Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Sint-Petersburg en Moskou Citytrip

Rusland op zijn best - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 199,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Sint-Petersburg en Moskou Citytrip

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Sint-Petersburg en Moskou Citytrip

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Sint Petersburg

Moskou

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - Sint Petersburg Sint Petersburg
2 Sint Petersburg Sint Petersburg
3 Sint Petersburg Sint Petersburg
4 Sint Petersburg St.-Petersburg
5 Trein Sint Petersburg - Moskou Nachttrein naar Moskou
6 Moskou Moskou
7 Moskou Moskou
8 Vliegtuig Vertrek Moskou - Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
0
9
0
0
0
2
0
189
304
279
3

Dag 1: Amsterdam - Sint Petersburg

Je vliegt naar Sint Petersburg, waar deze stedentrip van start gaat. Hier ben je drie dagen om de stad te gaan verkennen.  De lokale reisbegeleider wacht op je op de luchthaven van Sint Petersburg.

Dag 2: Sint Petersburg

St.-Petersburg werd in 1703 gesticht door tsaar Peter de Grote en is gebouwd op vele eilanden, verbonden met elkaar door talloze bruggen. Het hele centrum staat vol prachtige historische bouwwerken. Of je nu doelgericht bepaalde gebouwen wilt bezichtigen of zomaar door de stad dwaalt langs de rivier en de oevers van de kanalen, de geschiedenis is alom aanwezig en er is altijd iets interessants te zien.

De Hermitage, een van de beroemdste musea ter wereld, bezit enorme collecties schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en unieke kunstvoorwerpen. Een bezoek aan dit museum zal zeker een hoogtepunt van je stedentrip zijn. Een van de grootste collecties Russische kunst is te vinden in het Russisch museum, een fraai neoklassiek gebouw. Het Mariinskii-theater is wereldberoemd vanwege de opera- en balletuitvoeringen. Jaarlijks vindt hier het festival 'Sterren van de Witte Nachten' plaats in maand juni.


Dag 3: Sint Petersburg

Binnen de Petrus en Paulusvesting bevindt zich de gelijknamige kathedraal, waarvan het interieur erg mooi is en waar de tsaren van de Romanov familie begraven liggen. Het is ook het oudste gebouw van 'Sankt-Peterboerg'. Maar in de stad zijn meer sprookjesachtige kathedralen met kleurrijke uivormige of gouden koepels. Vanuit de gouden koepel van de majestueuze Izaakkathedraal, één van de grootste ter wereld, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast de Kazankathedraal met zijn gebogen granieten zuilgalerij, ook een bijzonder indrukwekkend gebouw. 
Een orthodoxe kerkdienst is een indrukwekkende belevenis. Deze kun je bijwonen, bijvoorbeeld in de prachtige Kerk van de Verlosser op het Bloed. Zeldzame soorten mineralen zijn gebruikt voor de schitterende mozaïeken, vloer en het baldakijn. De voorgevels zijn gedecoreerd met geglazuurde tegels. Deze kerk is gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II is vermoord.

Dag 4: Sint Petersburg

Je bezoek aan Sint Petersburg is niet compleet zonder de buitenverblijven van de tsaren bewonderd te hebben, zoals het Peterhof, Tsarskoje Selo (Tsaren Dorp), Pavlovsk. Niet voor niets wordt Peterhof (Petrodvorets) het Versailles van het noorden genoemd. Je zult je ogen uitkijken bij de waterpartijen, tuinen en paleizen. Vanaf eind mei tot eind september is een draagvleugelboot een uitstekende manier om Peterhof te bereiken. Ook zeer indrukwekkend is het in neoklassieke stijl gebouwde Catharina de Grote paleis in Tsarskoje Selo, omringd door tuinen in Franse stijl. Een boottocht over de Neva rivier en talloze kanalen is ook de moeite waard. Of ga je eens lekker wandelen door de drukke en voornaamste ader van St.-Petersburg: het Nevskii Prospect. Hier zijn mooie paleizen, kerken en schitterende gebouwen variërend van barok tot Neoclassicistische stijl. Hier op Nevskii Prospekt bevinden zich tevens de grootste warenhuizen, zoals Gostinny Dvor of Passage, talloze winkels, cafés en restaurants.

Dag 5: Sint Petersburg - Moskou

Je hebt vandaag nog de hele dag om Sint Petersburg te verkennen. Afhankelijk van de definitieve vertrektijd van je trein, wordt je in de loop van de middag door je Engelstalige reisbegeleider in Sint Petersburg naar het treinstation gebracht. Na afscheid te hebben genomen, reis je per comfortabele nachttrein reis naar Moskou, de culturele hoofdstad van Rusland. In de trein is er geen reisbegeleiding aanwezig.

Dag 6: Moskou

Je arriveert in de ochtend van dag 6 in Moskou. Hier staat je Engelstalige vertegenwoordiger voor deze stad op je te wachten. We hebben bewust gekozen voor twee verschillende reisbegeleiders op deze reis; ieder kent zijn/haar stad het best.

Natuurlijk bezoek je tijdens je verblijf in Moskou het hart van Moskou, het Rode Plein (Krasnaja Plosjad). Hier begint, zoals de Russen zeggen, het Vaderland. Dit oude plein zou veel kunnen verhalen over allerlei historische gebeurtenissen. Hier werden op plechtige wijze overwinningen in oorlogen gevierd, maar ook kroningen en volksfeesten. Ook het Kremlin is hier, het oudste historische monument van de stad verheft zich trots op de steile heuvel op de linkeroever van de rivier Moskwa. Het is niet alleen de residentie van de Russische president maar er is ook een fraaie verzameling van prachtige, middeleeuwse kathedralen en musea. De voornaamste is de Maria-Hemelvaart-Kathedraal waar de Russische tsaren werden gekroond. In het museum de Wapenkamer, binnen het Kremlin, kun je vele schatten van de tsaren bewonderen.

Een imposant voorbeeld van de Oudrussische bouwkunst is de Basiliuskathedraal, gebouwd in opdracht van tsaar Iwan de Verschrikkelijke. Er wordt beweerd dat hij de architect de ogen liet uitsteken om zeker te weten dat hij nooit meer zoiets perfects zou maken. Voor de kunstliefhebbers zijn het Poesjkinmuseum voor beeldende kunst (oude meesters, grote collectie impressionisten) en Tretjakovgalerij (voortreffelijke collectie iconen en Russische meesters) een must. Met het Bolsjoitheater is de hele roemrijke geschiedenis van de Russische opera en balletkunst verbonden.

Het metronet van Moskou is zeer uitgebreid en de stations zijn vol van licht en ruimte, echt een ondergronds museum. Je zult verbaasd zijn hoe mooi en schoon het er is. Geen wonder, als je weet dat kunstenaars bij de bouw betrokken zijn geweest. Het is ook de efficiëntste en goedkoopste metro ter wereld.

De prachtige Christus de Verlosser Kathedraal met zijn gouden koepels is goed te zien van de Kremlinkade. Het Nieuwe Maagdenklooster (Novodevitsjij-klooster) met zijn schitterende gouden koepelkerken en magnifieke torens mag je niet overslaan. Buiten het klooster bevindt zich de Novodevitjij-begraafplaats, waar de graven van veel beroemde Russen zijn te vinden, bijvoorbeeld dat van Tjechov. Ook een bezoek aan tot openluchtmusea gemaakte landhuizen binnen de stad is zeer de moeite waard, bijvoorbeeld Kolomenskoje, het favoriete landgoed van de Russische tsaren. Ook hier bevinden zich schitterende middeleeuwse kerken. Een boottochtje met de riviertram, zoals ze in Moskou zeggen, over de Moskwa rivier is een goede manier om een overzicht te krijgen van de stad.

En dan de gezellige Arbat! De Oude Arbat is een van de oudste Moskouse straten. Als je er door loopt lijkt het net of je een heel stuk in de geschiedenis wordt teruggezet. Onnavolgbare zijstraatjes komen erop uit, waarin oude herenhuizen en villa's bewaard zijn gebleven. Vele daarvan zijn verbonden met de namen van bekende figuren uit Russische cultuur. Op nummer 53 bijvoorbeeld, woonde in 1831 de grote Aleksandr Poesjkin. De fraaie en monumentele Tverskaya straat is een bezienswaardigheid op zich met de vele modewinkels, cafétjes, fonteinen en de beroemde delikatessenzaak Eliseevsky Magazin. Mooie Russische souvenirs zijn te koop op de Izmailovsky Rinok Soevenirov (tegenover het hotelcomplex Izmailovo, metro Partizanskaja), helemaal van hout gebouwd naar het voorbeeld van het oude Moskouse Kremlin.

Dag 7: Moskou

Vandaag heb je nog een vrije dag in Moskou. Je kunt vandaag de prachtige Christus de Verlosser Kathedraal bezoeken. Met zijn gouden koepels is de kathedraal goed te zien vanaf de Kremlinkade. Het Nieuwe Maagdenklooster (Novodevitsjij-klooster) met zijn schitterende gouden koepelkerken en magnifieke torens mag je niet overslaan. Buiten het klooster bevindt zich de Novodevitjij-begraafplaats, waar de graven van veel beroemde Russen zijn te vinden, bijvoorbeeld dat van Tjechov. Ook een bezoek aan tot openluchtmusea gemaakte landhuizen binnen de stad is zeer de moeite waard, bijvoorbeeld Kolomenskoje, het favoriete landgoed van de Russische tsaren. Ook hier bevinden zich schitterende middeleeuwse kerken. Een boottochtje met de riviertram, zoals ze in Moskou zeggen, over de Moskwa rivier is een goede manier om een overzicht te krijgen van de stad.

En dan de gezellige Arbat! De Oude Arbat is een van de oudste Moskouse straten. Als je er door loopt lijkt het net of je een heel stuk in de geschiedenis wordt teruggezet. Onnavolgbare zijstraatjes komen erop uit, waarin oude herenhuizen en villa's bewaard zijn gebleven. Vele daarvan zijn verbonden met de namen van bekende figuren uit Russische cultuur. Op nummer 53 bijvoorbeeld, woonde in 1831 de grote Aleksandr Poesjkin. De fraaie en monumentele Tverskaya straat is een bezienswaardigheid op zich met de vele modewinkels, cafétjes, fonteinen en de beroemde delikatessenzaak Eliseevsky Magazin. Mooie Russische souvenirs zijn te koop op de Izmailovsky Rinok Soevenirov (tegenover het hotelcomplex Izmailovo, metro Partizanskaja), helemaal van hout gebouwd naar het voorbeeld van het oude Moskouse Kremlin.

Dag 8: Vertrek Moskou - Aankomst Amsterdam

Op dag 8 vlieg je vanuit Moskou terug naar Nederland, waar je dezelfde dag aankomt. Hier eindigt je Moskou en Sint Petersburg stedentrip.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden