Alternate Text

Groepsreis China 'on a Shoestring'

Alles wat beweegt kun je eten met stokjes

BOEK v.a. € 1.999,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Groepsreis China 'on a Shoestring'

Totale beoordeling:
8,2
71 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,8
Prijs/kwaliteit: 7,6
Accommodatie: 7,2
Transport: 7,4
Vertrekdatum: 09/09/2018
Beoordeling: 7
Henk:
China is een land dat zich wil meten met westerse landen, dat ervaar je tijdens deze reis. Moderne gebouwen, Starbucks, maar ook het traditionele China krijg je voorgeschoteld. De reis heeft een aantal lange reisdagen, waarbij je alleen in bussen en trein zit. Om de grote afstanden in China te overbruggen is dat noodzakelijk. Het bezoek aan de Muur en het Terracottaleger is onvergetelijk. Het verblijf in Lijiang en Dali is geweldig. Twee mooie plaatsen met veel oudheid en traditie.
Vertrekdatum: 09/09/2018
Beoordeling: 7
Nynke:
Bij deze reis kun je echt heel veel zien en doen. Daarvoor moet je wel zelf initiatief nemen door van te voren uit te zoeken wat je graag wilt doen en hoe je daar komt. Als je alles met de reisleider en de hele groep doet, doe je welliswaar leuke dingen maar zie je veel minder dan wanneer je pro-actief op reis gaat. De meeste Chinezen spreken geen woord Engels dus een vertaal- en route-app downloaden en de woorden 'hallo', 'ja' en 'nee' leren helpen een hoop.
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Serge:
Een fantastische reis, die mijn beeld van China echt heeft (positief) heeft veranderd. Door de reis een prachtig nieuw beeld gekregen van dit land: zowel helt land als de cultuur. . En dat in een strak geregelde reis, zodat ik het maximale uit mijn tijd heb kunnen halen en toch niet het gevoeg had “verplicht” te zijn tot allerlei zaken.. Deze reis is een echte “ life-changer”: Mijn beeld over China is echt veranderd. Wat een land! Wat een reis!
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
inge:
Fantastisch mooie reis! Mooie afwisseling van natuur/steden/cultuur. Met name eerste week best pittig, verschillende dagen rond de 19 kilometer gewandeld met veel trappen. Erg vol programma! Handig om mee te nemen: paraplu, poncho, lakenzak. Thermoskan zoals geadviseerd niet per sé. Wellicht een thermobeker voor in de trein. Handig om apps te downloaden van te voren: WeChat, vertaalapp (kunnen vrijwel nergens Engels), valuta-app. What's Appen en FB niet bereikbaar. Kan eventueel wel weer met een VPN. Reizen met een koffer is goed te doen. Zeker niet een tas zonder wielen behalve backpack dan, vaak best stukken lopen op stations en vliegveld. Wassen onderweg is lastig, maar 1 x hotel met wasservice en die was erg duur. Verder ongeveer 800 euro uitgegeven in 3 weken maar niet aan alles meegedaan en ook niet de grootste drinker/eter.
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Jelle:
Topreis wanneer je China, een wereld op zich, wilt verkennen in al zijn zintuigelijke prikkels! Geen uitrustvakantie, just go with the flow en bewonder Jelle (zomer 2018)
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Bastiaan:
China on a Shoestring is een onvergetelijke ervaring geweest. China is een prachtig land met prachtige mensen, alles heeft hier een geschiedenis en een eigen verhaal. Onze reisbegeleider, een Engels sprekende Chinees, heeft voor mij de reis voor een groot gedeelte gemaakt. Hij was zeer professioneel en wist overal wat bij te vertellen over de geschiedenis en achtergrond van het land en was daarnaast ook gewoon een toffe peer. Ook had ik het geluk dat we een gezellige groep hadden, dit heeft natuurlijk ook aanzienlijke invloed op de reis, maar ik mag hier zeker niet over klagen. Ik kan eenieder aanraden deze prachtige reis naar dit prachtige land te maken.
Vertrekdatum: 09/10/2016
Beoordeling: 9
Maria:
nvt
Vertrekdatum: 09/10/2016
Beoordeling: 9
Ruud:
Echt een top vakantie gehad! Het is een erg mooie 3-weekse reis door China. Het is weliswaar een reis waarin veel kilometers worden afgelegd, maar hiervoor krijg je ook veel terug: veel mooie steden en bezienswaardigheden worden aangedaan. Het reizen met de nachttrein viel mij ook erg mee. Daarbij hadden we ook een uitstekende Chinese reisbegeleider!!! Deze reis kan ik iedereen aanbevelen. China is een prachtig land!!!
Vertrekdatum: 09/10/2016
Beoordeling: 9
Peter:
Ideale mogelijkheid om zowel het oude als het nieuwe China te leren kennen door evenveel dagen in stedelijk- en plattelandsgebied en een trein/busreis van NO via ZW naar ZO-China.
Vertrekdatum: 09/10/2016
Beoordeling: 9
Michiel:
Hele goede reis. Je ziet veel in korte tijd. Het schema is hierdoor wel erg druk waardoor het zeker een uitputtingsslag is. Maar 1tje die het absoluut waard is!
Vertrekdatum: 09/10/2016
Beoordeling: 8
Kim:
Deze reis laat je echt al het prachtigs zien dat China te bieden heeft! De grote steden, de wereldwonderen, de natuur, de mensen en niet te vergeten de cultuur en het lekkere eten. In drie weken tijd beleef je dit allemaal. Het tempo ligt hoog, maar met name het tweede gedeelte van de reis kun je de indrukken in een aangename omgeving verwerken. Onze reisleider was erg aangenaam en heeft echt de groep ontzorgt, dank daarvoor! Zelf heb ik ervoor gekozen de reis nog te verlengen en heb ik ook wat langer van Hong Kong kunnen genieten. Dat raad ik een ieder ook aan om te doen.
Vertrekdatum: 09/10/2016
Beoordeling: 8
Marco:
Leuke afwisselende reis, China is een aparte ervaring. Je reist wel naar hele toeristische plaatsen, al zijn die lang niet altijd op westers toerisme gericht.
Vertrekdatum: 04/09/2016
Beoordeling: 8
Anouk:
Erg mooie reis. Kosten kunnen op reis bespaard worden en Door excursies zelf te regelen. De muur bezoeken met shoestring.nl is een must. De plek die je bezoekt ligt buiten bejing en zijn weinig andere toeristen. In dali hebben we met de groep en gids de fiets vervangen voor een scooter zodat we daar het hele meer om konden, dit was erg leuk. Hoe er wel rekening mee dat de reisafsafstanden groot zijn, hierdoor is het een intesieve reis.
Vertrekdatum: 04/09/2016
Beoordeling: 8
Tom:
Zeer mooie reis waarbij je in korte tijd veel hoogtepunten ziet van China. Het reizen was soms vermoeiend maar dat is onvermijdelijk in zon groot land. Mede dankzij een leuke groep was het een zeer geslaagde reis! Tips -Koop een travelsheet, nachttreinen zijn niet al te fris, koop er een bij de xenos voor een paar euro. - Regel sommige excursies zelf. We hebben een hoop geld bespaard door zelf met de taxi te gaan of zelf een fiets te huren. Laat aan de chauffeur op Maps.Me de locatie zien waar je heen wil en je komt er wel. Let op, in China werkt google niet en kun je geen apps downloaden download thuis de volgende apps: - Maps.Me, google maps werkt niet. met Maps.me kun je kaarten downloaden van je bestemmingen - WeChat, WhatsApp werkt wel maar wordt niet gebruikt door Chinezen. WeChat Was handig voor contact met onze reisleider en delen van foto's. - Vertaalapps als Placo/waygo/google translate - Tripadvisor
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 8
Erwin:
De reis naar China goed georganiseerde reis waarbij je de hoogtepunten van China te zien krijgt. De reisgids is zeer deskundig en behulpzaam.
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 7
Elisabeth:
Een aanrader voor mensen die China willen zien! Niet aan te raden voor mensen met te kleine kinderen of slecht ter been zijn! Je wordt in 22 dagen een pro in eten met stokjes! Je ziet veel verschillende plekken en gewoontes! De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam.
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 7
thaliet:
Een interessante reis met veel indrukken , prachtige tempels en landschappen. Het reizen is veel, vaak en uiteindelijk ook wel vermoeiend.
Vertrekdatum: 29/05/2016
Beoordeling: 7
Andre:
Een mooie reis waarbij je in korte tijd een aantal high-lights van China ziet. Het is veel reizen ( met prima slaaptreinen) waardoor je verschillende delen van China kan zien. China is een zeer schoon en modern land en wij vonden het een relaxte samenleving: weinig lawaai in verkeer door elektrische scooters en veel elektrische auto's, geen getoeter, geen sirenes, geen agressiviteit en geen machomannen. Het is een intensieve reis met veel vervoer en veel steden.
Vertrekdatum: 29/05/2016
Beoordeling: 8
Marloes:
De groepsreis naar China was een mooie ervaring. Ik had verwacht dat het een vies land zou zijn, maar alles behalve. De mensen zijn vriendelijk. Wel wordt er weinig Engels gesproken. Ik heb veel gezien en kon zelf bepalen welke excursies ik wilde doen, zodoende was de reis goed zelf in te vullen. De klik binnen de groep was super, hierdoor heb ik een heerlijke vakantie gehad.
Vertrekdatum: 29/05/2016
Beoordeling: 8
Maria Cornelia:
Mooie indrukwekkende reis. Veel gezien, lekker gegeten. Ook genoten van de prachtige natuur. Soms was het adembenemend. Voor mensen met een slechte conditie is het wel wat zwaar. En neem closetpapier mee op deze reis. Dat is bijna nergens aanwezig. Wel bij de hotels.
Vertrekdatum: 27/03/2016
Beoordeling: 8
Wesley:
Doen, gewoon doen. Het is het zeker waard, het is super mooi! Weet wel dat de afstanden op papier klein lijkt, maar dat alles behalve dat is. Happy traveling!
Vertrekdatum: 27/03/2016
Beoordeling: 8
Desiree:
Een fantastische vakantie gehad. Erg leuk om de hoogtepunten van China te beleven. Je krijgt een goede indruk van de grote steden en de prachtige natuur van China. Zeker doordat je ook gaat fietsen door de omgeving en met de scooter door het gebied gaat maak je meer het echte China mee. De nacht treinen zijn ook een bijzondere ervaring. Wel zou ik adviseren om de vlucht te boeken van Chengdu naar Lijiang. Dit hebben wij niet gedaan. Maar 4x met de nacht trein reizen is best vermoeiend. Achteraf hadden wij liever de vlucht genomen. De lokale reisbegeleider is zeker een groot voordeel. Hij is bekend in de omgeving en de taal en kan alles vertellen over het land en de cultuur.
Vertrekdatum: 01/11/2015
Beoordeling: 8
Merel:
Een mooie reis, wel een hoog tempo vooral in het begin. Let op dat er extra kosten bijkomen voor excursies, eten, vervoer en entree bewijzen. Super leuke reisleider gehad die echt de reis heeft gemaakt (daarom gaat mijn voorkeur ook altijd uit naar een locale gids). Alles zit in deze reis: grote steden, dorpjes, natuur, actief bezig zijn etc. Er is binnen deze reis voldoende te doen, veel excursies die allemaal erg indrukwekkend waren. Een echte aanrader maar dit is geen vakantie om lekker uit te rusten.
Vertrekdatum: 01/11/2015
Beoordeling: 9
Svetlana:
Een leuke gezellige groep, een goede professionele reisbegeleider Leon, veel highlights gezien in een korte tijd De Verboden stad, Terracotta Leger, de Grote Chinese Muur in de herfstkleuren, de Panda's en veel meer. China? Zeker doen!
Vertrekdatum: 01/11/2015
Beoordeling: 8
Charmaine:
Wauw, na zoveel jaren ging ik dan eindelijk naar China. In 3 weken tijd ontiegelijk veel gezien. Wat een gaaf land is China zeg! Eten met stokjes gaat mij nu af als een baas en slapen in de nachttrein ook, wat was dat allemaal een ervaring! Als je naar China toe wilt, ik zeg, doen!
Vertrekdatum: 18/10/2015
Beoordeling: 8
Frank:
Een mooie reis die dankzij de gezellige groep en deskundige tourleider en het bijzondere land een succes was.Excursies erg prijzig voor wat geleverd wordt. Erg commercieel. 13 in een dozijn. Helaas te weinig tijd in Hong Kong, zou min. 1 dag extra mogen zijn. Indien je rust zoek is dit niet de juiste keuze.
Vertrekdatum: 18/10/2015
Beoordeling: 9
Ency:
Onze groep werd begeleid door een Chinese gids, zijnde Steven Chen. Met name door zijn goede organisatie en suggesties hebben we een geweldige reis gehad.
Vertrekdatum: 18/10/2015
Beoordeling: 8
Monique:
De 3 weekse reis door China van Beijing naar Hong Kong is geweldig! Wij hadden een fantastische groep en dat doet heel erg veel samen met een fijne reisleider. Mooie afwisseling tussen verschillende steden & natuur. Hou wel rekening met veel - heel veel - reizen en een enorm druk en vol programma. De informatie vanuit Shoestring laat echter wel wat te wensen over. Het aangegeven zakgeld is echt te weinig voor de entreegelden, aanvullende excursies, ontbijt, lunch, diner, tip chauffeurs enz. Reken hiervoor € 1.200 voor 3 weken, dan kan je ook nog wat leuke souvenirs kopen. Wij hebben ook de laatste 2 nachttreinen laten vervallen en zijn met het vliegtuig gegaan. Dit zijn extra kosten (ca €300 totaal). Misschien als het eerder georganiseerd wordt, deze kosten lager kunnen zijn. Als je met dit alles rekening houdt, kan je een fantastische mooie, indrukwekkende, bijzondere en leuke reis gaan maken.
Vertrekdatum: 18/10/2015
Beoordeling: 10
Joop:
Fantastische reis! Mooi land, ontelbaar veel leuke dingen gedaan en gezien en een onwijs toffe reisbegeleider. Mochten jullie meegaan met Steven Cheng dan kun je rekenen op een te gekke, super ambitieuze en nauw betrokken reisbegeleider :) hij bied ook een alternatief aan voor een paar hardsleeper ritten in het begin van de reis... deze zijn namelijk behoorlijk vermoeiend en tijdrovend.. maak hier gebruik van!
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 8
Gieta:
Een prachtige reis, waarbij je in zeer korte tijd echt een beeld krijgt van het fantastische China. De vermoeidheid van het reizen ben je dan ook snel vergeten.
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 6
Marc:
lastig, ieder ervaart het op zijn eigen manier.
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 9
Ingrid:
Ik ben net terug uit China. In een zin: China moet je beleven! Wat een geweldig maar ook kleurrijk land is dit. Me ook geen moment onveilig gevoeld. Wanneer je beschikt over een matige conditie zul je niet aan alles mee kunnen doen, maar dat hoeft ook niet. Ik zelf ( 53 jaar) heb ook een paar keer niet mee gedaan aan excursies waar veel fietsen / klimwerk aan te pas kwam. China kent heel veel trappen lopen! In mijn eentje met tuktuk kwam ik ook, daar waar ik wilde zijn. Het eten is er prima tot echt heel lekker, ontbijt zul je als Nederlander even moeten schakelen. Brood kennen ze niet, wel zoete cake en koekjes. Natuurlijk is er wel rijst en noedels. ( voor ongeveer 2 euro, heb je een ontbijt op de hoek van de straat met heerlijk fruit !) Bedden zijn over het algemeen hard, maar ik was vaak zo moe dat ik wel sliep. De slaaptrein is echt een op zichzelf staand avontuur, die het totaalplaatje compleet maakt. Ik heb van A tot Z heel erg genoten van dit land. China moet je echt beleven !
Vertrekdatum: 02/08/2015
Beoordeling: 8
Hendrika Maria:
Het was een prima reis met een hele fijne reisleider. Avontuurlijk gereisd met o.a. de trein en heel veel gezien. Toch zal ik de volgende keer niet meer meegaan met Shoestring omdat ik het toch nu ik ouder word (ik ben 62 jaar) meer richting comfort ga kijken en een minder vermoeiende reis wil maken. Dit is de enige reden waarom ik niet meer met Shoestring zal reizen en heeft niets te maken met de organisatie van de reis.
Vertrekdatum: 02/08/2015
Beoordeling: 9
Steven:
Super reis gehad. Goede engelstalige begeleiding en heel veel kunnen zien in 3 weken.
Vertrekdatum: 02/08/2015
Beoordeling: 8
Marja:
Een prachtige reis door het gevarieerde China met een TOP reisleider die het optimale uit deze reis heeft weten te halen !! Je komt niet uitgerust terug maar hebt wel enorm veel gezien van dit enorm mooie land We hebben 5 fietstochten gedaan die helemaal geweldig waren.. Het eten is er ook heerlijk en zeer gevarieerd. Je moet wel veel reistijd incalculeren. Dat is wel pittig maar achteraf gezien valt het dan weer wel mee. De accomodaties zijn niet luxe maar wel oké !! Super-reis met veel extra leuke activiteiten !!
Vertrekdatum: 02/08/2015
Beoordeling: 9
Benji:
Deze reis geeft je de mogelijkheid om een aantal hoogtepunten van China tegen een goede prijs te bezichtigen. Onder leiding van onze fantastische reisleider heb ik een geweldige reis meegemaakt. Met als hoogtepunt het Karstgebergte in Yangshuo! Wel adviseer ik iedereen om toiletpapier mee te nemen, omdat de toiletten buiten de hotels geen wc papier hebben. De hotels waren over het algemeen redelijk schoon, echter verwacht niet al te veel luxe. Al met al een reis om aan te raden!
Vertrekdatum: 02/08/2015
Beoordeling: 10
Tim:
Een mooie gezellige reis en een mooie route. De lange afstanden zijn ons niet tegengevallen. Om echt van de excursies te kunnen genieten moet je wel een beetje fit zijn, maar zeker geen echte sporter.
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 8
Mirjam:
bereid je voor op veel reizen, maar het is de moeite waard! wat een ontzettend mooi en divers land is China! wat een prachtige bezienswaardigheden. het was overal veel schoner en veel meer westers dan ik had verwacht. de muur, het terracotta leger,de panda's, de old city's, het bijzondere personeel in het hotel in Liang, het stenen woud en de drukte en gekte op straat zullen me altijd bij blijven. De nachttreinen duren inderdaad lang, maar ik heb mij prima vermaakt, omdat je altijd wel een praatje kunt maken met iemand, ze oefenen hun Engels erg graag! let wel goed op wat je thuis inpakt, want bij mijn reis was er veel regen, waardoor ik liever een lange broek en shirt met lange mouwen extra had mee genomen. in het kort: China was een top ervaring!
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 8
Koen:
Erg mooie maar intensieve reis door het prachtige China De reisafstanden op papier lijken te overzien maar als je alles bij elkaar optelt bestaat een week van deze 22-daagde reis uit reistijd. Gezien het prachtige Chinese landschap en de gezelligheid in de groep was dat zeker geen straf. Wel intensief, dat wel. De nachttrein, die 4 keer op het programma staat, is niets om je nerveus om te maken. Oké, je slaapt niet fantastisch en de bedden zijn vrij hard maar aan de andere kant is het een mooie kans om in gesprek te raken met de vriendelijk Chinese bevolking. Andere reisorganisaties hebben op de plek van de nachttreinen binnenlandse vluchten ingezet. Dit is natuurlijk een stuk duurder maar als je als reiziger van meer comfort houdt, is het wel het overwegen waard. Het land voelt overigens erg veilig. Er zijn weinig verhalen over crimiminaliteit en zakkenrollers. Zelfs in de grote steden. Natuurlijk heb je zelf daarin wel een verantwoordelijkheid door goed op je spullen te letten. De gemiddelde Chinees spreekt weinig of geen Engels. Het was een uitkomst dat Shoestring werkt met lokale reisbegeleiding. Zij kon ons mooi assisteren met het moeilijke Chinees. Andere reisorganisaties hebben Nederlandstalige reisbegeleiding. Ik snap niet hoe iemand zich als gids kan redden in een land zonder de taal te spreken, De plaatsen die de we onderweg hebben aangedaan zijn zeer veelzijdig. Het enige nadeel is dat ze allemaal nogal toeristisch zijn. Mooie oude steden maar in elke stad ritsen met soevenirwinkels en Chinese toeristen. Een rustpunt op het platteland (of het 'echte' China) zou wel fijn geweest zijn. De hotels op deze reis zijn prima hoewel slechts 1 hotel een zwembad had. Dat was gezien de hitte best jammer. De reis die shoestring aanbiedt is erg scherp geprijsd. Als je daar alle excursies en het vervoer er naartoe bij optelt ontstaat een heel ander beeld. Dit staat ook duidelijk in de reisomschrijving maar wees je ervan bewust dat elke excursie tussen de 22 en 45 euro (omgerekend) per persoon kost. Het hangt natuurlijk van je eigen budget en interesses af maar met startbedrag ben je er nog lang niet. Ook het zakgeld dat Shoestring aanraadt is niet afdoende. Inclusief excursies, eten, drankjes en souvenirs hebben wij ongeveer 1500 yuan per persoon per week uitgegeven. Tegen de huidige koers is dat ongeveer 225 euro Opgeteld: hele mooie reis, mooie kans om kennis te maken met het veelzijdige China. Voordelen: scherpe basisprijs, leuke groep, fijne reisbegeleiding, mooi land, toegankelijke reis. Veiligheidsgevoel Nadelen: prijs excursies, geen zwembaden, grote reisafstanden. Veel plaatsen erg toeristisch
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 8
Roy:
Een mooie reis met veel afwisseling. Vrij intens en druk programma, veel indrukken in korte tijd, maar wel de moeite waard en drie weken is voldoende.
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 6
Christiaan:
Het is een prachtige reis om te maken, maar af te raden om in juli te gaan. De Chinezen hebben zelf vakantie en de bezochte attracties zullen vaak overladen zijn met mensen.
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 8
Jacobus:
7.5 : reis is in principe erg interessant maar gids was niet optimaal. Shoestring info over hotels en lokale situatie was minimaal. We waren verrast door de vele CHinese vakantie gangers (Hadden we beter later gegaan??).
Vertrekdatum: 31/05/2015
Beoordeling: 9
Maria:
China is een fantastische ervaring. En we raden iedereen aan om die te delen. Het land heeft veel te bieden en is ook al heb je je ingelezen toch verrassender dan je denkt. En met deze gids is het helemaal geweldig.
Vertrekdatum: 31/05/2015
Beoordeling: 9
Cornelis:
Zeer afwisselende, avontuurlijke reis. Een aanrader, mits met de juiste reisbegeleider.
Vertrekdatum: 31/05/2015
Beoordeling: 9
Yvonne:
Mooie reis en veel gezien. Vooral trappen omhoog. Maar deze waren elke keer weer de moeite waard. China is mooi maar heeft zeer veel mensen die ook toerist in er eigen land zijn. Leek mahjong spelen en je brengt de tijd goed Door.
Vertrekdatum: 31/05/2015
Beoordeling: 8
Tom:
De groep was leuk en de reisbegeleider was ook super. Mede hierdoor hebben wij een top vakantie gehad. De excursies waren goed geregeld en zeker de moeite waard!

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.