Alternate Text

SUPER ReisKnaller: Guatemala 14 dagen

Hartland van de Maya's

BOEK v.a. € 1.499,-
GROEPSGROOTTE: 10-18 | 14 DAGEN

SUPER ReisKnaller: Guatemala 14 dagen

Rijkelijk voorzien van tropisch regenwoud en actieve vulkanen vormt Guatemala het hart van de Mayawereld. Tikal is een van best bewaarde en meest imposante overblijfselen van de oude Maya’s, terwijl de dorpjes rond het magische Atitlanmeer de plaats zijn waar de huidige maya cultuur het best tot uiting komt. De 16e-eeuwse stad Antigua is een van de mooiste steden van Latijns Amerika en was meer dan 200 jaar de hoofdstad van Guatemala, een koloniaal gebied dat praktisch heel Midden-Amerika omvatte. Minstens zo indrukwekkend zijn de vulkanen die om de stad heen liggen. De Pacaya is nog steeds actief en kan optioneel worden bezocht. Aan het einde van de reis bezoek je de door jungle omgeven natuurlijke baden van Semuc Champey, een heerlijke plaats om een duik te nemen voordat je terugreist naar Guatemala-Stad. 

Omdat onze ReisKnallers slechts korte tijd worden aangeboden, is er geen uitgebreid dag tot dag schema beschikbaar. 
Check voordat je boekt even de voorwaarden van onze speciale ReisKnallers.
   
Boek

Bekijk de route

Hoogtepunten

Koloniale pracht en actieve vulkanen
Koloniale pracht en actieve vulkanen
De oude hoofdstad van Guatemala, Antigua, mag met recht een van de mooiste koloniale steden van Latijns-Amerika worden genoemd. Dwaal door de oude straatjes en bezoek optioneel de buiten de stad gelegen Pacayavulkaan. 
Magisch Atitlan
Magisch Atitlan
Sfeervolle dorpjes idyllisch gelegen aan een met vulkanen omringd meer… Het Atitlanmeer mag niet ontbreken bij een bezoek aan Guatemala. Vanuit Panajachel kun je de omgeving op je gemak verkennen. 
Kleurrijke ara’s in de jungle
Kleurrijke ara’s in de jungle
Net over de grens in Honduras liggen de beroemde Maya ruïnes van Copán. De vele inscripties en steles bevatten een schat aan informatie over het vroegere leven. In de aangrenzende jungle kun je kleurrijke ara’s zien.
Pirates of the Caribbean
Pirates of the Caribbean
Het 17e-eeuwse Spaanse fort van San Felipe in Rio Dulce is UNCESCO Werelderfgoed en ligt strategisch aan de rivier. Het fort beschermde het binnenland tegen de piraten die de Caribische kust lange tijd onveilig maakten.  
New York van de Mayawereld
New York van de Mayawereld
Tikal is een van de wonderen van de Mayawereld. Ooit was dit een van de machtigste koninkrijken van Midden Amerika. Reusachtige tempels torenen zo hoog boven de jungle uit, dat Tikal ook wel het New York van de oude Maya’s wordt genoemd.  
Een tropisch zwemparadijs
Een tropisch zwemparadijs
Hoe mooi de natuur van Guatemala is, zie je in Semuc Champey.  Verschillende natuurlijke baden worden er omgeven door de tropisch groene jungle. De baden hebben elk een opvallende turquoise kleur water en nodigen uit om in badderen. 

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.