Alternate Text

Groepsreis Myanmar in 2 weken

Tropische trip door voormalig Birma - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 599,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Myanmar in 2 weken

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Myanmar in 2 weken

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Yangon

Yangon

Yangon is samengesteld uit een Engels koloniaal verleden en gouden pagodes. Yangon is een stad die druk lijkt maar gelijk zeer landelijk aanvoelt. |Myanmar

Mandalay

Mandalay

Mandalay is vanouds de stad om naar het marionetten theater te gaan en over de rivier vind je er de Birmese variant van de toren van Babel, Mingun.|Myanmar

Bagan

Bagan

Bagan beslaat een gebied van 40 vierkante kilometer, bebouwd met vele prachtige, zeer oude boeddhistische tempels en stoepa’s. Dit zijn de mooiste van Myanmar. |Myanmar

Kalaw

Kalaw

Kalaw is een oud koloniale Engelse tuin met de typische huizen maar dan bewoond door Birmezen, omringd met kleurrijke minderheden stammen zoals de Palaung, Danu en Pa’O. |Myanmar

Inle Meer

Inle Meer

Het meer ligt in een kom van groen en tegen de verre lucht zie je meestal witte vogels zweven. Als je tijd hebt is het Inle meer een plek om te rusten, te genieten en vooral veel ongeziene cultuur te ontdekken. |Myanmar

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Bus Aankomst Yangon Yangon
3 Openbaar vervoer Yangon – Mandalay Nachtbus naar Mandalay
4 Mandalay / Excursie Mingun & Mandalay Mandalay
5 Mandalay / Excursie Amarapura, Sagaing & Ava Mandalay
6 Openbaar vervoer Mandalay – Bagan Bagan
7 Bagan Bagan
8 Bagan Bagan
9 Bus Bagan – Mount Popa – Kalaw Kalaw
10 Te voet Kalaw / Wandelexcursie Palaung dorp Kalaw
11 Bus Kalaw – Pindaya – Inlemeer Inlemeer
12 Inlemeer Inlemeer
13 Bus, Vliegtuig Inlemeer - Yangon Yangon
14 Bus, Vliegtuig Vertrek Yangon Vliegtuig
15 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
190
306
281
3

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Vandaag begint je reis naar Myanmar. Vanaf Schiphol vlieg je naar Yangon waar je de volgende dag aankomt. In tegenstelling tot wat veel reizigers veronderstellen is Yangon niet meer de hoofdstad van het land; de (overigens weinig bezienswaardige) nieuwe hoofdstad heet Nay Pyi Taw en is gelegen in het midden van Myanmar.

Dag 2: Aankomst Yangon

Je reisbegeleider haalt je af van de luchthaven en brengt je naar het hotel. Na een korte introductie heb je nog de hele middag om het (provinciaals aandoende) vriendelijke Yangon te verkennen. Wandelend tussen de koloniale huizen in pasteltinten, kun je rustig wennen aan je nieuwe omgeving. Of je geniet van een kopje thee in een theehuis babbelend met de nieuwsgierige bevolking.

Jaarlijks komen tienduizenden pelgrims naar de prachtige Shwedagon Pagode, de belangrijkste boeddhistische tempel van het land. Vier trappen leiden naar de pagode. Alvorens een trap te betreden dien je je schoenen uit te doen. Langs de trappen zijn vele stalletjes waar bloemen, beeldjes, gebedskransen en boeken gekocht kunnen worden. Eenmaal boven zie je de geheel vergulde stoepa, waar zich volgens de legende acht haren van Boeddha bevinden. Er omheen staan tientallen kleinere stoepa’s, beelden en altaren. Er wordt gebeden, gemediteerd en water gesprenkeld over de Boeddhabeelden. Bijzonder is het om er ’s avonds een bezoek te brengen wanneer er kaarsen branden. De stoepa is de hele nacht verlicht.

Dag 3: Yangon – Mandalay

Overdag kun je nog verder ronddwalen door Yangon. Een groot deel van het dagelijkse leven in Myanmar speelt zich af in de tempels en daarom zal een tempelbezoek je niet snel gaan vervelen. De Sule Paya (230 voor Christus) vormt het hart van de stad. Drukke winkelstraten en markten omringen deze pagode. Nabij het gouden bouwwerk staan de Yangon City Hall en het markante roodgekleurde Hooggerechtshof, beide door de Engelsen gebouwd. Ten westen van de pagode begint de Indiase moslimwijk die overgaat in Chinatown.

In de avond stap je op de nachtbus naar Mandalay, de qua inwonersaantal tweede stad van Myanmar. Je komt hier de volgende ochtend aan.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Mandalay / Excursie Mingun & Mandalay

Vrije dag. Optioneel kun je mee voor een bezoek aan Mingun en een sightseeing van Mandalay. Vooral in het regenseizoen is Mingun erg pittoresk. Een plezierige boottocht over de Ayeyarwady brengt je er heen, langs half ondergelopen dorpen en simpele vissersbootjes met kleurige zeilen in alle vormen en maten. In Mingun zijn de overblijfselen van de Mingunpagode te vinden.

Het belangrijkste religieuze bouwwerk in Mandalay is de Mahamuni Pagode. Het Mahamuni Boeddhabeeld wordt bezocht door pelgrims uit de hele wereld. Het is 3,8 m hoog en belegd met enkele centimeters bladgoud. In het zuiden van de stad vind je de bedrijvige kunstenaarswijk: beeldhouwers, houtsnijwerkers, bladgoudmakers, zijde- en katoenwevers, koper- en zilversmeden. Een bezoek waard is Mandalay Hill (236 meter). Langs de hellingen bevinden zich talloze beelden en pagodes. Het uitzicht vanaf de top over de Ayeyarwady-vallei met een veelheid aan tempels is beeldschoon (vooral rond zonsondergang).

Dag 5: Mandalay / Excursie Amarapura, Sagaing & Ava

Vrije dag. Het straatbeeld van Mandalay wordt bepaald door ontelbare driewielers en oude auto's. Het biedt een kleurrijke mengelmoes van leden van Myanmar’s vele etnische minderheidsgroepen. Hoewel we er flink wat tijd hebben, zul je er toch een keuze moeten maken uit de vele bezienswaardigheden van de stad en haar omgeving.

Buiten de stad kun je mee op een facultatieve excursie naar de oude koningssteden: Amarapura (Taungmyo), Sagaing en Ava (Inwa). Sinds de val van Bagan hebben de steden Ava, Amarapura en Sagaing constant stuivertje gewisseld als hoofdstad van Myanmar. Nu kun je in deze ruïnesteden opgravingen bezoeken, tempels bekijken en je verwonderen over de grootsheid van deze plaatsen. Zo is Amarapura beroemd vanwege de bezienswaardige U-Bein-brug, de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld (1200 m) over het nabijgelegen meer. Sagaing is een goede plek om 's morgens de bedelronde van de monniken te bekijken.

Dag 6: Mandalay – Bagan

Per openbare airconditioned express bus reis je naar het dorpje Bagan. Vroeger was Bagan is een uitgestrekte stad met duizenden (!) tempels, pagodes en pagoderuïnes, die ook nu nog zeker tot je verbeelding zullen spreken. Bagan ontstond in 848 als een ommuurde stad. Het ontwikkelde zich luisterrijk en machtig onder de grote koning Anawratha. Er werden enorme tempelcomplexen gebouwd van glinsterend wit gesteente, donker baksteen en hardhout. In veel van de tempels zijn nog mooie muurschilderingen te vinden. De koning veroverde het land van de Mon in het zuiden en nam de Koninklijke familie met zich mee terug, maar ook kunstenaars, ambachtslieden en het Theravada boeddhisme. Die combinatie leidde tot een ongekende bouw van pagodes, een gewoonte die latere koningen overnamen. Dankzij het droge klimaat verkeren veel van deze antieke bouwwerken nog in goede staat.

Dag 7: Bagan

Vrije dag. Het is een aanrader om een fiets, e-bike (elektrische scooter) of een paard en wagen te huren. Heerlijk in je eigen tempo, genietend van al het moois in het landschap. Sprookjesachtig! Misschien wil je van tevoren een plannetje maken welke bouwwerken je wilt zien, omdat het onmogelijk is de Baganvlakte in zijn geheel te bezichtigen. De moeite waard is de Ananda Tempel (1091). Volgens de legende was koning Kyanzittha zo onder de indruk van dit unieke witgekalkte bouwwerk, dat hij de architect executeerde om duplicatie te voorkomen. In sommige tempels staan schitterende Boeddhabeelden of zijn mooie muurschilderingen te zien (neem een zaklantaarn mee). In Bagan zijn boekjes te koop met informatie over de belangrijkste tempels. Bij een aantal tempels is het toegestaan naar de top te klimmen. Het uitzicht vanaf een van de 'Sunset Hills' over de door de zon oranje gekleurde andere tempels en pagoden is uniek. ‘s Avonds kun je eten aan de rivier bij het licht van olielampen en kaarsen.

Dag 8: Bagan

Vrije dag. Ook vandaag kun je de bezienswaardigheden van Bagan verder verkennen. De diverse monumenten prijken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is zoveel te zien, dat je (ook al heb je ruim de tijd in Bagan) toch een keuze zult moeten maken.

Ben je 'uitgekeken' op alle tempels, dan kun je in het dorpje Nyaung een bootje huren om de bedrijvigheid aan het water gade te slaan. Een theehuis met kabouterstoeltjes is gauw gevonden, zodat je eindelijk je meegenomen boek kunt uitlezen. Naast haar tempels is Bagan ook bekend om het prachtige lakwerk. In het dorpje Myinkaba kun je zien hoe dit lange proces in zijn werk gaat.

Dag 9: Bagan – Mount Popa – Kalaw

Je gaat vandaag met een eigen bus verder oostwaarts naar Kalaw. Onderweg bezoek je Mount Popa. Op de markante rots liggen een klooster en wat pagodes. Hier huizen nats, de geesten. Er zijn 37 nats, die de boeddhisten regelmatig dienen te raadplegen en aan wie ze offers brengen. Als de geesten je goed gestemd zijn, zal het goed met je gaan. Op Mount Popa leven de Mahagiri nats. Zeven eeuwen lang moesten de koningen van Centraal-Birma een bedevaart maken naar Mount Popa om de Mahagiri geesten te raadplegen. Je kunt optioneel in een half uur over een trap naar boven. Bijgeloof verbiedt het dragen van rode of zwarte kleding. Natuurlijk wil je de geesten niet verzoeken om zo geen tegenspoed over je af te roepen.

Aan het begin van de avond kom je aan in Kalaw, voorheen een geliefd Brits 'Hill-station'. Je vindt hier prachtige Britse 'koloniale' huizen, pagodes, kloosters, kerken, moskeeën en tempels.

Dag 10: Kalaw / Wandelexcursie Palaung dorp

In de heuvels in de omgeving van Kalaw leven verschillende bergvolken, elk met hun eigen taal, kleding en cultuur. Met enig geluk tref je er de bijzonder kleurrijke roulerende markt; eenmaal in de vijf dagen is er hier markt, maar dat is nooit op een vaste weekdag. Het zou ook kunnen dat je een soortgelijke markt treft in Pindaya of bij het Inlemeer, maar dat is afwachten!

Onder begeleiding van een lokale gids maak je een wandeling (inbegrepen in je reissom) naar een Palaungdorp. De Palaung vrouwen dragen kleurrijke blauwe en rode kleren. In de dorpen trek je veel bekijks en vertelt de lokale gids meer over de traditionele gebruiken van de inwoners. In de omgeving wordt 'tanapet' verbouwd, de grondstof voor het maken van de lokale sigaren. Tijdens de wandeling loop je over karrensporen door schitterende rijstvelden en bamboebossen. Het terrein is enigszins heuvelachtig, soms dichtbegroeid, soms geheel open zodat je van vergezichten kunt genieten.
N.B.: Wie niet mee wil wandelen, kan uiteraard achterblijven in Kalaw. Je kunt zo op je gemak zelf Kalaw en omgeving verder verkennen.

Dag 11: Kalaw – Pindaya – Inlemeer

Je rijdt met de eigen bus naar Pindaya. Onderweg zie je overal Pa'o-minderheden aan het werk. In de Pindaya Caves (entreegeld is niet inbegrepen) zijn meer dan achtduizend Boeddhabeelden in alle vormen en maten opgesteld. Het zijn donaties van pelgrims en koningen uit verschillende periodes en sommige zijn honderden jaren oud. Zodra je de grot binnenkomt, straalt het bladgoud je tegemoet. Sommige beelden zijn alleen maar te zien, wanneer je vochtige en zeer donkere spelonken inkruipt. Een zaklamp is handig.

Je rijdt naar het gezellige plaatsje Nyaungshwe, de toegang tot het Inlemeer. Vlak voor het dorp passeer je Shwe Yan Yagh, het (bij fotografen vermaarde) houten klooster met zijn grote, ovaalvormige ramen. De Shan-keuken is heel vermaard in Myanmar, vooral de vis uit het meer wordt heel lekker klaargemaakt. 's Avonds moet je zeker eens een visgerecht proberen in één van de vele lokale restaurantjes.

Dag 12: Inlemeer

Vrije dag. Tussen hoge bergruggen ligt het schitterende Inlemeer. Het staat bekend om de Intha-vissers die met hun benen roeien en vissen met kegelvormige visnetten. Door een boottocht over het meer te maken krijg je het best een idee van het dagelijks leven. Je vaart door kanalen en kreekjes, onder houten bruggetjes, langs op palen gebouwde dorpen, drijvende akkertjes en paarse waterhyacinten, een onvergetelijke ervaring. Je kunt op en aan het meer zilversmeden, zijde- en sigarenfabriekjes bezoeken. Verder is het fotogenieke platteland zeer geschikt om wandelingen en fietstochten te maken.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Inlemeer - Yangon

Je vliegt vanuit Heho, de luchthaven bij het Inlemeer, naar Yangon. Hier heb je nog tijd om de laatste kyats op te maken op de grote Bogyoke Aung San markt, waar je bijna alles vindt; van souvenirs tot medicijnen. In de stad liggen twee grote meren. Vanaf het terras van het luxe Karaweik restaurant, gebouwd in de vorm van een boot, kun je de zon zien ondergaan in het water met op de achtergrond de Shwedagon.

Dag 14: Vertrek Yangon

Ben je uitgekeken op de stad, dan kun je het omliggende platteland verkennen. Een leuke excursie is een bezoek aan Twante. Dit plattelandsdorp ligt op twee uur varen van Yangon en is bekend om haar pottenbakkerijen en weverijen. Het is ook een ideale plaats om afscheid te nemen van het Birmese platteland. Let op: een uitstapje naar Twante is afhankelijk van de definitieve vluchttijd naar Amsterdam.

Je vertrekt naar het vliegveld om terug te vliegen naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Je landt vandaag vol prachtige reiservaringen op Schiphol. Helaas komt hier een einde aan je Myanmar groepsreis.

FESTIVALREIS MYANMAR
Op de reis met vertrekdatum 16 oktober 2018 kun je het PAUNG DAW OO FESTIVAL in de omgeving van het Inlemeer bezoeken.*
Op de reis met vertrekdatum 11 november 2018 kun je het HOT AIR BALLOON FESTIVAL (avondprogramma!) in Taunggyi bezoeken (omgeving van het Inlemeer).*

* Je reisbegeleider zal dit aanbieden als optionele excursie. Ter plaatse wordt je geïnformeerd over de mogelijkheden en de kosten. 


De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden