Menu
Alternate Text

Groepsreis Japan Hoogtepunten

Hypermodern en traditioneel

BOEK v.a. € 1.999,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 10 DAGEN

Groepsreis Japan Hoogtepunten

 1. Heb ik een visum nodig voor Japan?
 2. Heb ik inentingen nodig voor Japan?
 3. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 4. Hoe overnachten we in Japan?
 5. Is er een driepersoonskamer mogelijk in Japan?
 6. Wanneer moet ik in Japan met extra drukte rekening houden?
 7. Is er Wifi in Japan?
 8. Hoe reizen we in Japan?
 9. Heb ik een wereldstekker nodig?
 10. Kan ik pinnen in Japan?
 11. Kan er vegetarisch gegeten worden in Japan?
 12. Wat is de beste reistijd voor Japan?
 13. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?
 14. Wat voor kleding kan ik het beste meenemen naar Japan?
 15. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Japan?
 16. Is Japan een dure bestemming?
 17. Kan ik mijn reis verlengen?
 18. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 19. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig voor Japan?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner het Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationale paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van het Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Heb ik inentingen nodig voor Japan?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) per land online advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

4. Hoe overnachten we in Japan?

Over het algemeen overnacht je in eenvoudige middenklasse hotels met eigen sanitair, maar in een aantal plaatsen verblijf je in een traditionele minshuku ryokan. Tijdens de Groepsreis Japan 'on a Shoestring' (reiscode: SJD) overnacht je in Tokyo ook één nachtje in een zogenaamd 'capsulehotel'.

In de ryokan slaap je op een futon (een dun matras) in een tatami, een gemeenschappelijk slaapzaal die je deelt met maximaal vier medereizigers van hetzelfde geslacht. Een futon is vrij dun, maar in de wandkast vind je naast beddengoed ook altijd extra futons. Deze kun je simpelweg stapelen tot de gewenste dikte. Normaliter lig je onder een soort lichte donsdeken, maar tijdens de zomermaanden is enkel een laken voldoende. Houd er rekening mee dat je in de ryokan gebruikmaakt van gemeenschappelijke badkamers en toiletten. Niet zomaar een badkamer trouwens, want de ryokan heeft een eigen onsen (een natuurlijke warmwaterbron)!

Deelnemers die zich individueel inschrijven, delen een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Je kunt bij boeking een éénpersoonskamer aanvragen en bent hiervoor dan de éénpersoonskamertoeslag verschuldigd. Bij de overnachting in de ryokan is een éénpersoonskamer echter niet mogelijk.

Meer informatie over de accommodatie vind je onder het tabblad 'Praktisch' bij 'Accommodatie en transport'. Voor foto's van de hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) verwijzen we je graag naar het tabblad 'Accommodaties'.

5. Is er een driepersoonskamer mogelijk in Japan?

Dit is helaas niet mogelijk. De hotelkamers in Japan zijn zodanig klein, dat het bijzetten van een extra bed niet mogelijk is.

6. Wanneer moet ik in Japan met extra drukte rekening houden?

Anders dan in Nederland en België, waar vakantiespreiding plaatsvindt en de nationale feestdagen vaak beperkt zijn tot enkele losse dagen, heeft Japan zijn ‘Gouden Week’. Veel Japanners nemen verlof tijdens hun ‘Gouden Week’. Sommige bedrijven sluiten in deze periode zelfs helemaal hun deuren. Tijdens de ‘Gouden Week’ moet je rekening houden met extra drukte en wachtrijen. Heb je daar geen zin in, dan is het beter deze periode te mijden. De Japanse ‘Gouden Week’ vindt jaarlijks plaats in de laatste dagen van april en de eerste dagen van mei.

7. Is er Wifi in Japan?

In Japan is er in de meeste restaurants en hotels Wifi beschikbaar. Aangezien Japan gebruikmaakt van een ander netwerk dan Nederland en België kun je vaak niet bellen met je mobiele telefoon. Je kunt dan wel via het internet bellen met services als Skype of WhatsApp.

Onder het tabblad 'Accommodaties' bij iedere reis kun je per hotel (de hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen) terugvinden of er Wifi beschikbaar is.

8. Hoe reizen we in Japan?

Tijdens de Groepsreis Japan (reiscode: SJA) heb je de beschikking over een eigen airconditioned (mini)bus, waardoor je onderweg kunt stoppen om foto's te maken of dorpjes te bezoeken. Alleen op de laatste transferdag van Kyoto naar Tokyo ga je niet met de eigen bus, maar met een zogenaamde highwaybus. Deze doet ongeveer acht uur over de ruim 500 kilometer lange rit. Heb je geen zin om zo lang te 'kilometervreten' met de bus, dan kun je ook veel sneller in Tokyo zijn. Op het station van Nagano stap je dan op de Shinkansen richting Ueno, een rit van iets minder dan twee uur! Let wel dat je de Shinkansen reeds bij boeking op te geven.

Voor zowel de Groepsrseis Japan Hoogtepunten (reiscode: SJH) als de Groepsreis Japan 'on a Shoestring' (reiscode: SJD) maken we gebruik van het openbaar vervoer.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden per reis vind je onder het tabblad 'Praktisch'.

9. Heb ik een wereldstekker nodig?

Je hebt voor Japan een wereldstekker nodig. Daarnaast is het voltage in Japan 100 volt, terwijl de netspanning in Nederland en België 230 volt is.

We verwijzen je graag naar de volgende website, waar je kunt zien wat je nodig hebt voor Japan: http://www.wereldstopcontacten.nl

10. Kan ik pinnen in Japan?

Westerse toeristen in Japan kunnen het best gebruikmaken van de geldautomaten die staan in de hoofdpostkantoren en supermarkten als de 7/11. Met bankpassen voorzien van het Cirrus- of Maestrologo kun je bij deze geldautomaten geld opnemen. Zorg er wel voor dat het betaalprofiel van je bankpas op 'Wereld' staat en houd rekening met de openingstijden van de postkantoren en supermarkten. Enkel in de grote steden zullen deze ruimere openingstijden hebben.

Het is tevens mogelijk geld op te nemen of te betalen met je creditcard. De daglimiet bedraagt over het algemeen 50.000 yen. Visa en American Express worden op de meeste plaatsen, maar nog niet overal geaccepteerd.

We raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van je bankpas, maar je kunt voor de eerste paar dagen natuurlijk ook een klein geldbedrag in Japanse yen meenemen. In grotere steden staan geldwisselautomaten waar je contante US Dollars of Euro's kunt omwisselen naar Japanse yen, maar deze automaten hanteren over het algemeen een ongunstige wisselkoers.

11. Kan er vegetarisch gegeten worden in Japan?

Japan kan best wel een uitdagende bestemming zijn voor vegetariërs, aangezien veel gerechten vlees of vis bevatten. Maar in de grotere steden maken vegetarische restaurants langzaamaan wél een opmars!

Geef het bij aankomst bij bij de reisbegeleider aan, zodat hij/zij je kan helpen met het bestellen van gerechten zonder vlees en/of vis. In de meeste gevallen betekent dit dat het vlees of de vis simpelweg uit het gerecht wordt weggelaten.

12. Wat is de beste reistijd voor Japan?

Japan kent vier seizoenen. De lente (maart-mei) is een erg mooie tijd om te reizen vanwege de bloesems; vooral tijdens de bloei van de kersenbloesem is het heel bijzonder om in Japan te zijn. Ondanks dat de bloeiperiode van veel verschillende factoren afhangt, heb je ons inziens de meeste kans om de bloeiende 'sakura' te zien van medio maart tot medio april. Het regenseizoen duurt van ongeveer medio juni tot medio juli. De zomermaanden zijn broeierig warm. Vanaf september begint het vervolgens weer koeler te worden. Het dalende kwik zorgt dan vanaf half oktober tot eind november voor schitterende herfstkleuren.

13. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. We raden het sterk af, zeker in Japan, om te reizen met een harde koffer gezien de vaak beperkte bagageruimte in zowel de bus als de hotels en een harde koffer veel plaats inneemt. Bovendien maak je regelmatig gebruik van het openbare vervoer en is het ook in dat opzicht aan te raden om vooral niet te veel en/of te zware bagage mee te nemen. Kortom, neem dus bij voorkeur een zachte reistas of backpack mee.

14. Wat voor kleding kan ik het beste meenemen naar Japan?

We raden je aan om vooral praktische kleding mee te nemen, die je makkelijk kunt combineren en/of in laagjes over elkaar kunt aantrekken. Tijdens de vertrekdata in het voor- en najaar vermijd je extreem hoge of lage temperaturen, maar in een land als Japan is de zee nooit heel ver en kan het 's avonds fris worden. Houd daar rekening mee als je houdt van een avondwandelingetje en bij het inpakken van je reistas. In de maanden juli en augustus regent het regelmatig in Japan. Regenkleding, een poncho of paraplu mogen dan ook niet ontbreken.

15. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Japan?

Het is in Japan 8 uur later dan in Nederland en België tijdens de wintertijd. In de zomertijd is het tijdsverschil met Japan 7 uur.

16. Is Japan een dure bestemming?

Dat valt eigenlijk best wel mee; het is de laatste jaren een stuk goedkoper geworden, dankzij gunstige wisselkoersen! Vergeleken met andere landen in Azië is Japan misschien aan de dure kant, maar niet vergeleken met Nederland en België. Prijzen voor eten en drinken zijn vergelijkbaar.

17. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk je reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wanneer je afwijkend van de groepsreis je reis voor- of achteraf wilt verlengen óf een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij en/of directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier tegemoet. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen.

Bij de optie "Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken" kun je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen, maar zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we per mail bij je terug met een voorstel en vernemen we graag je reactie. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas wanneer jij akkoord geeft, wordt de boeking bevestigd.

18. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

19. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen