Menu
Alternate Text

Groepsreis Sri Lanka: Cultuur & Strand

Schatten van Ceylon

BOEK v.a. € 1.599,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Sri Lanka: Cultuur & Strand

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van o.a. de Srilankaanse rupee. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

€ 17,-

Marawila - Dutch Channels & Sightseeing Negombo

Per motorboot bezoek je het gebied van de Dutch Channels. Het door de Nederlanders aangelegde kanaal is honderd km lang en deed oorspronkelijk dienst om de Nederlandse kerken en dorpen te bevoorraden. Het is een vogelrijk gebied met meertjes en kreken. Toddytappers lopen als koorddansers over touwen die tussen de palmen gespannen zijn. Van het afgetapte sap van de bloemen van de palmen wordt de sterke lokale drank arrack gestookt. Vaak weet de bootsman wel een illegaal stokerijtje op te sporen.

Ook breng je een bezoekje aan Negombo. In het centrum van dit plaatsje staan nog verscheidene huizen die dateren uit de Hollandse tijd. De Hollandse invloeden zie je ook terug bij het Nederlandse fort. Opvallend zijn de barokke katholieke kerken van de Karava vissers die in Negombo wonen. Hun catamarans zijn voorzien van vierkante zeilen en flinke drijvers aan beide kanten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De boottocht zal ongeveer 1½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd in de ochtend of aan het eind van de middag. De sightseeing door Negombo duurt ongeveer een uur.

Inbegrepen: boottocht, transfers, sightseeing Negombo
Niet inbegrepen: fooi, entreegelden, drankjes

€ 38,-

Nuwara Eliya - Horton Plains

's Ochtends vroeg vertrek je per jeep of minibus naar de Horton Plains waar je een wandeling naar de verschillende attracties van het nationale park kunt maken. Horton Plains Nationaal Park is een mooi natuurreservaat op ruim 2000 meter hoogte, bestaande uit golvende graslanden met kabbelende forellenbeekjes, stukjes bos en enkele mistige bergpieken. Een hoogtepunt van het park is World’s End, hier houdt de vlakte op en plotsklaps sta je voor een diepe afgrond. Bakers Falls is een prachtige waterval. Opvallend is de variëteit aan flora en fauna (vogels, vlinders, apen, herten, eekhoorns, wilde zwijnen en zelfs enkele, overigens zelden waarneembare, luipaarden). De wandeling neemt 3 uur in beslag.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Het transfer naar het beginpunt van de wandeling is 36 km (circa 75 minuten). Je wandelt circa 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt).

Inbegrepen: transfers, wandeling, entreegeld
Niet inbegrepen: fooi, drankjes
€ 40,-

Udawalawe Nationaal Park – Safari

Per 4x4 open jeep bezoek je het Udawalawe Nationaal Park dat bekend staat om de ongeveer 500 olifanten die hier leven. Tijdens een bezoek is het goed mogelijk een hele kudde olifanten in het water te zien spelen, wassen en eten. Ook waterbuffels, apen, sambar herten en zelfs luipaarden komen hier voor.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De safari zal ongeveer 2½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd aan het eind van de middag. Rond zonsondergang of zonsopkomst maak je een goede kans veel ‘wildlife’ te zien.

Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale parkgids, safari per jeep
Niet inbegrepen: fooi