Alternate Text

Groepsreis India Ladakh

In Tibetaanse sferen

BOEK v.a. € 1.999,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Groepsreis India Ladakh

Totale beoordeling:
8,4
31 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,9
Prijs/kwaliteit: 8,1
Accommodatie: 7,2
Transport: 8,1
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 8
Niels:
Een inspirerende reis vol avontuur en sensatie. Een prachtige combinatie waarbij 'klassieke elementen' van India gecombineerd worden met ruig en rustig berglandschap van Ladakh.
Vertrekdatum: 22/07/2017
Beoordeling: 10
Karstina:
Ik vond de Ladakh India reis geweldig! Alles zat erin!Spectaculaire wegen en uitzichten op de immense bergen, mooie monestries, natuur en cultuur wisselden elkaar steeds af. De geweldige gouden tempel en de mooie verstilde monestry van Alchi,... en zo kaan ik nogwel een tijdje doorgaan. Ik was er 30 jaar geleden ook en de bergen en hun bevolking zijn nog net zo mooi en warm als toen... Meer auto's en electriciteit maar nogsteeds heel veel eigenheid! Schitterend!
Vertrekdatum: 22/07/2017
Beoordeling: 8
Mink:
Mooie afwisselende reis
Vertrekdatum: 22/07/2017
Beoordeling: 8
Maaike:
- Matje voor je tent is niet nodig, zijn goede matjes aanwezig. - de wandelingen zijn voor iedereen goed te doen mits redelijke conditie. De tijden die aangegeven worden zijn ruim genomen. Mocht je een fanatieke wandelaar zijn organiseer het zelf. In Leh heb je vele goede outdoor winkels waar je vele mogelijkheden hebt. De route die gelopen word door shoestring word ook wel de babyroute genoemd. -zakgeld is ruim genomen daar haal je het gemakkelijk mee, mijn ervaring. - neem ook een dikke trui mee voor de avonden in de tent (kan koud worden 3 graden) en een aparte tas/plastic zak om alles mee te nemen voor de trekking die in de auto mee reist. -afdaling per fiets in leh van de hoogste gemotoriseerde bergpas is echt een aanrader en kost rond de 50 euro.
Vertrekdatum: 22/07/2017
Beoordeling: 9
Nienke:
Deze India Ladakh reis biedt een zeer brede blik op India. Van de uitersten van het drukke New Delhi tot de desolaatheid en rust van de bergen. De uitzichten waren ongelofelijk mooi. De heilige koeien bleef je de hele reis tegenkomen. Losse auto's in de bergen is een verstandige keuze. De trekking was schitterend, maar had iets uitdagender mogen zijn. Matrasjes waren wat ranzig, maar met je lakenzak er om heen prima. Ik had bijbetaald om steeds eigen kamer te hebben. Ik werd, anders dan de omschrijving doet vermoeden, ook in het tentenkamp en op de trekking ingedeeld in eigen tent. Verzorging op trekking was top voor elkaar. Koffie en thee op bed! Mountainbiken vanaf de pas zou ik alleen doen als je echt ervaren bent. Lange kleding dragen. Twee van de 12 deelnemers vielen bij onze groep. In totaal een prachtige reis die ik iedereen aan kan raden.
Vertrekdatum: 02/08/2016
Beoordeling: 10
Johanna:
dit was een een wonderschone reis, alhoewel de bruiloft in Srinagar in duigen viel, leuke groep. op naar vlg. reis.
Vertrekdatum: 03/07/2016
Beoordeling: 9
Frederik:
Ik heb intens genoten van deze fantastische rondreis door noord india - Ladakh. De extensie Jaipur (ter plaatse geregeld met de reisbegeleider) Agra en Varanasi waren de kersen op deze reuze slagroomtaart! We zijn 4 weken op reis geweest en hebben werkelijk alles gezien en mee gemaakt waar we op hoopten.
Vertrekdatum: 26/06/2016
Beoordeling: 8
mark:
Wij hebben een prachtige en interessante reis naar Noord India gehad: veelzijdig en afwisselend, soms best belastend (hoogteverschillen) en intrigerend (tempels, gebruiken, festival, straattafrelen) Hoogtepunt was ons bezoek aan de Gouden tempel in Amritsar: de schoonheid, sfeer en religieuze beleving van de Sikhs: imponerend. Daarnaast de wandeltochten in de omgeving van Leh: ruige en schitterende omgeving; dak van de bewoonde wereld. Deze reis is een aanrader! Mark & Anne Marie
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 9
Leendert Cornelis:
India Ladakh, prachtige reis van het drukke klamme Delhi via Amritsar/ Dharamsala/ Mandi/ Manali /Sarchu naar het groene berglandschap van Leh. De route van Manali naar Leh, is zeer pittoresk met zijn alom bekende maanlandschappen en de toppen van het Himalaya-gebergte op de achtergrond. India Ladakh, laat zich van zijn beste kant zien, zowel op natuur- als op cultureel gebied, waarbij diverse geloofsovertuigingen (hindoeïsme/ boeddhisme/ sikhisme) de revue passeren. Daarnaast is het Indische volk een gastvrij en vriendelijk volk met kleurrijk en gevarieerd voedsel en willen graag in de grotere steden in contact komen met toeristen. India Ladakh, is voor mij een prachtige levenservaring geworden, die in combinatie met een geweldige groep en perfecte Indische reisleider, ver boven mijn eigen verwachtingen is uitgestegen. Tips: 1. Probeer eens een glaasje rum "Old Munk". 2. Probeer een rit achterop de motor (Royal Enfield) te regelen naar "Khardung La" de bergpas op ca 5360m hoogte in Leh. 3. Probeer te genieten van het dakterras van hotel Kyron in Delhi, waarbij het contrast tussen druk-rustig erg groot is. Vooral een aanrader in de avonduren. 4. Probeer je ogen niet (volledig) te sluiten voor de armoede die er heerst in het land, gedurende de reis kan je hier diverse keren mee in aanraking komen.
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 9
Thejo:
Ben je op zoek naar avontuur en niet bang van een beetje tegenslag dan is deze reis echt iets voor jou!
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 9
Marloes:
Een fantastische reis door een heel bijzonder stukje India. De highway van Manali naar Leh was een prachtig avontuur. Ik bleef maar foto's maken. Het vervoer met auto's is heel luxe, al helemaal voor Indiase standaarden. De trekking was voor onze groep wel wat gemakkelijk. In augustus is het in Leh overdag nog warm en 's avonds is een vestje voldoende. Tijdens de trekking vond ik een goede slaapzak wel nodig, maar echt koud wordt het niet.
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 9
Marian:
Een onvergetelijke reis met veel afwisseling en avontuur, door het prachtige en verlaten landschap van Ladakh met haar vriendelijke en milde bevolking, en in de hectiek van de steden en dorpen op weg er naartoe. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de lokale cultuur en natuur.
Vertrekdatum: 14/07/2015
Beoordeling: 8
Jarichje:
Het is een fantastische reis door een supermooi gebied, maar het vraagt fysiek veel van je, met name door het reizen op hoogte.
Vertrekdatum: 14/07/2015
Beoordeling: 8
yolanda:
Niet op site zetten is voorjullie als organisatie.
Vertrekdatum: 03/07/2015
Beoordeling: 8
Ruud:
Een geweldige reis om te beleven. Een reis van mooie, lieve mensen, cultuur en religie. Maar bovenal moeder aarde in al haar kleuren en schoonheid. Een wereldreis in alle opzichten.
Vertrekdatum: 03/07/2015
Beoordeling: 7
Carin:
Een reis met prachtige vergezichten op het schitterende berglandschap van de Himalaya in Noord India. De mensen zijn heel vriendelijk, doch in sommige plaatsen zijn de contacten door massatoerisme al verstoord. Flexibiliteit is een vereiste om deze reis te maken. Geen stroom, internet of warm water zijn eerder een regel dan een uitzondering. De reis kan al snel verstoord worden door landverschuivingen op de veelal niet geasfalteerde bergwegen tussen Mandi en Leh. Onze groep trotseerde hobbels, bobbels, rivieren en weggeslagen stukken weg, wat het allemaal nog avontuurlijker maakte op de smalle, zanderige en modderige bergwegen. Kapil was een uitstekende (lokale) gids die veel toevoegde aan de reis. We hebben veel gelachen, gezien en een supertijd gehad. Een absolute aanrader voor de avontuurlijke reiziger. Tip: wees zelf actief in je uitstapjes, extra excursies. De aangeboden basisreis van Shoestring is mager (beoordeling -7- is gebaseerd op aangeboden basisreis van Shoestring. Dus zonder extra excursies / eigen acties. )
Vertrekdatum: 21/06/2015
Beoordeling: 9
Jetteke:
Prachtige reis, Noord India is qua karakter en klimaat heel anders dan de rest van het land. De hotels/guest houses zijn eenvoudig maar prima, warm water en wifi zijn eerder een welkome luxe dan een vanzelfsprekendheid. Het eten is stukken minder pittig dan de rest van het land, en voor wie genoeg heeft van elke dag rijst zijn er voldoende andere opties. De rit naar Ladakh is een waar avontuur door de slingerende (en vaak slechte) wegen maar de chauffeurs waren fantstisch en de vergezichten onbetaalbaar. De 3 daagse trek is een must en was door t warme weer best pittig, maar ik had het niet willen missen. Een slaapmatje is echt niet nodig, er waren prima dikke matjes aanwezig dus onze meegenomen matjes hebben wij niet gebruikt. Het is India dus niet alles zal altijd van een leien dakje gaan, maar met een flexibele en open instelling heb je geheid een prachtige reiservaring.
Vertrekdatum: 21/06/2015
Beoordeling: 8
Mart:
Een hele mooie rondreis door het noorden van India, met voor ons als hoogtepunt de trekking. Genoten van het landschap zeker in Ladakh. Goede opbouw qua hoogte. Soms lange reisdagen. Nette accommodaties. Zeer tevreden over de reisbegeleiding. Het aantal dagen in Leh na de trekking had voor ons wel een minder gekund. Het was al met al weer een prachtige reis. We hebben genoten!
Vertrekdatum: 09/06/2015
Beoordeling: 7
Rob:
Een sterk afwisselende en intensieve reis. Zeker in juni nog veel sneeuw aanwezig. De volgorde van deze reis is ideaal. Via land naar Ladakh en via een vlucht terug naar Delhi. Bij de trekking kan je beter ter plekke een slaapzak (goedkoop) kopen of huren dan die dikke bulk meenemen in je koffer. Onderschat tijdens de trekking het lopen op hoogte niet.
Vertrekdatum: 09/06/2015
Beoordeling: 6
Joy:
Beste reiziger naar India, India Ladakh is een reis in categorie C (zie tabblad 'praktisch') wat betekent dat je je tegen een stootje moet kunnen, letterlijk en figuurlijk! Want het uitdagende van India is dat er vanalles kan gebeuren op een reis. Mooie onverwachte wendingen (een extra overnachting in een hotelletje vanwaaruit een prachtige wandeling kan worden gemaakt) en minder mooie wendingen (er lag nog sneeuw waardoor we niet in een tentenkamp konden slapen). Als je daar rekening mee houdt dan is deze reis de moeite waard! Prachtige uitzichten, aardige mensen in Ladakh, en mooie wandelingen. Maar als je wagenziek bent of hoogteziek,of als je niet kunt wandelen, kies dan een andere reis. India is groot genoeg. Namaste en Djulee!
Vertrekdatum: 09/06/2015
Beoordeling: 10
Wil:
Ik heb enorm genoten van deze reis. Het is een prachtige tocht door de Himalaya over passen van rond de 5000 meter. Heel veel moois te zien. De gompa's in Ladakh waren erg kleurrijk en de ligging van de gompa's was geweldig. De trekking was een ervaring apart. Mooi desolaat landschap, ruig en puur. Mooi en schoon. Ik had als voordeel dat we een bijzonder leuke groep hadden. Ik heb eigenlijk elke dag volop genoten. Er is zoveel moois te zien en te doen. Je komt ogen en tijd tekort. Kan deze reis voor 100% aanbevelen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.