{{region.Name}}
Je gaat nu door naar onze Nederlandse site shoestring.nl .
Heb je vragen? Bel dan gerust met de specialisten van onze vestiging in Gent: 09 2341311
{{region.Name}}
Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor China een visum nodig.
Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.
Wij raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je China groepsreis je visum aan te vragen via het visumloket. Wij zorgen dan achter de schermen voor het vluchtschema, de hotellijst en het programma.
Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).
Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:
Ja, in alle grote steden kun je pinnen. De reisbegeleider kan je adviseren waar je het best ekunt pinnen. Je pinpas dient wel een cirruslogo te hebben. Tevens moet je je bankpas activeren voor het wereldwijd opnemen van geld: dit dien je voor vertrek bij je bank te verzorgen. Maak je gebruik van internetbankieren, dan kun je zelf bij je instellingen aangeven dat je wereldwijd geld wilt kunnen opnemen, voor een bepaalde periode.
Over het algemeen kun je in de periode van mei tot en met september in geheel China rekenen op warm tot zeer warm weer. Het westelijk deel van China, Xinjiang en Tibet, is het hele jaar door zeer droog en is in de winter zeer koud. In het zuidoosten zijn de winters kort en nat. Bedenk dat, waar je ook bent in China, het in hoger gelegen gebieden ook in de zomer koud kan zijn. Vooral na zonsondergang kunnen de temperaturen daar sterk dalen. We raden de reizigers in het voor- en najaar aan ook warme kleding mee te nemen voor koele dagen en avonden.
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
Tegenwoordig is er op vele plaatsen wifi aanwezig. Vrijwel in alle hotels (soms wel alleen in de lobby). Zelfs op vele treinstations en in restaurants kun je veelal wifi vinden. Houd er wel rekening mee dat in China sommige websites (zoals Google, Facebook en YouTube) door de overheid geblokkeerd worden, en dat je hiertoe geen toegang hebt.
Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.
U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.