Menu
Alternate Text

Groepsreis Myanmar in 2 weken

Tropische trip door voormalig Birma

BOEK v.a. € 2.174,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Myanmar in 2 weken

Welkom

Birma is de nog onontdekte ‘Parel van Zuidoost-Azië. Doordat het overwegend boeddhistische land jarenlang geïsoleerd stond, werd het door veel reizigers gemeden. De sfeer van weleer proef je nog steeds! De bevolking is hartelijk, nieuwsgierige monniken en andere Birmezen oefenen graag hun Engels met je. Bezoek oude koningssteden in de omgeving van Mandalay en het prachtige Bagan met zijn eeuwenoude tempels en paleizen. Wandel door heuvels en rijstvelden, bezoek markten met minderheden in klederdracht en vaar over het rustieke Inlemeer. Reis met ons mee en ontdek Myanmar!

Reisdocumenten

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:

- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Vluchtinformatie

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de mijn.shoestring pagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema. Voor meer informatie en veelgestelde vragen betreffende vluchten, klik hier.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen.

Omdat de prijs van een landarrangement per vertrekdatum kan verschillen, is deze prijs op aanvraag. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met ons kantoor.

Accommodatie en transport

Vervoer
Op deze rondreis gebruik je verschillende vormen van vervoer. Voor het merendeel van de transfers heb je de beschikking over een eigen airconditioned (mini)bus. Omdat we eigen vervoer hebben, is het mogelijk om halt te houden om foto's te maken of een lokale versnapering te proberen.

Je maakt een binnenlandse vlucht van Heho (Inlemeer) naar Yangon, om de grote afstand te overbruggen.
NB: Shoestring heeft als uitgangspunt dat we ter plaatse – om milieuredenen - geen gebruik maken van binnenlandse vluchten. Toch vlieg je tijdens deze reis van Heho (Inlemeer) naar Yangon. Een vervangende busreis (639 km) duurt ruim 10 uur en voert deels over slechte wegen, deels over de snelweg. De route is niet bijzonder bezienswaardig. Daarom kiezen we hier bij deze reis voor een binnenlandse vlucht.
Mocht je hier bezwaar tegen maken dan kunnen we een openbare nachtbus voor je regelen. Je vertrekt dan al een dag eerder vanaf heet Inlemeer (in de avond). Mocht je hier gebruik van willen maken, laat dit dan bij boeking weten..


Enkele trajecten leg je af met goede openbare bussen. We kiezen hier met opzet voor, aangezien er geen bezienswaardigheden op deze routes liggen. Dit geldt voor de trajecten van Yangon naar Mandalay (nachtbus) en van Mandalay naar Bagan (dagbus). Per nachtbus reis je van Yangon naar Mandalay. De weg is op dit traject goed. De nachtbus is comfortabel, met verstelbare stoelen (zoals in een vliegtuig).

Andere vormen van vervoer op deze reis? Voor de facultatieve excursies huren we ter plaatse een bus of een pick-up. Ook kun je zelf gebruik maken voor korte sightseeings van een fietsriksja (trishaw), fiets, e-bike (elektrische scooter), taxi of paard en wagen.

In Kalaw maak je een wandeling onder begeleiding van een lokale gids. Goede wandelschoenen met voldoende profiel zijn voor de wandeling wel een vereiste. Tijdens het regenseizoen kunnen de wandelpaden modderig en glibberig zijn. Wie niet mee wil wandelen, kan uiteraard achterblijven in Kalaw.

Reisafstanden
Yangon Luchthaven naar Yangon Hotel: 18 km / 30-40 minuten
Yangon naar Mandalay: 695 km / 10 uur (nachtbus)
Mandalay naar Bagan: 295 km / 8 uur
Bagan via Mount Popa naar Kalaw: 290 km / 8 à 9 uur
Kalaw naar Pindaya: 40 km / 1½ uur
Pindaya naar Inlemeer: 97 km / 2½ uur
IInlemeer naar Yangon: 703 km / 1¼ uur (binnenlandse vlucht)
NB: De genoemde afstanden zijn onder voorbehoud. De wegconditie en het weer spelen hier onder andere een rol bij.

Accommodatie
Tijdens onze reizen naar Myanmar overnacht je in hotels met tweepersoonskamers met douche en toilet. De kamers beschikken over een ventilator of airconditioning. Een driepersoonskamer is verkrijgbaar op aanvraag (vaak een tweepersoonskamer met een extra bed erbij). Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. De meeste hotels zijn gelegen in het centrum van de plaats waar we verblijven.

De inchecktijd is meestal 14.00 uur. We zorgen er voor dat je na de rit per nachtbus van Yangon naar Mandalay wel je kamer in kunt, na de vroege aankomst.

Je verblijft in de hotels op basis van logies met ontbijt. Tijdens het nachtbustraject is het ontbijt niet inbegrepen.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via 'social media') contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn, en dat de verbinding opeens 'gewoon' weg kan vallen. Je bent duidelijk in een land 'in ontwikkeling'.

Reizigers die, zoals velen, alleen boeken, delen een tweepersoons kamer met iemand anders van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor je alleen willen dan kan dat in principe, mits je de verschuldigde toeslag daarvoor betaalt.

Festivals

Paung Daw Oo festival
In het Inlemeer staat de Paung Daw Oo Paya, een pagode waar zich vier met goud bedekte vormloze figuurtjes bevinden van zo'n dertig centimeter hoogte. Deze figuurtjes zijn uit de 12de eeuw stammende Boeddhabeeldjes, die door de gelovigen al eeuwenlang zo zijn volgepakt met bladgoud dat ze tot onherkenbare klompen vervormd zijn. Alleen mannen mogen de goudklompen benaderen en aanraken. Vrouwen mogen op een respectabele afstand toekijken.

In september of oktober (de exacte data zijn afhankelijk van de maanstand) wordt jaarlijks het 18-daagse Paung Daw Oo festival gevierd, het is een van de grootste en meest kleurrijke festivals van Myanmar. Gedurende het festival worden de bijzondere Boeddhabeeldjes uit de pagode in een prachtige vergulde boot vervoerd naar dorpen en heiligdommen rond het Inlemeer. De boot wordt getrokken door kleinere boten waarop tientallen beenroeiers hun kunsten vertonen. Het is een drukte van belang op het water; de sfeer is feestelijk en sfeervol. Op sommige boten is een podium gemaakt, dansers en muzikanten die zich hierop bevinden sporen de roeiers aan. Ook worden er door de beenroeiers van de verschillende dorpen om het Inlemeer bootraces gehouden.

Hot Air Balloon festival
In de maand november vindt in de deelstaat Shan, waarvan Taunggyi de hoofdstad is, het Hot Air Balloon Festival (‘Lu Ping’) plaats, dat voornamelijk met de Pa-O etnische minderheid geassocieerd wordt. Bijzonder geanimeerd en intens sfeervol, maakt het festival in feite deel uit van het meeromvattend Tazaungdaing Festival, dat traditioneel een zestal dagen voor de volle maan van Tazaungmone gehouden wordt. Tazaungdaing omvat drie delen, waarvan het spectaculairste beter bekend staat als het Hot Air Balloon Festival. Alomtegenwoordige percussie muziek, straten gevuld met gokkraampjes (het komt enigszins tegenstrijdig over, wildgokkende devote boeddhisten), talrijke aanlokkelijke eetstalletjes,... zijn weerkerende kenmerken van deze speciale gebeurtenis.

Zoals wel vaker heeft ook dit festival een religieuze achtergrond. Het wordt namelijk gehouden ter herdenking van het offeren van licht aan de Sula Mani-pagode in Tavatisma (de hemel van de 33 goden). In de ‘jatakas’ (geboorteverhalen rond de Boeddha) staat geschreven dat een zekere prins Thaydatta een offer maakte, waarmee hij afstand nam van het materialistische. Hij ontdeed zich hierbij van zijn haar en wierp dit naar de hemel toe. De koning van de 33 goden (Tagyarmin) nam het haar van de prins en legde het in de Sula Mani-pagode. Ter ere van deze pagode worden dan 'traditionele' heteluchtballonnen opgelaten.

De lokale versie van de heteluchtballon wordt doorgaans gemaakt van traditioneel Shan-papier en stukken stof. De stoffen worden geweekt in olie en was gedurende een paar dagen en worden nadien gedrapeerd rond een metalen (meestal ijzeren) frame. Het komt regelmatig voor dat honderden mensen meewerken aan een zo 'n ballon gedurende een viertal weken. Meer dan honderd ballonnen worden dan opgelaten in het kader van het festival.

Zowel overdag als 's avonds worden er ballonnen opgelaten. Overdag zijn ze van vorm grootser, imposanter (ballonnen met een hoogte van 6-7 meter en een diameter van 5-6 meter vormen geen uitzondering), en zijn ze doorgaans gemaakt in de vorm van een pagode of een dier (zoals daar zijn een olifant, een draak). 's Avonds zijn ze minder indrukwekkend qua grootte, maar hier staat dan weer tegenover dat ze veel uitbundiger versierd zijn, onder andere met kleine kleurrijke papieren lantaarns (vaak in de vorm van een religieuze figuur) en bloemenpatronen. Meestal is dan ook de naam van de groep of 'vereniging' die de ballon gemaakt heeft op een of andere manier waarneembaar. Dit speelt een belangrijke rol aangezien het tegelijkertijd ook om een wedstrijd gaat. De ballonnen worden beoordeeld op basis van criteria zoals bereikte hoogte, tijdsduur in de lucht en de schoonheid ervan.

Eveneens vermeldenswaardig is dat de ballonnen vaak gevuld zijn met vuurwerk, waarvan het de bedoeling is dat het vanaf zekere hoogte aangestoken wordt of alleszins afgaat, met kleurrijke explosies tot gevolg. Enige voorzichtigheid is weliswaar geboden, maar het levert wel feeërieke taferelen op.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Zwaarte van de reis

Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld:

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De rondreis door Myanmar valt in categorie B. Deze reis is goed te doen voor iedereen die zich goed voorbereidt en zich flexibel opstelt. Houd er rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Hotelkamers kunnen wat minder comfortabel zijn, de elektriciteit kan uitvallen of er kan alleen koud water zijn, terwijl je graag een warme douche zou willen hebben. De reisafstanden zijn soms behoorlijk lang en de wegen zijn slecht. Verder is het mogelijk dat door het weer of slecht wegonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Het kan ook zijn dat sommige gebieden ineens worden verklaard tot 'verboden gebied' door de regering. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. Als aanbieder van avontuurlijke verre rondreizen houden we bij het organiseren van onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dat willen we ook nog tot ver in de toekomst!

We hechten veel belang aan het verminderen van de druk die toerisme uitoefent op de natuurlijke en sociale leefomgeving van onze reisbestemmingen. Onze missie is dan ook het steeds meer en beter verwerven van duurzaamheid in onze bedrijfsprocessen. We streven naar een constante verbetering op het gebied van verantwoord reizen. Regelmatig nemen wij onze eigen producten onder de loep en werken wij mee aan projecten, op zoek naar duurzame oplossingen.

Wij hebben een website gelanceerd waar al onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden gebundeld, onder de naam Feeling Responsible. Op dit platform kun je zien welke lokale projecten door onze klanten en ons (financieel) worden ondersteund en wat wij ondernemen om de CO2-uitstoot van onze reizen standaard te compenseren. Daarnaast staat het blog gedeelte van de site vol met artikelen, de laatste ontwikkelingen, resultaten en tips. Bijvoorbeeld over wat je zelf kunt doen om de reis groener te laten verlopen. Neem eens een kijkje! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org.

Veilig op reis

Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden.

Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen.

Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance.

Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval.

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie over kosten en dekking vind je hier.

Wat verder nog belangrijk is

We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

Voorafgaand aan de reis
Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens , zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan.

Prijsgarantie
Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast!

Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden.

Persoonsgegevens
Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein.

Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis
Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst.

Voor wie alleen geboekt heeft
Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag.

Verlenging van de reis
Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we € 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen!

Feedback
Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen.

Nieuwsbrief
Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel op via deze link.

Adventure Specialists BV
Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring.

Tenslotte
Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen.

Veel plezier met de voorbereidingen van je reis!

Adres

BEZOEKADRES SHOESTRING
Entrada 223 1114 AA Amsterdam-Duivendrecht

Email
[email protected]

Telefoon
020-6850203 (voor Nederland)
09-2341311 (voor België)

Fax
020-6850205

In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
Tel: +31 (0)6-53313932

Openingstijden
Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
Maandag t/m zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Afspraak met een landenspecialist
Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

Landinformatie

Meer informatie over Birma

Meer informatie over Myanmar

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Birma

Veelgestelde vragen over Myanmar