Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Myanmar

Puur Azië met de sfeer van weleer - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Myanmar

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Myanmar

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Yangon

Yangon

Yangon is samengesteld uit een Engels koloniaal verleden en gouden pagodes. Yangon is een stad die druk lijkt maar gelijk zeer landelijk aanvoelt. |Myanmar

Kyaiktiyo

Kyaiktiyo

De Gouden Rots, zo wordt beweerd, balanceert vervaarlijk op het randje van het ravijn op een haar van Boeddha. |Myanmar

Mandalay

Mandalay

Mandalay is vanouds de stad om naar het marionetten theater te gaan en over de rivier vind je er de Birmese variant van de toren van Babel, Mingun.|Myanmar

Pyin Oo Lwin

Pyin Oo Lwin

Bezoek het Engelse koloniale stadje Pyin Oo Lwin. Het openbaar vervoer bestaat hier uit Gharry's, houten paardenkoetsjes! |Myanmar

Hsipaw

Bagan

Bagan

Bagan beslaat een gebied van 40 vierkante kilometer, bebouwd met vele prachtige, zeer oude boeddhistische tempels en stoepa’s. Dit zijn de mooiste van Myanmar. |Myanmar

Kalaw

Kalaw

Kalaw is een oud koloniale Engelse tuin met de typische huizen maar dan bewoond door Birmezen, omringd met kleurrijke minderheden stammen zoals de Palaung, Danu en Pa’O. |Myanmar

Inle Meer

Inle Meer

Het meer ligt in een kom van groen en tegen de verre lucht zie je meestal witte vogels zweven. Als je tijd hebt is het Inle meer een plek om te rusten, te genieten en vooral veel ongeziene cultuur te ontdekken. |Myanmar

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Bus Aankomst Yangon Yangon
3 Bus, Truck Yangon – Gouden Rotspagode Kyaikhtiyo (Gouden Rotspagode)
4 Bus, Truck Gouden Rotspagode – Bago – Yangon Yangon
5 Vliegtuig Yangon – Mandalay Mandalay
6 Mandalay / Excursie Mingun & Mandalay Mandalay
7 Mandalay / Excursie Amarapura, Sagaing & Ava Mandalay
8 Bus Mandalay – Pyin Oo Lwin Pyin Oo Lwin
9 Trein Pyin Oo Lwin – Hsipaw Hsipaw
10 Hsipaw Hsipaw
11 Openbaar vervoer Hsipaw – Mandalay Mandalay
12 Openbaar vervoer Mandalay – Bagan Bagan
13 Bagan Bagan
14 Bagan Bagan
15 Bus Bagan – Mount Popa – Kalaw Kalaw
16 Te voet Kalaw / Wandelexcursie Palaung dorp Kalaw
17 Bus Kalaw – Pindaya – Inlemeer Inlemeer
18 Inlemeer Inlemeer
19 Vliegtuig Inlemeer – Yangon Yangon
20 Yangon Yangon
21 Bus, Vliegtuig Vertrek Yangon Vliegtuig
22 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
189
305
280
3

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Vandaag begint je rondreis door Myanmar (Birma). Je vliegt vanaf Schiphol naar Yangon. Je komt daar de volgende dag aan. In tegenstelling tot wat veel reizigers veronderstellen is Yangon niet meer de hoofdstad van het land; de (overigens weinig bezienswaardige) nieuwe hoofdstad heet Nay Pyi Taw en is gelegen in het midden van Myanmar.

Dag 2: Aankomst Yangon

Je reisbegeleider haalt je af van de luchthaven en brengt je naar het hotel. Na een korte introductie heb je nog de hele middag om het (provinciaals aandoende) vriendelijke Yangon te verkennen. Wandelend tussen de koloniale huizen in pasteltinten, kun je rustig wennen aan je nieuwe omgeving. Of je geniet van een kopje thee in een theehuis babbelend met de nieuwsgierige bevolking.

Jaarlijks komen tienduizenden pelgrims naar de prachtige Shwedagon Pagode, de belangrijkste boeddhistische tempel van het land. Vier trappen leiden naar de pagode. Alvorens een trap te betreden dien je je schoenen uit te doen. Langs de trappen zijn vele stalletjes waar bloemen, beeldjes, gebedskransen en boeken gekocht kunnen worden. Eenmaal boven zie je de geheel vergulde stoepa, waar zich volgens de legende acht haren van Boeddha bevinden. Er omheen staan tientallen kleinere stoepa’s, beelden en altaren. Er wordt gebeden, gemediteerd en water gesprenkeld over de Boeddhabeelden. Bijzonder is het om er ’s avonds een bezoek te brengen wanneer er kaarsen branden. De stoepa is de hele nacht verlicht.

Dag 3: Yangon – Gouden Rotspagode

Je reist door naar Kyaikhtiyo. Aan de voet van de berg stap je over op een lokale truck die je omhoog brengt. Vervolgens is het nog een uur wandelen om bij de Gouden Rotspagode te komen. De met bladgoud bedekte pagode staat op een groot goud geverfd rotsblok dat vervaarlijk balanceert op een uitstekende rots. Het lijkt alsof deze stoepa ieder moment van de berg af kan vallen.

De pagode vormt een belangrijke pelgrimsplaats. Vooral met volle maan kan het er erg druk zijn. Ook tijdens het bedevaartseizoen (november tot en met maart) bezoek je samen met honderden boeddhistische monniken dit heiligdom. Er hangt een mystieke sfeer rond het complex. Het gebied bij de Gouden Rotspagode is bijzonder aantrekkelijk. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over het platteland en soms zelfs tot aan de zee. De bergen zijn bezaaid met weelderige jungles waar je fijn kunt wandelen.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Gouden Rotspagode – Bago – Yangon

Je vertrekt naar de stad Bago, beroemd vanwege het reusachtige beeld van de liggende Boeddha van Shwethalyaung. Deze is meer dan 55 meter lang en 16 meter hoog! Bago heeft een aantal interessante pagodes, zoals de veelvuldig door aardbevingen verwoeste Shwemawdaw-pagode en de Kyaikpun-pagode, een bouwwerk met vier 30 m hoge beelden van zittende Boeddha's op de vier windrichtingen, met de rug tegen een reusachtige vierkante zuil.

Als je op tijd vertrekt, kun je in het klooster van Bago honderden monniken zien aanschuiven voor de lunch, de laatste maaltijd van de dag. In de keukens van het klooster worden enorme potten rijst klaargemaakt. Je mag zelfs binnenkijken in de slaapkamers waar de monniken allemaal samen slapen op matjes. Ben je minder geïnteresseerd in Boeddha’s en tempels, dan kun je je ook goed vermaken in Bago. De grote markt is altijd vol leven terwijl Bago zich goed leent voor het maken van een wandeling. In de loop van de middag reis je terug naar Yangon, waar je overnacht.

Dag 5: Yangon – Mandalay

‘s Ochtends kun je nog verder ronddwalen door Yangon. In het centrum staan de Yangon City Hall en het markante roodgekleurde Hooggerechtshof, beide door de Engelsen gebouwd. Ten westen van de pagode begint de Indiase moslimwijk die overgaat in Chinatown. Wat je in het straatbeeld op zal vallen is de 'longyi', een traditionele wikkelrok die in Myanmar door zowel vrouwen als mannen wordt gedragen. Mannen en vrouwen doen die longyi op verschillende manieren om. Mannen maken aan de voorkant een knoop, waarin ze ook geld en waardevolle spullen bewaren. Vrouwen slaan de longyi aan de voorkant naar binnen.

's Middags maak je een comfortabele binnenlandse vlucht naar Mandalay. Na aankomst kun je je tijd zelf indelen.

Dag 6: Mandalay / Excursie Mingun & Mandalay

Vrije dag. Optioneel kun je mee voor een bezoek aan Mingun en een sightseeing van Mandalay. Vooral in het regenseizoen is Mingun erg pittoresk. Een plezierige boottocht over de Ayeyarwady brengt je er heen, langs half ondergelopen dorpen en simpele vissersbootjes met kleurige zeilen in alle vormen en maten. In Mingun zijn de overblijfselen van de Mingunpagode te vinden.

Het belangrijkste religieuze bouwwerk in Mandalay is de Mahamuni Pagode. Het Mahamuni Boeddhabeeld wordt bezocht door pelgrims uit de hele wereld. Het is 3,8 meter hoog en belegd met enkele centimeters bladgoud. In het zuiden van de stad vind je de bedrijvige kunstenaarswijk: beeldhouwers, houtsnijwerkers, bladgoudmakers, zijde- en katoenwevers, koper- en zilversmeden. Een bezoek waard is Mandalay Hill (236 meter). Langs de hellingen bevinden zich talloze beelden en pagodes. Het uitzicht vanaf de top over de Ayeyarwady vallei met een veelheid aan tempels is beeldschoon (vooral rond zonsondergang).

Dag 7: Mandalay / Excursie Amarapura, Sagaing & Ava

Vrije dag. Buiten de stad kun je mee op een facultatieve excursie naar de oude koningssteden: Amarapura (Taungmyo), Sagaing en Ava (Inwa). Sinds de val van Bagan hebben de steden Ava, Amarapura en Sagaing constant stuivertje gewisseld als hoofdstad van Myanmar. Nu kun je in deze ruïnesteden opgravingen bezoeken, tempels bekijken en je verwonderen over de grootsheid van deze plaatsen. Zo is Amarapura beroemd vanwege de bezienswaardige U-Bein brug, de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld (1200 meter) over het nabijgelegen meer. Sagaing is een goede plek om 's morgens de bedelronde van de monniken te bekijken.

Dag 8: Mandalay – Pyin Oo Lwin

Je reist naar Pyin Oo Lwin (het voormalige Maymyo) in de bergen. Engelse kolonialen kwamen hier vanwege het aangename klimaat om in het hete seizoen af te koelen. Pyin Oo Lwin ligt op een hoogte van 1040 meter. Rond het stadje liggen koffie- en bananenplantages en er worden allerlei soorten vruchten verbouwd waaronder heerlijk zoete aardbeien. Er staan nog veel huizen in Engelse stijl. Er is een golfbaan, een botanische tuin en er zijn keurige perkjes. Het lijkt wel of de Britten nooit zijn weggegaan. Pyin Oo Lwin heeft een kleurige ochtendmarkt met veel bloemen en fruit. Een lust voor het oog. Met het openbaar vervoer, houten koetsjes, kun je je in de stad verplaatsen. Het is ook goed mogelijk in de omgeving te gaan wandelen.

Dag 9: Pyin Oo Lwin – Hsipaw

In de ochtend neem je de trein naar Hsipaw in de noordelijke Shan staat. Je passeert de 700 meter lange Gokhteik brug; deze werd ruim 100 jaar geleden door de Pennsylvania Steel Company gebouwd over een diepe kloof en was destijds de op een na hoogste spoorbrug ter wereld.

Na aankomst in Hsipaw kun je het dorp verkennen. De plaats is een regionaal handelscentrum. In Hsipaw komen maar weinig toeristen. Aan de zuidzijde is de Mahamyatmuni Paya. Bij de Bawgyo Paya staan naast de gebruikelijke Boeddha's ook een aantal oude beelden van hindoeïstische oorsprong. Het Shan paleis is momenteel niet toegankelijk; je kunt het alleen van buiten te zien. Vanaf de Theintaung heuvel kun je genieten van de hopelijk mooie zonsondergang.

Dag 10: Hsipaw

Vrije dag. Vroeg in de ochtend begint de markt (niet dagelijks!). Omdat er weinig toeristen in Hsipaw komen is de markt voornamelijk gericht op de dorpsbewoners. Zij kunnen er terecht voor levensmiddelen, gebruiksvoorwerpen, Shan kleding (broeken, hoeden en sandalen) en uiteraard de overal in Birma door zowel mannen als vrouwen gedragen lungyi (wikkelrok).

Je kunt vanuit Hsipaw een boot- of fietstochtje ondernemen, of een wandeling maken naar Shan dorpjes en de nabijgelegen watervallen.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 11: Hsipaw – Mandalay

Per openbare airconditioned bus rijd je vroeg in de ochtend terug naar Mandalay. Je komt hier tegen de middag aan en kunt de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Aan de voet van Mandalay Hill staat de Kuthodaw Pagode. Rond de centrale pagode bevinden zich de marmeren tabletten waarop de hele Tripitaka geschreven is. Deze tempel wordt ook wel de tempel van het grootste boek genoemd.

Je zou een bezoek kunnen brengen aan Mandalay Palace, het middelpunt van de stad. Je proeft als je rondstruint over het complex de grandeur die het paleis in vroeger tijden kende, en die door veel menselijk leed in oude glorie is hersteld. Het houtsnijwerk van nabijgelegen het teakhouten Shwenandaw Kyaung klooster is indrukwekkend.

Dag 12: Mandalay – Bagan

’s Ochtends stap je op de openbare airconditioned bus naar Bagan (geplande vertrektijd 8.30 uur; tijd onder voorbehoud van wijzigingen). Na aankomst ben je vrij om je eigen plan te trekken.

Dag 13: Bagan

Vrije dag. Het is een aanrader om een fiets, e-bike (electrische scooter) of een paard en wagen te huren. Heerlijk in je eigen tempo, genietend van al het moois in het landschap. Sprookjesachtig! Misschien wil je van tevoren een plannetje maken welke bouwwerken je wilt zien, omdat het onmogelijk is de Baganvlakte in zijn geheel te bezichtigen. De moeite waard is de Ananda Tempel (1091). Volgens de legende was koning Kyanzittha zo onder de indruk van dit unieke witgekalkte bouwwerk, dat hij de architect executeerde om duplicatie te voorkomen. In sommige tempels staan schitterende Boeddhabeelden of zijn muurschilderingen te zien (neem een zaklantaarn mee). Bij een aantal tempels is het toegestaan naar de top te klimmen. Het uitzicht vanaf een van de 'Sunset Hills' over de door de zon oranje gekleurde andere tempels en pagoden is uniek. 's Avonds kun je eten aan de rivier bij het licht van olielampen en kaarsen.

Dag 14: Bagan

Vrije dag. Ook vandaag kun je de bezienswaardigheden van Bagan verder verkennen. Er is zoveel te zien, dat je (ook al heb je ruim de tijd in Bagan) toch een keuze zult moeten maken.

Ben je 'uitgekeken' op alle tempels, dan kun je in het dorpje Nyaung een bootje huren om de bedrijvigheid aan het water gade te slaan. Een theehuis met kabouterstoeltjes is gauw gevonden, zodat je eindelijk je meegenomen boek kunt uitlezen. Naast haar tempels is Bagan ook bekend om het prachtige lakwerk. In het dorpje Myinkaba kun je zien hoe dit lange proces in zijn werk gaat.

Dag 15: Bagan – Mount Popa – Kalaw

Je gaat verder oostwaarts naar Kalaw. Onderweg bezoek je Mount Popa. Op de markante rots liggen een klooster en wat pagodes. Hier huizen nats, de geesten. Er zijn 37 nats, die de boeddhisten regelmatig dienen te raadplegen en aan wie ze offers brengen. Zeven eeuwen lang moesten de koningen van Centraal-Birma een bedevaart maken naar Mount Popa om de Mahagiri geesten te raadplegen. Als de geesten je goed gezind zijn, zal het goed met je gaan. Je kunt optioneel in een half uur over een trap naar boven. Bijgeloof verbiedt het dragen van rode of zwarte kleding. Natuurlijk wil je de geesten niet verzoeken om zo geen tegenspoed over je af te roepen.

Aan het begin van de avond kom je aan in Kalaw, voorheen een geliefd Brits 'Hill station'. Je vindt hier prachtige koloniale huizen, pagodes, kloosters, kerken, moskeeën en tempels.

Dag 16: Kalaw / Wandelexcursie Palaung dorp

In de heuvels in de omgeving van Kalaw leven verschillende bergvolken, elk met hun eigen taal, kleding en cultuur. Met enig geluk tref je er de bijzonder kleurrijke roulerende markt; eenmaal in de vijf dagen is er hier markt, maar dat is nooit op een vaste weekdag. Het zou ook kunnen dat je een soortgelijke markt treft in Pindaya of bij het Inlemeer, maar dat is afwachten!

Onder begeleiding van een lokale gids maak je een wandeling (inbegrepen in je reissom) naar een Palaungdorp. In de dorpen trek je veel bekijks en vertelt de lokale gids meer over de traditionele gebruiken van de inwoners. Tijdens de wandeling loop je over karrensporen door schitterende rijstvelden en bamboebossen. Het terrein is enigszins heuvelachtig, soms dichtbegroeid, soms geheel open zodat je van vergezichten kunt genieten.
N.B.: Wie niet mee wil wandelen, kan uiteraard achterblijven in Kalaw. Je kunt zo op je gemak zelf Kalaw en omgeving verder verkennen.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 17: Kalaw – Pindaya – Inlemeer

Je rijdt naar Pindaya. Onderweg zie je overal Pa'o minderheden op het veld aan het werk. In de Pindaya Caves (entreegeld is niet inbegrepen) zijn meer dan achtduizend Boeddhabeelden in alle vormen en maten opgesteld. Het zijn donaties van pelgrims en koningen uit verschillende periodes en sommige zijn honderden jaren oud. Zodra je de grot binnenkomt, straalt het bladgoud je tegemoet. Sommige beelden zijn alleen maar te zien, wanneer je vochtige en zeer donkere spelonken inkruipt. Een zaklamp is handig.

Je rijdt naar het gezellige plaatsje Nyaungshwe, de toegang tot het Inlemeer. Vlak voor het dorp passeer je Shwe Yan Yagh, het (bij fotografen vermaarde) houten klooster met zijn grote, ovaalvormige ramen. De Shan keuken is heel vermaard in Myanmar, vooral de vis uit het meer wordt heel lekker klaargemaakt. 's Avonds moet je zeker eens een visgerecht proberen in één van de vele lokale restaurants.

Dag 18: Inlemeer

Vrije dag. Tussen hoge bergruggen ligt het schitterende Inlemeer. Het staat bekend om de Intha vissers die met hun benen roeien en vissen met kegelvormige visnetten. Door een boottocht over het meer te maken krijg je het best een idee van het dagelijks leven. Je vaart door kanalen en kreekjes, onder houten bruggetjes, langs op palen gebouwde dorpen, drijvende akkertjes en paarse waterhyacinten, een onvergetelijke ervaring. In het Inlemeer staat ook het houten Ngahpe Kyaung, het alleraardigst klooster van de 'jumping cats', dat een bezoek waard is. Je kunt op en aan het meer zilversmeden, zijde- en sigarenfabriekjes bezoeken.

Verder is het fotogenieke platteland zeer geschikt om wandelingen en fietstochten te maken.

Dag 19: Inlemeer – Yangon

Vrije ochtend. Afhankelijk van de vluchttijd vandaag heb je tijd het Inlemeer en Nyaungshwe verder te verkennen. Elke dag is er bij het Inlemeer wel ergens marktdag, volgens een vijf dagen roulatiesysteem. Deze markten zijn per boot bereikbaar. Van heinde en verre komen minderheden en potentiële kopers uit de omliggende bergen om de weekmarkt te bezoeken. Groente en fruit, pannen en potten, gereedschap en soms hele boten, wisselen van eigenaar.

's Middags maak je een binnenlandse vlucht naar Yangon.

Dag 20: Yangon

Vrije dag. Op de grote Bogyoke Aung San markt, vind je bijna alles; van souvenirs tot medicijnen. Je kunt de Sule pagode bekijken, volgens de legendes meer dan 2000 jaar oud. In een minuscuul kabelbaantje gaan plaatjes bladgoud, die de gelovigen aanbieden ter verrijking van de tempel, de stoepa binnen. Wellicht wil je een drankje nuttigen in het chique hotel ‘The Strand’.

Dag 21: Vertrek Yangon

Je vertrekt (tijdstip is afhankelijk van je definitieve vluchttijd) naar het vliegveld om terug te vliegen naar Amsterdam.

Dag 22: Aankomst Amsterdam

Je landt vandaag vol prachtige reiservaringen op Schiphol. Helaas komt hier een einde aan je Myanmar groepsreis.

FESTIVALREIS MYANMAR
Op de reis met vertrekdatum 29 september 2018 kun je het PAUNG DAW OOFESTIVAL in de omgeving van het Inlemeer bezoeken.*
Op de reis met vertrekdatum 3 november 2018 kun je het HOT AIR BALLOON FESTIVAL (avondprogramma!) in Taunggyi bezoeken (omgeving van het Inlemeer).*

* Je reisbegeleider zal een bezoek aan het festival aanbieden als optionele excursie. Ter plaatse wordt je geïnformeerd over de mogelijkheden en de kosten.

De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden