Alternate Text

Groepsreis Indonesië: Sumatra, Java & Bali

Land van Tempo Doeloe

BOEK v.a. € 1.899,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Indonesië: Sumatra, Java & Bali

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 7 deelnemers en de koers van de Indonesische rupiah. Bij minder dan 7 deelnemers worden de kosten uiteraard hoger. Ook door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

€ 18,-

Bromo – Zonsopkomst Bromo-vulkaan

Vroeg in de ochtend rijd je met jeeps naar een uitzichtpunt, vanwaar je een prachtige zonsopkomst over de vulkaan Bromo en de omringende zandzee kunt zien. Vervolgens rijd je met de jeeps de krater in, door de zandzee naar Bromo. Je kunt naar de kraterrand van Bromo klimmen en daar de gele zwaveldampen uit het middelste zien opstijgen. Met de jeeps keer je door de zandzee terug naar het hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
04:00 uur: Vertrek van hotel
08:00 uur: Terug in het hotel

NB: Als de Bromo nog steeds actief is ziet de excursie er afhankelijk van de omstandigheden anders uit, omdat dan de zandzee en de Bromo dan verboden terrein zijn. Je reisbegeleider zal je in dat geval laten weten wat het alternatief is.

NB: Vooral op feestdagen en in het weekend kan het erg druk zijn bij het uitzichtpunt Penanjakan. Het kan voorkomen dat je reisbegeleider dan zal voorstellen om een ander uitzichtspunt te kiezen

Inbegrepen: vervoer per jeep
Niet inbegrepen: entreegeld, fooi
€ 32,-

Bukit Lawang – Orang-oetans & Jungle wandeling

Je begint met een wandeling onder leiding van een Engelsprekende gids van 2 tot maximaal 3 uur door de dichte jungle. Je kunt naast orang-oetans ook andere apen en diersoorten tegenkomen. De wandeling eindigt bij de voedingsplaats van de orang-oetans. Daarna breng je nog een bezoek aan het door het Wereld Natuur Fonds beheerde Orang-oetan Observatiecentrum. Hier wennen in gevangenschap opgegroeide orang-oetans weer aan het oerwoudleven, voordat ze worden losgelaten in de vrije natuur. Met een klein bootje steek je de rivier over en loop je terug naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:30 uur: Vertrek van hotel
10:30 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: Engelssprekende gids, entreegeld, boottochtje
Niet inbegrepen: fooi
€ 16,-

Bukittinggi – Wandeltocht Karbouwengat

In de ochtend loop je vanaf het hotel naar het Panoramapark in Bukittinggi, met prachtig uitzicht over de 120 meter diepe Sianokkloof en Gunung Singgalang. Hier daal je af de kloof in, ook bekend onder de naam Karbouwengat. Je steekt de rivier over met een brug en langs de kloof tot aan Kota Gadang (het zilverdorpje). Soms zie je apen en altijd karbouwen. Onderweg zijn traditionele Minangkabau huizen te zien en oud koloniale huizen. Na een kopje koffie bij de warung loop je langs de rijstvelden naar het andere deel van de kloof door bamboebos tot aan het dorp Lambah, waar je op een lokaal busje stapt, dat je weer naar je hotel brengt.
De excursie duurt circa 3 uur.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
12:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: Engelssprekende gids, entree, vervoer
Niet inbegrepen: fooi
€ 67,-

Sanur – Nusa Lembongan

Per boot reis je in circa 30 minuten naar het eiland Nusa Lembongan. Een boot met glazen bodem brengt je naar een mooi rif. Je kunt hier vanaf de boot snorkelen, of er voor kiezen om door de glazen bodem de tropische vissen en het rif te bekijken. Aan het strand wordt een lunch geserveerd. Na tijd voor strand en zwembad ga je per auto het eiland ontdekken. Een pick-up truck met dakje brengt je naar een mangrovebos. Per kano word je door de mangroven gepeddeld. Een heerlijk ontspannen tochtje, met de mogelijkheid om vogels te spotten in de bomen die met hun wortels in het water staan.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
17:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: Engelssprekende gids, huur snorkelmateriaal, mangrove tour, vervoer, lunch, mineraalwater
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi
€ 41,-

Sanur – Tempels en Barong-dansvoorstelling

De dag begint met een Barong dansvoorstelling in Denpasar. Daarna bezoek je de Pura Taman Ayun tempel in Mengwi en vervolgens de bekende tempel Tanah Lot gelegen in de zee, waar we ook in de buurt zullen lunchen. Aan het begin de middag ben je weer terug in je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek van hotel
10:00 uur: Barong dansvoorstelling in Denpasar
11:30 uur: Bezoek Pura Taman Ayun tempel
14:00 uur: Bezoek Tanah Lot tempel
14:00 uur: Lunch
16:30 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: Barong dansvoorstelling, Engelssprekende gids, entrees, lunch, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 34,-

Tobameer – Batak tour

Vanaf het hotel vaar je met een boot over het Tobameer naar Simanindo. Het huis van de voormalige Batakvorst (dat nu een museum is) en een aantal rijkelijk versierde Batakhuizen hier vormen de achtergrond van een dansvoorstelling die je hier te zien krijgt. Op de terugweg stopt de boot bij Ambarita, waar de vergaderplaats en executieplek uit vroegere tijden valt te bezichtigen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek van hotel
13:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: vervoer per boot, Engelssprekende gids, dansvoorstelling, lunch
Niet inbegrepen: fooi, drankjes
€ 19,-

Ubud – Diner bij Balinese familie thuis

Voor het diner krijg je een rondleiding door het huis met erf. Je ziet dat er meer dan één gezin leeft, elk met zijn eigen slaapvertrekken. Verschillende gebouwen op het erf zijn gebouwd volgens religieuze richtlijnen. Zo wordt de richting bepaald door de locatie van Gunung Agung, de voor hindoeïstische Balinezen ‘Heilige Berg’. Op het erf is een schrijn waar geofferd wordt aan de goden. Je gastheer kan je hier meer over vertellen. Het Balinese diner kan gecombineerd worden met een bezoek aan een klein heiligdom uitgehouwen in de rotsen, dat teruggaat tot de 11de eeuw. Je leert tijdens deze excursie veel over de Balinese cultuur.

Het diner nuttig je in Balinese stijl, zittend op de vloer. Je kunt ervoor kiezen om te eten met je handen, net als de Balinezen. Je maaltijd wordt vers bereid in de keuken en bestaat meestal uit soep, groenten, sojabonen en kip. ‘Selamat makan!’ De genoemde prijs geldt bij deelname van 4 reizigers.

Inbegrepen: diner, bezoek aan tempel Candi Tebing, transfer
Niet inbegrepen: drankjes
€ 17,-

Ubud – Fietstocht

In de morgen stap je op je fiets en vanaf het hotel rijd je eerst naar een Balinese familie om te kijken hoe men daar leeft. We wandelen en stukje door de rijstvelden en met een beetje geluk kunnen we zien hoe de rijst geplant of geoogst wordt. Vervolgens fietsen we naar een dorpstempeltje en rijden we via de mooie sawa's in de omgeving van Ubud terug naar het hotel waar je tegen de middag weer aankomt. Je bent ongeveer 3 uur op pad. Let wel: er zitten een paar pittige klimmetjes in de fietstour.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
12:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: fiets, Engelssprekende gids
Niet inbegrepen: fooi
€ 16,-

Yogyakarta – Avondje uit met lokale gids

Een avondje uit zoals de lokale jongeren! Je begint met een wandeling vanaf Jalan Prawirotaman naar het stadsplein Alun Alun. Hier zal de lokale gids je wat over de geschiedenis van het plein vertellen, waarna je bij lokale eetstalletjes op de grond tussen de lokale mensen gaat zitten om nieuwe versnaperingen te proberen. Je maakt een rondje om het plein op een kleurrijke becak en kunt meedoen met het spel Mesangin. Veel lol, en inzicht in de lokale cultuur op deze avond.

Excursietijd (onder voorbehoud):
18.00 uur: Wandeling naar het plein Alun Alun
18.20 uur: Spelletjes, eten en drinken
20.00 uur: Wandeling terug naar Jalan Prawirotaman

Inbegrepen: niet-alcoholisch drankje, rondje in een becak, spelletjes op het stadsplein
Niet inbegrepen: fooien, overige drankjes
€ 50,-

Yogyakarta – Borobudur

's Morgens vroeg rijd je in ongeveer een uur naar een van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld, de Borobudur. Dit uit de 9de eeuw na Christus daterende pelgrimsoord is opgebouwd uit verschillende terrassen, met maar liefst 15.000 verschillende reliëfs en 400 opengewerkte stoepa's en beeldt de weg naar het nirwana uit. Samen met een lokale gids die je er alles over kan vertellen bekijk je dit prachtige bouwwerk dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit imposante wereldwonder te hebben bekeken word je weer teruggebracht naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
06:00 uur: Vertrek van hotel
11:30 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: vervoer, Engelssprekende gids, entreegeld
Niet inbegrepen: fooi

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.