Alternate Text

Groepsreis Ecuador

Van de Andes naar de Amazone - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 299,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Ecuador

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Ecuador

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Otavalo

Otavalo

Bezoek de bekende zaterdagmarkt en ontmoet het lokale Ecuadoriaanse leven van Otavalo. |Ecuador

Ibarra

Quito

Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador en ligt op 2850 meter hoogte midden tussen veertien nog werkende vulkanen. Het koloniale centrum van Quito staat op de Unesco werelderfgoedlijst. |Ecuador

El Chaupi

Baños

Baños

Baños staat bekend om zijn warmwaterbaden die gevoed worden door het water van de vulkaan Tungurahua. Raas op een mountainbike de berg af of wandel juist de bergen in. |Ecuador

Amazone Ecuador

Amazone Ecuador

Vanaf het stadje Tena, gelegen tussen bergen en oerwoud, ontmoet je de echte jungle in de Amazone. |Ecuador

Riobamba

Riobamba

Riobamba is een middelgrote stad die wordt omringt door vijf vulkanen. Ga op excursie en beklim de Chimborazo. |Ecuador

Cuenca

Cuenca

Cuenca is prachtig gelegen tussen de groene bergen met zijn koloniale huizen en kerken, ruime straten en rustige pleinen. Breng een bezoekje aan de oude kathedraal gebouwd van Incastenen. |Ecuador

Guayaquil

Guayaquil

Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. Hier tref je groene parken, internationale restaurantjes, moderne bars en winkeltjes met poncho's, wollen truien, dekens en Panama hoeden.

Puerto Lopez

Puerto Lopez

Puerto Lopez, een vissersplaatsje met mooie stranden om heerlijk uit te rusten. Bezoek zeker Isla de la Plata (dagtocht) voor het spotten van bijzondere vogels en walvissen!

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Bus, Vliegtuig Vertrek Amsterdam - Aankomst Quito - Otavalo Otavalo
2 Otavalo Otavalo
3 Bus Otavalo - Ibarra/Chotavallei Ibarra/Chotavallei
4 Bus Ibarra/Chotavallei - Quito Quito
5 Bus Quito - Evenaar - El Chaupi El Chaupi
6 Bus El Chaupi / Excursie Cotopaxi N.P. El Chaupi
7 Bus El Chaupi - weekmarkt Saquisili - Baños Baños
8 Baños Baños
9 Bus Baños - Amazonewoud Amazonewoud
10 Amazonewoud Amazonewoud
11 Amazonewoud Amazonewoud
12 Bus Amazonewoud - Riobamba Riobamba
13 Bus Riobamba / Excursie Chimborazo Riobamba
14 Bus Riobamba - Duivelsneus - Ingapirca - Cuenca Cuenca
15 Cuenca Cuenca
16 Bus Cuenca Cuenca
17 Bus Cuenca - El Cajas N.P. - Guayaquil Guayaquil
18 Openbaar vervoer Guayaquil - Puerto López Puerto López
19 Puerto López Puerto López
20 Puerto López Puerto López
21 Vliegtuig, Openbaar vervoer Puerto López - vertrek Guayaquil Vertrek Guayaquil
22 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
190
306
281
3

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Aankomst Quito - Otavalo

Je vliegt vanaf Amsterdam naar Quito, waar je 's avonds aankomt en je groepsreis door Ecuador van start gaat. Je rijdt door (2 uur rijden) naar het gezellige indianenstadje Otavalo, gelegen op 2500 meter hoogte. Je zult moeten wennen aan de ijle lucht op deze hoogte, dus doe rustig aan. De overwegend indiaanse bevolking van Otavalo gaat gekleed in kunstig geweven klederdracht, die je ook terugvindt op de markt. De vrouwen dragen rijkgeborduurde blouses en goudkleurige kettingen, de mannen zijn gekleed in witte kleding met blauwe poncho's. Een deel van de mannen is inmiddels overgestapt op de westerse spijkerbroek, maar ze zijn wel trouw gebleven aan de traditionele haardracht: een lange zwarte staart of vlecht onder een zwarte hoed. Dankzij hun handelsgeest en reislust zijn deze 'Otalaveños' de meest welvarende groep indianen van Ecuador. De muziekgroepjes die in de straten van Europese steden 'Andes-muziek' spelen komen vrijwel allemaal uit Otavalo.

Dag 2: Otavalo

Otavalo ontleent haar naamsbekendheid aan de ruim vierhonderd jaar oude zaterdagmarkt waar de Quechua-indianen uit de omgeving op afkomen om hun handelswaar aan te prijzen, variërend van poncho's, tapijten van geweven lamawol, vilten- en panamahoeden, sieraden, zelfgemaakte olieverfschilderijen tot kippen en de nationale lekkernij, de cavia. Daarnaast vormt de markt een vast ontmoetingspunt. Uiteraard ben jij op zaterdag op deze markt aanwezig. Neem vooral ook 's morgens vroeg een kijkje op de dierenmarkt, waar koeien, schapen, varkens en kippen met een hoop geblaat verhandeld worden.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Otavalo is verder een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan prachtige meren, je kunt er heerlijk paardrijden, wandelen, mountainbiken en zelfs raften. Je kunt bijvoorbeeld in een paar uur een prachtige wandeling maken rond het Cuicochakratermeer. Rondom Otavalo liggen verschillende inheemse dorpjes die ook zeker een bezoek waard zijn, zoals Peguche of Agato, een weversdorp.

Dag 3: Otavalo - Ibarra/Chotavallei

Vandaag vervolg je je weg naar Ibarra in de Chotavallei. Het is een pittoreske plek om te ontspannen. Ibarra staat ook wel bekend als de ‘Witte Stad’, vanwege de vele witte huizen en de geplaveide straten. Typische producten in deze streek zijn de ‘Arrope de Mora' (bosbessensiroop) en de heerlijke ‘Helado de Paila' (handgemaakte sorbet).

Vanuit Otavalo kun je optioneel de ‘La Libertad’ trein nemen naar de Salinas de Ibarra. Deze vallei dankt zijn naam aan de grote hoeveelheid zout die zich in de bodem bevindt. Geniet in de vallei van een traditionele lunch en breng een bezoek aan het zoutmuseum waar je alles leert over het zoutwinningsproces.

NB: deze treinrit moet vantevoren gereserveerd worden!

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Ibarra/Chotavallei - Quito

Quito is de op 2850 meter hoogte gelegen hoofdstad van Ecuador. Je verblijft in het moderne gedeelte van Quito, vlakbij de Avenida Amazonas, de kern van de buurt. In deze wijk vind je de meeste restaurantjes, wisselkantoren, boekhandels, internetcafés, bars en andere uitgaansmogelijkheden.

Aan het eind van de middag en de volgende ochtend kun je op je gemak de oude koloniale stad gaan bekijken, met zijn smalle straatjes, karakteristieke witgepleisterde huizen, markten en barokke kerken rondom het grote centrale plein, de Plaza de Independencia. De belangrijkste zijn El Catedral, die gelegen is aan het plein zelf; de kerk en het klooster van San Francisco, de oudste kerk van Quito en La Compañia, één van de mooiste en rijkste kerken. De Basílica, de jongste kerk van de stad, is een indrukwekkend bouwwerk. Weinig mensen weten dat je met een lift naar een van de kerktorens kunt voor een prachtig uitzicht over de stad. Dit is een goed alternatief voor El Panecillo, waar een standbeeld van de Virgen de Quito staat. Het uitzicht hiervandaan is prachtig.

Dag 5: Quito - Evenaar - El Chaupi

Ecuador dankt haar naam aan de evenaar die het kruist, op slechts 15 minuten rijden ten noorden van Quito. Een monument markeert de breedtegraad 0 ° 00 '00 " Dit is een leuke en unieke plek waar je letterlijk kunt springen van het noordelijk naar het zuidelijk halfrond van onze aarde! Je bezoekt het  Intiñan Solar Museum, waarin je de sterrenkunde van de equatoriale zonnecultuur ontdekt en de centrifugale krachten in de gootsteen waar het water recht naar beneden valt. Je kunt hier een ei op een spijker laten balanceren, zonder dat het valt!

In de middag vertrek je naar de ‘Avenida de los Volcanes’. Als het weer het toelaat kun je een aantal vulkanen zien. Denk bijvoorbeeld aan de Illinizas, Atacazo, Sincholagua en Rumiñahui. 

Het Cotopaxi Nationaal Park ligt 90 km ten zuiden van Quito, aan de ‘Avenida de los Volcanes’. Het park is populair bij klimmers en kampeerders en ligt op 3400 meter hoogte. Het hoogste punt is maar liefst 5897 meter! Je slaapt in het plaatsje El Chaupi.

Dag 6: El Chaupi / Excursie Cotopaxi N.P.

Je bezoekt vandaag het Nationaal Park Cotopaxi, genoemd naar de hoogste nog actieve vulkaan ter wereld (5897 meter). Hier kun je bij mooi weer prachtige foto's maken. Je kunt zelfs een paar honderd meter van deze vulkaan beklimmen, letterlijk adembenemend!

Tijdens de rit omhoog kun je veel wilde paarden zien. In de middag wordt een lunch geserveerd en als optionele excursie kun je per paard de flanken van het Andes gebergte ontdekken. NB: Paardrijden is een optionele excursie en kan alleen plaatsvinden als er genoeg tijd over is in de middag.

Dag 7: El Chaupi - weekmarkt Saquisili - Baños

Je bezoekt vandaag de beroemde weekmarkt van Saquisili. Het is een van de grootste en meest authentieke markten van Ecuador. Kleurrijke 'indigenas' komen op marktdagen (donderdag!) te paard of lopend van heinde en verre om hun koopwaar aan te bieden. De traditionele klederdracht is een genot voor het oog. Verschillende waren worden aangeboden: er is een veemarkt waar varkens, koeien en paarden worden verhandeld, een ander deel voor groente en fruit, en weer een ander deel voor gebruiksvoorwerpen als potten en pannen.  
Dan rijd je verder naar Baños, een stadje dat haar naam dankt aan de vele warmwaterbaden in de omgeving. Baños is bovendien prachtig gelegen in een gebied vol bosrijke heuvels en watervallen, aan de voet van de Tungurahuavulkaan. De ontspannen sfeer en het gematigde subtropische klimaat maken het tot een perfecte plek om een dag door te brengen. Je overnacht in een klein hotel in het centrum, vlakbij een aantal sfeervolle restaurantjes.

Dag 8: Baños

In de omgeving van Baños kun je prachtige tochten maken en lekker actief bezig zijn: te voet, te paard of per mountainbike. Je kunt bijvoorbeeld een fietstocht gaan maken langs een reeks van indrukwekkende watervallen naar het dorpje Rio Verde. Voor de adrenaline-kick zijn er mogelijkheden om te raften. 

Na al deze activiteiten kun je heerlijk relaxen in een van de zwavelhoudende thermale baden waaraan Baños haar naam ontleent. 's Avonds heb je de keuze uit vele restaurantjes, je kunt de lokale panfluitmuziek beluisteren in een peña, een folkloristische bar, of gaan dansen in een 'salsateca'.

Dag 9: Baños - Amazonewoud

Langs de oostkant van de Andes rijd je een stukje terug naar het noorden voor je verblijf in het avontuurlijke Amazonewoud, de 'Selva'. Dit is een rit van ongeveer vier uur.

Je verblijft hier 3 nachten en overnacht in een junglelodge net buiten het plaatsje Tena. Deze charmante lodge met zwembad ligt aan de rand van het mooie groene regenwoud van het Selva Vida-reservaat. Hier is geen elektriciteit en 's avonds kun je bij kaarslicht of olielampen genieten van de nachtelijke junglegeluiden in het gezellige restaurant nabij de rivier. De maaltijden tijdens het verblijf in de jungle zijn niet inbegrepen. Bij aankomst wordt hiervoor door de reisbegeleider $ 100 per persoon opgehaald.

Dag 10: Amazonewoud

Tijdens wandelingen in de jungle maak je kennis met de uitbundige vegetatie van het tropisch regenwoud. De gids wijst je op geneeskrachtige planten, bomen en exotische bloemen. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen in het dichtbijgelegen Selva Vida-reservaat. Deze wandelingen worden in overleg met de gids, reisbegeleider en de groep georganiseerd. Andere opties zijn: vissen of 'tuben' (per opgeblazen autoband de rivier afdrijven). De wandelingen en de begeleiding van de lokale gids zijn inclusief, evenals de hierboven genoemde excursies.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: Amazonewoud


Hoe groen kun je gaan? TIP

Vandaag kun je (vanaf 8 personen) een bezoek brengen aan AmaZOOnico, een opvangcentrum voor gewonde en/of gesmokkelde dieren zoals apen, toekans, agouti's, slangen, kaaimannen en tapirs.

Of je kunt gaan raften (niet in de reissom inbegrepen). In de namiddag wordt gedemonstreerd hoe van de cacaoboon heerlijke chocola gemaakt kan worden.

Na de avondmaaltijd staat voor de echte avonturiers nog een facultatieve nachtelijke wandeltocht door het regenwoud op het programma.

Dag 12: Amazonewoud - Riobamba

Je hebt een lange, maar boeiende reisdag voor de boeg. Je einddoel vandaag is Riobamba, midden in het Andesgebergte, ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Quito. Een toeristische trekpleister voor lokale en buitenlandse bezoekers vanwege de mooie 20ste eeuwse architectuur. Riobamba is gelegen in de uitlopers van de Chimborazo vulkaan.

Dag 13: Riobamba / Excursie Chimborazo

Vandaag kun je het Chimborazoreservaat bezoeken, de plek waar de hoogste vulkaan van Ecuador (6310 meter) ligt. Bij helder weer kun je 'm al van verre zien, de hoogste top aan de horizon. In het reservaat leven onder meer 'vicuñas' (zeldzame kameelachtigen, familie van de lama en alpaca), vossen, wolven en wilde paarden.
Wie wil, kan de vulkaan gedeeltelijk beklimmen. De bus brengt je tot aan de parkeerplaats, gelegen op 4800 meter. Vandaaruit klim je omhoog naar de berghut Refugio Whymper op 5000 meter hoogte, vanwaar je bij goed weer een overweldigend uitzicht hebt. En je zult merken dat je letterlijk de longen uit je lijf loopt op dit ogenschijnlijk kleine stukje! De echte actievelingen kunnen een optionele excursie boeken en per mountainbike de helling van de Chimborazo af fietsen.

De excursie naar de Chimborazo kan doorgaan bij een groep van 8 of meer deelnemers. Bij een groep van minder dan 8 deelnemers wordt gebruik gemaakt van openbaar vervoer, en is er dus geen bus aanwezig om de Chimborazo te bezoeken. Dit kan ter plaatse als losse excursie geboekt worden, waarbij het vervoer dan via die organisatie geregeld wordt.

Dag 14: Riobamba - Duivelsneus - Ingapirca - Cuenca

Je kunt vandaag optioneel met de trein van Alausí door de 'Duivelsneus' rijden. Het is een leuke rit waarbij de trein zich zigzaggend een weg baant door het rotsachtige, met cactussen begroeide landschap. Heel langzaam, en afwisselend voor- en achteruitrijdend, baant de trein zich een weg door de Andesketen.
Je vertrekt uit Alausí en dan begint de trein af te dalen langs de spectaculaire Duivelsneus om vervolgens, na een stop in Simambe, weer langzaam over dezelfde route terug omhoog te klimmen naar Alausí, waar je wordt opgewacht door de bus die je naar Cuenca zal brengen.
Je reist via de 'Ruta Panamericana' die hier erg aan een opknapbeurt toe is. Onderweg breng je bij voldoende tijd een bezoek aan de ruïnes van Ingapirca, het best bewaard gebleven monument uit het Incatijdperk in Ecuador. De meest opvallende bezienswaardigheid van het complex zijn de ruïnes van de zonnetempel, voor de erediensten aan Inti, de god van de zon. 's Avonds kom je aan in Cuenca.

Dag 15: Cuenca

Cuenca is zonder twijfel het mooiste historische stadje van Ecuador. Aan de geplaveide straten van het koloniale stadshart vind je statige herenhuizen met grote patio's, charmante pleintjes en tal van kerken en kathedralen. Ondanks dat Cuenca in grootte de derde stad is van Ecuador, doet de sfeer provinciaals aan. Loop 's ochtends langs de rivier Tomebamba en zie hoe bij mooi weer de indiaanse vrouwen hun was doen. Terwijl schoenpoetsertjes op het centrale plein Parque Calderón hard werken voor de kost, staat de nieuwe kathedraal met zijn azuurblauwe koepels roerloos in de wind. Als je goed kijkt, zie je dat de torens aan weerszijden van de hoofdingang niet af zijn. De architect ontdekte pas tijdens de bouw dat het fundament zou bezwijken onder de druk van de afgewerkte torens mét klokken. 

Dag 16: Cuenca

In Cuenca zijn allerlei winkeltjes vol sieraden en aardewerk uit de indianendorpen in de omgeving. Vooral opvallend zijn de hoeden die wereldbefaamd werden als de 'Panamahoed' maar eigenlijk hier vandaan komen!

Vanuit Cuenca zou je ook de Spaans-koloniale dorpjes Gualaceo, Chordeleg en Sigsig kunnen bezoeken. Zie hoe de Panamahoed van jonge palmscheuten wordt geweven en het engelengeduld dat nodig is bij de bewerking van zilver- en goudfiligraan.

Dag 17: Cuenca - El Cajas N.P. - Guayaquil

Je laat het Andesgebergte achter je en komt aan in het tropische laagland van de 'Costa', de kustprovincies. Je verblijft in Guayaquil, de grootste havenstad van Ecuador met bijna 2,6 miljoen inwoners. Het is tevens het economische hart van het land. De kenmerkende, levendige en chaotische sfeer is typerend voor de 'costeños', de kustbewoners, die - mede door de hoge temperaturen overdag - veel meer ’s avonds leven dan de bewoners van de hooglanden. Maak eens een wandeling langs de prachtige opgeknapte waterkant en wandelboulevard 'Malecon 2000'.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Vandaag maak je onderweg een excursie naar het Nationaal Park El Cajas, op een uurtje rijden van Cuenca. Voor deze excursie is een lokale gids verplicht! Let op: voor groepen met minder dan 8 deelnemers is dit een faculatieve excursie op een van de vrije dagen in Cuenca.

El Cajas ligt rond de 4000 meter hoogte (warme kleding!) en telt honderden meren. Tijdens een wandeling maak je kennis met de typische flora van de páramo (hoogland). Je vindt hier bromelia's, varens, mossen en orchideeën, die een sterke aantrekkingskracht op kolibries uitoefenen. Verder zijn er mysterieuze bossen met de 'magische' boom Polylepis (lokaal = Quinoa). Dit is ook het territorium van de Andescondor en de poema.

Dag 18: Guayaquil - Puerto López

Je reist verder met openbaar vervoer langs de kust naar het noordelijk gelegen plaatsje Puerto López, een rustig vissersplaatsje met mooie stranden. Tijd om te relaxen! Je hebt hier voldoende tijd om bij te komen van alle indrukken tot nog toe en de mooie omgeving van dit ontspannen kustplaatsje te verkennen.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Puerto López

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je kunt een optionele excursie maken naar Isla de la Plata, ook wel klein Galápagos genoemd. Op dit onbewoonde eiland, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Machalilla, kun je onder meer de beroemde blauwvoet jan-van-genten, albatrossen en fregatvogels zien. Ook een 'whale-watching' excursie behoort tot de mogelijkheden. Van juni tot september komen de bultrugwalvissen naar de ondiepe kustwateren van de Stille Oceaan om er hun jongen te baren.

Wie actief wil zijn, kan ook nog een wandel- of paardrijd-excursie maken naar het landgedeelte van het Nationaal Park Machalilla. Achter de kurkdroge, woestijnachtige kuststrook ligt een droog tropisch bos, waar verschillende soorten vetplanten en cactussen groeien.

Dag 20: Puerto López

Je kunt vanuit Puerto López naar Los Frailes gaan, het punt waar de koude en warme golfstroom, respectievelijk de 'Humboldt' en 'El Niño' elkaar tegenkomen. Over goed aangegeven paden wandel je door droog tropisch woud naar vreemdsoortig gevormde stranden. Ben je meer geïnteresseerd in oude culturen, ga dan naar Agua Blanca, een plaats waar talloze funderingen van huizen en tempels zijn gevonden die behoorden tot de Manteño-cultuur. Of bezoek het museum van Salango en kom veel te weten over hoe men vroeger met balsahouten bootjes de wereldzeeën bevoer.

Dag 21: Puerto López - vertrek Guayaquil

Vandaag komt een einde aan je Ecuador groepsreis. Je reist terug naar Guayaquil, waarvandaan je aan het eind van de middag terug naar Nederland vliegt, waar je de volgende dag aankomt.

Als je geboekt hebt voor het Galápagosarrangement, dan overnacht je nog in Guayaquil en vlieg je op dag 22 naar Baltra op de Galápagoseilanden (dit arrangement is afhankelijk van beschikbaarheid). Daar verblijf je dag 22-23-24-25 bij een 5-daags arrangement. Op dag 26 vlieg je terug van de Galápagoseilanden naar Guayaquil, waar je nog één overnachting hebt. Op dag 27 vlieg je terug naar Nederland, waar je de volgende dag aankomt. 
Heb je weinig tijd, dan kan je er ook voor kiezen om op dag 19 te beginnen met het Galápagos arrangement; je mist dan de dagen in Puerto Lopez.

Dag 22: Aankomst Amsterdam

Hier eindigt helaas jouw prachtige Ecuador groepsreis.

Verleng je reis

 • Verlenging Galápagos-eilanden in hotels

  Na deze Ecuador rondreis kun je kiezen voor een bezoek aan de betoverende Galápagos-eilanden. De Engelssprekende gids vertelt je alles over de vulkanische oorsprong van de eilanden en het unieke ecosysteem van de hier voorkomende dieren die door het ontbreken van natuurlijke vijanden gewoon blijven zitten als je ze nadert. Je kunt broedende albatrossen van dichtbij fotograferen, zwemmen met zeeleeuwen, honderden leguanen observeren en wandelen tussen de reuzenschildpadden.

  Bij Shoestring kun je kiezen tussen een vijfdaags verblijf op een boot, of een vijfdaag verblijf op land, het zogenaamde eilandhoppen.

  In principe reis je op dag 21, als de groep naar huis vertrekt, naar Guayaquil voor een extra overnachting. De volgende dag vertrek je dan naar de archipel voor een 5-daags verblijf op Galapagos. Heb je weinig tijd, dan kun je er ook voor kiezen om op dag 18 te beginnen. Je mist dan het verblijf in Puerto Lopez. 

  Als je het Galápagos-arrangement wilt boeken, geef dat dan bij boeking op. Shoestring neemt vervolgens contact met je op over de mogelijkheden, de route en de definitieve prijs. Daarna kun je beslissen of je hiervan gebruik wilt maken.

  BELANGRIJK: Indien je ervoor kiest om de Galápagos eilanden te bezoeken dan dien je vanwege de binnenlandse vlucht een kopie of scan van je internationale paspoort/reispas naar ons toe te sturen.

  Eilandhoppen

  Bij het eilandhoppen kun je op elke gewenste dag beginnen. Er is een programma van 4, 5 of 7 dagen. Hieronder volgt de beschrijving van het 5-daagse programma.

  Dag 22 
  Met een binnenlandse vlucht vlieg je van Guayaquil naar Baltra, een klein eilandje ten noorden van Isla Santa Cruz. Op de luchthaven van Baltra word je opgehaald door een Engelssprekende gids die je naar de haven van Puerto Ayora brengt. Daarna breng je een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz. Hier krijg je de kans om de beroemde reuzenschildpadden van de Galápagos eilanden in hun natuurlijke omgeving te ontmoeten. Je zult vandaag ook ongetwijfeld de beroemde Galápagos vinken kunnen spotten te midden van de endemische vegetatie. Na de bijzondere ontmoeting met de reuzenschildpadden keer je terug naar Puerto Ayora. De middag is vrij ter eigen besteding. Optioneel kan je een bezoek brengen aan het Charles Darwin onderzoeksstation waar een aantal Galápagos reuzenschildpadden wonen. Hier krijg je informatie over de inspanningen die worden verricht voor het behoud van de reuzenschildpadden. 

  Dag 23 
  Na het ontbijt neem je de openbare speedboot die je in ongeveer 2 ½ uur naar het volgende Galápagos eiland Isabela brengt. Hier kun je even bijkomen in je hotel voordat je een bezoek brengt aan de ‘Flamingo Lagune’, de grootste kustlagune van de Galápagos eilanden en tevens één van de belangrijkste broedplaatsen van de flamingo. In de middag breng je een bezoek aan het reuzenschildpadden broedcentrum. Hier zie je diverse soorten reuzenschildpadden van dichtbij en je krijgt uitleg over het succesvolle fokprogramma. Daarna bezoek je de 7 meter hoge en 100 meter brede ‘Muur van Tranen’. Isabela was in de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw een strafkolonie en de muur heeft haar naam te danken aan de zware en pijnlijke condities waarin de gevangenen gedwongen werden deze muur te bouwen.

  Dag 24
  Na het ontbijt bereid je jezelf voor op de wandeling naar de Sierra Negra vulkaan. Trek je comfortabele schoenen aan. Zorg ervoor dat fotocamera’s veilig zijn opgeborgen in waterdichte tassen en vergeet niet je zonnebrand, water en hoed of pet mee te nemen. Na een ritje van 45 minuten in de bus begint je 12 km lange wandelavontuur. De tocht is goed te doen en duurt ongeveer 3 uur. Tegen een meerprijs kun je ervoor kiezen om te paard de tocht af te leggen (geef dit van te voren even aan). De Sierra Negra heeft naar verluidt de op een na grootste caldera ter wereld. De krater is ongeveer 91 meter diep en heeft een diameter van 9 ½ kilometer! Nadat je vulkaan Chico hebt bereikt, keer je weer terug. Op de terugweg kun je genieten van een spectaculair uitzicht over het ongelofelijk mooie maanlandschap. In de middag is er tijd om te gaan snorkelen in Concha Perla. Hier kun je zwemmen met zeeleeuwen, allerlei kleurrijke vissen en met een beetje geluk ook met zeeschildpadden. Daarna keer je terug naar het hotel. In de avond kun je dineren in een lokaal restaurant. 

  Dag 25
  Bij de haven van Puerto Villamil stap je aan boord van een kleine speedboot en vaar je richting Tintoreras. Na een korte tocht van 20 minuten zet je voet aan wal. Tintoreras dankt zijn naam aan de witpunthaaien die hier in de omliggende wateren leven. In dit gebied maak je kennis met zeeleeuwen, zeeleguanen, blauwvoet Jan-van-Genten, zeeschildpadden en Galápagos pinguïns. Je maakt een wandeling over het eilandje en keert vervolgens terug naar de boot. In de wateren rondom Tintoreras kun je even afkoelen en snorkelen door de kleurrijke onderwaterwereld. Met een beetje geluk kun je zwemmen met roggen, pinguïns en zeeleeuwen. Na het bezoek aan Tintoreras ga je met de openbare speedboot weer terug naar Puerto Ayora. 

  Dag 26 
  Je ontbijt voor de laatste keer in Puerto Ayora voordat je naar het vliegveld van Baltra wordt gebracht.  Onderweg kun je nog een bezoek brengen aan de twee gezonken gaten ‘Los Gemelos’. Hoewel ze erg op kraters lijken zijn het in werkelijkheid twee komvormige depressies die zijn ontstaan doordat de holle ondergrondse ruimte instortte. De Gemelos worden gescheiden door de weg die van Puerto Ayora naar Baltra loopt.
  Vanaf Baltra vlieg je weer terug naar Guayaquil, waarvandaan je de volgende dag (dag 27)  terugvliegt naar huis. Daar kom je op dag 28 aan. (Deze extra overnachting in Guayaquil is nodig om zeker te weten dat je de vlucht naar Nederland haalt. Mocht er vertraging ontstaan op de vlucht naar Guayaquil, dan mis je in ieder geval niet de vlucht naar huis).


   In het arrangement is inbegrepen: 
  - binnenlandse vlucht Guayaquil-Galápagos-Guayaquil 
  - speedboot Puerto Ayora - Isabela v.v. en Isabela - Tintoreras v.v. 
  - hotelvernachtingen inclusief ontbijt 
  - alle excursies volgens programma 
  - Engelssprekende natuurgids tijdens de excursies 
  - gebruik snorkelmateriaal (geen wetsuit)
  - 1 overnachting in Gauayquil voor en 1 na afloop van Galápagos
  - transfers tussen luchthaven en hotel in Guayaquil v.v.

  Niet inbegrepen: entree NP Galápagos (US$ 120 cash te voldoen bij aankomst op de Galápagos), overige maaltijden en drankjes, fooien, souvenirs, watertaxi naar speedboat (totaal 2$), Isabela Port Fee a $ 10.

  Prijs: vanaf € 1595 per persoon
  Eénpersoonskamertoeslag € 250
  Als je alleen boekt, wordt een eenpersoonskamertoeslag doorberekend als er niemand uit de groep is om een kamer mee te delen. Uiteraard kun je ook zelf kiezen voor een eenpersoonskamer. 

  Prijzen zijn afhankelijk van hotelklasse, aantal personen en beschikbaarheid.


 • Verlenging Galápagos-eilanden per boot

  Na deze Ecuador rondreis kun je kiezen voor een bezoek aan de betoverende Galápagos-eilanden. De Engelssprekende gids vertelt je alles over de vulkanische oorsprong van de eilanden en het unieke ecosysteem van de hier voorkomende dieren die door het ontbreken van natuurlijke vijanden gewoon blijven zitten als je ze nadert. Je kunt broedende albatrossen van dichtbij fotograferen, zwemmen met zeeleeuwen, honderden leguanen observeren en wandelen tussen de reuzenschildpadden.

  Bij Shoestring kun je kiezen tussen een vijfdaags verblijf op een boot, of een vijfdaag verblijf op land, het zogenaamde eilandhoppen.

  In principe reis je op dag 21, als de groep naar huis vertrekt, naar Guayaquil voor een extra overnachting. De volgende dag vertrek je dan naar de archipel voor een 5-daags verblijf op Galapagos. Heb je weinig tijd, dan kun je er ook voor kiezen om op dag 18 te beginnen. Je mist dan het verblijf in Puerto Lopez. 

  Als je het Galápagos-arrangement wilt boeken, geef dat dan bij boeking op. Shoestring neemt vervolgens contact met je op over de mogelijkheden, de route en de definitieve prijs. Daarna kun je beslissen of je hiervan gebruik wilt maken.

  BELANGRIJK: Indien je ervoor kiest om de Galápagos eilanden te bezoeken dan dien je vanwege de binnenlandse vlucht een kopie of scan van je internationale paspoort/reispas naar ons toe te sturen.

  Varen
  Het schema is uiteraard afhankelijk van de vertrekdatum van de boot, het kan dan ook voorkomen dat je eerst nog een extra dag in Guayaquil moet blijven voordat er een boot vertrekt. Het Galápagos-arrangement is zowel wat de boot, route, aantal dagen als prijs betreft altijd op aanvraag.

  Een 5-daagse Galápagos-cruise kost tussen de € 2000 en € 2600 per persoon. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, beschikbare klasse en voorzieningen van de boot en uiteraard beschikbaarheid.

  In de reissom is inbegrepen:
  - vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  - 5 dagen / 4 nachten verblijf op een jacht
  - Engelssprekende natuurgids
  - alle maaltijden aan boord (3 x per dag)
  - alle excursies
  - transfers van en naar de luchthaven
  Niet inbegrepen: entree Galápagos Nationaal Park ($120 p.p. bij aankomst op Galápagos te voldoen), drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, eventuele extra overnachtingen in Guayaquil.

  De route 
  Op de Galápagos-eilanden zijn veel verschillende boten actief. Iedere boot heeft zijn eigen prijs en eigen vaarschema. Vaarschema's zijn altijd onder voorbehoud. De kapitein van de boot en de leiding van het Nationale Park Galápagos behouden altijd (ook tijdens de reis) het recht de route te wijzigen.

  Met een binnenlandse vlucht vlieg je van Guayaquil naar Baltra, een klein eilandje ten noorden van Isla Santa Cruz. De lokale Engelsprekende natuurgids wacht je op in de aankomsthal voor de transfer naar het jacht dat voor de komende dagen je verblijf zal zijn.
  Tijdens je verblijf op Galápagos zul je mogelijk enkele van de onderstaande eilanden aandoen (afhankelijk van de vaarroute van de boot waarop je verblijft):

  Islas Bachas is het noordelijke strand van het eiland Santa Cruz, dat bekend staat om de zeeschildpadden die hier hun eieren leggen. Met een klein bootje (de zogenaamde panga) vaar je altijd op en neer tussen het motorjacht en de zandstranden (of rotsachtige oevers) van de diverse plaatsen waar de wandelingen beginnen en eindigen. In het meestal kalme ondiepe water van Islas Bachas kun je heerlijk zwemmen of snorkelen. Achter de zandduinen van Islas Bachas bevindt zich een kleine lagune waarin af en toe flamingo’s worden gesignaleerd. Op de zandstranden zie je wellicht de eerste zeeleeuwen roerloos liggen of zwarte zeeleguanen.

  De Islas Plazas zijn twee kleine eilanden voor de kust van Santa Cruz. Hier vind je een heus cactuswoud waar zich veel landleguanen ophouden. Een pad van een kilometer leidt bezoekers langs zeeleeuwenkolonies en langs een steile rotswand waar verschillende vogelsoorten nestelen. Niet ver hiervandaan ligt Isla Santa Fe ofwel Barrington, een eilandje ongeveer 20 km ten zuidoosten van Santa Cruz. Het eiland heeft een mooie baai en er zijn een aantal wandelpaden. Hier groeien cactussen die wel een hoogte van 10 meter bereiken. Dit is het eiland waar de Santa Fe-landleguaan zich ophoudt, een zeldzame ondersoort. Ook kun je hier een zeeleeuwenkolonie, zeeleguanen en diverse vogelsoorten bezichtigen.

  De Engelse naam voor het eiland Española is Hood. Het is het meest zuidelijke eiland in de archipel. Van maart tot december heb je hier grote kans albatrossen te zien. De statige Blauwvoet Jan-van-Genten laten zich van dichtbij in hun nesten fotograferen en je hebt kans de komische paringsdans van deze vogels te zien. Ook zeeleguanen laten zich veelvuldig zien. Het eiland heeft heerlijke witte zandstranden.

  Floreana, officieel Isla Santa María geheten, is het zes na grootste eiland van de archipel. Ook dit eiland heeft prachtige zandstranden en de snorkelmogelijkheden zijn uitstekend. Het eiland kent een interessante fauna: zeeleguanen, zeeschildpadden, flamingo's, pelikanen en andere vogelsoorten.

  Het eilandje Bartolomé, ligt in de Sullivan Bay, voor de kust van het James-eiland (of Santiago of San Salvador). Op het rode rotsachtige Bartolomé is een mooie wandelroute uitgezet naar een hoge uitkijkpost van waar je een weids uitzicht hebt op lavavelden, uitgestorven vulkanen en mooi gevormde kraters. Het uitzicht op het maanachtig landschap wordt gedomineerd door de 20 meter hoge zogenaamde pinacle-rots die door geologische krachten als het ware uit de bodem is gelift. Ook komen hier pinguïns voor!

  Het vogelrijke platte eilandje Seymour is het enige eiland van de archipel dat als broedplaats wordt gebruikt door de fregatvogel. Langs de kust heb je grote kans om zeeleeuwen en zee-leguanen te spotten evenals Blauwvoet-Jan-van-Genten.

  Op de laatste dag vaart de boot vaak naar het eiland Santa Cruz waar je een bezoek kunt brengen aan het stadje Puerto Ayora, het Charles Darwin Onderzoekscentrum en de Schildpaddenfarm, waar de wereldberoemde reuzenschildpadden te bewonderen zijn. Aan het einde van de ochtend (afhankelijk van je vluchtschema) vlieg je terug naar Guayaquil, vanwaar je de volgende dag weer terug naar huis vliegt.
 • Verlenging Vrijwilligerswerk Apenopvangcentrum
  Na afloop van je reis kun je als verlenging vrijwilligerswerk doen bij een apenopvangcentrum in de jungle van Ecuador.

  In een afgelegen gebied van het Ecuadoriaanse regenwoud ligt een opvangcentrum voor apen, nu uitgegroeid tot een centrum dat een grote verscheidenheid aan exotische dieren opneemt. Dieren worden gered, gerehabiliteerd, en zo mogelijk weer vrijgegeven aan hun natuurlijke omgeving.
  Klik hier voor meer informatie en kijk op http://feelingresponsible.org/nl-be/blog/vrijwilligerswerk. 

  Mocht je interesse hebben in deze verlenging kijk dan bij onze collega's van YourWay2GO. Voor meer informatie klik HIER. 

  Zij kunnen je voorzien van een offerte op maat.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden