Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Egypte Totaal

Van woestijn naar strand - Reis voor singles

Boek
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Egypte Totaal

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Egypte Totaal

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Cairo

Cairo

Bezoek in bruisend Cairo het Egyptisch Museum, de piramides van Gizeh, de soek Khan-e-Khalili en de Koptische wijk

Witte Woestijn

Dakhla Oase

Kharga Oase

Aswan

Luxor

Luxor

Luxor biedt met de Luxor tempel, Karnak, de Koningsgraven, de tempel van Hatsepsut en met een felukatocht over de Nijl veel voor iedereen

Sharm el Naga

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - Caïro Caïro
2 Cairo Cairo
3 Caïro, facultatieve excursie Saqqara, piramides van Gizeh en Sfinx Caïro
4 Bus Caïro - Bahariyya Oase - Crystal Mountain - Witte Woestijn Witte Woestijn
5 Bus Witte Woestijn - Farafra Oase - Al Qasr - Dakhla Oase Dakhla Oase
6 Bus Dakhla Oase - Kharga Oase Kharga Oase
7 Bus Kharga Oase - Edfu - Aswan Aswan
8 Aswan Aswan
9 Aswan, facultatieve excursie Abu Simbel Aswan
10 Boot Aswan - Feloeka Feloeka (boot)
11 Boot, Bus Feloeka - Kom Ombo - Luxor Luxor
12 Luxor Luxor
13 Bus Luxor - Sharm el-Naga Sharm el-Naga
14 Sharm el-Naga Sharm el-Naga
15 Bus Sharm el-Naga - Caïro Caïro
16 Vliegtuig Vertrek Caïro - Aankomst Amsterdam

1
16
5
10
20
28
8
3
14
12
19
1
0
9
0
0
0
2
0
186
294
274
1

Dag 1: Amsterdam - Caïro

Je vertrekt vandaag naar Caïro, waar je wordt opgehaald door de reisbegeleider en jouw Egypte rondreis van start zal gaan.

Dag 2: Cairo

Vandaag kun je kiezen voor een ontdekkingsreis per bus door Caïro (exclusief reissom). Je rijdt naar de oude citadel waarin zich de Grote Mohammed Ali Moskee bevindt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de loop van de middag breng je een bezoek aan het Egyptisch Museum, met zijn duizenden jaren oude artefacten en de oogverblindende inhoud van het graf van Toetankamon.  Vervolgens ga je naar Khan al-Khalili, de drukste bazaar van Egypte, voor de aanschaf van je eerste souvenirs. 's Avonds kun je heerlijk dineren in één van de vele gezellige restaurantjes langs de Nijl.

Dag 3: Caïro, facultatieve excursie Saqqara, piramides van Gizeh en Sfinx

Je kunt vandaag deelnemen aan een facultatieve excursie naar Saqqara, de stad waar onder andere de trappiramide van Djoser is terug te vinden. Saqqara heeft de bijnaam ‘Dodenstad’, omdat op deze plek veel farao’s in hun graftombes begraven liggen. Aangezien de vruchtbare Nijlvallei optimaal moest worden benut voor de landbouw werd Saqqara in de woestijn gebouwd .
Daarna bezoek je de piramides van Gizeh en de Sfinx. Deze enorme bouwwerken werden ongeveer 4500 jaar geleden gebouwd en tot op de dag van vandaag hebben ze nog niets van hun grootsheid verloren. Al sinds de oudheid verbazen reizigers zich over de enorme afmetingen van deze piramides (Cheops, Chefren en Mycerynos). De aanblik is al even overweldigend als de aantallen: alleen al voor de Cheopspiramide zouden 100.000 mensen 20 jaar lang ongeveer 2,3 miljoen blokken steen van 2,5 ton per stuk op elkaar geplaatst hebben!

* Shoestring steunt: SAFA Senior House (Caïro, Egypte)

Behalve prachtige bouwwerken en culturele erfstukken tref je in Egypte ook veel armoede. Ouderen die geen familie meer (in de buurt) hebben, staan er in Egypte alleen voor. Daarom is in de jaren vijftig in Caïro het SAFA Senior house opgericht, een plek waar ouderen van hun oude dag kunnen genieten. Shoestring steunt, in samenwerking met onze lokale agent, dit project met een financiële bijdrage. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Caïro - Bahariyya Oase - Crystal Mountain - Witte Woestijn

Je bent niet in Egypte geweest als je de woestijn niet hebt gezien. Afgezien van de oevers van de Nijl en de kuststrook, bestaat Egypte voor 95 procent uit woestijn. Hier woont slechts één procent van de bevolking.
Na een paar uur rijden door de verlaten woestijn zie je opeens groen in de verte. Je komt aan bij de eerste oase, de Bahariyya Oase.
's Middags ga je weer op pad en breng je een bezoek aan de Crystal Mountain, een berg die geheel uit glimmende kwarts bestaat. Via het donkere gesteente van de Zwarte Woestijn kom je aan het eind van de middag aan in het surrealistische landschap van de Witte Woestijn.
De avondmaaltijd wordt vanavond door bedoeïenen verzorgd (inbegrepen in de reissom). Je kunt je tegoed doen aan de lekkere lokale gerechten. Je overnacht onder de sterrenhemel op matrasjes, of in een tent als je dat liever wilt. De matrasjes zijn ter plaatse aanwezig. Vergeet niet een slaapzak mee te nemen, de nachten kunnen hier soms erg koud zijn.

Dag 5: Witte Woestijn - Farafra Oase - Al Qasr - Dakhla Oase

Vandaag vervolg je je Egypte groepsreis naar de Farafra Oase, waar je een bezoek brengt aan het museum van de internationaal befaamde kunstenaar Dhr. Badr. Door de excentrieke expressie in de kunst van deze schilder en beeldhouwer is zijn kunst op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen! Hij is vaak zelf bereid om een rondleiding door zijn museum en aangrenzende beeldentuin te geven.
Vervolgens kun je een bezoek brengen aan de oud Islamitische stad Al Qasr, met haar smalle steegjes en fotogenieke doorkijkjes. Je overnacht in de Dakhla Oase in een bedoeïenenkamp.

Dag 6: Dakhla Oase - Kharga Oase

In de ochtend kun je een facultatieve kamelentocht maken in de woestijn. De kameel is natuurlijk hét vervoermiddel voor de lokale bedoeïenen. Daarna rijd je richting Kharga, de laatste oase die je op deze reis aandoet. Nog steeds is de onmetelijke woestijn om je heen erg indrukwekkend en de telkens wisselende kleuren blijven fascineren. Vanavond arriveer je in een kamp dat is ingericht door bedoeïenen. Ze maken een heerlijke maaltijd voor je klaar en 's avonds proberen ze je vaak een spelletje te leren of een goocheltruc te laten zien. Je kunt in de buitenlucht of in een tent op matrasjes slapen. Het diner van deze avond is bij de reissom inbegrepen.

Dag 7: Kharga Oase - Edfu - Aswan

Het is bijzonder om wakker te worden in deze speciale omgeving van zand en lijnenspel. Terwijl de zon op komt veranderen de kleuren in een rap tempo. Je kunt vroeg in de ochtend nog een wandeling maken in de woestijn.

Onderweg naar Aswan heb je de mogelijkheid om te stoppen bij de Edfu tempel. Daarna reis je door naar Aswan waar je je intrek neemt in het hotel. Je kunt 's avonds dineren in een van de vele restaurantjes aan de Nijl of rond het einde van de middag een 'high tea' doen in het stijlvolle Old Cataract Hotel. Dit beroemde koloniale hotel heeft een prachtig uitzicht over de Nijl en Elephantine eiland.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Aswan

Vandaag kun je op je gemak Aswan, met zijn oude markt en lange Nijlboulevard, verkennen. De stad is gelegen op een strategisch punt aan de eerste stroomversnelling (cataract) in de Nijl. Door de met palmen overdekte eilanden in de rivier is het rivierdal hier op zijn mooist. Naast tal van tempels, graven en obelisken tref je in Aswan ook de kleurrijke bazaar, de mooie botanische tuin en de nabijgelegen immense Aswan-stuwdam. Op de bazaar ruik je de zoete geur van de Arabische kruiden, een hele belevenis op zich.

Vooral de Tempel van Philae, gelegen op een eiland in de Nijl, biedt een interessante excursie. De tempel is gewijd aan de godin Isis. 's Avonds kun je naar één van de Nubische dorpen aan de overkant van de Nijl, waar je kunt genieten van een lokale maaltijd.

Dag 9: Aswan, facultatieve excursie Abu Simbel

Vrije dag in Aswan. Op het Elephantine eiland ligt het Museum van Aswan. Net zoals het Nubisch museum is dit een fascinerende plek om te bezoeken. Het Nubisch museum is gebouwd ter herinnering aan de lange geschiedenis en cultuur van de Nubiërs die in deze regio wonen.
Je kunt ook vroeg op om naar Abu Simbel te gaan (vertrek rond 4 uur ’s ochtends; niet alleen maak je dan een spectaculaire zonsopgang mee, je bent ook voor de grootste hitte in Abu Simbel).  Dit indrukwekkende rotstempelcomplex ligt eenzaam in de snikhete woestijn. In Abu Simbel is wellicht de meest  imposante tempel de tempel van Ramses II. Het hele complex is in de jaren ‘60 verplaatst omdat het, door de aanleg van de Nasserdam, onder water zou komen te staan. De tempel met haar vier 20 meter hoge kolossen van Ramses II is 200 meter verder en 65 meter hoger weer opgebouwd. Hetzelfde geldt voor de aangrenzende tempel van Hathor, gewijd aan Ramses' vrouw Nefertari. Je kunt je voorstellen dat dit een gigantisch project is geweest waaraan experts uit de hele wereld hebben meegewerkt.

Dag 10: Aswan - Feloeka

In de ochtend ga je aan boord van een traditionele Egyptische zeilboot: de feloeka. De feloeka is het bekendste en meest gebruikte vervoersmiddel om de Nijl te bevaren. Terwijl je op een rustig tempo de Nijl afvaart verdwijnt Aswan steeds verder naar de achtergrond. Op de boot kun je genieten van wat zich op de oevers van de Nijl afspeelt. Vissersmannen die hun net in het water gooien, vrouwen die de afwas doen en boeren die op hun land aan het werk zijn. Op het dek van de boot ligt een groot matras waar je heerlijk op kunt relaxen. Neem voldoende zonnebrandmiddel en een leuk boek mee aan boord! 's Avonds wordt bij een eiland aangelegd. Je eet en slaapt aan boord van de feloeka. Het diner is deze avond inbegrepen.

Dag 11: Feloeka - Kom Ombo - Luxor

Terwijl je rustig wakker wordt vaart de feloeka verder naar de tempel van Kom Ombo. De tempel van Kom Ombo is uniek in Egypte, omdat het gewijd is aan twee verschillende goden: de krokodillengod Sobek en de god Horus met de valkenkop. In het verleden was Kom Ombo vernoemd naar deze krokodillengod en heette het Pa-Sobek. Daarnaast was het een van de belangrijkste handelsstadjes in goud, tussen Egypte en Nubië. Andere belangrijke handelswaar was de Afrikaanse olifant.
 
Als de feloeka aanlegt staat een bus op je te wachten die je naar Luxor brengt. De rest van de middag heb je vrij te besteden en kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Luxor museum en de Luxor tempel.

Dag 12: Luxor

Luxor was vroeger de 'Stad van de Levenden' en ook nu is het er een drukte van belang. In deze populaire Egyptische stad bevinden zich veel culturele hoogtepunten. Op de oostoever van de Nijl vind je bijvoorbeeld de beroemde tempel van Karnak. In de avond wordt hier een indrukwekkende ‘sound and lightshow’ gehouden.
Aan de overkant van de Nijl ligt de dodenstad van Thebe met het Dal der Koningen en het Dal der Koninginnen. Hier kunnen een aantal graven met prachtige muurschilderingen, waaronder het bekende graf van Toetankamon, bezocht worden. Een van de mooiste graftempels is de tempel van Hatsjepsoet, de enige vrouwelijke farao.

Het gebied is erg groot, het is daarom leuk om een fiets te huren en zelf een weg te banen door het Egyptische landschap naar de bezienswaardigheden. Liefhebbers kunnen aan de oever van de Nijl paarden huren om een tocht te maken door de woestijn. Verschillende hotels beschikken over een zwembad zodat de namiddag ook in het water doorgebracht kan worden.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Luxor - Sharm el-Naga

Vandaag is het ongeveer vijf uur rijden naar Sharm el-Naga, aan de Rode Zee. Hier verblijf je de komende twee nachten in een goed hotel aan het strand, waarvandaan je kunt zwemmen in de warme zee of gewoon lekker luieren.

Dag 14: Sharm el-Naga

De Rode Zee is de ideale plek om te snorkelen of duiken, terwijl je ondertussen geniet van de bijzondere wereld die zich onder water afspeelt. In Sharm el-Naga kun je helemaal tot rust komen!

Dag 15: Sharm el-Naga - Caïro

Na het ontbijt rijd je per bus terug naar Caïro. Hier kom je in de namiddag of aan het begin van de avond aan. Indien er voldoende tijd is kun je bijvoorbeeld nog een laatste bezoek brengen aan de Khan Al Khalili-markt. De rest van de avond heb je je hotelkamer ter beschikking, tot aan het moment (in alle vroegte van dag 16) waarop je naar de luchthaven wordt gebracht voor de nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 16: Vertrek Caïro - Aankomst Amsterdam

Je komt 's ochtends vroeg aan. Hier komt helaas een einde aan je Egypte groepsreis!

Let op, indien minder dan vier deelnemers zich hebben ingeschreven op de reis, zal per plaats een lokale vertegenwoordiger je contactpersoon zijn. Dit in plaats van een reisbegeleider die de hele reis meegaat.

Verleng je reis

 • Verlenging Dahab?
  Je kunt deze rondreis een week verlengen in Dahab aan de Rode Zee. Op dag 16 word je vanaf Caïro naar Dahab gereden (met openbaar vervoer) en verblijf je zes nachten in dit vriendelijke strandplaatsje, waar je kunt zwemmen, zonnen, duiken en snorkelen. Je kunt ook uitstapjes maken naar het Sint-Catherina klooster in de Sinaï, een pelgrimstocht maken naar de top van de berg Sinaï of je aansluiten bij een korte kameelsafari. Op dag 22 word je terug naar Caïro gebracht (met openbaar vervoer) waar je de laatste avond doorbrengt. In de zeer vroege ochtend vlieg je terug van Caïro naar Amsterdam.

  Prijs: vanaf € 199 p.p. (bij twee personen).
  - Het eenvoudige middenklasse hotel ligt niet ver van het strand.
  - De terugvluchten voor de verlenging zijn in eerste instantie op aanvraag.
  - Mocht je een eenpersoonskamer willen op deze verlenging, dan is de toeslag hiervoor € 99. Indien je de verlenging alleen boekt, is deze eenpersoonstoeslag verplicht.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden