Alternate Text

Groepsreis Zuid-India 'on a Shoestring'

Een kruidige sensatie - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 299,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Zuid-India 'on a Shoestring'

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Zuid-India 'on a Shoestring'

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Mysore

Mysore

Een bezoek aan het Mysore Palace is echt een must! Het adembenemende gebouw is een uitstekend voorbeeld van de overweldigende pracht en praal waarin de voormalige vorsten leefden. |India

Wayanad

Wayanad

Wayanad ligt gelegen temidden van de koffie-, thee- en kruidenplantages. Een heerlijke plek om na alle pracht en praal de eenvoud op te zoeken! |India

Kochi

Kochi

Een attractie in Kochi zijn de beroemde Chineze visnetten. Je kunt Kochi dan ook niet verlaten zonder een overheerlijke vismaaltijd gehad te hebben! |India

Alleppey

Alleppey

Maak een boottocht door de Backwaters, een prachtig gebied vol kanalen, meren en kreken! |India

Periyar (Nationaal Park)

Madurai

Madurai

Breng een bezoek aan het Thirumali Nayak Paleis. Dit bouwwerk uit de 17de eeuw is gemaakt in Indo-Moorse stijl. |India

Tanjavur

Pondicherry

Pondicherry

Pondicherry is een charmant kustplaatsje wat in handen is geweest van de Fransen en al rondwandelend tref je nog altijd de stille getuigen van het Franse verleden aan! |India

Mamallapuram

Mamallapuram

Bezoek in Mamallapuram de sierlijke kusttempel. De toegang tot de tempel is een door wind en zee verweerd voorhof, met daarin kunstig uitgehouwen beeltenissen van mystieke wezens die de tempel moeten beschermen! |India

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Bangalore Vliegtuig
2 Bus Bangalore – Mysore Mysore
3 Mysore Mysore
4 Bus Mysore – Wayanad Wayanad
5 Trein Wayanad – Kochi Kochi
6 Kochi Kochi
7 Boot, Bus Kochi – Backwaters – Aleppey Aleppey
8 Bus Aleppey – Periyar N.P. Periyar N.P.
9 Periyar N.P. Periyar N.P.
10 Bus Periyar N.P. – Madurai Madurai
11 Madurai Madurai
12 Bus Madurai – Tiruchirappalli – Thanjavur Thanjavur
13 Bus Thanjavur – Pondicherry Pondicherry
14 Bus Pondicherry – Mammalapuram Mammalapuram
15 Mamallapuram Mamallapuram
16 Bus, Vliegtuig Mamallapuram – Chennai – Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
190
306
281
3

Dag 1: Amsterdam – Bangalore

Vandaag begint je groepsreis Zuid-India 'on a Shoestring'. Je vliegt van Amsterdam naar de Indiase stad Bangalore, waar je de volgende dag landt. Op het vliegveld wacht je Engelssprekende reisbegeleider je op.

Dag 2: Bangalore – Mysore

Je rondreis door Zuid-India vervolgt zich naar Mysore, waar het door de hoogte nog aangenaam toeven is. Dit is de stad van fijne zijde, maar ook de stad van sandelhout, de basis voor het vervaardigen van wierook en parfum. De Wodeyar heersers regeerden over hun territorium vanuit Mysore. Een bezoek aan het indrukwekkende Amba Vilas Palace geeft je een inkijkje in het weelderige leven van de Maharadja’s. De vloeren van het paleis zijn ingelegd met mozaïek en ook de gigantische zuilen zijn prachtig versierd.

Elk jaar vindt hier in september of oktober het Dussehra festival plaats. Dit is een nationaal festival ter ere van Navaratri of Durga Puja, waar de overwinning van goed over kwaad centraal staat. In Mysore viert men 9 dagen feest en beëindigt men het festival met processies door de stad. Hier doen versierde olifanten, kamelen en paarden aan mee.

Dag 3: Mysore

Vrije dag in Mysore. Je kunt deelnemen aan een optionele excursie naar Somnathpur. Hier staat de eeuwenoude Keshava-tempel. Deze werd aan de rand van het dorp gebouwd tijdens de hoogtijdagen van de Hoysala’s. De muren zijn versierd met uitbundige sculpturen van taferelen uit de Ramayana, Mahabharata en Bhagavad Gita, maar je vindt er ook voorstellingen terug over het leven van de Hoysala-koningen. De excursie kan ook vervolgd worden naar Srirangapatnam, waar het zomerpaleis van Tipu Sultan staat. Dit paleis ligt op een eiland in de Kauvery-rivier.

Besluit je vandaag in Mysore te blijven, dan kun je de klim maken naar de top van Chamundi Hill. Halverwege de trappen tref je een beeld van de stier Nandi aan, die een krans van oranje bloemen om zijn nek heeft hangen. Ook zijn er hier pelgrims die de dienstdoende priester ‘prasad’, gepofte rijstkorrels, aanbieden. Aan de top worden je inspanningen beloond met prachtig uitzicht over Mysore.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Mysore – Wayanad

Je rondreis Zuid-India voert verder naar het ‘hill station’ Wayanad, gelegen temidden van de koffie-, thee- en kruidenplantages in het Westelijke Ghatsgebergte. De omgeving met haar vruchtbare bodem en koele klimaat is ideaal voor kruiden als kardemom en peper. Het belangrijkste gewas is echter koffie.

Wayanad leent zich voor een wandeling langs de rijstvelden. Je ervaart op deze manier goed hoe de lokale bevolking in de groene beboste omgeving leeft.

Dag 5: Wayanad – Kochi

In de ochtend heb je nog tijd te spenderen in Wayanad. ’s Middags rijd je naar Kozhikode en reist verder met de trein naar Kochi, aan de westkust van het Indiaas subcontinent.

Kochi ligt op een reeks eilanden en schiereilanden. Europese, Chinese en kooplieden uit het Midden-Oosten werden aangetrokken om in specerijen te handelen. Zij drukten allemaal hun stempel op Kochi. Zo vist men hier nog op een traditionele wijze die door handelslieden van het hof van Kublai Khan geïntroduceerd werd. Je zult ze ongetwijfeld spotten tijdens deze India rondreis, de ingenieuze houten constructies waarvan bij hoogtij het net wordt neergelaten.

Dag 6: Kochi

Vrije dag. Gemotoriseerd verkeer is in het stadsdeel Fort Cochin nog erg sporadisch. Het is dan ook een verademing om rond te slenteren door de rustige straatjes van dit groene schiereiland. Je kunt de Sint Franciscuskerk bezoeken (de oudste Europese kerk in India), het Dutch Palace (Mattancherry Palace) en de Joodse synagoge met daarin Chinese vloertegels.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je kunt in Kochi ook een Kathakali-dansvoorstelling bijwonen. Je kijkt je ogen uit naar de dansers met hun kleurrijke kostuums en geschminkte gezichten. Er wordt een en ander uitgelegd over de verschillende poses en gezichtsuitdrukkingen die tijdens de Kathakali-dansen gebruikt worden.

Dag 7: Kochi – Backwaters – Aleppey

's Morgens na het ontbijt rijd je naar het drukke marktplaatsje Alappuzha, waar je op de boot stapt die voor je klaar ligt. Je maakt een boottocht van circa 3 uur door de ‘Backwaters’, een prachtig gebied vol kanalen, meren en kreken. Het hele leven van de bevolking speelt zich in de ‘Backwaters’ af op en in het water. De bevolking vaart, vist, zwemt en baadt er. Men doet er de was en de afwas. Hun aanpassing aan het water gaat zo ver dat je mensen een uur lang kunt zien praten, terwijl ze tot hun nek in het water staan. Parelvinkers verzorgen de bevoorrading en het openbaar vervoer gaat over water. Talloze watervogels wachten hun kans af voor het verschalken van een visje. Je vaart langs palmen, rijstvelden en drijvende waterplanten die als smaragdgroene eilandjes de boot omgeven. Je kunt op het dek liggen zonnen of in de beschutting van de kajuit het landschap gade slaan. Deze boottocht is inclusief. Na de boottocht vervolg je de rit naar Aleppy, waar je overnacht.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Aleppey – Periyar N.P.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je vervolgt je Zuid-India rondreis naar het Periyar Nationaal Park, waarvoor je de deelstaat Kerala binnen rijdt. Het park bestaat voor ongeveer driekwart uit tropisch regenwoud en heeft een oppervlakte van 925 km², waarvan 55 km² toegankelijk is voor toeristen. Ten noorden en oosten wordt Periyar Nationaal Park begrensd door hoge bergkammen van het Kardemom gebergte. Je overnacht in een gezellig hotel in Thekkady en merkt dat je echt aan de rand van het natuurreservaat in Thekkady zit wanneer je vanuit je kamer aapjes in de bomen ziet slingeren.

Dag 9: Periyar N.P.

Vrije dag in Periyar Nationaal Park. Een goede manier om het wild in het park te bewonderen is per boot. Bij zonsopkomst en bij zonsondergang tonen veel dieren zich aan de oevers van het meer. Spot aan de oevers van het kunstmatig aangelegde meer kuddes olifanten, buffels en troepen wilde zwijnen. Optioneel kun je ook met een gids een wandeltocht maken door de jungle. Die zal je de vele vogelsoorten, waaronder visarenden en slangenhalsvogels, aanwijzen. Een andere manier om deze prachtige groene regio te ontdekken is door je in te schrijven voor een zogeheten 'spice tour'. Per jeep bezoek je dan een aantal plantages in de landelijke omgeving van Thekkady, waarbij je meestal ook even aanlegt bij één of meer kleine dorpjes. De reisbegeleiding kan je er alles over vertellen.

Dag 10: Periyar N.P. – Madurai

Je reist vandaag naar Madurai, een eeuwenoude stad met de bijnaam ‘De stad van de feesten en tempels’. De naam Madurai zelf heeft de stad gekregen door de legende die verteld dat er hier een druppel zoete nectar uit het haar van Shiva op de aarde viel. ‘Madura’ betekent in het Sanskriet zoet.

Een bezoek aan de enorme Sri Meenakshi-tempel mag je niet missen gedurende je rondreis door Zuid-India. Met zijn ontelbare afbeeldingen van kleurige goden is het een sprookjesachtig voorbeeld van de Dravidische architectuur. In de tempel valt op elk moment van de dag iets te beleven. Het dagelijkse leven van de lokale bevolking draait namelijk letterlijk en figuurlijk rond de tempel

Dag 11: Madurai

Vrije dag. Een unieke manier om Madurai te verkennen is per fietsriksja, op deze manier help je tevens de bevolking van Madurai iets te verdienen. Voor de museumliefhebber levert een bezoek aan het Ghandi Memorial Museum een interessante middag op. Als je wilt ontsnappen aan de drukte van Madurai kun je een optionele excursie naar Tiruparankundram ondernemen. Hier bevindt zich een prachtige tempel, wat een belangrijke stop is voor pelgrims.

Madurai is ook een uitstekende plaats om rond te kijken naar bronzen beelden, tapijten of andere souvenirs. Ook kun je over de markt slenteren, misschien scoor je nog enkele religieuze snuisterijen. En laat je toekomst voorspellen door handlezers of door een parkiet die een tarotkaart voor je uitzoekt.

Dag 12: Madurai – Tiruchirappalli – Thanjavur

Je groepsreis vervolgt zich vandaag eerst naar Tiruchirappalli (Trichy). Aan de noordkant van deze drukke stad ligt op een eiland in de Kauvery-rivier het grootste tempelcomplex van India, de Srirangam. Rondom de hoofdtempel staan 7 tempelmuren. Binnen deze muren lijkt het tempelcomplex eigenlijk meer op een stad. Er wonen en werken hier namelijk ruim 20.000 mensen en ook is er elke dag een grote stroom pelgrims. Je wandelt langs woningen van brahmanen en ander tempelvolk.

Het is ongeveer twee uur rijden naar Thanjavur, lange tijd de hoofdstad van de Chola heersers die de scepter zwaaiden over Zuidoost-Azië en Indonesië. De stad ligt in het stroomgebied van de Kauvery, die beschouwd wordt als de Ganges van het zuiden. Bezoek hier de prachtige Shiva tempel. De top van de rijk bewerkte tempel wordt gevormd door een blok steen van ongeveer 80 ton. Om deze sluitsteen aan te brengen moest een hellende weg van ruim zes kilometer worden aangelegd, waarover het gevaarte door honderden ossen naar boven werd gesleept.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Thanjavur – Pondicherry

De Fransen vestigden zich in de 18de eeuw in Pondicherry en nog steeds proef je hun aanwezigheid als je langs de koloniale villa’s wandelt. Er zijn straatjes met Franse namen en panden met louvredeurtjes. Je kunt de Sri Aurobindo Ashram, de hindoeïstische Shri Manakula Vinyagar tempel en de katholieke Heilig Hart kerk (met zijn gotische architectuur en glas-in-lood ramen) bezoeken. Of het Pondicherry Museum, waar je beeldhouwwerk, archeologische vondsten en memorabilia aan de Franse kolonisten treft. Op de lokale markt wordt er onder andere vis, groente en fruit verkocht, zeker een bezoek waard! Een feest voor het oog zijn de bloemenslingers en kransen die verkocht worden op de bloemenmarkt.

Dag 14: Pondicherry – Mammalapuram

Je rijdt naar het oer-Indiase stranddorpje Mamallapuram (ook nog wel Mahabalipuram genoemd) aan de Golf van Bengalen, een heerlijk plekje om deze vakantie te eindigen. In het vissersdorp tref je werkplaatsen aan waar dag in dag uit de mooiste beeldhouwwerken worden vervaardigd. Deze millennia oude traditie leeft nog steeds voort in de ontspannen straatjes waar je constant het getik van beitels op rots hoort.

Het romantische kusttempeltje is een sierlijk bouwwerk en vertegenwoordigt het hoogtepunt van de Pallavakunst. Het dateert uit de zevende eeuw. De toegang tot de tempel is een door wind en zee verweerd voorhof, met daarin kunstig uitgehouwen beeltenissen van mystieke wezens ter bescherming van de tempel.

Dag 15: Mamallapuram

Vrije dag. Je kunt de hele dag besteden in Mamallapuram of op het fraaie strand. Bezoek bijvoorbeeld de Ratha's, een vijftal tempeltjes, elk uit één stuk rots gehouwen, in de vorm van strijdwagens. Ook bezienswaardig is Arjuna's Boetedoening. Op dit granieten rotsblok worden taferelen uit de Panchatantra weergegeven. Een andere opmerkelijke attractie is Krishna's Boterbal, een enorme rots die elk moment naar beneden lijkt te kunnen rollen.

Zonaanbidders komen aan hun trekken op de brede zandstranden langs de Golf van Bengalen. Mamallapuram zelf nodigt tot slot uit tot het inslaan van de laatste souvenirs. 's Avonds kun je tijdens je Zuid-India rondreis genieten van een overheerlijke maaltijd. Uiteraard is deze strandplaats dé plek voor heerlijke vis- en ‘seafood’ gerechten!

Dag 16: Mamallapuram – Chennai – Amsterdam

Je rijdt naar de luchthaven van Chennai (het vroegere Madras), waarvandaan je terugvliegt naar Nederland. Hier kom je vandaag nog aan. Er komt dan helaas een einde aan deze prachtige Zuid-India rondreis.

NB: Op de luchthavens in India moet je je vluchtschema op papier kunnen aantonen. Zorg ervoor dat je deze uitgeprint bij de hand hebt wanneer je de luchthaven gaat betreden.FESTIVALREIZEN INDIA
Op de reis met vertrekdatum 17 oktober 2018 bezoek je het DUSSHERA FESTIVAL in Mysore.

NB: De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden