Alternate Text

Groepsreis Costa Rica, Nicaragua & Panama

'Tuin van Midden-Amerika' - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 099,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 21 DAGEN

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,1
151 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,3
Prijs/kwaliteit: 7,3
Accommodatie: 7,6
Transport: 7,8
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 7
Ron :
duidelijk zal jullie organisatie shoestring aanbevelen bij vrienden / kennissen.
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 8
Reiziger :
Een fantastisch route en goede excursies! Comfortabele hotels en bus. Onze gids wist veel van Costa Rica en haar natuur maar kwam op het gebied van reisbegeleiding tekort. Op dat punt na was het een geweldige reis.
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 8
Reiziger :
Een afwisselende reis voor de natuurliefhebber, aan te vullen met buitensportactiviteiten en strand. De ziplines in Monteverde en het bezoek aan Granada Nicaragua waren het hoogtepunt van mijn reis. De boottocht naar Islets of Granada was goed voor het spotten van dieren, en kan ter plekke geregeld worden voor circa $20. Needless to say, maar neem voor het fotograferen van dieren een camera met goede zoom mee. Realiseer je wel dat je door Nicaragua en Panama mee te pakken je relatief veel in de bus zit. Het bezoek aan de vulkaan vlakbij San Jose was niet de moeite waard. Bedenk van te voren wat je wil doen op je vrije dag in San Jose, je kan overwegen te gaan raften (vooraf regelen).
Vertrekdatum: 16/09/2017
Beoordeling: 9
Ron :
Geweldige reis met een goede en leuke reisleider en chauffeur. Veel mooie en indrukwekkende dieren gezien, maar ook het uitzicht op sommige plaatsen was adembenemend en de natuur is prachtig. Echt een reis om nooit te vergeten!!! Echt een topreis!!!
Vertrekdatum: 16/09/2017
Beoordeling: 8
Jacomijn :
Wat een mooie reis! Zoveel natuur, zoveel dieren. Leuke dingen gedaan! De canopy tour in Monteverde mag je zeker niet overslaan. wow! Wel lange reisdagen. Soms zit je wel 7 uur in de bus. 1 van de lange busdagen hebben we kunnen onderbreken door nog een excursie te doen (boottocht) Verder is het zeker wel een prijzige reis. Je gaat het echt niet redden met de aangegeven €300/350 per week. Je wilt toch alle excursies doen omdat je er toch bent..... Verder had ik graag nog een extra dag gehad in Bocas del Toro. Gewoon om even dingen zelf te gaan doen. Fiets huren en lekker naar het strand gaan. Wat is het daar tof! Ik kan deze reis iedereen aanraden.
Vertrekdatum: 22/07/2017
Beoordeling: 8
Petrus :
Intensieve kennismaking met Costa Rica met nadruk op de prachtige flora en fauna. Uitstap naar Nicaragua smaakt naar meer; de drie dagen in Panama zijn voor verbetering vatbaar en eigenlijk te kort.
Vertrekdatum: 22/07/2017
Beoordeling: 8
Remco :
Prachtige reis, erg leuke groep en top lokale reisleider en chauffeur. Jammer van al die verloren uren bij de diverse grensovergangen, maar dit is niet iets waar Shoestring iets aan kan doen.
Vertrekdatum: 22/07/2017
Beoordeling: 7
sandra :
Geweldig reis. Je ziet heel veel van zowel Costa Rica, Nicaraqua als ook Panama. Vooral gecharmeerd door Granada in Nicaraqua. Arm, maar zeer kleurrijk land, hele vriendelijke bevolking en nog weinig toerisme. Bereid je wel voor op lange wachttijden bij elke grensovergang. Deed mij denken aan de vroegere DDR. Geduld is hierbij het sleutelwoord..... Het meest geweldige vond ik de Canapy tour in Monteverde. Waarin je als superman over het oerwoud vliegt! Geweldig!!!!!!!Maar ook de dolfijnen bij Bocas del Toro )Panama' zijn een belevenis om te mogen zien. Kortom, aanrader!
Vertrekdatum: 22/07/2017
Beoordeling: 6
Reiziger :
Hier geloof ik niet in. Helaas.
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Clara Marlijn :
Voor wie van de tropen houdt, is dit een prachtige reis dwars door Costa Rica waar je veel verschillende kanten ziet. De stop in Granada (Nicaragua) brengt ook veel cultuur en de laatste stops in Panama (vooral Bocas del Toro) en in het Caribische gedeelte zijn zeer relaxed (en er is veel watersport). Voor de korte duur in Nicaragua, krijg je nog redelijk veel te zien en zijn er genoeg mogelijkheden om ook zelf rond te lopen. In Panama is dit iets minder, vooral de stop in Boquete, daar moet je niet veel bij voorstellen. Afhankelijk van de groep, moet je het dan zelf gezellig maken (vergeet niet een pakje kaarten en bijvb Thirty Seconds mee te nemen!). Natuurliefhebbers en iedereen die van fotografie houdt, zullen erg blij zijn met deze reis. Bij ieder strand is meestal een national park, waar je ook trails kan volgen en heel veel dieren en vogels kan spotten (zelfs in vergelijking met de nightwalk in Monteverde, waar we vooral insecten zagen..). Activiteiten die oa echt super waren: zipline/hanging bridges in Monteverde (ook de tarzan swing), vulkaan en markt in Nicaragua, snorkelen in Puerto Viejo/Cahuit en in Bocas del Toro. Over het regenseizoen (juli): het regende erg veel, sommige activiteiten (vooral nightwalks) hebben we tijdens de stromende regen gedaan. Hier moet je wel tegen kunnen, neem een poncho mee, opvouwbare paraplu en kleding die snel droogt - het blijft een mooie ervaring. Tip: neem niet veel kleding mee, je kunt vaak je kleding laten wassen (beter dan zelf doen want het droogt niet snel).
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Mandy :
Een erg mooie reis. Genoten van de natuur en alles wat er te zien is in de landen. Zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Inge :
Super mooie reis door mooie landen. Grote meerwaarde dat je ook door Panama en Nicaragua gaat, al is het maar kort. Costa Rica is een duur land maar je hebt het ook wel enigszins zelf in de hand. Zo is lokaal eten goedkoper en heb je zelf in de hand of je souvenirs koopt. Ik heb in de drie weken ongeveer 900 euro uitgegeven. Veel excursies zijn wel buitenproportioneel duur. Handig om te weten dat de bagage soms op het dak vervoerd moet worden en dus te zorgen voor een waterdichte tas. Aantal mensen hadden ook gewoon koffer mee, ging prima. Handigst is om dollars te pinnen bij aankomst. Hier kun je overal mee betalen, dus geen lokale valuta. Voor de grensovergang heb je zwart-wit copieèn van je paspoort nodig. Sowieso handig om een aantal van mee te nemen. In de zomervakantie best veel regen dus simpele wegwerpponcho´s zijn wel handig en een kleine paraplu. In tegenstelling tot de website was ontbijt vaak wel inbegrepen. Onderweg is er gelegenheid om te wassen dus liever wat minder spullen mee. Reistijden zijn soms wel langer dan aangegeven. Luchthavenbelasting is afgeschaft en hoeft dus niet betaald te worden bij terugkeer naar huis. Verder leuk om een kleine verrekijker mee te nemen, je gaat best veel wandelen waarbij je op zoek gaat naar dieren. Al met al een aanrader!
Vertrekdatum: 10/03/2017
Beoordeling: 9
ronald :
Deze reis is zeker een aanrader. Een geweldige natuur en veel te spotten aan dieren en vogels. Wel jammer dat je in Nicaragua alleen in Granada bent. Wel een mooie stad.
Vertrekdatum: 10/03/2017
Beoordeling: 9
Marloes :
Fantastische reis waarbij je veel ziet van de mooie natuur in Costa Rica, Panama en Nicaragua. Elke wandeling bracht weer wat anders moois met zich mee. Naast het wandelen in de nationale parken ook genoten van actie tijdens de Canopy tour, het paardrijden en snorkelen. De afwisseling tussen natuur, actie en cultuur was erg fijn. Ook leuk om het verschil tussen de Caribische en Pacific kant van het land te zien. Bocas del Toro geeft je bijvoorbeeld echt het Caribische gevoel, heerlijk relaxt en ontspannen.
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 9
Arjan :
Geweldige landen, indrukwekkende natuur, vriendelijke mensen en overal pizza te krijgen! Wat wil een mens nog meer. Ps. de zipline in Monte Verde is een must!
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 8
Reiziger :
/
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 8
Jos :
De natuur is niet zo ongerept dan je verwacht. Veel gemaakt. maar nog steeds mooi.
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 9
Daniel :
Zeer fijne reis, echt genoten. Veel natuurschoon, kolkende lava, uitgestrekte nevelwouden en dieren gespot. Fijne/luxe hotels. Zoals in eerdere reviews al is aangegeven is de excursie naar de Poás vulkaan te duur, alhoewel ze hier wel een extra wandelroute en uitkijkpunt aan het bouwen zijn wat in de toekomst mogelijk wel gaaf is. In Nicaragua was ik bang dat het te langdradig zou worden. Er stond hier niet duidelijk wat de excursiemogelijkheden waren en Granada is een leuk gezellig stadje maar niet heel groot. Maar door de hoeveelheid vrije tijd en mogelijkheden heb je tal van keuzes om ook daar hele dagen vol te stoppen met natuurschoon en er zijn genoeg lokale reisbureaus die excursies aanbieden, wandelingen exc. Geluk hadden we met onze groepsgenoten, het was erg gezellig. Hele fijne reisleiding die goed engels kan spreken en die veel wist te vertellen over de cultuur en de natuur. De bus was altijd superschoon (werd meerdere keren per dag zowel van binnen als van buiten geboend door de buschauffeur) en een erg ervaren buschauffeur. Maar als je niet van natuur houdt ben je verkeerd op deze reis. Houd er wel rekening mee dat het geen goedkope reis is. Vooral Costa Rica is in het onderhoud niet veel goedkoper als Nederland. Eten is voornamelijk exclusief, maar de indicatie van het zakgeld staat goed vermeld. Je kunt het afhankelijk van het soort eten en de hoeveelheid excursies ook iets goedkoper maken. Wij hebben echt alles gedaan en altijd uitgebreid uit eten geweest, drankjes gedaan en waren met 2p 3000 euro zakgeld kwijt.
Vertrekdatum: 24/04/2016
Beoordeling: 9
Danielle :
Fantastische reis, met geweldige opbouw. Fijn om zeker 2 dagen op iedere locatie te zijn. De reisleider Hugo was een enorme natuurgek en dus heel enthousiast en goed. Mooie accomodaties, waar mogelijk met zwembad. Heel gevarieerde reis. Niet zwaar ook.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 10
Patricia :
Prachtige landen! Zeker de moeite waard! Prima te doen qua reisduur tussen te plaatsen. Leuke en goede accommodatie locaties. Reisleider was TOP!
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
Coert :
Heerlijke reis, de landen, de cultuur, de gezelligheid van de groep en gids. Het geeft je het gevoel maanden weg te zijn geweest.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
Marieke :
Ik heb erg genoten van de reis! De afwisseling van de natuur in Costa Rica en cultuur in Granada vond ik erg leuk. Granada is mooie, sfeervolle stad. De natuur in Costa Rica is overweldigend! We hebben wel wat stevige regenbuien gehad, maar dat hoort bij deze tijd. Daarentegen stond alles prachtig in bloei! Ook Panama vond ik de moeite waard. Wel goed om te weten is dat je naar Bocas del Toro alleen handbagage mee mag nemen, dus zorg voor een ruime tas.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 7
Jan :
Zij die gaan voor BLOEIEND FLORA en ook 'wanneer er de meeste fauna te zien is, moeten zich hiervan tevóren goed op de hoogte (laten) brengen
Vertrekdatum: 03/10/2015
Beoordeling: 8
Dionne :
Voor mij was het een eerste ervaring met shoestring en een verre bestemming. De reis heeft voldaan aan mijn verwachtingen! Het zijn prachtige landen. Ik vond het een intensieve reis, doordat je veel onderweg bent en veel plekken bezoekt. Het reisgezelschap en reisbegeleiding hebben een grote bijdrage gehad aan het succes en het onvergetelijke aan mijn reis.
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 8
Tom :
Pura Vida!
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 8
Dirk Jan :
prachtige reis, met een supergezellige groep mooie locaties, schitterende national parks en veel afwisseling jammer dat in dit seizoen niet alles in bloei staat punt van verbetering: de excursie naar de poas vulkaan is buitenproportioneel duur, niet meer aanbieden of voor een normale prijs
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 10
Anouk :
Geweldige reis, mooie afwisseling tussen de verschillende landen en de natuur. Ik kan deze reis aan iedereen aanraden. Prijs/ kwaliteitsverhouding is prima
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 8
Monique :
Hele mooie en afwisselende reis! Van een prachtige natuur met alle kleuren groen, blauwe zee en witte stranden tot legio dieren, vulkanen en actief bezig zijn. Costa Rica is wel vrij prijzig qua eten en excursies, handig om dat vooraf in te calculeren zodat het daar niet tegenvalt. Verder veelal erg goede accomodaties. Kortom, een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 01/08/2015
Beoordeling: 8
Sebastiaan :
Met shoestring een mooie reis gemaakt door Costa Rica, Panama en Nicaragua en in 3 weken veel kunnen zien van deze landen. De reis is aan te raden voor natuurliefhebbers aangezien je veel diersoorten tegenkomt en tijdens de reis veel natuurparken bezocht worden door zowel tropische wouden als vulkanen. Wel is het belangrijk om te weten dat niet alle kosten voor de reis op de site vermeld zijn, zoals kosten voor grensovergangen en dat maaltijden niet inbegrepen zijn.
Vertrekdatum: 01/08/2015
Beoordeling: 9
Arianne :
Geweldig mooie reis waarin we erg veel mooie natuur hebben gezien met bijzondere dieren en planten, daarnaast ook interessante en leuke steden bezocht en veel leuke extra activiteiten gedaan! Als echte natuurliefhebber moet je deze reis gemaakt hebben! Let wel op bij het boeken, de excursies zijn niet meer up to date en de genoemde prijzen daarbij kloppen ook niet meer. Ga er van uit dat de prijzen voor de excursies hoger uit komen.
Vertrekdatum: 18/07/2015
Beoordeling: 8
Mattie :
Wat een bijzondere ervaring was deze reis naar Costa Rica, Nicaragua en Panama. Costa Rica lijkt een mix van een hortus botanicus en een openluchtdierentuin. De stops in Nicaragua en Panama maken het beeld van Midden-Amerika completer. De gids gaf veel achtergrondinformatie over de geschiedenis, cultuur en natuur. En het reisgezelschap was top!
Vertrekdatum: 18/07/2015
Beoordeling: 8
Fenna :
Het is zeker een meerwaarde om een kijkje te nemen in Nicaragua en Panama. Het was erg leuk om alle drie de landen te bezoeken en de verschillen te zien. De lokale reisleider heeft ons veel laten zien en geleerd. Een fantastische reis!
Vertrekdatum: 18/07/2015
Beoordeling: 7
Reiziger :
Was een zeer mooie reis..prachtig van natuur.. Ook de combinatie met Panama en Nicaragua is zeer leuk. Alleen zorgt dat voor een extra kost en verplaatsing..lang wachten aan de grens..zeker voor Panama is het de moeite waard.. Onze gids wist zeer veel en zeer goed engels. Meeste accomodaties waren zeer goed, alle waren zeer proper..paar zeer basic er tussen.. Alleen kun je in Costa rica weinig op eigen houtje ondernemen, je moet ook voor alles betalen.. De excursies die konden bijgeboekt worden waren verschrikkelijk duur en kwamen niet overeen met wat shoestring in zijn beschrijving had geplaatst.. Zeer jammer.. Algemeen gezien is Costa rica zeer duur...
Vertrekdatum: 13/06/2015
Beoordeling: 6
Marja :
Er had nog zoveel meer uit deze reis gehaald kunnen worden qua activiteiten en bezienswaardigheden. Verder kan deze reis nog efficienter in elkaar gezet worden, met name bij Boquete. Misschien zou iemand met een kritische blik deze reis opnieuw onder de loep kunnen nemen om deze reis te optimaliseren.
Vertrekdatum: 13/06/2015
Beoordeling: 9
Gerjanne Marleen :
Een geweldige reis! We hebben veel rondgereisd en veel van de verschillende culturen gezien. Ook al ben je tijdens je reis kort in Nigeragua en Panama, het geeft je wel een beeld van de verschillen in cultuur. Verder leef je 3 weken lang in een grote dierentuin! Ik had een super leuke reisgroep en de reisbegeleiding was ook erg tof (dat is natuurlijk niet voor iedereen zo). Kortom, een aanrader!
Vertrekdatum: 21/02/2015
Beoordeling: 9
Robertus :
Een mooie combinatie van natuur & cultuur. Ontzettend veel gezien en genoten van jungle, dieren, vulkanen, strand en plezier met de overige groepsleden!
Vertrekdatum: 21/02/2015
Beoordeling: 9
Coriene :
Een schitterende reis....ik ben een geweldige ervaring rijker! Het is beslist geen relax vakantie maar de drukke dagen zijn meer dan de moeite waard! Panama en Nicaragua waren mooi....maar ik snap nu helemaal waarom Columbus dit land Costa Rica heeft genoemd....wat een super mooi land!!!
Vertrekdatum: 21/02/2015
Beoordeling: 8
Kelly :
Erg mooie en veelzijdige reis! Het kost wat tijd en moeite om de grens over te steken, maar dat is het zeker waard om deze mooie landen allemaal te zien!
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden