Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Jordanië

In de voetsporen van Lawrence of Arabia - Reis voor singles

Boek v.a.   € 899,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 8 DAGEN

Veelgestelde vragen

Index

1. Wat is de ideale periode om Jordanië te bezoeken?

Ons voor- en najaar is de beste reistijd om naar Jordanië te gaan. De temperaturen zijn dan mild en de regen zou gestopt moeten zijn. In onze winter kan het aardig koud en regenachtig zijn, vooral in de bergen (daar kan het zelfs sneeuwen). Mocht je in de zomer gaan (juni tot augustus), zorg dan in ieder geval voor een hoofddeksel, een zonnebril, een waterfles en houd rekening met hitte.

2. Kan ik mijn Jordanië reis met een aantal dagen verlengen?

Op het boekingsformulier kan je jouw verlengingswensen kwijt. Afwijkende vluchten zijn op aanvraag. Voor het wijzigen van een vlucht betaal je 50 euro per dossier, exclusief eventuele meerkosten, bij definitieve boeking. Mochten er meerkosten zijn, en je wilt die verlenging uiteindelijk niet, dan kan je de boeking kosteloos annuleren, pas na akkoord wordt alles definitief.

3. Is er een mogelijkheid tot snorkelen in Jordanië?

Ten zuiden van Aqaba is er gelegenheid om te zwemmen en te snorkelen in de Rode Zee. Bij speciale 'resorts' kun je duikspullen (van flippers en snorkels tot professionele duikuitrusting) huren. Ook bestaat daar de mogelijkheid om te zonnen en te zwemmen in zee of in privé-zwembaden.

4. Heb ik een visum voor Jordanië nodig voor deze reis?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze Jordanië reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is.

Wanneer wij 5 of meer deelnemers op dezelfde heen en terugvlucht kunnen boeken dan kunnen die gebruik maken van een groepsvisum. De administratiekosten voor dit groepsvisum bedragen €10 p.p. welke je bij boeking moet voldoen. Wij geven voor vertrek de paspoortgegevens door aan onze lokale agent, zodat deze het visum alvast kan regelen. Vul je paspoortgegevens dus in op de mijnsite!

Indien je een afwijkende vlucht hebt of het landarrangement hebt geboekt, inclusief aankomsttransfer, hebben wij ook je volledige paspoortgegevens nodig voor het regelen van een visum. De administratiekosten voor dit visum bedragen €10 p.p..

Indien je een afwijkende vlucht hebt of het landarrangement hebt geboekt, zonder aankomsttransfer, zul je het visum ter plekke kopen.

5. Is het veilig om als vrouw alleen door Jordanië te reizen?

In Jordanië is het reizen voor vrouwen geen enkel probleem. Jordaniërs zijn erg gastvrij en vriendelijk.

Toch blijft het wel aan te raden om 'discrete' kleding te dragen. Het gaat er om dat lichaamsvormen niet direct zichtbaar zijn en dat kleding een mouw heeft en dat broeken en rokken tot ruim over de knie komen. Als je jezelf aan dit soort regels houdt, dan krijg je makkelijker, leuker en respectvoller contact met Jordaniërs. In de toeristische centra is men meer gewend dan elders, maar ook daar geldt: het zelfde. In dorpen is het ongepast om (zonder mannelijk gezelschap) naar theehuizen te gaan of andere plaatsen waar alleen mannen komen. Direct oogcontact wordt soms opgevat als een 'uitnodiging'. In het algemeen heb je minder problemen als je zelfvertrouwen uitstraalt.

6. Kan er gereisd worden tijdens Ramadan?

Tijdens de Ramadan kun je prima reizen in dit land. Het zal wel moeilijker zijn om restaurantjes te vinden die overdag open zijn, vaak kun je wel in het hotel overdag wat eten. Op straat eten en drinken is dan niet aan te raden. Het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan moeilijk zijn. Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan in deze landen te reizen. Tijdens de Ramadan zijn banken en kantoren alleen in de ochtend open. In 2018 start de Ramadan op 15 mei en duurt een maand ( tot 14 juni )

7. Heb ik een matje of slaapzak/lakenzak nodig?

Er wordt in Jordanië één nacht doorgebracht in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum. Het kampement heeft tenten en dikke matrassen met opgemaakte bedden.

Een matje of een slaapzak meenemen is dus niet nodig!

8. Heb ik inentingen voor Jordanië nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

9. Kan ik pinnen in Jordanië?

Je kunt in alle plaatsen die je tijdens de reis aandoet pinnen, behalve tijdens je verblijf in Wadi Rum. Jordaans geld en andere valuta mogen zonder beperkingen worden in- en uitgevoerd. Omdat je extra geld betaalt voor het pinnen in Jordanie, kun je ook een deel van het zakgeld in euro's meenemen om ter plekke te wisselen bij een van de wisselkantoortjes in Aqaba en Amma(bijvoorbeeld 150 euro).

10. Welke electriciteitsstekkers in Jordanië heb ik nodig ?

Wanneer je op de volgende link klikt, kan je de stekkers over de hele wereld zien. http://www.wereldstopcontacten.nl/

11. Heeft mijn mobiele telefoon in Jordanië bereik?

In Jordanie heb je prima bereik met je telefoon.

 

12. Welke kleding en schoenen moet ik meenemen op reis ?

Aangezien de temperatuursverschillen per dag redelijk kunnen verschillen, zijn laagjes kleding het handigste, tevens badkleding. Overweeg ook een hoed en of een hoofdband (tegen zon en wind).

Handig is om outdoor slippers mee te nemen. Voor dichte schoenen zijn bergschoenen mogelijk, maar dat is niet echt nodig. Sportschoenen of wandelschoenen met een goed profiel zijn prima.

13. Welke dingen, anders dan kleding, kan ik meenemen naar Jordanië ?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende batterij om 3 dagen te kunnen overbruggen), een stekkerblok (er zijn niet overal veel stopcontacten). Voor de overnachtingen in de woestijn : een (hoofd)lamp.Voor informatie over een wereldstekker kijk op www.kropla.com.

14. Is er Wifi in Jordanië aanwezig ?

In Amman zijn er hotspots, in de grotere plaatsen hebben veel hotels wifi in de lobby en soms ook in restaurants. In afgelegen plaatsen zoals in de Wadi Rum woestijn is er geen wifi of internet.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden