Menu
Alternate Text

Groepsreis Sri Lanka: Cultuur & Strand

Schatten van Ceylon

BOEK v.a. € 1.599,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Sri Lanka: Cultuur & Strand

 1. Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Heb ik inentingen nodig voor een reis door Sri Lanka?
 4. Wat is de beste reistijd om te reizen door Sri Lanka?
 5. Hoe overnachten we in Sri Lanka?
 6. Moet ik een slaapzak/slaapmatje/lakenzak meenemen naar Sri Lanka?
 7. Moet ik een klamboe meenemen naar Sri Lanka?
 8. Hoe reizen we in Sri Lanka?
 9. Is er Wifi in Sri Lanka?
 10. Heb ik een wereldstekker nodig voor Sri Lanka?
 11. Wat is het tijdsverschil met Sri Lanka?
 12. Kan ik pinnen in Sri Lanka?
 13. Kan er vegetarisch gegeten worden in Sri Lanka?
 14. Wat is handig om mee te nemen naar Sri Lanka?
 15. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?
 16. Kan ik mijn reis verlengen?
 17. Kan ik de reis verlengen met een verblijf op de Malediven?
 18. Hoeveel boekers zijn er nodig voor een gegarandeerd vertrek?
 19. Klopt het dat de excursieprijzen naar de wildparken relatief duur zijn?
 20. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 21. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een elektronisch visum benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

Kies je ervoor om je e-visum via onze partner Visa4Travel te regelen, dan betaal je de visumkosten en bemiddelingskosten direct aan Visa4Travel. Je betaalt gemakkelijk en veilig doormiddel van iDeal of creditcard.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

3. Heb ik inentingen nodig voor een reis door Sri Lanka?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Wat is de beste reistijd om te reizen door Sri Lanka?

Je kan het gehele jaar goed door Sri Lanka reizen, maar voor de zuidwestkust is de beste periode van november tot april. Tijdens elke reis krijg je zowel zon als tropische regenbuien, die vaak als verfrissend worden ervaren. De moesson brengt van mei tot augustus meer regen dan normaal in het zuidwestelijke kustgebied. In die maanden is de zee daar nogal woest, wat het zwemmen moeilijk maakt en duiken onmogelijk.

5. Hoe overnachten we in Sri Lanka?

Tijdens de rondreis overnacht je in hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Op enkele plaatsen betreft het eenvoudige onderkomens. Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

6. Moet ik een slaapzak/slaapmatje/lakenzak meenemen naar Sri Lanka?

Voor onze reizen naar Sri Lanka is het niet nodig deze items mee te nemen.

7. Moet ik een klamboe meenemen naar Sri Lanka?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen, daar waar muggen voorkomen zijn er voorzorgsmaatregelen op de kamers. Wel is het raadzaam om DEET mee te nemen, een insecten afwerend middel.

8. Hoe reizen we in Sri Lanka?

Tijdens de rondreis over het eiland heb je de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor je ook kunt stoppen op mooie plekjes in de natuur. Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Sri Lanka vind je onder het tabblad ‘Praktisch’.

9. Is er Wifi in Sri Lanka?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via 'social media') contact met het thuisfront te houden. In de grotere steden beschikken de meeste hotels over Wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

10. Heb ik een wereldstekker nodig voor Sri Lanka?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Sri Lanka verwijzen we je graag naar de volgende website, waar je kunt zien welke stekkers je nodig hebt: http://www.wereldstopcontacten.nl

11. Wat is het tijdsverschil met Sri Lanka?

In onze zomertijd is het in Sri Lanka 3.5 uur later dan in Nederland en België. In de wintertijd is het tijdsverschil 4.5 uur.

12. Kan ik pinnen in Sri Lanka?

Het is mogelijk om te pinnen in de steden, toeristische plaatsen en op de vliegvelden. Alleen met Mastercard, Eurocard en bankpassen met een Cirrussymbool. De reisbegeleiding weet altijd wanneer de volgende pingelegenheid is. Voor de zekerheid kan je wat cash euro’s meenemen, in het geval de pinautomaat het niet doen, maar je wel geld kan wisselen bij een bank of wisselloket. Zorg er ook voor dat jouw bankpas op 'Wereld' staat.

Meer informatie over geldzaken kan je vinden bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

13. Kan er vegetarisch gegeten worden in Sri Lanka?

In Sri Lanka kan je heel goed vegetarisch eten, denk bijvoorbeeld aan de heerlijke curry's zonder vlees of de samosa's die uit India zijn komen overwaaien. Als je vegetariër bent en je twijfelt of ergens vlees in zit, kan je ook altijd bij de reisbegeleider navragen wat voor jou de mogelijkheden zijn.

14. Wat is handig om mee te nemen naar Sri Lanka?

Sri Lanka is een tropisch land, neem daarom dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hooggesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem liever te weinig mee dan teveel, wat je mist kun je voor een habbekrats aanschaffen. Een paraplu is wel handig, zowel tegen de regen als tegen te felle zon. Voor een verblijf in het centrale berggebied van Sri Lanka is een sweater handig voor de avonduren. Een paar goede wandelschoenen en een paar slippers zijn alles wat je voeten vereisen. Bedenk dat je de heiligdommen van het eiland blootsvoets dient binnen te treden, slippers zijn dan een uitkomst. Vrouwen kunnen beter geen korte broek dragen, tenzij op het strand. Jurken zijn trouwens koeler en een korte broek tot de knie kan wel. Een goede zonnebril kun je beter van huis meenemen, ze zijn schaars en duur op het eiland. Een sjaal of sarong is handig als je een tempel of moskee bezoekt. Voor het meenemen van een camera, jas e.d. is het handig om een dag rugzakje mee te nemen. Zorg verder voor een kleine reisapotheek en je eigen medicijnen.

15. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Het is niet verplicht, maar wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, gezien de beperkte bagageruimte.

16. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk je reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wanneer je afwijkend van de groepsreis je reis voor- of achteraf wilt verlengen óf een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij en/of directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier tegemoet. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen.

Bij de optie "Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken" kun je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen, maar zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we per mail bij je terug met een voorstel en vernemen we graag je reactie. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas wanneer jij akkoord geeft, wordt de boeking bevestigd.

17. Kan ik de reis verlengen met een verblijf op de Malediven?

Je kunt deze reis verlengen met een arrangement op de Malediven. Dat kan al vanaf € 350 per kamer per nacht in het laagseizoen (prijs onder voorbehoud). Daarbij komen de kosten voor een speedboat (€180 per persoon) van de luchthaven naar het resort en de eventuele toeslag voor de gewijzigde vlucht. Het verblijf is op basis van halfpension. Je kunt in de boeking vermelden dat je geïnteresseerd bent in dit arrangement. Wij nemen daarna contact met je op.

18. Hoeveel boekers zijn er nodig voor een gegarandeerd vertrek?

Voor al onze Sri Lanka reizen hebben we een minimum van 2 boekers nodig voor een gegarandeerd vertrek, de maximale groepsgrootte is 24 personen. Vanaf drie boekers of opties kan je de groepssamenstelling van de reis vinden onder het tabblad 'Data & Prijzen'.

19. Klopt het dat de excursieprijzen naar de wildparken relatief duur zijn?

Ja, dit klopt. Het is vrij prijzig in vergelijking tot andere excursie prijzen die je (wellicht) gewend bent in Azië.

20. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

21. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen