Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Kenia & Tanzania

Op safari rond de evenaar - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 599,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 16 DAGEN

Groepsreis Kenia & Tanzania

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Kenia & Tanzania

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Njoro (Lake Nakuru Nationaal Park)

Naivasha (Nationaal Park)

Masai Mara Nationaal Park

Masai Mara Nationaal Park

Het Masai Mara Nationaal Park is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia.

Kisii

Musoma (Victoriameer)

Serengeti Nationaal Park

Serengeti Nationaal Park

De weidse vlakten van de Serengeti, die zich in alle richtingen uitstrekt tot aan de horizon, is het grootste beschermde wildernisgebied ter wereld.

Ngorongoro (Krater)

Ngorongoro (Krater)

De Ngorongoro Conservation Area strekt zich uit van de Karutu hooglanden tot de grasvlakten van de Serengeti.

Mto Wa Mbu (Lake Manyara Nationaal Park)

Nairobi

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad en daarbij ook de grootste stad van Kenia.

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Truck Aankomst Nairobi - Njoro (Nakuru N.P.) Njoro (Nakuru N.P.)
3 Truck Njoro (optionele excursie Nakuru N.P.) Njoro (Nakuru N.P.)
4 Truck Njoro (Nakuru N.P.) - Naivasha Naivasha
5 Naivasha (optionele excursie Hell's Gate N.P.) Naivasha
6 Truck Naivasha - Masai Mara N.P. Masai Mara N.P.
7 Masai Mara N.P. Masai Mara N.P.
8 Truck Masai Mara N.P. - Kisii Kisii
9 Truck Kisii - Musoma (Victoriameer, Tanzania) Musoma (Victoriameer)
10 4WD Musoma (Victoriameer) - Serengeti N.P. Serengeti N.P.
11 Serengeti N.P. Serengeti N.P.
12 4WD Serengeti N.P. - Ngorongorokrater Ngorongorokrater
13 4WD, Truck Ngorongorokrater - Mto wa Mbu Mto wa Mbu
14 Bus Mto wa Mbu - Nairobi Nairobi
15 Vliegtuig Vertrek Nairobi Vliegtuig
16 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
189
305
280
3

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Je Kenia en Tanzania rondreis begint met een vlucht van Amsterdam naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Dag 2: Aankomst Nairobi - Njoro (Nakuru N.P.)

Na aankomst op de luchthaven staat de reisbegeleider op je te wachten en ga je ontbijten op een campsite in Nairobi. Vandaag volgt een rit naar Nakuru, een stad die in 1904 is gesticht door de Britten. De rit naar deze derde stad van Kenia zal ongeveer 4 uur in beslag nemen. In Nakuru vind je een leuke, lokale markt waar van alles te krijgen is. Je overnacht in Njoro, zo’n 18 kilometer ten zuidwesten van Nakuru.

Hoe groen kun je gaan? TIP

De Kembu Campsite in Nakuru heeft een zogenaamd gemeenschapsproject, dat vrouwen steunt in het maken van wollen truien, mutsen, matten etc... die op de lokale markt verkocht worden. Natuurlijk kun je deze spullen kopen (eventueel om ze weg te geven aan de arme mensen in dit gebied) of zelfs leren hoe ze worden gemaakt.

Dag 3: Njoro (optionele excursie Nakuru N.P.)

Mocht je op optionele safari mee willen naar het Nakuru Nationaal Park, dan moet je vroeg op. Het Nakuru N.P. is gelegen aan het Nakurumeer, één van de meren van de Grote Slenk (Riftvallei). Het meer heeft zout water en een deel van de oevers is begroeid met de bijzondere Euforbiabomen. De overvloed aan algen in dit meer trekt veel vogels aan. Het is dan ook de thuishaven voor zo’n 400 vogelsoorten, zoals pelikanen, maraboes en aalscholvers. Ook neushoorns, bavianen, giraffes en buffels struinen in dit park rond.

Aan het einde van de dag reis je weer terug naar Njoro waar wordt overnacht. Het entreegeld voor Nakuru N.P. is niet inbegrepen in de reissom, en bedraagt ongeveer 90 USD.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Njoro (Nakuru N.P.) - Naivasha

Vandaag vervolg je je rondreis door Kenia en Tanzania naar Naivasha waar je voor twee nachten de tent opzet aan de oevers van het Naivashameer.

Het Naivashameer is één van de grote zoetwatermeren in de Grote Slenk. Het staat bekend om de uitbundige flora en fauna en is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Rondom het meer groeien veel soorten acaciabomen, zoals de gele koortsbomen die een heerlijke schuilplaats bieden tegen de zon. Op het meer kun je ook een (facultatieve) boottocht maken en eindigen in Elsamere waar je kunt genieten van een high tea.

Dag 5: Naivasha (optionele excursie Hell's Gate N.P.)

Vandaag heb je een ‘vrije dag’, een uitgelezen kans om een wandel- of fietstocht te maken tussen het wild van het Hell’s Gate Nationaal Park. Dit is één van de weinige parken in Afrika waar je te voet of per fiets in mag. Het park is vernoemd naar een smalle kloof tussen de rotsen en staat bekend om de grote verscheidenheid aan landschappen. Je komt vlaktes tegen vol kleine en grotere hoefdieren, zoals gazellen, zebra's en wrattenzwijntjes. Bij de ingang van de Njorowakloof staat een  25 meter hoge rots, genaamd Fischer's Tower, waar een grote kolonie klipdassen leeft. Aan het eind van je tocht loop je door een nauwe kloof, met prachtig gekleurde rotsformaties en bontgekleurde vogels.

Een andere excursie brengt je met een boot naar Crescent Island, in het Naivashameer. Dit kleine eiland wordt bewoond door o.a. giraffes, gazelles,  buffels en zebra's. Onder leiding van een gids ga je te voet dit kleine eiland verkennen waar je oog in oog komt te staan met de wilde dieren.

Dag 6: Naivasha - Masai Mara N.P.

Na een reis van circa 250 kilometer (7-8 uur) kom je aan het einde van de dag aan in het Masai Mara wildreservaat. Dit reservaat is zo’n 1700 km² groot en maakt onderdeel uit van de Serengetivlakte. Het is een hoogtepunt van deze reis, zeker tijdens de massale seizoenstrek van de gnoes en de zebra’s (de Grote Trek). Het entreegeld voor Masai Mara en de safari op dag zeven zijn inbegrepen in de reissom.

In de omgeving van het reservaat vind je diverse Masai-manyatta’s, Masaidorpjes. Aan het eind van de middag bezoek je een van die dorpjes, waar je door de Masai onthaald wordt. Zing, dans en lach met de Masai en breng een bezoek aan hun huizen!

Dag 7: Masai Mara N.P.

Je staat vroeg op vandaag. De hele dag verken je het park met de truck, en ga je op zoek naar de ‘Big Five’: leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant. Grote kuddes zebra’s, buffels, gnoes, olifanten en giraffen vind je terug op de uitgestrekte, golvende savannegrasvlakten met de verspreid staande acaciabomen. In de lucht zweven enkele honderden soorten vogels, van gieren tot valken, van neushoorn- tot honingvogels. Nijlpaarden en krokodillen wentelen zich in de Mara-rivier. Het is landschappelijk gezien het mooiste park van Kenia.

Tussen juli en oktober heb je kans om de grote seizoenstrek van de gnoes en zebra's te zien, vanuit de Masai Mara naar het Serengeti N.P. in Tanzania.

Ook de avonden op de camping zijn bijzonder door de geluiden van wilde dieren op de achtergrond, variërend van hyena's tot leeuwen. Je slaapt in een omheind gebied. Een bijzondere ervaring!

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Masai Mara N.P. - Kisii

Je rijdt westwaarts door Kericho, het gebied waar theeplantages het uitzicht domineren. Reistijd vandaag circa 8 uur/ 320 km.
Dit gedeelte van Kenia wordt bewoond door de Luo bevolking, de derde etnische groep van Kenia. Het is de agrarische achtertuin van Kenia waar traditionele gewassen zoals maïs, aardappelen, bonen, bananen en andere groenten worden verbouwd. Armoede in dit deel van Kenia is groot door landversnippering, die wordt veroorzaakt door een enorme bevolkingsgroei.

Dag 9: Kisii - Musoma (Victoriameer, Tanzania)

Door kleine, bedrijvige dorpjes rijd je richting de grens van Tanzania. Reistijd vandaag 5-6 uur / 240 km. In de ochtend breng je nog een bezoek aan een zeepsteenfabriek. Bij Isebania passeer je de Tanzaniaanse grens. In één tot twee uur zijn alle grensformaliteiten een feit. Welkom in Tanzania!

Je reist door een rotsachtig landschap dat even snel opdoemt als weer verdwijnt. In de middag arriveer je in Musoma, waar je kampeert op een eenvoudige camping. Musoma ligt aan het Victoriameer, het grootste meer van Afrika en het op één na grootste zoetwatermeer ter wereld. In het Victoriameer zwommen zo´n 2500 verschillende soorten (zoetwater) vissen, terwijl wij er in Europa maar 200 kennen. Helaas behoort die rijke fauna vandaag de dag tot het verleden. In de jaren '50 werd een grote roofvis uitgezet om de visvangst te bevorderen, maar die verspreidde zich zo snel dat een zeer groot gedeelte van de vissoorten in het Victoriameer zijn uitgestorven.

Dag 10: Musoma (Victoriameer) - Serengeti N.P.

Vandaag begint voor velen het hoogtepunt van reis: het bezoek aan het wereldvermaarde Serengeti. In het Masai betekent dit 'eindeloze vlakte'. En dat is het ook! Je verblijft op een primitieve camping midden in het park. Het entreegeld voor het Serengeti N.P. is in de reissom inbegrepen. In dit oudste park van Tanzania leven ongeveer 1.6 miljoen planteneters en duizenden roofdieren. De Serengeti is één van de vijf grote ecosystemen in Afrika waar een (substantiële) leeuwenpopulatie voorkomt. Probeer ze met je verrekijker te spotten of luister aandachtig naar hun dichtbij klinkend gebrul. Naast de ‘grote dieren’ vind je ook talloze andere dieren zoals 500 verschillende vogelsoorten en 100 (!) soorten kevers. Je kijkt je ogen uit! Het park is beroemd om de her en der verspreid liggende 'kopjes'. Deze granieten rotsformaties liggen als eilanden in het steppeachtige terrein en zijn de uitvalsbases van de roofdieren die hier voorkomen. Een luipaard die vanaf zo'n kopje of een horizontale acaciatak zijn jachtgebied overziet is een onvergetelijk gezicht.

Dag 11: Serengeti N.P.

Na het ontbijt rijd je al gamedrivend door de Serengeti. Je maakt vandaag twee gamedrives: één in de vroege ochtend en één in de middag, zodat je de meeste kans hebt op het spotten van wild.

Een 'kleine' opsomming van de dieren die je in de Serengeti kunt aantreffen: duiker, impala, tsessebee, plain-zebra, Thomsongazelle, grand gazelle, water-, bos- en rietbok, topi, kongoni, oribi- en roan-antilope, buffel, luipaard, leeuw, cheeta, gevlekte hyena, vleermuisvos, jakhals, stekelvarken, wrattenzwijn, rotsdassies (hyrax), bavianen, Masai-giraffen, olifanten en nijlpaarden. Daar komen nog eens bijna 500 vogelsoorten bij, waaronder gieren, ooievaars, valken, buizerds, arenden, struisvogels, secretarisvogels, stralings en pluivers. Realiseer je dat het spotten van wild altijd een kwestie is van geluk, afgedwongen door een goed observatievermogen én geduld.

Dag 12: Serengeti N.P. - Ngorongorokrater

Daar waar je officieel de Serengeti verlaat, rijd je na de lunch direct een nieuw nationaal park in: de Ngorongoro Conservation Area. De entree voor 24 uur verblijf is inbegrepen in de reissom.

Vanaf onze camping op de kraterrand heb je een weids uitzicht over de bijna 20 kilometer in doorsnee metende krater. Onderweg naar de camping zie je het landschap niet alleen groener en ruiger worden, ook is de kans groot dat je de 'morans' tegenkomt, de Masai-krijgers die hun vee naar de steeds schaarser wordende weidegronden leiden.

Omdat de camping hoog gelegen is koelt het 's avonds flink af. Heerlijk om je warme slaapzak weer in te duiken na de Serengeti!

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Ngorongorokrater - Mto wa Mbu

Je kunt deze ochtend per 4WD-jeep een optionele safari maken in de Ngorongorokrater. Je dient bij boeking van je reis door te geven of je aan deze excursie wilt deelnemen. De kosten zijn € 75 per persoon (voor de huur van de landrovers met vergunning). Entreegeld voor de krater is inclusief in de reissom. Net zoals in de Serengeti zijn de meest voorkomende dieren wederom gnoes, zebra's en Thomsongazellen.Ook is de krater dé plek om de zwarte neushoorn te spotten.

Even na het middaguur rijden de jeeps de krater uit. Met de truck reis je in een dik uur naar Mto wa Mbu, letterlijk: ‘Rivier van Muggen’ (!). Eenmaal aangekomen kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad van de plaatselijke camping, waar je ook overnacht.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je kunt een dorpswandeling onder leiding van een lokale gids maken,waarbij je een bezoek brengt aan de lokale markt waar men vol trots demonstreert hoe bananenbier wordt gemaakt. Opbrengsten van deze excursie komen ten goede aan de lokale gemeenschap.

Dag 14: Mto wa Mbu - Nairobi

Vandaag rijd je door het prachtige landschap terug naar Nairobi, een lange reisdag. Aangezien je ook de grens oversteekt, is het niet met zekerheid te zeggen hoe laat je aankomt. Je overnacht op een camping buiten de stad, vlak bij het Nairobi N.P. Je kunt ervoor kiezen om vanavond uit eten te gaan in een van de vele restaurants van Nairobi. Reistijd 450 km, de duur is afhankelijk van de spits in Nairobi.

Dag 15: Vertrek Nairobi

De ochtend en een gedeelte van de middag heb je nog vrij te besteden in Nairobi. In de loop van de dag word je (afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht; reistijd naar de luchthaven circa 1 uur/20 km) naar de luchthaven van Nairobi gebracht, waarvandaan je terugvliegt naar Amsterdam.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je kunt een optionele excursie naar het Sheldrick Orphanage maken. Hier worden jonge wees olifantjes opgevangen en groot gebracht. Na verloop van tijd worden ze weer uitgezet in een van de nationale parken.  Je kunt ook een bezoek brengen aan het Giraffe Centre, een opvangcentrum voor giraffes. Je kunt deze bijzondere beesten tot heel dichtbij benaderen en ze uit je hand laten eten. Op het centrum wordt verder onderwijs aan Keniaanse kinderen gegeven over de wilde dieren in hun eigen land.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Helaas komt hier een einde aan deze indrukwekkende Kenia en Tanzania rondreis.

Grote Trek

In Kenia en Tanzania vindt ieder jaar de grote migratie van gnoes, zebra’s en gazellen plaats. Een ongelofelijk mooi en indrukwekkend schouwspel. Ongeveer 1,5 miljoen dieren trekken over de vlaktes van de Serengeti. Zodra het hier erg droog wordt, trekken de dieren richting de Masai Mara in Kenia op zoek naar voedsel. Voor de roofdieren, zoals de leeuw en het jachtluipaard, breken dan slechte tijden aan, want zij zijn territoriaal gebonden en trekken dus niet met het wild mee.

In Kenia en Tanzania is het mogelijk de gnoetrek zien, afhankelijk natuurlijk van de periode waarin je gaat. Van half november tot half april bevinden de gnoes en de zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vanaf mei/juni trekken ze noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti en tussen juli en oktober kruisen ze de Mara rivier en zijn dan in de Masai Mara in Kenia, van waaruit ze eind oktober weer naar Tanzania terugkeren.

Let op: de migratie is een natuurlijk proces, het is nooit precies te plannen wanneer exact de oversteek zal zijn!

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden