Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Noord-India & Nepal in 2 weken

Tulbanden en sneeuwbergen - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 299,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Noord-India & Nepal in 2 weken

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Noord-India & Nepal in 2 weken

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Delhi

Delhi

Een bezoek aan de Jama Masjid, de grote moskee is zeker de moeite waard in Delhi! |India

Kalakho

Agra

Agra

Bewonder de Taj Mahal in Agra! De Taj is een mausoleum opgericht door Shai Jahan uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz.|India

Jaipur

Jaipur

Breng een bezoek aan Jaipur, ook wel de roze stad genoemd! |India

Kathmandu

Kathmandu

Verspreid door de Kathmandu vind je vele tempels waarbij vaak lingams staan die bestrooid zijn met offergaven voor de god Shiva. |Nepal

Pokhara

Pokhara

Pokhara is een schilderachtige plaats aan het blauwgroene Phewa bergmeer. Aan de rand van het meer is het heerlijk bijkomen in één van de vele tuinterrassen. |Nepal

Chitwan NP

Chitwan NP

Chitwan is vooral bekend vanwege de Aziatische neushoorn die hier leeft. De kans is dan ook vrij groot dat je deze ziet. |Nepal

Bhaktapur

Bhaktapur

Bhaktapur is de meest pittoreske van de drie Koningssteden van Nepal. Voor het kopen van houtsnijwerk en Nepalese poppen is Bhaktapur trouwens de aangewezen plaats. |Nepal

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Bus, Vliegtuig Amsterdam – Delhi Vliegtuig
2 Delhi Delhi
3 Bus Delhi – Agra Agra
4 Bus Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Kalakho Kalakho
5 Bus Kalakho – Jaipur Jaipur
6 Jaipur Jaipur
7 Bus Jaipur – Delhi Delhi
8 Bus, Vliegtuig Delhi – Kathmandu Kathmandu
9 Kathmandu Kathmandu
10 Bus Kathmandu – Pokhara Pokhara
11 Pokhara Pokhara
12 Bus Pokhara – Chitwan NP Chitwan NP
13 Chitwan NP Chitwan NP
14 Bus Chitwan NP – Bhaktapur Bhaktapur
15 Bhaktapur Bhaktapur
16 Vliegtuig Vertrek Bhaktapur – Aankomst Amsterdam Aankomst

1
10
3
6
17
27
6
3
11
11
15
1
0
8
0
0
0
2
0
148
240
227
0

Dag 1: Amsterdam – Delhi

Vandaag begint je groepsreis Noord-India & Nepal. Je vliegt van Amsterdam naar Delhi. Je komt aan het eind van de avond / begin van de ochtend aan op Indira Gandhi Airport (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt).

Dag 2: Delhi

Vrije dag in Delhi. De reisgidsen liegen er niet om: in Delhi liggen de heilige koeien werkelijk midden op de weg, tovert een slangenbezweerder voor een paar roepies een slang uit een mand en toeteren de fietsriksja’s onophoudelijk. Je hebt een dag om deze fascinerende chaos te ontdekken. Om je reis ontspannen te beginnen kun je ook kiezen voor een facultatieve stadstour. De gids neemt je mee naar Old-Delhi en New-Delhi. De verschillen merk je waarschijnlijk al snel. In het weids aangelegde New-Delhi kom je dan onder andere langs de India Gate, Qutab Minar en de Sikh tempel. In Old-Delhi bezoek je het monument ter herdenking aan Ghandi (Raj Ghat), het Rode Fort (fotostop) en de Jama Mashid, de grootste en tevens belangrijkste moskee van Delhi.

Dag 3: Delhi – Agra

Je verlaat Delhi en vervolgt je rondreis door India naar Agra. De chauffeur ontwijkt onderweg talrijke ezels, buffels en heilige koeien, die gerust midden op straat een dutje doen.

In Agra kun je je vergapen aan de ‘Marmeren Tempel van de Liefde’: de Taj Mahal. Toen Mumtaz Mahal stierf, liet weduwnaar keizer Sjah Jahan een mausoleum voor haar bouwen dat haar schoonheid moest evenaren. Hij stelde een ploeg van 20.000 vakmensen aan die 22 jaar zouden besteden aan de bouw de Taj Mahal. Rond de schemering is het een schitterend gezicht om de laatste zonnestralen te zien vallen op het witmarmeren, met halfedelstenen versierde, monument.

Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Kalakho

Je vervolgt je rondreis door India en Nepal naar Jaipur, maar niet zonder eerst Fatehpur Sikri aan te doen (entreegelden niet inbegrepen). Hoewel Fatehpur Sikri nu een spookstad is, werd het vroeger beschouwd als de ideale stad om te wonen. Dit kwam door de geliefde keizer Akbar die er tussen 1571 en 1585 regeerde. Hij liet er prachtige gebouwen bouwen, zoals de Jama Masjid (Grote Moskee).

Je rijdt verder naar Abhaneri, waar je de trappenbron kunt bekijken en vervolgt je India rondreis naar Kalakho, waar je logeert in het Umaid Lake Palace (onder voorbehoud).

Hoe groen kun je gaan? TIP

Kalakho ligt op het platteland en is een heerlijk plekje om het dorpsleven te ervaren! Vaak kun je zien hoe tulbanden en sari’s worden bewerkt of deelnemen aan een introductieles in ‘Bollywood Dance’. Moe van dat alles? Neem dan een verkoelende plons in je hotelzwembad.

* Shoestring steunt: Shree Pancha Kanya School (Kathmandu, Nepal)

Onze lokale agent in Nepal helpt een aantal scholen met leerkrachten, schoolbibliotheken en computers. Op de Shree Pancha Kanya middelbare school krijgen zo'n 700 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar les. Shoestring steunt deze school door zorg te dragen voor de kozijnen en ramen. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 5: Kalakho – Jaipur

‘s Ochtends ben je vrij in Kalakho. Misschien heb je zin in een cricketwedstrijd met de lokale bevolking, wil je leren hoe je vliegert (mits er genoeg wind is) of ben je in voor een henna tatoeage. De vriendelijke dorpelingen zijn meestal wel in voor een verzetje. Kijk voor meer activiteiten op de site van Umaid Lake Palace.

Na aankomst in Jaipur is het leuk om vlak voor zonsondergang de klim te maken naar de top van de heuvel waar het imposante Nahargarh Fort staat. Laat het uitzicht op je inwerken en je zult gelijk begrijpen hoe Jaipur zijn bijnaam (de ‘Roze Stad’) heeft verdiend. De grote trekpleisters van de stad zijn het Paleis der Winden (Hawa Mahal) met zijn prachtige façade en het City Palace.

Dag 6: Jaipur

Vrije dag in Jaipur. Vandaag kun je optioneel het beroemde Amber Fort bezoeken. Het Amber Fort ligt in Amber (op 11 km afstand van Jaipur), dat ooit de hoofdstad was van Rajasthan. Het statige fort staat aan de rand van een heuvel en kijkt uit op het Maota Lake. Binnen in het Amber Fort bezichtig je de fraaie vertrekken waarin de maharadja’s zich baadden in luxe. Zo is de ‘Hal der Overwinning’ ingelegd met ontelbare spiegeltjes en zijn ook de andere ruimtes versierd met muurschilderingen en mozaïek.

Blijf je liever in Jaipur zelf? Bezoek dan bijvoorbeeld de Monkey Temple, waar hindoes een ritueel bad nemen, kinderen van de rotsen in het water springen en brutale aapjes je lunch proberen te stelen. In Jaipur kan je op de bazaar ook op zoek gaan naar een kleurrijke sari of mooie tulband als souvenir.

Dag 7: Jaipur – Delhi

Je reist vandaag terug naar Delhi. Na aankomst kun je daar zelf je tijd indelen. Morgen vertrek je naar Kathmandu.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Delhi – Kathmandu

Je begint vandaag aan deel twee van je rondreis. Je vliegt van Delhi naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hoewel je tegenwoordig aardig wat brommers en busjes tegen zult komen in de Kathmandu-vallei, het kloppende hart van Nepal, lijkt de tijd er voor een groot deel stil te hebben gestaan. Niet ver buiten de hoofdstad van het land houden de meeste wegen op. Kathmandu is slechts een van de drie koningssteden, ook Patan en Bhaktapur waren ooit de hoofdsteden van vorstendommen. Tussen de 16de en 19de  eeuw probeerden de steden elkaar te overtreffen door steeds gebouwen te bouwen die nóg indrukwekkender waren dan die van de buren. Hierdoor hadden de Newari's de handen vol aan de opdrachten van hun veeleisende koningen. De ambachtslieden uit de vallei waren al veel langer beroemd om hun houtsnijwerk, bronsgieten en andere metaalnijverheid. Zelfs in Tibet en China werden voorwerpen van hun afgenomen. Hierdoor kwam er genoeg geld binnen om ook in de Kathmandu-vallei godshuizen te bouwen.

Dag 9: Kathmandu

Vrije dag in Kathmandu. In Kathmandu raak je niet snel uitgekeken, maar echte durfallen kunnen er ook voor kiezen om vandaag of morgen te gaan raften.

Twee kilometer ten westen van de stad staat op een heuvel de grote stoepa van Swayambunath, een heilige plek voor boeddhisten die je niet mag missen. Vanwege de vele apen die hier rondhangen wordt deze stoepa ook wel de ‘Apentempel' genoemd. Een nog grotere stoepa staat in Bodnath, wat verder buiten Kathmandu. Op weg hiernaartoe ligt Pashupatinath, waar de Nepalezen en ook veel Indiërs baden in het heilige riviertje Bagmati. Het is in Nepal de beste plaats om gecremeerd te worden en er zijn altijd tientallen saddhoes, halfnaakte bedelmonniken met woeste kapsels.

Dag 10: Kathmandu – Pokhara

Je vervolgt je Nepal groepsreis de spectaculaire Himalaya in. Pokhara ligt in een subtropische vallei en vanuit dit plaatsje geniet je van waanzinnig uitzicht op imposante bergreuzen als Annapurna en Dhaulagiri. De Macchupuchare (vanwege zijn vorm ook wel Fishtail Mountain genomd) is niet een van de hoogste toppen aan het firmament, maar door zijn vooruitgeschoven positie toch duidelijk zichtbaar vanuit Pokhara. Het is heerlijk om plaats te nemen op een terrasje aan het blauwgroene Phewameer, waar je kunt varen en zwemmen.

Dag 11: Pokhara

Vrije dag in Pokhara. Je hebt nog een hele vrije dag in Pokhara om naar eigen inzicht in te vullen! Je kunt een dagwandeling ondernemen, bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt Sarangkot. Wie geen zin heeft om te wandelen kan ook het Gorkha fort, paleis en tempelcomplex bezoeken. Of huur een roeibootje en maak een boottochtje over het Phewameer. Al varend heb je een indrukwekkend uitzicht op de bergreuzen van de Himalaya. In Pokhara zijn ook mountain bikes te huur. In Pokhara tref je ontelbare souvenirwinkeltjes en restaurants. Een bezoek aan de kleine Barahi Bhawani tempel, die op een eilandje vlakbij de oever staat, is zeker de moeite waard.

Dag 12: Pokhara – Chitwan NP

Je rondreis door India en Nepal vervolgt zich naar het beroemde Chitwan Nationaal Park, waar je de volgende ochtend op ontdekkingstocht zult gaan. Je overnacht in Sauraha, een dorp dat door een rivier gescheiden is van het natuurreservaat.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Chitwan NP

Vrije dag in Chitwan NP. In Chitwan NP geniet je van prachtig afwisselende natuur (subtropisch regenwoud, bossen, grasvlakten met grote meren) en is er een grote kans dat je de Indiase neushoorn spot. Naast neushoorns kijk je ook uit naar de 400 vogelsoorten die het land rijk is en ruim 40 zoogdieren, zoals herten, krokodillen en panters.

Ook vogelaars zullen genieten van Chitwan. Vooral in de buurt van water is het vogelleven van Chitwan overweldigend. Reigers, kraanvogels en ooievaars komen in grote aantallen voor, samen met aalscholvers en ibissen. Van de kleinere vogels zijn vooral de fel blauw gekleurde ijsvogels opvallend. Je kunt het gebied ook per kano onderzoeken!

Dag 14: Chitwan NP – Bhaktapur

De rondreis door India & Nepal brengt je vandaag van Chitwan terug naar de Kathmandu-vallei. Je logeert in de kleinste van de drie koningsteden, Bhaktapur, temidden van rijstvelden. Het entreegeld voor Bhaktapur is inclusief in je reissom. In tegenstelling tot Kathmandu kent Bhaktapur amper gemotoriseerd verkeer en dragen veel inwoners nog traditionele kledij. De sprookjesachtige en middeleeuwse sfeer die er hangt wordt versterkt door de bakstenen huisjes en tempels, waarin vaak rituelen uitgevoerd worden.

Dag 15: Bhaktapur

Vrije dag. Bhaktapur is een ontspannen stadje waar je heerlijk door de kronkelende straten kunt wandelen. Tijdens je wandeling zul je al merken waar de inwoners van Bhaktapur bekend om staan: prachtig houtsnijwerk en even zo mooie potten en poppen. Verder zijn de inwoners van Bhaktapur met hun dieren in de weer of maken een gezellig praatje op de sfeervolle pleintjes. De stenen huizen creëren een middeleeuwse sfeer.

Let op: In het geval je een terugvlucht hebt met Qatar Airways, Malaysia Airlines, Jet Airways of Etihad reis je op dag 15 vanuit Bhaktapur direct naar de luchthaven voor je terugvlucht. Je komt op dag 16 thuis aan.

Dag 16: Vertrek Bhaktapur – Aankomst Amsterdam

Het vliegveld van Kathmandu ligt niet ver van Bhaktapur. Je wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt terug naar Europa. Hier komt helaas een einde aan je India & Nepal groepsreis.

NB: Op de luchthavens in India moet je je vluchtschema kunnen aantonen. Zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt wanneer je de luchthaven gaat betreden.
NB: Het is mogelijk dat de groep voor een deel van deze reis wordt samengevoegd met de deelnemers op onze 8-daagse citytrip Delhi, Agra & Jaipur en onze 16-daagse groepsreis Noord-India in 2 weken . Uiteraard zorgen we ervoor dat het maximum van 24 deelnemers niet wordt overschreden. De lokale Engelssprekende reisbegeleider(s) zorgt voor een goede uitvoering van de reis.

FESTIVALREIZEN
INDIA
Op de reis met vertrekdatum 8 maart 2017 maak je het HOLI FESTIVAL in Jaipur mee.
Op de reis met vertrekdatum 22 juli 2017 bezoek je het TEEJ FESTIVAL in Jaipur.

NB: De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden