Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis India on a Budget

Schilderachtig Rajasthan en Spiritueel India - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 199,-
GROEPSGROOTTE: 4-18 | 22 DAGEN

Groepsreis India on a Budget

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis India on a Budget

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Delhi

Delhi

Een bezoek aan de Jama Masjid, de grote moskee is zeker de moeite waard in Delhi! |India

Dharamsala

Dharamsala

In Dharamsala heeft de Dalai Lama zijn regeringszetel en het hele plaatsje ademt een Tibetaanse sfeer uit met zijn tempels, kleurrijke gebedsvlaggen en in het rood geklede monniken. |India

Amritsar

Amritsar

Bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, namelijk de gouden tempel van de Sikhs! |India

Agra

Agra

Bewonder de Taj Mahal in Agra! De Taj is een mausoleum opgericht door Shai Jahan uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz.|India

Jaipur

Jaipur

Breng een bezoek aan Jaipur, ook wel de roze stad genoemd! |India

Pushkar

Pushkar

Het stadje Pushkar is gebouwd rond het heilige Pushkar-meer. Bij het meer vindt je priesters die je bloemen aanbieden om te offeren in het meer, dit kan je een interessante ervaring opleveren! |India

Udaipur

Udaipur

In het schilderachtige Udaipur vindt je een schat aan paleizen en tempels. Met haar vele meren, paleizen en tempels is Udaipur beslist één van de meest romantische plaatsen van India! |India

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Bus, Vliegtuig Amsterdam – Delhi Delhi
2 Delhi Delhi
3 Trein Delhi – Kalka – Shimla Shimla
4 Shimla Shimla
5 Bus Shimla – Dharamsala (McLeod Ganj) Dharamsala (McLeod Ganj)
6 Dharamsala (McLeod Ganj) Dharamsala (McLeod Ganj)
7 Bus Dharamsala – Amritsar Amritsar
8 Amritsar Amritsar
9 Trein Amritsar – Haridwar – Rishikesh Rishikesh
10 Rishikesh Rishikesh
11 Trein Rishikesh – Agra Agra
12 Agra Agra
13 Bus Agra – Jaipur Jaipur
14 Jaipur Jaipur
15 Jaipur Jaipur
16 Bus Jaipur – Pushkar Pushkar
17 Pushkar Pushkar
18 Bus, Trein Pushkar – Ajmer – Udaipur Udaipur
19 Udaipur Udaipur
20 Trein Udaipur – Delhi Nachttrein naar Delhi
21 Bus, Vliegtuig Vertrek Delhi Vliegtuig
22 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
16
5
10
20
29
8
3
14
14
20
1
0
9
0
0
0
2
0
187
299
278
1

Dag 1: Amsterdam – Delhi

Je vliegt van Amsterdam naar Delhi. Je komt aan het eind van de avond / begin van de ochtend aan op Indira Gandhi Airport (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Het is vervolgens ongeveer een uurtje rijden van het vliegveld naar het hotel. Je rondreis door India is begonnen!

Het grootste verschil met onze andere reizen is dat je met ‘Shoestring on a Budget’ grotendeels met het openbaar vervoer reist. Deze manier van reizen staat garant voor nog meer bijzondere ervaringen en ontmoetingen.

Dag 2: Delhi

Vrije dag in Delhi. Overweldigend Delhi bestaat uit twee delen, die onmogelijk nóg meer van elkaar zouden kunnen verschillen. New Delhi is weids aangelegd met keurig onderhouden parken en gebouwen die herinneren aan de Britse aanwezigheid in India tussen 1876 en 1947. De enorme kloof tussen arm en rijk in India word al snel duidelijk als je voor de chique winkels bij Connaught Place gevraagd wordt of je je toekomst voorspeld wilt hebben voor een handvol roepies.

In Old Delhi wandel je door smalle kronkelstraatjes langs moskeeën en tempels. Op de bruisende Chandi Chowk (een bazaar) geurt het naar Indiase lekkernijen en is werkelijk alles te koop. Bezoek ook de indrukwekkende Jama Masjid (de grootste moskee van India) die in typische Moghul stijl gebouwd is. Het Rode Fort werd gebouwd in de glorietijd van de islamitische Mogoldynastie. Wanneer je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad is dit zeker een bezoek waard.

Dag 3: Delhi – Kalka – Shimla

Je reist per trein van Delhi naar Kalka, waar je op de ‘Toy Train’ naar Shimla overstapt. Het bergtreintje slingert zich vanaf de laagvlakte hoger en hoger de Himalaya in. Onderweg heb je uiteraard fantastische uitzichten over het fraaie berglandschap van de Indiase deelstaat Himachal Pradesh. In de koloniale tijd hadden de Britten enkele ‘hill stations’, plekken in de heuvels waar men verkoeling zocht in een prachtig berglandschap met dichte dennenbossen, meren en valleien. Shimla (2000 meter hoogte) was ooit het belangrijkste ‘hill station’; in de 19de eeuw werd het stadje door de Britten zelfs tot dezomerhoofdstad van Brits-Indië gedoopt.

De voor gemotoriseerd verkeer afgesloten Mall vormt Shimla’s hoofdstraat. Tijdens zomeravonden is de straat bedrijvig, er flaneren dan veel (vooral) Indiase toeristen. Ze komen ‘s zomers naar Shimla om aan de hitte van de laagvlaktes te ontsnappen. De winters zijn koel tot koud; tussen december en februari wordt er in de omgeving zelfs geskied. In Shimla wordt in die periode veelal een ijsbaan geopend.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Shimla

Vrije dag. Je vindt in Shimla nog steeds de koloniale erfenis terug in het straatbeeld. De diverse huizen in Victoriaanse stijl zorgen voor een Engelse sfeer. Aan de Mall zijn een aantal historische gebouwen te vinden, zoals de Town Hall, het postkantoor, het Gaiety Theater en de Saint Michaels Cathedral. Deze kathedraal werd in 1846-57 gebouwd en is de op één na oudste kerk in het noorden van India. In de avonduren wordt het gebouw mooi uitgelicht. De Mall telt verschillende winkels en restaurants.

Cultuurliefhebbers kunnen de musea en gebouwen uit de Britse tijd bekijken. Het uitzichtpunt bij The Ridge biedt een mooi panorama op de groene bergen in de omgeving. Je kunt een mooie wandeling maken met zicht op besneeuwde bergtoppen en in de zuivere lucht nieuwe energie opdoen. Bekend is Jakhoo Hill, het hoogste punt en met een mooi uitzicht over Shimla. Glen Forest is bij Indiërs populair voor een picknick. De Chadwik Watervallen even buiten de stad storten zich 67 meter naar beneden. Genoeg te doen dus, in Shimla.

Dag 5: Shimla – Dharamsala (McLeod Ganj)

Per openbare bus reis je naar Dharamsala (McLeod Ganj). Je maakt kennis met de Indiase manier van rijden. De chauffeur zal onderweg talrijke buffels, ezels, koeien en andere twee- en viervoeters moeten ontwijken. Het is een groene bochtige rit naar Dharamsala, met onderweg (naald)bomen, rijstveldjes en ook enkele theeplantages. Dharamsala is een slaperig stadje dat in de voetheuvels van de Himalaya ligt.

In Dharamsala heeft de Dalai Lama zijn regeringszetel. Het plaatsje ademt een Tibetaanse sfeer uit met zijn tempels en in het rood geklede monniken. Het is soms mogelijk om op audiëntie bij de Dalai Lama te gaan, als hij niet op reis is tenminste. Interessant zijn de Tibetaanse apotheken die pillen draaien volgens eeuwenoude recepten. Je slaapt twee nachten in een hotel in het boven Dharamsala gelegen McLeod Ganj, het gedeelte waar de Tibetanen wonen.

Dag 6: Dharamsala (McLeod Ganj)

Vrije dag. In de groene omgeving van Dharamsala valt veel te ontdekken. De bossen en velden tegen de hier snel oprijzende Himalaya vormen heerlijk wandelgebied. Het is mogelijk om vanaf Dharamsala in een dag verder de bergen in te lopen tot de sneeuwgrens en weer voor de duisternis terug te zijn. In de zomermaanden moet je wel rekening houden met laaghangende wolken, waar zo nu en dan regen uitvalt.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Tijdens je verblijf in Dharamsala kun je vaak een rondleiding krijgen bij het TCV, het Tibetaans Kinderdorp, een thangka-schilder ontmoeten of een bezoek brengen aan het Norbulingka Instituut. Hier bevindt zich een replica van het Zomerpaleis van de Dalai Lama dat in Tibet staat.

Dag 7: Dharamsala – Amritsar

Per openbare bus reis je naar Amritsar, waar je in de loop van de middag aankomt. Nog voldoende tijd om de Gouden Tempel van de sikhs te bezichtigen. Het eigenlijke heiligdom van de tempel, de Hari Mandir, is omgeven door een water genaamd Amrit Sarovar, vrij vertaald een 'poel van nectar', waaraan de stad haar naam te danken heeft. De Gouden Tempel is een oase van rust, het is heerlijk om hier een paar uur te verpozen. Je zult ongetwijfeld aangesproken worden door de vriendelijke sikhs, een van India's meest opvallende religieuze groeperingen. Sikhs hebben de beste ingrediënten van het hindoeïsme en de islam verenigd in één geloof. Ze zijn herkenbaar aan vijf zogenaamde 'kakkars', waarvan de ongeschoren baard, het ongeknipte haar en het zwaard om het middel de bekendste zijn.

Dag 8: Amritsar

Vrije dag. Als je gisteren de Gouden Tempel bezocht hebt in de avonduren, kun je vandaag hetzelfde doen in het ochtendgloren. Daarnaast zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden in de stad. Zo heb je er de Zilveren tempel (Durgiana-tempel) die gewijd is aan de godin Durga. Van daar is het niet heel ver lopen naar de Mata-tempel; druk bezocht door vrouwen die zwanger willen worden. Je kunt lekker ronddolen in de smalle straatjes vol gezellige winkeltjes en bazaars.

Een heel apart uitstapje naar Attari (dertig kilometer buiten Amritsar) is de grensceremonie tussen India en Pakistan, tegen zonsondergang, rond 18.30 uur. Je ziet hier veel ceremonieel vertoon met het wisselen van de wacht en het strijken van de vlaggen. Er is zelfs een tribune aanwezig om het allemaal te bekijken. Niet alleen westerse toeristen; ook heel veel Indiase vakantiegangers komen kijken hoe de vlag wordt neergehaald. Dit gaat gepaard met heel veel gejuich en gezang. Een niet te missen spektakel!

Dag 9: Amritsar – Haridwar – Rishikesh

Het is een prachtige rit per trein naar Haridwar. Hier regelt je reisbegeleider vervoer naar het nabijgelegen spirituele Rishikesh. Dit kleine stadje is hét yogacentrum van India met talrijke ashrams en goeroes. Het was ook hier dat een illuster Brits popgroepje, luisterend naar de naam ‘The Beatles’ in de jaren zestig resideerde op zoek naar de Verlichting.

De Ganges komt bij Rishikesh de bergen uit en glijdt in mooie lange bochten door het landschap. 's Avonds wandel je in Rishikesh zeker naar de 'ghats' (stenen trappen) aan de heilige rivier, waar de Aarti-ceremonie plaats vindt en waar pelgrims hun rituele bad nemen. Er zijn diverse leuke en goede (vegetarische) restaurantjes in Rishikesh.

Dag 10: Rishikesh

Vrije dag. Nabij Rishikesh bevinden zich twee grote, stevige hangbruggen over de rivier. Aan weerszijden van de loopbruggen is van alles te doen. Er zijn vele ashrams, waar je yoga kunt beoefenen, Ayurvedische consulten kunt krijgen, meditatie, reiki; alles wat je op dit gebied kunt bedenken is hier wel te vinden.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Of je gaat mee op een optionele excursie naar het nabijgelegen Haridwar, de voor hindoes heilige plaats aan de voet van het Siwalik-gebergte. Je kunt daar een bezoek brengen aan de voornaamste heiligdommen van de stad, zoals de Mansa Devi-tempel. Het hele jaar door komen hindoepelgrims naar deze plaats: de actie aan de verschillende tempels is dan ook bijzonder indrukwekkend. De spiritualiteit straalt er vanaf. Vooral de avondlijke Ganga Aarti-ceremonie is ook hier de moeite waard. Veel Indiërs komen naar Haridwar om een heilig bad in de Ganges te nemen om zo hun zonden weg te spoelen. Je kunt eventueel ook baden in de Ganges; die is hier stukken schoner dan in het bekende Varanasi.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: Rishikesh – Agra

Je treint per Kalingutkal Express naar Agra, waar je logeert je in een hotel met zwembad. Veel reizen blijven veel te kort in Agra. Even de Taj Mahal bezoeken en dan er weer vandoor. Onze ‘on a Budget’ filosofie is dat je meer tijd nodig hebt in deze plaats. Alleen dan kun je het échte India ervaren.

Je kunt je vergapen aan de ‘Marmeren Tempel van de Liefde’. Agra werd wereldberoemd door de Taj Mahal. En terecht. Maar naast dit wonder van architectuur heeft de stad nog een hele rits aan andere boeiende bezienswaardigheden. De stad was niet voor niets een van de drie belangrijke hofsteden van de Moghuls. Ten westen van het Rode Fort ligt het oude deel van de stad, bont en hectisch. Het gigantische Rode Fort, de residentie van de Indiase keizers en de bazaars van de stad zullen je niet onberoerd laten.

Dag 12: Agra

Vrije dag in Agra. Uitgekeken in Agra? Bezoek dan Fatehpur Sikri in een optionele excursie vanuit Agra. Tussen 1571 en 1585 was Akbar de geliefde keizer van deze stad. Een moslimheilige had de voorspelling gedaan dat zijn diepste wens, het krijgen van een zoon, hier eindelijk in vervulling zou gaan. Hij genoot aanzien over de gehele wereld vanwege zijn tolerantie tegenover andere culturen en religies. Keizer Akbar liet de schitterende Jama Masjid (Grote Moskee), een paleis en een prachtige toegangspoort (de Buland Darwaza) bouwen. De gebouwen zijn nog in erg goede staat. De stad is inmiddels een spookstad, want toen de watertoevoer een onoverkoombaar probleem bleek te zijn, vertrokken de inwoners massaal.

Dag 13: Agra – Jaipur

Je ‘on a budget’ rondreis door India gaat verder per bus naar Jaipur, de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je bent een groot deel van de dag onderweg en wat is er fijner dan een heerlijke lokale maaltijd bij aankomst? Rajasthani houden van pittige curry’s, maar ‘daal bati churma’ is toch wel het bekendste Rajasthaanse gerecht. Elke regio heeft zijn eigen specialiteit. Dat van Jaipur is het mierzoete ‘ghewar’.

Jaipur wordt ook wel de 'Roze Stad' genoemd. In 1883 werd een gedeelte van de binnenstad roze geschilderd, de welkomstkleur van India, ter ere van het bezoek van prins Albert van Groot-Brittannië. Sindsdien zijn de huiseigenaren verplicht hun woning in die kleur te verven. Ook hier lopen de olifanten en heilige koeien over de weg. De Rajasthaanse mannen en vrouwen maken het straatbeeld in Jaipur nog aantrekkelijker met hunkleurige kleding.

Dag 14: Jaipur

Vrije dag in Jaipur. De Hawa Mahal (het Paleis der Winden) is eigenlijk niet meer dan een prachtige façade, waarachter vroeger de hofdames van de Maharadja zaten en onopgemerkt naar het ‘gewone volk’ gluurden. Bezoek ook het City Palace aan het aangrenzende Observatorium. In Gaitor staan de praalgrafmonumenten van de Koninklijke familie.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Zoals menigeen weet heeft India een grote filmindustrie: ‘Bollywood’ is een samentrekking van Bombay (de vroegere naam van de stad Mumbai) en Hollywood. Heel India is in de ban van acteurs waar de gemiddelde westerling zich bij het horen van hun namen van achter het oor krabt. Wie kent Shahrukh Khan, Amitabh Bachchan, Aishwarya Rai of Priyanka Chopra? Deze Brad Pitts en Sharon Stones van het land komen elke dag op elke straathoek aan je voorbij in de vorm van affiches of reclames op de televisie. Jaipur heeft een van de mooiste bioscopen van geheel India, de Raj Mandir.

Dag 15: Jaipur

Vrije dag in Jaipur. Aan de noordkant wordt Jaipur omgeven door heuvels vol forten en paleizen. Je kunt optioneel het nabijgelegen Amber Fort bezoeken. Amber was ooit de hoofdstad van het gebied tot het de bevolkingsgroei niet meer aankon en Jaipur dit werd. In het Amber Fort vind je prachtige zalen, de een nog mooier bewerkt met mozaïek en spiegeltjes dan de ander. Wanneer je de woonvertrekken van de Maharadja’s binnen loopt is het is niet moeilijk om je in te beelden hoe extravagant ze leefden. Bezoek ook de ‘Hal der Overwinning’ met zijn glinsterende spiegelplafond.

Jaipur staat bekend om zijn mooie stoffen, zilver en edelstenen. Snuffel wat rond op de bazaar of loop een winkeltje binnen in een van de kleine steegjes. Hier word je een glas thee aangeboden, maak je een gezellig praatje en wie weet ben jij wel de trotse eigenaar van een nieuwe zilveren teenring!

Dag 16: Jaipur – Pushkar

De openbare bus brengt je naar Pushkar. Het laatste stuk van de rit voert je via een spannende route dwars door de Nag Pahar (Slangenberg). In het heilige plaatsje Pushkar logeer je in een hotel met zwembad.

Het pittoreske pelgrimsplaatsje is gebouwd rondom het heilige Pushkarmeer, dat volgens een legende zijn bestaan dankt aan Brahma. Deze hindoegod liet een lotusbloem vallen op de plaats waar vervolgens een heilige bron ontstond. Pushkar telt verschillende hindoeïstische tempels, maar de Brahma-tempel is hier veruit de belangrijkste. Over de gehele wereld zijn slechts een paar tempels gewijd aan deze god.

Een wandeling door de bedrijvige straatjes langs het meer levert ongetwijfeld een ontmoeting met priesters op die je bloemen aanbieden om te offeren in het meer. Op zich kan dit een interessante ervaring opleveren, maar weet dat je in alle gevallen gevraagd zult worden een vrijwillige donatie te doen.

Dag 17: Pushkar

Vrije dag. De oevers van het Pushkarmeer worden geheel in beslag genomen door zogenaamde 'ghats', trappen die naar het wateroppervlak leiden. Het wordt als een zonde gezien deze trappen, waar dagelijks rituelen plaatsvinden, met schoeisel te betreden. Vanwege diezelfde heilige status mag er in Pushkar geen vlees en geen alcohol genuttigd worden.

Pushkar is wereldberoemd om de Pushkar Fair, een kamelenmarkt die jaarlijks in oktober of november wordt gehouden. Van heinde en verre komen handelaren hun dromedarissen kopen en verkopen. Het groots opgezette evenement trekt daarnaast ook duizenden (Indiase) toeristen. In een periode van een paar dagen worden dan bergen geld verdiend en is het relaxte ver te zoeken. De rest van het jaar is Pushkar weer gewoon dat kleine rustieke plaatsje aan de rand van de woestijn.

Dag 18: Pushkar – Ajmer – Udaipur

Een reis per bus (Pushkar-Ajmer) en trein (Ajmer-Udaipur) staan tijdens deze India rondreis op het programma voor vandaag. Je komt aan in Udaipur, waar je logeert in een hotel met zwembad.

Udaipur is met haar vele paleizen en meren zeker één van de meest romantische plaatsen van India. Verschillende Rajputs kozen mede dankzij de prachtige ligging en het gematigde klimaat de stad als de hoofdstad van hun machtige rijk. Tijdens de bijna vijf eeuwen dat zij het in de regio voor het zeggen hadden, lieten ze er vele tempels en paleizen bouwen. Het City Palace wordt door velen beschouwd als het mooiste van Rajasthan en een rondleiding door een professionele gids is zeker aan te bevelen. Het paleis is een doolhof van fraai betegelde zalen met rijk gedecoreerde balkonnetjes en knusse binnenplaatsjes.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Udaipur

Vrije dag. Midden op het schilderachtige Pichola-meer ligt het hagelwitte Lake Palace, het voormalige zomerverblijf van de Maharadja en tegenwoordig één van 's lands meest exclusieve hotels. Een diner in het stijlvolle restaurant is voor sommigen een mooie gelegenheid om nog wat van de glorieuze tijden van weleer te proeven. Reserveren vooraf is noodzakelijk. Buiten Udaipur op de top van een berg ligt het Monsoon Palace, de plek waar de vroegere heersers naartoe trokken ten tijde van de moesson. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Behalve paleizen zijn er in Udaipur ook de nodige tempels te bezoeken. Bij de Jagdish-tempel in het drukke centrum is altijd wel een religieus ritueel aan de gang. Ook de dagelijkse taferelen aan de oevers van de vele meren zorgen voor fotogenieke momenten. Uren vliegen ongemerkt voorbij terwijl je door de nauwe straatjes van de oude stad rondslentert. Een fietstocht rondom de meren of door het landelijke buitengebied behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Dag 20: Udaipur – Delhi

Vandaag heb je nog voldoende de tijd om Udaipur en omgeving te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een gecombineerde excursie maken naar Eklingji en Nagda. Eklingji is een klein dorpje met een aantal oude tempels, zoals de Shiva tempel uit het jaar 735. In Nagda staan drie oude tempels waarvan de Adbuji tempel, een Jain tempel, interessante architectuur heeft.

Dan ga je aan boord van de Mewar Express die je weer terug brengt naar Delhi. Tijdens de nachtelijke treinreis beschik je over gereserveerde slaapplaatsen in een wagon (drie bedden boven elkaar, zes per coupé). Zorg dat je een lakenzak (of evt. een slaapzak) bij de hand hebt. Een reis per trein door India is een ervaring op zich. Bij ieder station voeren verkopers, schoenpoetsers en muzikanten een show op, om een paar roepies bij te verdienen.

Dag 21: Vertrek Delhi

's Ochtends vroeg komt je trein aan in Delhi. Dit betekent dat je vandaag voldoende tijd hebt om nog eens rond te lopen in Delhi. Je vliegtuig vertrekt aan het eind van de avond.

Dag 22: Aankomst Amsterdam

Vlucht van Delhi naar Amsterdam waar je in de loop van de ochtend zult aankomen. Aan je rondreis door India is een eind gekomen. De tijd van het nagenieten vangt aan.

NB: Op de luchthavens in India moet je je vluchtschema kunnen aantonen. Zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt wanneer je de luchthaven gaat betreden.

FESTIVALREIZEN INDIA
Op de reis met vertrekdatum 13 juli 2017 bezoek je het TEEJ FESTIVAL in Jaipur.
Op de reis met vertrekdatum 14 oktober 2017 bezoek je de PUSHKAR FAIR in Pushkar.
Op de reis met vertrekdatum 31 juli 2018 bezoek je het TEEJ FESTIVAL in Jaipur.
Op de reis met vertrekdatum 2 november 2018 bezoek je de PUSHKAR FAIR in Pushkar.

Verleng je reis

 • Verlenging Varanasi of Khajuraho of Orchha/Khajuraho
  Je kunt kiezen voor een verlenging in Varanasi of Khajuraho of Orchha/Khajuraho aan het eind van je reis.

  Geef bij boeking aan welke verlenging je wilt. Je kunt dit aangeven door het vakje ‘Ik wens later terug te vliegen en / of een hotel arrangement bijboeken’ aan te vinken in het boekingsformulier.

  A. Verlenging Varanasi
  De mysterieuze stad Varanasi is gelegen op de oevers van de heilige rivier de Ganges. Hindoes uit alle windstreken komen hiernaartoe om een ritueel bad te nemen in het heilige water van hun 'Mother Ganga'. Een lange slinger van ghats vormen de westelijke oevers van de Ganges. Dagelijks worden er hier allerlei rituelen uitgevoerd, variërend van lijkverbrandingen tot kleding wassen. Heb je het even gehad met de drukte van de grote stad, dan kun je een bezoek brengen aan de oude boeddhistische tempels bij Sarnath, de plaats waar Boeddha zijn eerste preek hield. Het rustige dorp is gelegen in een groene omgeving op ongeveer tien kilometer afstand van Varanasi. Er is ook een klein museum.

  Je logeert in Varanasi in een hotel met zwembad. Er is (tegen betaling) wifi in het hotel beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Varanasi er uit?
  Dag 22: Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per nachttrein van Delhi naar Varanasi. Geplande treintijd vertrek Delhi 18.55 uur, aankomst Varanasi 07.20 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 23: Transfer van treinstation naar hotel in Varanasi. Vrij verblijf Varanasi;
  Dag 24: Vrij verblijf Varanasi;
  Dag 25: ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Varanasi naar treinstation, per nachttrein van Varanasi naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Varanasi 19.30 uur, aankomst Delhi 08.10 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 26: Delhi;
  Dag 27: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:
   Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Varanasi en Varanasi-Delhi; twee overnachtingen in nachttrein; overnachtingen in Delhi en Varanasi in hotel
  Niet inbegrepen: Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Varanasi arrangement al boeken vanaf € 179 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 59.
  Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.

  B. Verlenging Khajuraho
  Khajuraho is bekend vanwege de tempels met erotische beeltenissen, daterend uit de tiende eeuw, toen de Chandelas over de omliggende gebieden regeerden. De hele Kama Sutra is op de tempels terug te vinden. De tempels zijn onderverdeeld in drie groepen. De westelijke groep wordt het meest bezocht. Hier vind je de Lakshmana-tempel, gewijd aan Vishnu. Dit is de oudste en best bewaard gebleven tempel van de hele groep. De Kandariya Mahadeva-tempel, gewijd aan Shiva, is daarentegen de grootste en volgens velen ook de mooiste, met uitbundig beeldhouwwerk en in totaal maar liefst 226 beelden.

  Je logeert in Khajuraho en Delhi in een hotel. Er is wifi in de hotels beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Khajuraho er uit?
  Dag 22: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Khajuraho. Geplande treintijd vertrek Delhi 20.10 uur, aankomst Khajuraho 06.35 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 23: Aankomst Khajuraho. Transfer van treinstation naar hotel in Khajuraho. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 24: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Khajuraho naar treinstation, per trein van Khajuraho naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Khajuraho 18.20 uur, aankomst Delhi 05.25 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 25: Aankomst Delhi. Transfer van treinstation naar hotel in Delhi. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 26: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen: 
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Khajuraho en Khajuraho-Delhi; overnachtingen in hotel 
  Niet inbegrepen: Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Khajuraho arrangement al boeken vanaf € 179 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69.
  Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.

  C. Verlenging Orchha en Khajuraho
  Orchha is een dorp aan de Betwa-rivier. Naast het bewonderen van de vele resten van oude paleizen en tempels, kun je hier ook het plattelandsleven gadeslaan. Doordat het plaatsje nog niet door de grote toeristenstroom wordt bezocht, heeft het zijn charme weten te behouden. Alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. De belangrijkste zijn het Jehangir Mahal-paleis, de Ram Rajatempel, de sierlijke Chhatris (grafmonumenten) en de tempel van Lakshmi Narayan, die bekend staat om de goed geconserveerde muurschilderingen.

  Khajuraho is bekend vanwege de tempels met erotische beeltenissen, daterend uit de tiende eeuw, toen de Chandelas over de omliggende gebieden regeerden. De hele Kama Sutra is op de tempels terug te vinden. De tempels zijn onderverdeeld in drie groepen. De westelijke groep wordt het meest bezocht. Hier vind je de Lakshmana-tempel, gewijd aan Vishnu. Dit is de oudste en best bewaard gebleven tempel van de hele groep. De Kandariya Mahadeva-tempel, gewijd aan Shiva, is daarentegen de grootste en volgens velen ook de mooiste, met uitbundig beeldhouwwerk en in totaal maar liefst 226 beelden.

  Je logeert in Orchha, Khajuraho en Delhi in een hotel. Er is wifi in de hotels in Khajuraho en Delhi beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Orchha en Khajuraho er uit?
  Dag 22: Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Jhansi (gereserveerde zitplaats), transfer van treinstation Jhansi naar hotel in Orchha. Geplande treintijd vertrek Delhi 06.00 uur, aankomst Jhansi 10.43 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Transfer van Jhansi naar Orchha is circa 20 minuten. ‘Check in’ vanaf 12.00 uur;
  Dag 23: Transfer van Orchha naar Khajuraho;
  Dag 24: Vrije dag. ‘Check out’ om 12.00 uur. Transfer van het hotel in Khajuraho naar treinstation, per trein van Khajuraho naar Delhi. Geplande treintijd vertrek Khajuraho 18.20 uur, aankomst Delhi 05.25 uur de volgende ochtend (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen). Je overnacht in de nachttrein op gereserveerde slaapplaatsen;
  Dag 25: Aankomst Delhi. Transfer van treinstation naar hotel in Delhi. ‘Check in’ om 12.00 uur;
  Dag 26: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen: 
  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Jhansi en Khajuraho-Delhi; overnachtingen in hotel 
  Niet inbegrepen: Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien

  Je kunt dit Orchha & Khajuraho arrangement al boeken vanaf € 249 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69.
  Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden