetwijfeld niet wilt missen, is het wereldberoemde terracotta leger | China

Chengdu

Chengdu

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Ga lekker eten in snackstreet, thee drinken in een theehuis en breng een bezoek aan het Panda Onderzoekscentrum waar je de panda's van dichtbij ontmoet! |China

Lijiang

Lijiang

Het oude Lijiang is een prachtig stukje van deze stad. Hier mogen zelfs geen auto's rijden! Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan de Tiger Leaping Gorge| China

Dali

Dali

Fietsen in Dali is erg leuk. Een aanrader om even te stoppen bij de markt Xizhou!

Yangshuo

Yangshuo

Een absolute aanrader en unieke belevenis is een boottocht per bamboevlot over de Li-rivier! |China

Hong Kong

Hong Kong

De stad van Hong Kong; groot hectisch en veelzijdig. Kortom, er valt altijd wat te beleven!

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Bus Aankomst Beijing Beijing
3 Beijing Beijing
4 Beijing / Excursie Chinese Muur Beijing
5 Trein Beijing – Xi'an Nachttrein naar Xi'an
6 Xi'an / Excursie Terracottaleger Xi'an
7 Trein Xi'an – Chengdu Nachttrein naar Chengdu
8 Chengdu Chengdu
9 Trein Chengdu – Panzihua Nachttrein naar Panzihua
10 Bus Panzihua – Lijiang Lijiang
11 Lijiang Lijiang
12 Lijiang Lijiang
13 Bus Lijiang – Dali Dali
14 Dali Dali
15 Dali Dali
16 Bus, Trein Dali – Stenen Woud – Shilin – Guilin Nachttrein naar Guilin
17 Bus Guilin – Yangshuo Yangshuo
18 Yangshuo Yangshuo
19 Yangshuo Yangshuo
20 Bus, Trein Yangshuo – Gongcheng – Hongkong Hongkong
21 Bus Vertrek Hongkong Vliegtuig
22 Bus, Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam

1
16
5
10
20
28
8
3
14
12
19
1
0
9
0
0
0
2
0
186
294
274
1

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Je vliegt vandaag van Amsterdam naar China’s hoofdstad Beijing, waar je de volgende dag aankomt en je China groepsreis start.

Dag 2: Aankomst Beijing

Vrije dag. Het hart van Beijing, en van China, is sinds 1949 het Tiananmen Plein, het Plein van de Hemelse Vrede. Op 1 oktober van dat jaar riep Mao Zedong er de Volksrepubliek China uit. Aan het begin van zijn Culturele Revolutie, in 1966, werd hij er herhaaldelijk door een miljoen vrijwel in zwijm vallende tieners als god aanbeden. In 1989 werd hier met bruut geweld een studentenprotest gesmoord, waarbij honderden doden vielen. Deze herinneringen vormen een schril contrast met de vredige sfeer die er nu weer hangt. Families Chinezen wandelen er rond, mensen laten vliegers op, er staan foto- en ijsstalletjes.

Aan het plein staan kolossen in stalinistische stijl, de Grote Hal van het Volk en het Historisch Museum. Aan de zuidkant van het plein staat het mausoleum van Mao Zedong. Belangrijker is de prachtige keizerlijke Verboden Stad. De omvang van het complex is enorm. Het meet bijna een kilometer bij 700 meter, en telt 9.999 vertrekken. De keizerlijke stad is prachtig in beeld gebracht door de Italiaan Bertolucci in zijn film 'The Last Emperor'. De keizers hadden altijd de keus uit duizenden vrouwen, en het reilen en zeilen binnen de paleismuren verschafte op een bepaald moment werk aan 70.000 eunuchen. Gewone stervelingen kwamen de Verboden Stad niet in. Omgekeerd kwamen sommige van de keizers er bijna niet uit, en leefden een teruggetrokken en volstrekt wereldvreemd bestaan.

Dag 3: Beijing

Vrije dag. Je kunt een bezoek brengen aan het Zomerpaleis, een keizerlijk paleis. Het ligt aan de rand van de stad en heeft schitterende gebouwen en tempels. Ook ligt een grote marmeren boot die keizerinweduwe Cixi heeft laten maken om dinertjes op te houden. Een ander hoogtepunt is de Tempel van de Hemel. Deze tempel is een bouwwerk zonder spijkers, gebouwd in de Ming dynastie. De tempel ligt in een groot park, waar de inwoners van Beijing vaak 's ochtends vroeg bij elkaar komen om tai qi of een vorm van zwaard vechten te beoefenen.

's Avonds zou je eventueel een bezoek kunnen brengen aan de Peking Opera, die niet te vergelijken is met onze westerse opera. Het gezang klinkt klagelijk en gaat erg langzaam. Het is wel schitterend om een keer te zien, ook omdat er prachtige kostuums gedragen worden.

* Shoestring steunt: New Day Foster Home (Beijing, China)

Vlakbij Beijing ligt het New Day Foster Home. In dit weeshuis worden niet alleen wezen opgevangen, maar ook belangrijke operaties uitgevoerd bij kinderen in levensgevaar. Dit project loopt voor een groot deel op vrijwilligers, tot aan de chirurgen aan toe. Mede door onze donaties zijn kinderen die nog een paar dagen te leven hadden nu weer buiten aan het spelen! Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Beijing / Excursie Chinese Muur

Vrije dag. Een hoogtepunt van je China groepsreis is natuurlijk de Chinese Muur. Deze slingert zich ten noorden van Beijing door de bergen. Er zijn een aantal plaatsen waar je de muur op kunt en dit machtige bouwwerk kunt bewonderen. De reisbegeleider kan behulpzaam zijn bij het organiseren van een optionele dagtocht naar de Chinese Muur.

Beijing heeft als culinair hoogstandje natuurlijk de Peking eend. Het is leuk om met een aantal mensen dit speciale gerecht te eten. In China eet men gewoonlijk met een aantal mensen aan een ronde tafel met in het midden een draaischijf. Gerechten worden voor de hele groep besteld en niet, zoals bij ons, dat iedereen een eigen gerecht bestelt. In de hotels hebben ze wel westers bestek, maar in de kleine lokale restaurantjes moet je echt met stokjes eten! Je zult echter merken dat het heel snel went.

Dag 5: Beijing – Xi'an

Hoe groen kun je gaan? TIP

Wie wil kan de ochtend rustig beginnen met een fietstocht door de hutongs, de oude volkswijkjes van Beijing. De mensen wonen in hofjes van een aantal huizen bij elkaar. Je ziet grootouders met hun kleinkinderen spelen en je vindt er kleine winkeltjes die allerlei dagelijkse benodigdheden verkopen. 

Ook zou je een bezoek kunnen brengen aan de Lamatempel of de Confuciustempel.

In de namiddag nemen we de hardsleeper nachttrein naar Xi'an, waar we de volgende ochtend aankomen.

Dag 6: Xi'an / Excursie Terracottaleger

Vrije dag in Xi'an, in historisch opzicht een zeer belangrijke stad. Even buiten de stad is het beroemde Terracottaleger van keizer Qin Shihuang, dat je optioneel kunt bezoeken. Duizenden manshoge kleisoldaten bewaken zijn graftombe uit de 3de eeuw voor Christus. Deze keizer verenigde China en standaardiseerde maten en gewichten, en het schrift. Qin Shihuang liet ook de Chinese Muur bouwen.

In de eerste eeuwen van onze jaartelling was de stad het begin van de Zijderoute die China en het Romeinse rijk verbond. Karavanen voerden onder andere zijde, lakwerk en specerijen westwaarts, en producten als aardewerk, glas en textiel oostwaarts. Later verbreidde de islam zich via deze route tot aan China. Je kunt in Xi'an heerlijk ronddolen in het islamitische gedeelte van de stad. Het is een erg gezellig en levendig wijkje met in het midden de oude moskee. Je ziet kinderen die Arabische les krijgen, mannen en vrouwen die op straat in kleine restaurantjes de meeste heerlijke maaltijden klaar maken en veel winkeltjes en kraampjes met snuisterijtjes. De moskee is een mix van islamitische en Chinese bouwstijl, en heeft een rustieke ommuurde tuin. Op straat kun je in deze wijk lekkere kebab eten.

Dag 7: Xi'an – Chengdu

Vrije ochtend. Van de 7de tot de 9de eeuw, toen de Tangdynastie China regeerde, was voor Xi'an wederom een bloeitijd weggelegd. Het groeide uit tot de grootste stad ter wereld, met naar schatting twee miljoen inwoners. De 14 km lange stadsmuur uit deze tijd is nog grotendeels intact. Met zijn hoogte en breedte van twaalf meter vormt hij een imposante bezienswaardigheid. Deze imposante muren zijn vaak het toneel van vliegerwedstrijden en je hebt er een leuk uitzicht over de stad. Om een goede indruk te krijgen van de geschiedenis van Xi'an en de provincie Shaanxi kun je een bezoek brengen aan het historisch museum. Hier vind je uit al de hierboven beschreven periodes (kunst)voorwerpen die tentoongesteld zijn. Een bezoek hieraan geeft je een goed overzicht van de geschiedenis. Dit mooie museum heeft uitleg in het Engels erbij staan, zodat iedereen ervan kan genieten.

's Middags nemen we de hardsleeper nachttrein naar Chengdu. De volgende ochtend komen we aan.

Dag 8: Chengdu

Vrije dag in Chengdu, de hoofdstad van Sichuan. Dit is met 100 miljoen inwoners China's dichtst bevolkte provincie en de belangrijkste rijstschuur van het land. In het oude deel vind je traditionele woningen van twee houten verdiepinkjes, naast communistische flatgebouwen van vijf etages en daar weer bovenuit stekend, hypermoderne wolkenkrabbers met gekleurd spiegelglas. In deze stad kun je binnen een paar honderd meter eeuwen overbruggen.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Sichuan is de thuisprovincie van de reuzenpanda en in het Panda Breeding Centre aan de rand van de stad kun je deze fraaie dieren zien. Er leven er naar schatting nog ongeveer duizend in het wild.

Dag 9: Chengdu – Panzihua

Vrije ochtend. In het oude centrum staat het Wenshu Klooster, het grootste en belangrijkste boeddhistische klooster van Chengdu, dat ouder is dan de Boeddha zelf, en dateert uit de 10e eeuw v. Chr. In de smalle straat ervoor worden in verkoopstalletjes wierook, Boeddhabeelden en religieuze snuisterijen verkocht, er wordt gebedeld en er hangt een middeleeuwse sfeer. In het klooster knielen devote gelovigen in schemerige houten gebedshallen in aanbidding neer.

Drink thee in een van de vele theehuizen, de belangrijkste ontmoetingsplaatsen van Sichuan. Vooral ouderen slijten er vele uren met kletsen, roddelen, Chinees schaak spelen, of ze doezelen weg in de middaghitte. 's Middags nemen we de hardsleeper nachttrein naar Panzihua.

NB: Je kunt ervoor kiezen om het traject tussen Chengdu en Lijiang af te leggen per vliegtuig (in plaats van de trein). Wij zorgen voor het transfer van het hotel in Chengdu naar de luchthaven van Chengdu, de vlucht van Chengdu naar Lijiang, en het transfer van de luchthaven in Lijiang naar het hotel in Lijiang. Je verblijft 1 nacht langer in Chengdu. Als je dit wilt, geef dat dan door bij de boeking van je reis. Kijk voor meer informatie onder het tabblad 'Excursies'.

Dag 10: Panzihua – Lijiang

Vanaf het treinstation in Panzihua neem je de bus om na een schitterende reisdag aan te komen in Lijiang, een oude stad die het thuis is van de Nakhi minderheid. Dit stadje heeft een prachtig oud centrum met een wirwar van smalle straatjes en een jaarlijks groeiend aantal souvenirstalletjes. Je ziet hier ook de traditionele houten huizen en veel mensen van de Nakhi minderheid lopen nog in hun traditionele kleding. Tegenwoordig staat de binnenstad van Lijiang op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: Lijiang

Vrije dag. Midden in het oude deel van de stad ligt het prachtige Chief Mu's Mansion, een uitgestrekt paleis met de meest prachtige gebouwen die trapsgewijs een heuvel omarmen. Vanaf het terras van het bovenste gebouw heb je een subliem uitzicht over het oude stadscentrum. Ons hotel ligt op loopafstand van de kleurrijke markt en het oude centrum.

Een klassiek stukje China is te vinden in de Black Dragon pool. Hier vind je traditionele architectuur en heb je een prachtig uitzicht over de Berg van Jade.

Hoe groen kun je gaan? TIP

's Avonds is het erg leuk om in Lijang een voostelling van traditionele Naxi muziek bij te wonen. De beoefenaars zijn voor het overgrote deel stokoude Naxi mannen die er prachtig uit zien in hun traditionele kledij. Door jouw bezoek blijft dit erfgoed voorlopig nog bestaan!

Dag 12: Lijiang

Vrije dag. Lijiang is ook een goede plek om een dag een fiets te huren en het fraaie platteland te gaan verkennen, bijvoorbeeld naar het fotogenieke Baisha, een rustig leuk dorp met de typische Nakhi-huizen en Nakhi met hun blauwzwarte klederdracht.

De nabijgelegen Jade Dragon Snow Mountain ligt op zo'n 30 km afstand van Lijiang en torent hoog boven de stad uit en is 5500 m hoog. Een excursie hiernaar toe is erg de moeite waard. Hier vind je 's werelds hoogste kabelbaan die je in rap tempo naar 4500 meter brengt (Lijiang ligt op 2400 m.) vanwaar je nog ca. 150 m. kunt klimmen naar een plateau met een waanzinnig uitzicht op de berg, de gletsjer en het beneden liggende dal. Drink veel om hoogteziekte te voorkomen en breng warme kleding mee (Je kunt eventueel een warme jas en moonboots huren bij het begin van de kabelbaan).

Dag 13: Lijiang – Dali

We vervolgen onze rondreis door China per bus naar Dali. Opnieuw kun je genieten van het prachtige berglandschap. Aan het einde van de rit doemt Dali op aan de voet van 4000 meter hoge bergen.

Dag 14: Dali

Vrije dag in Dali. Hier kun je, net als in Lijiang, van de landelijke omgeving genieten. Er is een gezellig autovrij gedeelte van Dali waar het wemelt van de restaurantjes en winkeltjes. Op maandagen is de marktdag in het nabijgelegen Shaping. Op deze kleurrijke markt proberen de Bai minderheden hun waar aan de man te brengen. De markt wordt in de ochtend gehouden en het is een goede plek om foto's te maken. Een andere excursiemogelijkheid is een paardrijdtocht in de omgeving.

Dag 15: Dali

Vrije dag. De omgeving van Dali is een heerlijk wandel- en fietsgebied. Je kunt ook een boottochtje op het Erhaimeer maken en vooral genieten van de kleurrijke leden van de Bai minderheid. Een bezoek aan de drie Pagoda's is een must. Deze gebouwen mogen zich rekenen tot de oudste van China.

Dag 16: Dali – Stenen Woud – Shilin – Guilin

Vandaag vertrek je met de gehele groep naar het Stenen Woud. Dit is een van China’s meest opmerkelijke natuurverschijnselen. Door regenwater, dat langs de scheuren in het gesteente liep, ontstond het typische karstlandschap. De kalkstenen pinakels en rotsen zien eruit als versteende bomen. Vrijwel elke rots en bergtop in het Woud heeft een eigen naam; voorbeelden zijn ‘moeder en zoon aan het wandelen’, ‘olifant’ en ‘neushoorn die naar de maan kijkt’. Het entreegeld voor het Stenen Woud is niet inbegrepen. Vanaf het Stenen Woud rijd je naar Shilin, waar je op de nachttrein stapt naar Guilin.

Dag 17: Guilin – Yangshuo

Vanaf het treinstation van Guilin reis je naar Yangshuo. Je zit nu midden in het gebied met China's meest karakteristieke landschap. Karstbergen rijzen bijna loodrecht op uit de rijstvelden, die verder onderbroken worden door bamboebos en kleine dorpen. In de vroege zomer ligt het land er tropisch groen bij, tegen de oogsttijd kleuren de velden goudbruin. Afhankelijk van het seizoen kun je de boeren zien ploegen met hun buffels, de rijst zien uitplanten met de hand, of zien maaien met een sikkel.

‘s Avonds kun je optioneel een spectaculaire ‘Sound & Light’ show bezoeken met karstgebergte als decor. Hij is geregisseerd door Zhang Yimou, die naast diverse films ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing heeft geregisseerd.

Dag 18: Yangshuo

Hoe groen kun je gaan? TIP

In de omgeving van Yangshuo zijn prachtige fietstochten te maken. Lokale boeren laten je graag tegen een kleine vergoeding hun omgeving, dorp en huis zien, waar je wordt uitgenodigd voor een maaltijd. Het geeft je een indruk van het leven van de honderden miljoenen boeren die China telt.

's Avonds kun je mee met een van de vissers die met felle lampen vissen lokken, die door getrainde aalscholvers worden gevangen. Door een ring om hun hals blijft de vis in hun keel hangen, waar de visser ze met een handige beweging uit te voorschijn weet te krijgen. Yangshuo zelf is een bedrijvig stadje, de hoofdstraat zit vol met restaurantjes, winkeltjes en terrassen.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Yangshuo

Vrije dag. Je kunt van het karstlandschap genieten op een bootje op de rivier de Li. Een wandeling of fietstocht behoort ook tot de mogelijkheden. In de dorpjes in de omgeving van Yangshuo worden met enige regelmaat lokale markten gehouden.

Dag 20: Yangshuo – Gongcheng – Hongkong

Al vroeg ga je naar het treinstation van Gongcheng, waar je op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou stapt. Daar stap je over op de trein naar Hongkong, waar je aan het eind van de middag arriveert.

Hongkong is een geweldige stad waar je echt een keer geweest moet zijn. Hoewel de oppervlakte niet erg groot is, is de’ skyline’ met zijn kolossale wolkenkrabbers geweldig. Pak de Starferry over Victoria Bay om naar Hongkong Island te gaan, stap in het trammetje naar Victoria Peak (bijna loodrecht omhoog) of rust uit in een van de groene parken die verscholen liggen in de stad. Hongkong is natuurlijk ook een winkelstad bij uitstek, er zijn veel ‘shopping malls’ en de enorme hoeveelheid aan neonreclames doet bijna pijn aan je ogen! Hongkong bruist dag en nacht.

Dag 21: Vertrek Hongkong

Je hebt nog een flink deel van de dag ter vrije besteding in Hongkong. Je kunt eventueel het ‘oude’ Hongkong verkennen: struin de smalle straten af, bezoek de hectische marktjes op zoek naar Chinese curiosa, glip even een van de vele tempels in en smul tussendoor van een dimsum lunch. Aan het eind van de dag (afhankelijk van je definitieve vluchttijd) vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis.

Dag 22: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Hier komt helaas een einde aan deze prachtige China groepsreis. Je kunt er ook voor kiezen een verlenging Hongkong bij te boeken.

Uiterlijk 6 weken voor vertrek hebben we je correcte paspoortgegevens nodig inclusief een kopie van je paspoort i.v.m. het reserveren van de treintickets. Deze worden gereserveerd door onze agent refererende aan  je officiële voornaam zoals in het paspoort vermeld (meisjesnaam voor gehuwde vrouwen) en paspoortnummer. Indien deze niet correct worden ingevuld, kan dit problemen ter plaatse veroorzaken daar de tickets niet wijzigbaar zijn en vaak niet opnieuw kunnen worden gereserveerd.Verleng je reis

  • Verlenging Hongkong?
    Je kunt er voor kiezen je verblijf in Hongkong te verlengen (opgeven bij boeking). Er valt voldoende te beleven om je dagenlang in deze wereldstad te vermaken. Een hotelverlenging kan voor € 160 per kamer per nacht (een verblijf in de maand oktober is duurder, namelijk € 180 per kamer per nacht). Wil je er een transfer bij van je hotel naar de luchthaven dan kunnen we dit regelen voor € 110 per taxi of busje. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar de luchthaven gaan, bijvoorbeeld met de ‘airport shuttle train’ (die vanaf ‘Central’ rechtstreeks naar de luchthaven gaat), een lokale bus of taxi. Geef bij boeking aan hoeveel nachten je wilt verlengen en of je er een transfer bij wilt. Je kunt dit aangeven door het vakje ‘Ik wens later terug te vliegen en / of een hotel arrangement bijboeken’ aan te vinken in het boekingsformulier. Aangezien we je terugvlucht moeten uitstellen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden