Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis India & Nepal Avontuurlijk

Van volle bazaars naar rustieke bergdorpjes - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 599,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 29 DAGEN

Groepsreis India & Nepal Avontuurlijk

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis India & Nepal Avontuurlijk

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Delhi

Delhi

Een bezoek aan de Jama Masjid, de grote moskee is zeker de moeite waard in Delhi! |India

Shekawati

Shekawati

De Shekawati regio is een regio die bekend is omwille de talrijke havelis die hier te bewonderen zijn. Deze koopmanshuizen zijn stuk voor stuk prachtig versierd met frescos! |India

Jaipur

Jaipur

Breng een bezoek aan Jaipur, ook wel de roze stad genoemd! |India

Agra

Agra

Bewonder de Taj Mahal in Agra! De Taj is een mausoleum opgericht door Shai Jahan uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz.|India

Orchha

Orchha

In Orchha kun je in alle rust prachtige paleizen en tempels bewonderen. Omdat Orchha nog niet druk bezocht wordt, heeft het zijn charme weten te behouden! |India

Khajuraho

Khajuraho

Khajuraho staat bekend om zijn historische tempels welke zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. |India

Allahabad

Varanasi

Varanasi

Varanasi, de heilige plek voor de Indiërs is een plaats die je tijdens je vakantie niet moet missen! |India

Lumbini

Lumbini

Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha en van groot historisch belang voor Nepal. Het is hier altijd druk met vele boeddhistische pelgrims van over de hele wereld! |Nepal

Chitwan NP

Chitwan NP

Chitwan is vooral bekend vanwege de Aziatische neushoorn die hier leeft. De kans is dan ook vrij groot dat je deze ziet. |Nepal

Pokhara

Pokhara

Pokhara is een schilderachtige plaats aan het blauwgroene Phewa bergmeer. Aan de rand van het meer is het heerlijk bijkomen in één van de vele tuinterrassen. |Nepal

Kathmandu

Kathmandu

Verspreid door de Kathmandu vind je vele tempels waarbij vaak lingams staan die bestrooid zijn met offergaven voor de god Shiva. |Nepal

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Delhi Vliegtuig
2 Bus Delhi Aankomst Delhi
3 Delhi Delhi
4 Bus Delhi – Shekhawati Shekhawati
5 Shekhawati Shekhawati
6 Bus Shekhawati – Jaipur Jaipur
7 Jaipur Jaipur
8 Jaipur Jaipur
9 Bus Jaipur – Keoladeo NP – Fatehpur Sikri – Agra Agra
10 Agra Agra
11 Bus Agra – Gwalior – Orchha Orchha
12 Bus Orchha – Khajuraho Khajuraho
13 Khajuraho Khajuraho
14 Bus Khajuraho – Allahabad Allahabad
15 Boot, Bus Allahabad – Varanasi Varanasi
16 Varanasi Varanasi
17 Varanasi Varanasi
18 Bus Varanasi – Lumbini Lumbini
19 Bus Lumbini – Chitwan Nationaal Park Chitwan Nationaal Park
20 Chitwan Nationaal Park Chitwan Nationaal Park
21 Bus Chitwan Nationaal Park – Pokhara Pokhara
22 Pokhara Pokhara
23 Pokhara Pokhara
24 Pokhara Pokhara
25 Bus Pokhara – Kathmandu Kathmandu
26 Kathmandu Kathmandu
27 Kathmandu Kathmandu
28 Kathmandu Kathmandu
29 Bus, Vliegtuig Kathmandu – Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
12
4
9
18
28
8
3
14
11
19
1
0
9
0
0
0
2
0
175
281
264
1

Dag 1: Amsterdam – Delhi

Vandaag begint je reis naar India en Nepal. Je vliegt van Amsterdam naar Delhi. Je komt aan het eind van de avond / begin van de ochtend aan op Indira Gandhi Airport (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt).

Dag 2: Delhi

Vrije dag. Je kunt er vandaag zelf op uit trekken om uitgestrekt Nieuw-Delhi en kleurrijk Oud-Delhi te ontdekken, maar je begint je rondreis door India en Nepal pas echt ontspannen met een facultatieve stadsexcursie. De gids zal je meenemen naar beide stadsdelen, zodat je het contrast tussen New-Delhi en Old-Delhi zelf kunt ervaren. In New-Delhi bezoek je de Connaught Place met zijn luxe winkels en de India Gate. In Old-Delhi snuif je geschiedenis uit tijden van de Moghuls en doe je de Jama Masjid en het Rode Fort aan. Ook bezoek je de plek waar Ghandi gecremeerd werd, de tombe van Humayun, de Orissa-stijl tempel van Lakshmi Narayan en Jantar Mantar, het observatorium. De entreegelden variëren van een paar roepies tot tien dollar.

Dag 3: Delhi

Vrije dag. Er valt voldoende te beleven in de bruisende hoofdstad van India. Plekken waar je gisteren niet aan toe bent gekomen zou je vandaag nog (opnieuw) kunnen bezoeken. Vergeet ook niet te genieten van het ‘gewone’ leven. Slenter door de straten en marktjes, waar je échte leven in India het best ervaart. Ben je toe aan wat rust na alle eerste indrukken, neem dan een rickshaw of taxi naar Lodhi Gardens, een groot groen park met verschillende keizerlijke tombes.

* Shree Pancha Kanya School (Kathmandu, Nepal)

In samenwerking met onze lokale agent steunen wij de Shree Pancha Kanya School.
Lees meer

Dag 4: Delhi – Shekhawati

Vandaag verlaat je Delhi en vervolg je de rondreis door India en Nepal naar Shekhawati. Je maakt gelijk kennis met het Indiase verkeer. De reisgidsen liegen er niet om: heilige koeien doen werkelijk een dutje op de weg en het drukke brommer-, fietsriksja- en autoverkeer ontwijkt hun behendig. Zorg ervoor dat je op reisdagen als deze ook altijd zelf iets te smikkelen bij de hand hebt.

Shekhawati is van oudsher gelegen op de kruising van een aantal belangrijke handelsroutes. Handelaars verdienden een klein fortuin aan de verkoop van opium, katoen en kruiden en lieten prachtige ‘haveli’s’ (koopmanshuizen) bouwen. Ook de heersers van de regio verdienden aan de welvaart en lieten grote Rajput-forten en -paleizen bouwen. Hoewel Shekhawati door zijn ligging vroeger een veel bezochte stad was, is het nu niet meer aangesloten op de belangrijkste verkeersaders van India. De bewoners maken voornamelijk gebruik van kamelen- en ezelkarren!

Dag 5: Shekhawati

Vrije dag. Je kunt de dorpen en stadjes van de regio Shekhawati op eigen gelegenheid verkennen, of deelnemen aan een tour die door je reisbegeleider wordt georganiseerd. Nu Shekhawati niet meer op de handelsroute ligt wonen de oorspronkelijke eigenaren van de haveli's hier dus niet meer, ze zijn verhuisd naar Delhi of Mumbai. Veel haveli’s hebben een ‘bewaker’, die tegen wat kleingeld toeristen binnen laat, en zelf (met zijn gezin) één van de kamers van zo’n pand bewoond. De meeste van de haveli’s zijn bedekt met fresco's van tussen 1760 en 1920. Sommige zijn zwaar vervallen, andere verkeren nog steeds in een goede staat of zijn prachtig gerestaureerd, maar alle zonder uitzondering zeer de moeite van het bewonderen waard.

Dag 6: Shekhawati – Jaipur

Jouw rondreis door India vervolgt zich per bus naar Jaipur, waar je twee nachten slaapt. Ondanks het grote inwonertal is de ‘Roze Stad’ een fijne stad om in rond te struinen door het kleine aantal auto’s dat binnen het oude ommuurde gedeelte van de stad rondrijdt. Bezoek in Jaipur de sprookjesachtige paleizen en forten. Het Paleis der Winden, de Hawa Mahal, heeft een prachtige façade. Hierin zitten bijna 1000 ramen en veel nissen, zodat de haremvrouwen van de Maharadja naar het gewone volk konden gluren zonder zelf gezien te worden. Het City Palace werd vroeger bewoond door de maharadja van Jaipur en was een complex van prachtige gebouwen (zoals Chandra Mahal, Maharani’s Palace en Mubarak Mahal), binnenplaatsen en tuinen. Niet ver van het City Palace ligt Jantar Mantar, het Observatorium dat in 1728 werd opgericht door maharadja Jai Singh, die een passie voor astrologie had.

Dag 7: Jaipur

Vrije dag in Jaipur. Jaipur was niet altijd de hoofdstad van de Indiase deelstaat Rajasthan. Zes eeuwen lang was Amber de hoofdstad (11 km van Jaipur) en je kunt er vandaag voor kiezen het fameuze Amber Fort in de Arawalili heuvels te bezoeken. Het gebouw beslaat 4 km² en bestaat uit een reeks van gebouwen rond een binnenplaats. Hoewel het Amber Fort een statig en robuust uiterlijk heeft, vind je binnen sierlijke Koninklijke vertrekken. Waarschijnlijk kost het je niet veel inbeeldingskracht om je voor te stellen hoe maharadja’s hier een zeer luxe leven leefden. Fijn marmeren beeldhouwwerk, mozaïeken en spiegels maken het Amber Fort tot een van de mooiste forten van India.

Eenmaal terug in Jaipur kun je de heuvel naar het imposante Nahargarh Fort beklimmen om de ‘Roze Stad’ een oranjeroze gloed te zien krijgen door de zonsondergang. Een adembenemend gezicht.

Dag 8: Jaipur

Vrije dag. Er valt genoeg te doen en te beleven in de ‘Roze Stad’ en zijn omgeving. Gaitor is de crematieplaats van de maharadja’s van Jaipur, waar de chhatri’s (praalgrafmonumenten) van de Koninklijke familie staan. Het zijn indrukwekkende witte marmeren grafmonumenten met mooi beeldhouwwerk.

Galta is een oud pelgrimsoord, gelegen onder aan lage heuvels in een landschap van bomen en struiken. Er zijn enkele tempels en drie boven elkaar liggende heilige kunds (waterreservoirs). Het onderste bassin was voor de mannen, het tweede voor de vrouwen, het derde voor de apen. De tempels van Galta zijn immers aan de apengod Hanuman gewijd.

Toe aan wat rust? Sisodia Rani ka Bagh is een tuin in meerdere niveaus ontworpen door Sawai Jai Singh voor zijn koningin. De tuin bevat een klein, goed geconstrueerd, twee verdiepingen tellend paleis met open portalen, kamers, terrassen en muurschilderingen die uitgeven op de tuin met fonteinen, watervallen en kanalen.

Dag 9: Jaipur – Keoladeo NP – Fatehpur Sikri – Agra

Je slaapt vanavond in Agra, maar je rondreis door India en Nepal brengt je eerst langs het Keoladeo Nationaal Park en spookstad Fatehpur Sikri (entreegelden niet inbegrepen). Let op: Keoladeo bezoeken we alleen in de maanden november t/m februari; de rest van het jaar is het park vanwege de afwezigheid van de trekvogels niet interessant.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Keoladeo is met name befaamd als vogelreservaat , je kunt er in de genoemde periode een optionele fiets(riksja)tocht maken. Er vliegen hier meer dan vierhonderd soorten vogels rond en ook antilopen, hyena’s en pythons voelen zich in het moerasreservaat helemaal thuis. 

Je reist door naar Fatehpur Sikri, een verlaten stad. Keizer Akbar, de belangrijkste keizer van de Moghuls die geliefd was over de gehele wereld, liet er wel de schitterende Jama Masjid (Grote Moskee) en de Buland Darwazza (toegangspoort) bouwen. Je reist verder naar de stad die beroemd is om de prachtige Taj Mahal, Agra.

Dag 10: Agra

Vrije dag in Agra. De Taj Mahal, ‘s werelds mooiste monument gebouwd uit liefde, heeft Agra wereldwijd op de kaart gezet. Toen de vrouw van de keizer overleed tijdens het bevallen brak zijn hart. Hij besloot haar te eren door een wit marmeren mausoleum te bouwen, waar ruim 20.000 werklieden ruim 22 jaar over deden. Na hun arbeid werden bij sommigen de handen afgehakt, zodat ze nooit zouden kunnen meewerken aan iets nóg mooier dan de Taj Mahal.

Het Agra Fort (Rode Fort) werd volledig van rode zandsteen gebouwd in opdracht van keizer Akbar. Het diende om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. Vanaf het fort zie je in de verte de Taj Mahal opdoemen langs de Yamuna rivier.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: Agra – Gwalior – Orchha

Je vervolgt je groepsreis India & Nepal naar Orchha waar je overnacht aan de Betwa-rivier nabij het dorp. Naast het bewonderen van de vele resten van oude paleizen en tempels, kun je hier ook het plattelandsleven gadeslaan. Onderweg naar Orchha is veel te zien en de reis er naartoe kan dan ook de hele dag in beslag nemen. Zo kun je het fort van Gwalior bezoeken dat op de route ligt. Je slaapt één nacht in Orchha.

Dag 12: Orchha – Khajuraho

Je rijdt vandaag door het mooie platteland van Centraal-India naar Khajuraho, in een verre uithoek van noordoost Madhya Pradesh. De tempels behoren ongetwijfeld tot de rijkst bewerkte van Noord- en Midden-India en zijn beroemd om het erotische beeldhouwwerk. Doordat de erotische tempels van Khajuraho geïsoleerd gelegen zijn hebben de moslimbezetters niets aangetast en staan er nu nog 22 tempels overeind. Je hebt hier niet alleen de gelegenheid om de tempels te bekijken, je kunt ook per fiets de landelijke omgeving verkennen.

Dag 13: Khajuraho

Vrije dag in Khajuraho. Je hebt vandaag nog een dag om de drie tempelgroepen (de westelijke, oostelijke en zuidelijke) van Khajuraho te ontdekken. De meest aannemelijke verklaring voor het toevoegen van de erotische sculpturen op de tempels is als viering van alle aspecten van het leven. Er wordt ook gezegd dat de bevrediging van de basisinstincten belangrijk is om nirwana te bereiken, wat staat voor het uitdoven van verlangens, haat, onwetendheid en verwarring. ’s Avonds kun je genieten van de Madhya cuisine, befaamd om de zoete en pittige nagerechten. Populaire lekkernijen zijn de cashew burfi, jalebi en lavang lata.

Dag 14: Khajuraho – Allahabad

Je groepsreis door India & Nepal vervolgt zich vandaag naar een stad die voor Hindoes een zeer heilige betekenis heeft, Allahabad. Hier komen namelijk drie heilige rivieren bij elkaar: de Ganges, de Yamuna en de mythologische Saraswati. De rit van Khajuraho naar Allahabad neemt een flinke tijd in beslag, je hebt vandaag dus geen tijd meer voor een sightseeing van Allahabad. Je kunt de Sangam wel de volgende ochtend bezoeken, voor het vertrek richting Varanasi.

Dag 15: Allahabad – Varanasi

Je rijdt vandaag eerst naar Chunar, waar je tijd hebt het gelijknamige fort te bekijken. Na de lunch scheep je je in voor een unieke boottocht (circa 3 - 4 uur) over de rivier de Ganges met stops bij o.a. het mooie Ramnagar Fort. Je kunt lekker op het dak van de boot zitten en het landschap met zijn dorpjes aan je voorbij zien trekken.

Tegen de avond kom je aan in Varanasi, de heiligste stad van India en tevens de belangrijkste theologische stad sinds de mensenheugenis. Gelovige hindoes komen van heinde en verre om een bad te nemen in de Ganges, de stroom van de oppergod Shiva, en zo hun zonden weg te spoelen. Ook worden er heilige koeien in schoon geschrobd en overledenen in gecremeerd. Een Hindoe die in Varanasi sterft wordt verlost van de reïncarnatiecyclus en keert na de dood terug naar de oerbron.

Dag 16: Varanasi

Hoe groen kun je gaan? TIP

Maak vandaag een wandeling over de ghats of een boottocht op de Ganges. Met een glas mierzoete melkthee kun je plaatsnemen om de rituelen op de ghats (de trappen naar de Ganges) gade te slaan. De bekendste ghats zijn de Panchaganga Ghat, de Bhadaini Ghat en de Dasaswamedh Ghat, waar veel crematies plaatsvinden. Een zeer indrukwekkende en onvergetelijke ervaring. Bezoek ook de Hindu tempels (Kashi Vishwanath, Durga en Tilbhandeshwar tempel) in Varanasi. In 1669 werden de twee belangrijkste hindoe tempels verwoest in opdracht van de keizer. Momenteel eisen fundamentalistische hindoes de terugkeer van de tempels.

NB: Houd er rekening mee dat door de moesson in India (met name in augustus) de waterstand van de Ganges hoog is en daarmee de stroming gevaarlijk. Om die reden is het bij de Indiase wet dan verboden om te varen op de Ganges. Deze wijziging kan per dag door de overheid in Varanasi gewijzigd worden.

Dag 17: Varanasi

Vrije dag in Varanasi. Sarnath is een nabijgelegen heiligdom voor boeddhisten, waar Boeddha zijn leer naar verlossing (Nirvana) verkondigde. Het werd een pelgrimsplaats voor boeddhisten uit diverse landen en Ashok zette er in de 3de eeuw tempels en een leeuwenzuil neer. Deze leeuwenzuil kun je bewonderen in het archeologisch museum en ook de Tibetaanse, Chinese en Japanse tempels zijn een bezoek waard.

Dag 18: Varanasi – Lumbini

Je reist vandaag van Varanasi naar Lumbini, wat betekend dat je rondreis vervolgt naar Nepal! Het is een lange rit en natuurlijk kan er onderweg gestopt worden, maar zorg er ook voor dat je iets te eten en drinken meeneemt voor onderweg. In het stoffige plaatsje Sonauli doorga je de grensformaliteiten. Je reist door naar Lumbini.

Boeddha zelf raadde zijn volgelingen aan Lumbini te bezoeken. Dit is namelijk waar hij ooit in een park als Siddhartha geboren werd. Zijn moeder, koningin Maya, redde het niet om traditiegetrouw haar eerste kind in het ouderlijk paleis te baren en beviel (net als Maria) onderweg. Je overnacht in Lumbini.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Lumbini – Chitwan Nationaal Park

Je rondreis door India & Nepal vervolgt zich naar Chitwan Nationaal Park. Je overnacht in het kleine maar gezellige dorpje Sauraha, dat net buiten het park ligt. Het Chitwan Nationaal Park is befaamd om zijn prachtige afwisselende natuur, enorme aantal verschillende vogelsoorten en om de Indiase neushoorns die hier rond lopen. In het gebied werd veel gestroopt en gejaagd. Dit gebeurt nog steeds, maar in mindere mate sinds ex-koning Mahendra het gebied in 1973 tot reservaat uitriep en het later ook UNESCO Werelderfgoed werd. Naast de Indiase neushoorn sluipen er hier ook Bengaalse tijgers door het soms wel 8 meter hoge gras.

Dag 20: Chitwan Nationaal Park

Hoe groen kun je gaan? TIP

Vervolg je ontdekkingstocht door dit 932 km² grote natuurgebied. Meer dan de helft van het park is begroeid met salbomen, een subtropische boomsoort. In deze bomen zitten meer dan 400 (!) vogelsoorten te flierefluiten. Ook de zeldzame Gangesdolfijn voelt zich thuis in Chitwan. Per boomstamkano kun je de rivieroevers verkennen, waar moeraskrokodillen zich opwarmen op drooggevallen stukken.

Dag 21: Chitwan Nationaal Park – Pokhara

Via een slingerweg tussen steile bergwanden reis je door Nepal en rijd je de spectaculaire Himalaya in naar Pokhara. Pokhara was ooit een echt hippieoord. Het is prachtig gelegen aan een bergmeer, waar je kunt zwemmen, roeien of vanuit een van de theetuinen kunt genieten van de geweldige panorama's.

Het dichtst bij Pokhara is Macchapuchare; met zijn 6993 meter is deze berg slechts een van de lagere toppen aan het firmament, maar door zijn vooruitgeschoven positie, lijkt hij van hieruit het hoogst. Ondanks de relatief kleine hoogte is de top nooit bedwongen. Dit is in de jaren 50 wel bijna gelukt door een Fransman, maar toen de overwinning bijna in zicht was keerden de Sherpa’s (dragers) om. Ze waren bang dat de goden zich zouden wreken wanneer mensenvoeten het hoogste punt zouden bezoedelen.

Dag 22: Pokhara

Vrije dag in Pokhara.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Liefhebbers kunnen deelnemen aan een optionele vijfdaagse trektocht. Let op: dit dien je al bij boeking aan ons door te geven! In dat geval start je vandaag aan deze trektocht door de Himalaya. Je loopt door de valleien aan de rand van het Annapurna-massief. De wandeling kan zonder echte problemen gelopen worden door iedereen die normaal fit is, al zitten er zeker ook een paar zeer pittige en vermoeiende trajecten bij met sterke stijgingen en dalingen over oneven paden. De route loopt via de dorpjes Tirkedungha (1517 m), Ghorepani (2850 m), Tadapani (2721 m) en Ghandrung (1950 m). Onderweg slaap je in heel eenvoudige onderkomens. Je mag maximaal 7 kilo bagage meegeven aan de dragers (waaronder je slaapzak). De rest blijft veilig achter in het hotel.

Dag 23: Pokhara

Vrije dag in Pokhara. Deelnemers aan de facultatieve vijfdaagse trektocht lopen vandaag het tweede traject van Thirkedungha naar Ghorepani. Op de tweede dag wordt er behoorlijk gestegen via een breed pad dat als een trap is aangelegd (dit wordt door veel wandelaars ervaren als het moeilijkste deel van de trektocht). De paden zijn overal breed genoeg om muilezelkaravanen door te laten. Bij het stijgen worden langzaam maar zeker de toppen van de Annapurna South en de Hiunchuli zichtbaar boven de beboste hellingen. In de dorpjes langs de route wonen met name Gurungs, Magars en Chettri's. Vanuit een dicht bos nader je tenslotte Ghorepani. Je slaapt in een lodge op de pas vlak boven het dorpje (2874 m), met een prachtig uitzicht op de omliggende Himalaya toppen.

Dag 24: Pokhara

Vrije dag in Pokhara. Deelnemers aan de trektocht lopen vandaag het derde traject van Ghorepani naar Tadapani. 's Ochtends vroeg kun je eventueel Poon Hill (3193 m) beklimmen. Daarna gaat de tocht naar Tadapani. Langzaam stijg je door het bos naar een kale bergrug. Als de wolken het toelaten, heb je hier een mooi uitzicht op de bergen in het noorden en de vlakte in het zuiden. Na het hoogste punt bereikt te hebben in het dorpje Deorali (3300 m), daal je steil door een vochtig rododendronwoud naar Banthanti (3103 m). Het pad loopt verder omlaag langs de verticale hellingen, totdat het de bovenloop van de Bhurungdi Khola bereikt. Aan de andere kant van een houten brug volgt een korte maar steile klim naar Tadapani, een aantrekkelijk dorpje dat uitkijkt over de Modi Khola vallei, door een jungle waarin grote apenkolonies leven. Vanaf hier heb je als het weer het toelaat het eerste goede uitzicht op de beroemde Macchapuchare, de zetel der goden voor de Nepalezen.

Dag 25: Pokhara – Kathmandu

Deelnemers aan de facultatieve vijfdaagse trektocht lopen vandaag het vierde traject van Tadapani naar Ghandrung. Je volgt een dalend pad naar Gandrung (1950 m), met prachtige uitzichten onderweg.

Reizigers die niet deelnemen aan de facultatieve trektocht reizen vandaag naar Kathmandu. Je slaapt in de oude wijk Thamel. Kathmandu ligt tussen bergen en rijstvelden in de Kathmanduvallei. De Newari’s stonden vroeger ook al bekend om hun houtsnijwerk, bronsgieten en metaalnijverheid. Ze kregen zelfs bestellingen uit andere landen en verdienden zo genoeg om ook de Kathmanduvallei te voorzien van prachtige tempels. De komende dagen bepaal je zelf wat je wilt ondernemen in deze bruisende koningsstad, maar facultatief kun je ook gaan raften.

Dag 26: Kathmandu

Deelnemers aan de facultatieve vijfdaagse trektocht lopen vandaag het vijfde en laatste traject van Ghandrung naar Pokhara. Je wandelt van Ghandrung naar de weg, waar vervoer klaarstaat bij het dorpje Birethani om je naar Pokhara te rijden. Daar slaap je die avond weer in het hotel.

De overige reizigers zijn in Kathmandu, waar ze een vrije dag hebben. Je kunt bijvoorbeeld Pashupatinath bezoeken. Een van de meest heilige hindoetempels in Nepal ligt hier aan de heilige rivier Bagmati, waarin de gelovigen baden, Saddhoes zitten op de oever in diepe meditatie verzonken. Bezoek ook de grote stoepa van Swayambunath, waar men met de klok mee omheen loopt en gebeden de wereld in slingert door aan de gebedsmolens te draaien.

Dag 27: Kathmandu

Deelnemers aan de facultatieve vijfdaagse trektocht reizen vandaag van Pokhara naar Kathmandu. Er kan optioneel over de Trisuli-rivier geraft worden onderweg naar de hoofdstad. Als je dit wilt, geef dat dan voor de trektocht door aan je reisbegeleider.

De overige reizigers kunnen vandaag bijvoorbeeld de zustersteden van Kathmandu (Patan en Bhaktapur) bezoeken. Patan is vergroeid aan de Nepalese hoofdstad en hoewel het hier aanzienlijk rustiger is, staan er nóg meer tempels en kloosters dan in Kathmandu.

Dag 28: Kathmandu

Vrije dag. Je kunt de kleinste van de drie koningssteden in de Kathmanduvallei bezoeken, Bhaktapur. Via kronkelende straten en steegjes kom je hier langs tempels op pleinen waaraan bakstenen huizen staan. Hoewel Bhaktapur relatief klein is kan het zich qua pracht en praal prima meten met de twee grotere koningssteden. Bhaktapur ademt een middeleeuwse sfeer, zonder verkeer, elektriciteit en andere moderne zaken. Men maakt hier prachtig houtsnijwerk, potten en Nepalese poppen. Misschien leuk als souvenir?

NB: Wanneer je vliegt met Etihad Airways of Jet Airways vertrek je vandaag aan het einde van de middag naar de luchthaven van Kathmandu.

Dag 29: Kathmandu – Amsterdam

Vlucht van Kathmandu naar Amsterdam, waar je in de loop van de dag zult aankomen. Helaas komt hier een einde aan je India en Nepal rondreis.

NB: Op de luchthavens in India en Nepal moet je je vluchtschema kunnen aantonen. Zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt wanneer je de luchthaven gaat betreden.

FESTIVALREIZEN INDIA
Op de reis met vertrekdatum 7 maart 2017 bezoek je het HOLI FESTIVAL in Jaipur.
Op de reis met vertrekdatum 21 juli 2017 bezoek je het TEEJ FESTIVAL in Jaipur.

NB: De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden