Menu
Alternate Text

Groepsreis Japan Hoogtepunten

Hypermodern en traditioneel

BOEK v.a. € 1.999,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 10 DAGEN

Groepsreis Japan Hoogtepunten

Totale beoordeling:
8,1
122 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,1
Prijs/kwaliteit: 7,6
Accommodatie: 7,5
Transport: 7,9
Vertrekdatum: 22/07/2019
Beoordeling: 9
Marvin:
Een echte aanrader, Japan heeft onwijs veel te bieden.
Vertrekdatum: 22/07/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Prachtige reis, zo veel gezien, dank zij onze gedreven reisbegeleider, genoten van het Japanse eten. We waren graag nog langer gebleven.
Vertrekdatum: 22/07/2019
Beoordeling: 7
Dineke:
Super reis gehad, de hoogtepunten van Japan bezocht. Een kijkje in deze cultuur, een kijkje achter de schermen van alle regels in dit goed georganiseerde maar ook een beetje gekke land. Heerlijk gegeten, wat gewoon al een belevenis op zich was. Enorm genoten!!
Vertrekdatum: 14/06/2019
Beoordeling: 9
Yuri:
Leuke reis, niet te lang, Misa was een erg leuke reisbegeleider, hotels prima. Ryokan in prachtig gebied en erg vriendelijke eigenaresse. Eten in Japan was heerlijk, sushi noike bezocht in Tokyo dat sushi restaurant is een echte aanrader. Bij osaka kasteel is savonds een lichtshow, vooraf kaartjes regelen, erg mooi en leuk om te doen. duurt een uurtje. Na boottocht kan je nog naar Toyotamuseum maar ook naar een team lab digital museum in mori gebouw. Samengevat prima naar Mn zin gehad.
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 9
Perrin:
Ik had bewust niet te veel verwachtingen van de reis, waardoor deze letterlijk al mijn verwachtingen overtrof. Het land, de mensen, de cultuur, het eten, de gewoontes... echt alles heeft mij positief verrast!
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Na 6 jaar wachten en heb ik eindelijk mijn droomreis naar Japan kunnen waarmaken. Het was precies wat ik had verwacht, een reis om nooit meer te vergeten.
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 7
Stein:
Desondanks natuurrampen is de reis doorgegaan; Shoestring heeft voor een vroeger vertrek en extra accomodatie gezorgd. Enkele bezienswaardigheden in Osaka/Tokyo op voorhand opzoeken is zeker aan te raden indien je er zelf op uit wilt trekken. Een sympathieke reisbegeleider, verschillende locaties en voldoende vrije tijd zorgden voor een aangenaam en variërend verblijf.
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Sabine:
Tien bomvolle, onvergetelijke dagen in het midden van Japan. Van de grootste boeddha, via steile bergpadjes naar bruisend Tokyo. Fantastisch, zelfs bij 40 graden eind juli
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 10
Meindert:
Leuke kennismaking met Japan met leuke medereisigers 😎
Vertrekdatum: 15/06/2018
Beoordeling: 8
Marjolein:
Bij deze reis naar Japan heb ik heel veel van het land en de cultuur kunnen proeven. Vooral het verblijf in de Ryokan vond ik heel bijzonder. De combinatie van stad en platteland is echt leuk kenmerk aan deze reis. Het reizen per openbaar vervoer is wel vrij intensief bij deze reis. Soms verlies je daardoor wel wat tijd, die al schaars is omdat je maar 10 dagen op reis bent.
Vertrekdatum: 15/06/2018
Beoordeling: 6
Reiziger:
Japan is een erg leuk land om te bezoeken. Echter ben ik van mening dat je zelf goedkoper uit bent. Je betaalt Shoestring enkel voor het gemak, maar krijgt low budget hotels en moet alsnog zelf heel veel geld neerliggen om te reisen met het ov + transport vanuit en naar de luchthaven. Er worden zaken op internet niet vermeld zoals optionele excursies van de lokale agent naast degene die Shoestring aanbiedt. 300 euro zakgeld is veel te weinig, houdt zeker rekening met het dubbele (ook vanwege het ov).
Vertrekdatum: 27/04/2018
Beoordeling: 9
Maria Wilhelmina:
Enorm genoten van dit prachtige land en zijn bijzonderde gewoontes. Zeer veel gezien door de rustige en georganiseerde reisleider die ons iedere dag en overal met het openbaar vervoer heen bracht. Aanrader: overal zijn kleine supermarkten met heerlijke salades en sushi. Prima voor de lunch!
Vertrekdatum: 27/04/2018
Beoordeling: 7
Henk:
Een moiie goed georganiseerde reis die je vooral een beeld geeft van Stedelijk Japan. Goed als eerste kennismaking. Het verplaatsen met OV (bus, metro en Shinkansen) is een voordeel want je leert zo meer het dagelijks leven kennen.
Vertrekdatum: 27/04/2018
Beoordeling: 8
Bert:
De diversiteit van bestemmingen en vervoer sprak me erg aan. Van bus tot metro en van trein tot bullet train! Top manier om in een vreemd land indrukken van het gewone leven te krijgen! We zagen miljoenen steden met moderne gebouwen en oude tempels in rustige omgeving. We zagen het primitieve buitengebied met eenvoudige en oorspronkelijke bebouwing waar we een keer Japans aten en overnachtten. De jonge reisleider begeleide ons waar nodig en hij gaf goede informatie. Hij liet ons keuzes maken die bij de groep of groepsleden individueel paste. De vlucht was erg lang maar was het waard. Volgende keer is het fijn als je op zo'n lange vlucht bij elkaar kunt zitten. We hadden een levendige groep waar je je eigen gang kon gaan maar ook gezelligheid kon vinden. Bert
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 10
Petra:
Een echte aanrader deze reis. De lokale reisbegeleiding was echt top.
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 9
Louise:
Het was een geweldige reis! Heb in de korte tijd dat we er waren een goede indruk van Japan gekregen! De reisleiding (Kenta) was geweldig! Zou deze reis aan iedereen aanraden! Rechtstreekse vlucht zou wel fijn zijn. Minder geschikt voor niet valide mensen aangezien je veel (trappen)moet lopen.
Vertrekdatum: 03/11/2017
Beoordeling: 10
Miryam:
Deze reis heeft mijn verwachtingen ruim overtroffen. Een aanrader omdat de route en accommodatie heel goed is en ook de lokale gids een aanwinst was voor de sfeer. Enige minpuntje vond ik de lange vlucht met extra vijf uren via Hongkong. Zou liever een kortere vlucht boeken een volgende keer.
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 5
Annelies:
Een mooie reis, de tijd vliegt helaas voorbij! Vraag aan Shoestring of ze voor jou de rechtstreekse vlucht kunnen boeken, want Japan is echt ver. Verder raad ik iedereen aan om op voorhand wat informatie om te zoeken over het land en de gewoonten, zodat je je ginder niet belachelijk maakt. Omdat er veel vrije tijd is, is het aan te raden om thuis al op te zoeken wat je dan wil doen/bezoeken. Het is een prachtig land, interessante cultuur, veilig en comfortabel reizen, heerlijke keuken! Japan is een echte aanrader!
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een prachtig land met een geweldige groep bezocht. Ik zou het zo weer doen.
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 10
Mika:
Wow, wat een reis. Zelfs op dag 1 was ik al verliefd op Japan. Het grote verschil in landschap en infrastructuur is zeer indrukwekkend. De uitstapjes waren zeker de moeite waard, let wel op als je in de zomer gaat, veel water mee te nemen. Verder was Magome zeer mooi om te zien, diep in de bergen, het zijn net de Alpen met een Japans skin er overheen. Tokyo tijdens rush hour is natuurlijk niet te doen, maar het is leuk om het één keer mee te maken. Zelf ben ik fan van anime en dus was Akihabara zeker het hoogtepunt van mijn reis. Al en al zeer goed geregeld en is deze reis zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 16/06/2017
Beoordeling: 8
Hilda:
Prima reis om in korte tijd de highlights van midden Japan te bekijken. Reisgids is erg prettig dat ze erbij blijft, omdat weinig Japanners Engels spreken. een korte ZEN vakantie om totaal een andere cultuur te proeven.....
Vertrekdatum: 14/04/2017
Beoordeling: 9
Benjamin:
We hebben een fantastische reis gevonden. Je ziet heel veel in korte tijd.De afwisseling. De hoeveelheid cultuur die je oppikt van het land. Veel interessante excursies en de kosten waren minimaal omdat je alleen toegang en openbaar vervoer hoefde te betalen. De samenstelling van de groep heeft goed uitgepakt en was zeer plezierig. Het hotel in Osaka was een beetje gedateerd en de tussenstop in Dubai was saai en de reis duurde daardoor eigenlijk te lang. De andere overnachtingen waren verder prima.
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 8
Belinda:
Fantastische reis met zeer goede reisleidster (Natsuki)!
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 9
Jeroen:
Erg leuke reis ,veel gezien echt top!!!
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 10
Richard:
Top reis gehad in Japan. Goede reisbegeleider meertalig en die veel wist over de Japanse cultuur. Mooie reis, goede mix van stad en dorp, cultuur, tradities verrassende uitstapjes......
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Hele leuke, relatief korte rondreis door Japan. Prettig voor wie niet veel tijd heeft, maar wel wat wil zien van de wereld. Hotels schoon en comfortabel. Wij hadden vriendelijke, Nederlandstalige reisleiding die ons probleemloos door Japan heeft geleid. We hebben veel gelopen, maar dit was voor iedereen goed te doen. Het reizen met het openbaar vervoer is helaas tijdrovend, wat jammer is, gezien je effectief 8 dagen in Japan hebt. Tijdens de trip nar Kyoto gaat veel tijd verloren door het verplaatsen per bus en trein, daar heb ik daardoor niet alles kunnen zien wat ik wilde. Je krijgt tijdens de reis wel een goede eerste indruk van Japan, door de combinatie van tempels, bergen en moderne steden. In Tokyo voldoende vrije tijd om naar eigen inzicht nog dingen te bezoeken of doen. Al met al een leuke trip.
Vertrekdatum: 22/04/2016
Beoordeling: 8
Victor:
Ik denk dat de groepsreis "hoogtepunten Japan" een prima eerste indruk van Japan geeft. Persoonlijk vond ik 10 dagen te kort, omdat Japan fantastisch is! Het is schoon, de mensen zijn vriendelijk en het eten is super lekker! Het was mijn eerste ervaring in Azie en ik ben erg onder de indruk. De indrukken volgen elkaar in een hoog tempo op, maar de wandeling in Magome breekt even met de drukte van de steden. De japanse gids Natsuki was geweldig en door haar zijn we iets dichter bij de japanse cultuur gekomen dan de normale toerist.
Vertrekdatum: 22/04/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Nvt
Vertrekdatum: 01/04/2016
Beoordeling: 8
Sander:
In de +- 10 dagen van deze reis beleef je meer dan in reizen van 3 weken. Japan is een land dat je beleefd. Laat je echter niet verrassen door de absentie van natuur en avontuur, want ook op deze reis wordt je conditie flink op de proef gesteld. Ik ga zeker nog een keer terug.
Vertrekdatum: 01/04/2016
Beoordeling: 7
Michiel:
Een aanrader in april is de Yanaka begraafplaats in Tokyo. Deze ligt er dan bijzonder mooi bij met alle kersenbloesems. De wijk erom heen is authentiek en daarom al het bezoeken waard.
Vertrekdatum: 01/04/2016
Beoordeling: 8
Julia:
Deze reis is alleen voor aktieve mensen die goed kunnen lopen en trappen lopen geschikt. Het tempo is vrij hoog. Absoluut geen harde koffers op wielen meenemen, hooguit een trekkoffertje met een rugzak. Al mijn vrienden en kennissen zijn ver boven de 60.
Vertrekdatum: 27/11/2015
Beoordeling: 8
ilona:
Op deze reis mooie en interessante hoogtepunten van Japan gezien, zeer afwisselend. Door de optionele excursies kan je het fysiek zo zwaar maken als je wil, en daarmee is het geschikt voor reizigers met zowel een goede als minder goede conditie. Fijn is dat in overleg met de reisbegeleider ook andere opties mogelijk zijn. Lees je vooraf goed in over de gebruiken van het land, dat maakt de ervaring extra bijzonder door herkenning! Deze reis zou ik zeker aanraden wanneer je een korte vakantie wil maken. Wees je wel bewust dat door de vliegreis de 'echte' vakantie een stukje korter is, 6 tot 7 dagen in plaats van 10. Al met al een reis dat ik zou adviseren.
Vertrekdatum: 13/11/2015
Beoordeling: 7
Nanda:
Noodzakelijk vind ik het niet om elke dag schoon linnengoed en handdoeken en nachthemden te krijgen.
Vertrekdatum: 13/11/2015
Beoordeling: 8
Janneke (Jantina Johanna):
In een korte tijd kun je met deze reis een goede indruk krijgen van het land, de mensen, al het mooie dat Japan te beiden heeft. De combinatie van heel modern en traditioneel. De vriendelijkheid, behulpzaamheid en het respect van de bevolking. Het gemak waarmee je zelf dingen kan ondernemen in een veilige en superschone omgeving.
Vertrekdatum: 16/10/2015
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 02/10/2015
Beoordeling: 5
Michael:
Voor de wat minder mobiele reiziger is deze reis absoluut te zwaar en kan remmend zijn op de gehele groep. Er word aardig wat afgelopen en best wel hoog tempo. Reizen per openbaar vervoer rond de stad is voor eigen rekening. Iets wat nadrukkelijker vermeld had mogen worden. Mensen die niet willen pinnen, echt genoeg geld mee te nemen. Wisselkantoren zijn niet echt om de hoek. Begin van de reis rolt het geld gewoon je zak uit. Japan is absoluut veilig te noemen overdag en in de avond. Reizen per openbaar vervoer is een genot. We hadden er een die specifiek geen vis lust en geen varkensvlees. Dit was voor degene nog best een uitdaging.
Vertrekdatum: 02/10/2015
Beoordeling: 6
Marleen:
In een week tijd krijg je een indruk van het land Japan.
Vertrekdatum: 11/09/2015
Beoordeling: 8
Nergiz:
Super route! Zulke gastvrije mensen, zo vriendelijk en puur dat het bijna onwerkelijk is. Doe het zo weer over! Heb voorgenomen om binnenkort weer terug te gaan om de plekken die ik niet heb kunnen zien te bezoeken. Japan is een echte aanrader!
Vertrekdatum: 11/09/2015
Beoordeling: 8
REMCO JAN:
Ideale reis om kennis te maken met Japan.
Vertrekdatum: 11/09/2015
Beoordeling: 9
Reiziger:
Deze single groepsreis naar Japan was geweldig! In de 10 dagen die je hebt, zie je de belangrijkste hoogtepunten van Japan. De vele vrije tijd geeft ruimte om zelf uitstapjes te regelen of steden in je eentje (of met klein groepje) te verkennen. De accommodaties waren netjes, comfortabel en praktisch gelegen. Het reizen met het openbaar vervoer geeft ook een extra dimensie aan de reis, je ervaart het land veel beter! De reisbegeleider heeft enorm haar best gedaan alles soepel te laten verlopen. Echter, het is van belang om van te voren (vóór de reis dus) even te kijken hoe de Japanse cultuur functioneert (etiquette etc.). Dit voorkomt dat er botsingen ontstaan tussen de (lokale) begeleiding en de groep.
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 9
Judith:
Het was een geweldige reis en een goede manier om eens van Japan te "proeven". Mooie natuur, fijne mensen en heerlijk eten. Het openbaar vervoer is heel goed geregeld en als je het eenmaal door hebt, kun je ook het metrosysteem in Tokyo goed inzetten. Het traject met de Shinkansen was een aparte ervaring en zeker de moeite waard. Ook de overnachting in Magome was de moeite waard. Even een oase van rust tussen de hectiek van 2 grote steden door. Het was een geweldige ervaring en we willen zeker nog een keer terug naar Japan!