Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Ethiopië

Afrika's best bewaarde geheim - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 4-20 | 23 DAGEN

Veelgestelde vragen

Index

1. Hoeveel geld moet ik meenemen ?

Het zakgeldbedrag staat vermeld onderaan de in- en exclusief lijst links op de bladzijde van de reisbeschrijving op de website www.shoestring.nl. Onze reizigers hebben aangegeven dat dit het bedrag is wat nodig is voor jouw reis aan algemene uitgaven (eten drinken, excursiegelden en entreegelden). Doe daar een bedrag bij voor privé uitgaven en reservegeld. Neem het gehele bedrag mee in euro's.

2. Kan ik pinnen in Ethiopië

Tegenwoordig zijn er in een aantal grotere plaatsen in Ethiopië pinautomaten. Dit geeft helaas geen enkele garantie dat deze ook daadwerkelijk in gebruik zijn of voldoende geld bevatten. Wij adviseren om het zakgeld in contante euro’s mee te nemen en het ter plaatse te wisselen.

Wat aandachtspunten :

1. Wissel aan het begin van de reis zoveel mogelijk, omdat het tijdens de reis tijdrovend is en vaak niet mogelijk.
2. Bewaar het wisselbonnetje. Hiermee kun je aan het einde van de reis je overgebleven Birrs terugwisselen in Euro's in het laatste hotel van de reis.
3. Wisselen is alleen mogelijk voor briefgeld.

4. Wissel eventueel overgebleven geld om vóórdat je op de luchthaven aankomt, op de luchthaven geld terugwisselen is niet mogelijk.

 

Probeer bij iedere betaling zoveel mogelijk klein geld te 'sparen', je zal daar plezier van hebben, m.n. in het zuiden van Ethiopië. 

3. Welke valuta kan ik het beste meenemen naar Ethiopië?

Euro's zijn prima, maar mocht je nog dollars hebben, dan kan je die ook wisselen. Zorg ook voor onbeschadigde briefjes, want over kleine scheurtjes kunnen ze moeilijk doen. Oude dollarbiljetten (van vóór het jaar 2010) worden vaak niet gewisseld, omdat banken niet over apparatuur beschikken die deze biljetten kunnen controleren op echtheid.

4. Hoe zwaar is een Ethiopië groepsreis ?

De reis is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid, een flinke dosis flexibiliteit en incasseringsvermogen. De wegen zijn de laatste jaren wel verbeterd; het noordelijk traject gaat door een bergachtig gebied. De kwaliteit van de hotels wisselt nogal. De reis is intensief, niet zozeer door de kwaliteit van de wegen, maar vooral door de indrukken die je op doet en de toch wel intensieve reisdagen.

5. Wat is de beste reistijd voor Ethiopië?

Het noorden van Ethiopië kent een ander klimaat dan het zuiden, waardoor het wat lastig is van een 'beste reistijd'  te spreken. Het noorden kent een regenseizoen in onze zomermaanden. Hoewel er flinke buien kunnen vallen, is reizen in het noorden goed te doen. In de Omo-vallei is het in de zomermaanden juist weer droog. Zuid-Ethiopië (Omo-vallei) kent een kort regenseizoen in de maand november en rond eind maart tot begin april. Omdat de wegen in het zuiden bij regen te lijden kunnen hebben, kan de reistijd toenemen en kan het mogelijk zijn dat de route aangepast moet worden.

6. Hoe is het vervoer tijdens de Ethiopië reis geregeld?

In noord Ethiopie reis je met een bus. Dit zijn kleinere bussen (dus géén touringcars) met 20 passagiersstoelen en een paar uitklapbare stoelen in het middenpad. De bagage gaat bovenop de bus. In het zuiden gebruiken we landcruisers. De landcruisers bieden plaats aan maximaal 4 personen en de chauffeur.7. Hoe zijn de hotels in Ethiopië?

De hotels in Ethiopië zijn erg wisselend van kwaliteit. We streven er naar om goede middenklasse hotels aan te bieden en in de loop van de jaren is er op dit gebied heel veel goeds gebeurd, echter, in een land als Ethiopië is de kwaliteit van een middenklasse hotel niet te vergelijken met de onze. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat er geen water is, of dat de elektriciteit uitvalt; ook het onderhoud van de kamers laat soms te wensen over. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van centraal gelegen accommodaties met eigen badkamer. Tijdens de 2 nachten kamperen in het zuiden (in Turmi) is er gedeeld sanitair. 

Bij tabblad ‘inspiratie’ op de website krijg je een indruk van de hotels die we gebruiken.

8. Moet ik een klamboe naar Ethiopië meenemen?

Een klamboe is in principe niet nodig.

Het noorden ligt over het algemeen boven de 1800 meter waardoor er nauwelijks muggen zijn. Het zuiden ligt een stuk lager, waardoor er wel muggen aanwezig kunnen zijn. In de hotels zijn er in principe klamboes aanwezig.

Wanneer je kampeert heb je geen klamboe nodig.

Wil je echter helemaal geen risico lopen, dan kun je een eigen klamboe meenemen of ter plaatse een klamboe kopen op een lokale markt.

9. Moet ik een slaapzak en een matje meenemen?

Alleen in het zuiden wordt er gekampeerd in Turmi. In het noorden kamperen we niet en hoef je geen slaapzak mee te nemen. 
De voorzieningen tijdens het kamperen zijn zeer eenvoudig. We maken gebruik van tweepersoonstenten die door onze lokale agent geregeld worden. Ook zorgen we voor de verdere kampeeruitrusting, zoals een simpel foam-matrasje van ongeveer 3 cm dik.

Sommige reizigers nemen toch nog een zelfopblaasbaar matrasje mee om iets comfortabeler te kunnen liggen. Je moet in elk geval zelf een slaapzak meenemen, een lakenzak is niet altijd voldoende. 

Voor de twee weekse Noord Ethiopië reis is er dus geen slaapzak nodig.

10. Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met www.thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

11. Welke kleding neem ik mee?

Aangezien de temperatuursverschillen per dag nogal verschillen, zijn laagjes kleding het handigste. Neem zowel warme kleding mee als kleding voor warme dagen.

12. Welke schoenen zal ik meenemen ?

Handig is om slippers/sandalen mee te nemen. Voor dichte schoenen zijn bergschoenen mogelijk, maar dat is niet echt nodig. Sportschoenen of wandelschoenen met een goed profiel zijn prima. Dichte schoenen met een profiel zijn vooral nodig voor de wandelingen in het Simiën gebergte. Op de markten is het ook fijn om dichte schoenen aan te trekken. 

13. Aan welke dingen om mee te nemen kan ik nog meer denken ?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende batterij om 3 dagen te kunnen overbruggen), eventueel een stekkerdoosje (er zijn niet overal veel stopcontacten). Voor de 2 kampeer overnachtingen een (hoofd)lamp en een slaapzak. Voor informatie over een wereldstekker kijk op http://www.wereldstopcontacten.nl/ .

14. Heb ik voor Ethiopië een visum nodig ?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor Ethiopië  een single entry visum nodig.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket. Wij raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek  je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:Beschik je niet over een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Neem dan zelf contact op met de betreffende ambassade(s) om je eventuele visum te regelen.

15. Is er internet of wifi aanwezig in Ethiopië ?

Voor die informatie verwijzen we je naar de website van je eigen provider. Gedurende het noordelijke deel van de reis zijn er een aantal plaatsen waar je gebruik kunt maken van internet of zelfs wifi (in de lobbies van het hotel). In het zuiden is er weinig tot geen internetverbinding beschikbaar.

De geplande hotels in Bahar Dar, Nazaret en Arba Minch beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. De verbinding kan ook 'spontaan' wegvallen. Op de andere locaties is geen wifi beschikbaar. Ethiopië is nog duidelijk een land in ontwikkeling.

16. Kan ik makkelijk mensen fotograferen in Ethiopië ?

Het fotograferen van de diverse bevolkingsgroepen zal voor veel deelnemers een hoogtepunt van de reis vormen. Je moet wel altijd toestemming vragen om foto's van mensen te maken. Vaak zul je er voor moeten betalen (3 of 5 Birr voor een foto). De reisbegeleider zal je hierover meer informatie geven.Over het algemeen is het in het noorden goed te doen, als je het eerst even vraagt. In het zuiden en in het oosten is het wat lastiger, deze stammen zijn erg trots, ze gaan wel op de foto maar ze vragen voor ieder portret 3 tot 5 birr. 'Voor wat hoort wat' is hier vaak normaal. Er zijn ook bevolkingsgroepen die het best eng vinden om gefotografeerd te worden, ze denken dat je dan een deel van hun ziel met het fotograferen meeneemt. Film of fotografeer dus niet stiekem. Voor het filmen van kerken, kloosters en andere monumenten moet je een extra permit kopen en dat is dan al snel €10. Mocht je een fervent filmer zijn, houdt hiermee dan rekening i.v.m. de hoogte van het zakgeld.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden