Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Kenia & Tanzania

Op safari rond de evenaar - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 599,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 16 DAGEN

Groepsreis Kenia & Tanzania

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.
Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2017. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Ook lokale prijsstijgingen kunnen het gevolg zijn van een stijging in de genoemde prijzen.
€ 45

Hell's Gate N.P. - entree en fiets/wandeltocht

Je kunt ervoor kiezen om per fiets het Hell's Gate N.P. te verkennen. Daar er in het park geen groot wild (zoals leeuwen) voorkomt, is het veilig om te fietsen of te wandelen. Er komen wel zebra's, giraffes, klipdassen, gazelles en andere grazende dieren voor.
Je loopt of fietst door een indrukwekkende, steeds nauwer wordende vallei, waar vroeger het water van het Naivashameer door wegliep. Je komt vlaktes tegen vol kleine en grotere hoefdieren, zoals gazellen, zebra's en wrattenzwijntjes. Tegen de steile kloofwanden nestelt ook de grootste gier van Afrika, de lammergier. Aan de ingang van de Njorowakloof staat een bonkige 25 meter hoge rots, genaamd Fischer's Tower, waar een grote kolonie klipdassen leeft. Aan het eind van je tocht loop je door een nauwe kloof, met prachtig gekleurde rotsformaties en bontgekleurde vogels.

De kosten bedragen 30 USD voor de entree van het park. De kosten voor het huren van de fiets bedragen ongeveer € 10 - 15
Indien je onder leiding van een lokale gids deze tocht wil maken, wat wij adviseren, zullen er nog € 5 - 10 pp bijkomen.
De prijzen zijn afhankelijk van de groepsgrootte en onderhevig aan wijzigingen. De entree van Hells Gate N.P. kan door de overheid gewijzigd worden.

€ 75

Jeepexcursie Ngorongoro-krater

Ga je mee op deze optionele excursie, dan moet je vroeg uit de veren, want als de zon net op is heb je de meeste kans om dieren te zien. Haar status als één van de mooiste wildreservaten van Oost-Afrika ontleent de Ngorongoro-krater aan haar variatie in landschap en de dichtheid van het wild in een relatief klein gebied. Net zoals in de Serengeti zijn de meest voorkomende dieren wederom gnoes, zebra's en Thomsongazellen, die je per jeep van zeer dichtbij kunt benaderen. Ook is de krater dé plek om de zwarte neushoorn te spotten. Daarnaast komen er grote bulls (mannetjesolifanten) voor, hyena's, buffels, hartebeesten, elandantilopen, gevlekte hyena's en meer dan 100 vogelsoorten, waaronder de flamingo en de wauw. Laat deze roofvogel de kaas niet van je brood eten als je nietsvermoedend aan het lunchen bent.

Deze excursie dient bij boeking opgegeven te worden. Het is niet mogelijk deze excursie ter plekke bij te boeken.

€ 10

Masai Mara N.P. - Bezoek Masai dorp

Breng een bezoek aan een Masai dorp waarbij je onthaalt word met dans en zang. De Masai geven je een kijkje in hun dagelijkse leven, hun tradities en gebruiken. Met trots vertellen ze verhalen over hun leven als krijgers en mag je zelf proberen vuur te maken met houten stokjes. De bewoners delen hun huizen met het vee, dit ter bescherming tegen de wilde dieren en tevens voor de warmte. Centraal in het huis staat een grote stoofpot, hieromheen bevinden zich zit-en slaapplaatsen.

€ 10

Musoma - Fiets huren

Verken de omgeving van Musoma per fiets. Het kleine stadje heeft een kleurrijke lokale markt waar alles te koop is van fruit tot mobiele telefoons.
Je kunt er ook voor kiezen om een stuk langs het Victoria meer te fietsen.
 

€ 10

Nairobi - Giraffe Centre

Breng een bezoek aan het giraffe centre waar je oog in oog staat met de Rothchild giraffes.
Het is een klein privé park waarbij de Rothchild giraffes, die vroeger met uitsterven werden bedreigd, opgevangen worden. Vanaf een plateau kun je de giraffes voeren met speciale brokjes die ter plekke worden uitgedeeld. Tevens is het giraffe centre een educatiecentrum voor de lokale jeugd waarbij ze, spelenderwijs, meer informatie vergaren over de flora en fauna die hun land rijk is.
LET OP: het vervoer is niet inbegrepen. 

€ 8

Nairobi Sheldrick's Orphanage (olifanten opvang)

In Sheldrick's orphanage worden, met name olifanten, opgevangen en verzorgd.
De dieren die hier worden opgevangen, zijn in het wild of gewond geraakt of door stropers belaagd.
Zodra de dieren sterk genoeg zijn, worden8 ze vaak weer uitgezet in nabij gelegen wildparken.
Tussen 11 en 12 uur wordt er dagelijks uitleg gegeven door de verzorgers van de dieren, waarbij de olifanten op de achtergrond de show stelen. De kleintjes krijgen de fles terwijl de oudere dieren een zandbad nemen.
LET OP: het vervoer is niet inbegrepen. 

€ 45

Naivasha meer - Crescent Island

Crescent Island is een klein eilandje van ongeveer 2 bij 2 km2 in het Naivasha meer.
Met een gemotoriseerde boot(je) vaar je hier in een uur naar toe. Het bijzondere aan dit eiland is dat hier een grote concentratie wild voorkomen, zoals o.a. zebra's, giraffes, buffels, gazelles, waterbucks etc.
Er komen geen leeuwen voor. Onder leiding van een lokale, verplichte gids, verken je het eiland te voet. Je staat oog in oog met de grote diversiteit aan dieren.
De kosten voor de boottocht bedragen ongeveer 10 euro per persoon. (bedrag afhankelijk van de groepsgrootte).
De entree voor het eiland bedraagt 30 USD en de kosten voor de lokale gids bedragen ongeveer 2 euro per persoon.
  Prijzen zijn onderhevig aan lokale wijzigingen!

€ 25

Naivashameer - Boottocht en high tea Elsamere

Op het meer kun je een heerlijke (facultatieve) boottocht maken en (optioneel) eindigen in Elsamere waar je kunt genieten van een high tea. Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer in het Keniaanse deel van de Rift Vallei en verandert voortdurend van afmeting (tegenwoordig ongeveer 110 km²). Het meer zelf is een prachtige plek voor vogelobservatie, meer dan 400 soorten zijn gesignaleerd. Tevens is de kans zeer groot dat je nijlpaarden en de zeearend ziet.

De kosten voor de boottocht bedragen ongeveer € 15 per persoon.
De high tea in Elsamere bedraagt € 10,- per persoon.
 

€ 90

Nakuru N.P. - Entree

Na het ontbijt ga je met de truck naar het Nakuru N.P. Hier ga je de hele dag gamedriven in het Nakuru N.P, een highlight die je niet mag missen. Het park is gesitueerd rondom het zoutmeer waar er vaak een grote concentratie flamingo's en pelikanen aanwezig zijn, die het meer een roze gloed geven. In het N.P ga je veel wildlife spotten zoals o.a. leeuwen, giraffes, gazelles, waterbucks, zebra's, 400 verschillende vogelsoorten en als je geluk hebt de zeldzame witte neushoorn! In de middag wordt een lunch stop gemaakt op speciaal hiervoor aangewezen plekken in het park. Aan het einde van de dag keer je terug naar Njoro. Entree voor het park kun je het beste in cash USD betalen (90 USD).  De Euro staat in Kenia/Tanzania vaak gelijk aan de USD oftewel 1USD = € 1
 
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden