Menu
Alternate Text

Groepsreis Sri Lanka: Cultuur & Strand

Schatten van Ceylon

BOEK v.a. € 1.599,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Sri Lanka: Cultuur & Strand

Totale beoordeling:
7,9
124 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 7,3
Prijs/kwaliteit: 7,4
Accommodatie: 7,5
Transport: 8,5
Vertrekdatum: 29/02/2020
Beoordeling: 9
Els:
Deze reis was boven mijn verwachtingen. Mooie charmante (niet te toeristische) hotels en aangename sfeer. Ook de groep was super. De gids was van Sri Lanka dus hij kende de streek op zijn duimpje en dat gaf wel een veilig gevoel. Toch was er ook voldoende avontuur. Ik heb er enorm van genoten! De niks-moet-alles-mag-mentaliteit betreffende de excursies vond ik ook wel fijn. Zo valt de druk weg en kan je lekker vrij genieten van de rust als je dat wenst. Ik moet zeggen dat het één van de mooiste groepsreizen was die ik ooit heb gemaakt! Pluim voor Shoestring! Echt prima concept en goed georganiseerd!
Vertrekdatum: 29/02/2020
Beoordeling: 7
Reiziger:
Het is een hele mooie reis! Je moet er wel echt rekening mee houden dat het op een vrij snel tempo gaat de eerste 8 dagen. Zeker als je alle optionele tours ook wil doen. Uiteindelijk doe je die ook want je wil toch wat zien van het land. En dat het ook vroeg uit de veren is elke dag. Uitslapen zit er niet echt in, gemiddeld rond 7-8 uur weg en sommige dagen zelfs 5 uur als je een safari wil doen, leeuwenrots wil beklimmen of in Horton. Uiteindelijk is dat ook wel beter want dan is het nog relatief minder warm. Dus hou daar rekening mee dat het lange dagen kunnen zijn, daardoor zie en doe je wel veel. Echt ontspannen en uitrusten doe je pas de laatste 4 dagen op het stand dat is echt super fijn. De zee is daar top mega grote golven. Ik ben ook zelf nog naar de schilpadden opvang geweest, ik had geluk dat er een man was die veel uitlegde en dat we kleine baby schilpadden uit het ei op mochten pakken en in het water terug konden zetten. Heel bijzonder.
Vertrekdatum: 29/02/2020
Beoordeling: 8
Amy:
Mooie en leuke reis! Eerste week heel veel gezien en gedaan dit ging ten koste van de vrije dagen maar ik had niets willen missen! Alle parken waren mooi en de treinreis is echt aan te bevelen. Meer excursies dan van te voren op shoestring wordt aangegeven. Hierdoor kom je misschien iets hoger uit dan aangegeven "zakgeld" budget. Laatste dagen genoten aan het strand we zaten in het meest relaxte stukje. Rustig mooi groot strand en leukste strandtent/eet gelegenheden op loopafstand, supermarktje tegenover hotel. Kortom alles wat je nodig hebt, echt top! In het drukkere gedeelte ben je in max 10 min. met de tuk tuk ( na 1 keer had ik hrt daar wel gezien ) Alle hotels waren verassend goed, beter dan ik had verwacht. Kortom twijfel niet ga naar Sri Lanka!! ;-)
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 8
Ingrid:
Ideale invulling van de kerstvakantie! Dit was een supermooie reis: overal lieve mensen, prachtige safari’s, mooie (thee)landschappen, eeuwenoude steden en heerlijk strand. Over die laatste stranddagen had ik vooraf getwijfeld: zou ik me niet gaan vervelen? Maar na een volle rondreis, waren die dagen heerlijk! Als je dan ook nog zo’n fijne groep medereizigers, een prima reisbegeleider en iedere dag zonnig weer meekrijgt, mag je eigenlijk nergens over klagen. Toch een klein puntje: de rondreis is vrij kort, waardoor je logischerwijs wat hoogtepunten overslaat. Jammer dat commerciële activiteiten als een kruidenplantage of activiteiten die wegvallen tegenover de prachtige safari’s (de olifantenopvang) dan toch zoveel schaarse tijd in beslag nemen.
Vertrekdatum: 16/02/2019
Beoordeling: 8
Annabel:
Al met al wat de reis naar Sri Lanka erg goed bevallen! Ik vond de hele reis een perfecte combinatie van het enerzijds ontdekken van het mooie Sri Lanka, maar ook nog even lekker een weekje uitrusten aan het strand. We waren met een kleine, gezellige groep (10 mensen). De accommodaties waren top! Ik was echt positief verrast, deze waren echt goed en luxe! De meeste excursies waren erg leuk, sommige wat minder (bijv safari in Udawalawe National Park viel een beetje tegen en Tempel of the Tooth in Kandy heeft weinig toegevoegde waarde als je net als ik al vaker in Azie bent geweest, daar heb je veel mooiere tempels!). Het fijne aan Shoestring is dat je natuurlijk zelf mag kiezen welke excursies je wel/niet doet. Enige minpuntje van de hele reis, de reisbegeleider was echt slecht. Deze man nam geen leiding, vertelde de plannen niet die we die dag hadden, vergat mensen (ging door met incomplete groep). Tja, weinig toegevoegde waarde, dus we hebben zelf maar het beste ervan gemaakt en zelf wat meer uitgezocht. Als Shoestring dit aanpast, zal ik deze reis zeker aan iedereen aanbevelen!
Vertrekdatum: 16/02/2019
Beoordeling: 8
Martine:
Mooie reis in een prachtig land. De eerste week is erg intensief, je ziet veel van het land en het programma zit goed vol. Bij de reisbegeleider gevraagd of we ook een theeplantage konden bezoeken, dit was geen probleem en werd zo geregeld. Heerlijk om de tweede week bij te kunnen komen aan het strand. In de laatste plaats kan je je prima vermaken voor die paar dagen.
Vertrekdatum: 10/11/2018
Beoordeling: 8
Manon:
Hele leuke reis met combinatie van cultuur/natuur en lekker tijd aan het strand. Goed georganiseerd en een leuke groep!
Vertrekdatum: 10/11/2018
Beoordeling: 8
Bastiaan:
Maak deze reis dan kun je ontdekken waarom ze Sri Lanka de parel van de Indische Oceaan noemen
Vertrekdatum: 18/08/2018
Beoordeling: 7
Michiel:
Mooie reis waarin je in een betrekkelijk korte periode heel veel van Sri Lanka ziet. De afsluitende dagen aan het strand zijn daarom ook erg fijn!
Vertrekdatum: 18/08/2018
Beoordeling: 7
Floor:
Mooie reis, goede gids en veel gezien. In de eerste week het land en de cultuur gezien zonder echt te haasten. De groep was erg leuk. Hotels zijn prima, echter jammer dat in de eerste week het ontbijt niet inbegrepen was. Verder zou het fijn zijn als een deel van de entree gelden al betaald was zodat je niet iedere keer in de bus de entree gelden moet regelen met de gids.
Vertrekdatum: 11/08/2018
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooie reis, waarbij je veel delen van Sri Lanka ziet. Wees er wel op bedacht dat er in de zomer in Hikkaduwa door de sterke stroming weinig te doen is (geen optie voor snorkelen, zwemmen, surfen). Het stadje was ook vrij uitgestorven en veel restaurants waren dicht omdat het "off-season" was. Dat was zonde, hadden we liever aan de Oostkust gezeten. Daarnaast raad ik aan als je de treinreis wil doen, hier zelf alvast een eersteklas ticket voor te reserveren. Wanneer je reisleider het zo kort vantevoren moet regelen is er geen zitplek meer te verkrijgen en heb je kans dat je als een sardientje staat opgepropt en niets ziet.
Vertrekdatum: 14/07/2018
Beoordeling: 6
Reiziger:
Fantastische dingen gezien tijdens deze reis naar Sri Lanka. De vluchten en aansluitingen waren prima. Wel was het eerste gedeelte van de reis intensief en moest er daarom teveel gehaast worden. Het zou mooier verdeeld kunnen worden over de 2 weken. Jammer dat er voor alle excursies apart betaald moet worden en dat bijna al het eten exclusief is. De accomodaties waren wisselend. Acceptabel en soms zelfs erg goed, altijd airco, maar enkele keren ook vies of onveilig (Hikkaduwa).
Vertrekdatum: 14/07/2018
Beoordeling: 8
Dirk Jan:
mooie reis, gezellige groep dagje Ella in het programma toegevoegd op eigen initiatief van de groep was een succes, tip om dit in volgende reizen gewoon in te plannen
Vertrekdatum: 14/07/2018
Beoordeling: 6
Laura:
Prima reis, zeker de eerste helft biedt gelegenheid om het land te zien en te leren kennen. Sri Lanka is een prachtig eiland, met geweldige natuur en aardige mensen, absoluut niet opdringerig. De tweede week aan het strand in veel te lang, beter is het om de eerste week te verlengen met dorpjes en uitstapjes en maar maximaal drie dagen strand toe te voegen. Er is in juli-aug. een wilde zee, waardoor niet alle activiteiten mogelijk zijn. Bovendien kon het hotel helemaal niet helpen bij het verzinnen en organiseren van uitstapjes. Vanuit Hikkaduwa is er gewoonweg niet zo veel te doen. Erg jammer, want 5-6 dagen strand/hotel is echt te veel. Bovendien moet je rekenen op een hoge eigen inleg, aangezien de maaltijden en (dure) excursies niet inbegrepen zijn. Behalve deze minpunten is het absoluut de moeite waard om naar Sri Lanka te gaan!
Vertrekdatum: 17/02/2018
Beoordeling: 8
Sigrid:
Het was een goed balanceerde reis met natuur, cultuur en relaxen. Hoogtepunten waren het beklimmen van de Leeuwenrots bij zonsondergang, de wildlife safari en walvisspotten. Het was heerlijk om de laatste dagen bij te komen van alle indrukken aan een prachtig strand.
Vertrekdatum: 17/02/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
nvt
Vertrekdatum: 17/02/2018
Beoordeling: 8
Robertus:
Erg fijne relaxte reis, veel van het land gezien en de week strand op het eind is prima! Over het algemeen goede hotels, vriendelijke mensen, mooie natuur!
Vertrekdatum: 17/02/2018
Beoordeling: 9
Jack:
Supertoffe vakantie gehad in Sri Lanka. Eerste week ben je flink aan het reizen en als je ook aan alle excursies meedoet en het zoals wij met een leuke groep ook nog vaak laat maakt best wel vermoeiend. Maar het is het allemaal waard. De laatste week is wat rustiger en zit je in hetzelfde (prima) hotel. Als je niet de hele tijd aan het strand wil liggen moet je wel zelf wat ondernemen. Maar er is op zich genoeg te doen rond Hikkaduwa om je een beetje te vermaken. Ik heb iig een prima vakantie gehad en kan iedereen deze reis aanraden
Vertrekdatum: 17/02/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
'Ik vond het een mooie reis in een bijzonder land. Alles is aanwezig, cultuur, natuur (&wildlife) strand, lekker eten. Het is er kleurrijk en het zijn lieve mensen. De Buddha beelden zijn vaak indrukwekkend en de oude tempels ook prachtig. Wij waren met een kleine groep (8) wat erg fijn was. De route is mooi en je ziet veel in korte tijd. De dagen aan het stand aan het eind zijn heel lekker, maar kunnen ook twee dagen korter, zodat je nog wat meer kunt zien in het zuiden.
Vertrekdatum: 24/12/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Ik vond het een mooie reis! Je krijg echt een goed beeld van Sri Lanka, en de laatste week aan het strand is heerlijk. Hoogtepunten waren de olifanten in het national park en de treinreis vanaf Kandy.
Vertrekdatum: 23/12/2017
Beoordeling: 8
Bregje:
Super reis. Veel gezien en heel relaxed aan het strand. Leuke groep, en mooie afwisselende bestemming.
Vertrekdatum: 23/12/2017
Beoordeling: 10
Jeroen:
Een hele fijne reis die je in 2-en kunt opsplitsen. De 1e 8 dagen staat in het teken van veel dingen doen en zien. In een aangenaam tempo worden de hoogtepunten van Sri Lanka bezocht. De laatste 6 dagen is chillen met je billen in het zand. Het Ranmal Beach Hotel is daarbij het fijnste hotel in Hikkaduwa waarvoor credits. Hoogtepunten: absoluut de treinreis, in het begin druk maar blijf de hele rit, het is het waard! Verder de verschillende stranden rondom Galle (Dalawella Beach en Unawatuna). Het heerlijke eten en vriendelijke mensen. Kortom een zeer diverse reis!
Vertrekdatum: 23/12/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 23/12/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Sri Lanka is mooi. Ik vind de mensen over het algemeen echt superaardig, ze lachen veel. En als jij gaat dansen, gaat het personeel en de lokale bevolking vanzelf mee doen haha. Let een beetje op (zeker als vrouw) welke kleding je aantrekt als je ergens naar toe gaat. Ik raad reizigers wel aan om de reisgroep in de gaten te houden bij het boeken. Ik had beter wat later kunnen boeken, want op het laatst kwamen er veel jongeren bij. Ik vind Sri Lanka en de reis een mooie ervaring, maar de groep vond ik niet leuk. Eerlijk gezegd, heb ik nog nooit zo'n slechte groep mee gemaakt en ik heb veel groepsreizen gedaan. Laat ik het maar op verschil in leeftijd, ervaring, opleiding, interesses en humor houden. Gelukkig zaten er wel een paar leuke mensen tussen.
Vertrekdatum: 23/12/2017
Beoordeling: 8
Marcella:
Sri Lanka is fantastisch. De natuur, het afwisselende programma in de reis, de mensen, het eten, de zee en in mijn geval de groep hebben deze reis voor mij onvergetelijk gemaakt. Horton Plains was by the way mijn favoriete excursie!
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 10
Tine:
Erg fijne reis, langs een prachtige route. Mooi evenwicht tussen cultuur (bezoeken tempels, Ponnaruwa, Sigiriya Rock), natuur (Horton's National Park, Botanische tuin, safari, whale watchen) en relaxen op het strand. Perfecte combinatie van bezichtigingen, avontuur en ontspanning!
Vertrekdatum: 18/11/2017
Beoordeling: 8
Bettie:
Ondanks vervelende omstandigheden wat overmacht is heb ik een prima reis gehad.. Als oudste van de groep werd ik volledig geaccepteerd door veelal veel jongere reisgenoten. Met deze groep was het een topvakantie.
Vertrekdatum: 18/11/2017
Beoordeling: 5
Marc:
Een reis met een potentieel dat niet ten volle benut werd. We hadden een beetje pech met het weer (storm) de laatste 4 dagen, met de bagage (2dagen verlet) en met een mindere gids) maar de groepssfeer, de bezienswaardigheden en het lekker eten (de zelf gekozen restaurants) compenseerde dit ruimschoots.
Vertrekdatum: 18/11/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
leuke eerste volle en drukke week, met veel afwisseling. 2e week is echt afhankelijk van wat je er zelf van maakt. In november kan het weer nog tegenvallen.
Vertrekdatum: 18/11/2017
Beoordeling: 9
Jeen:
Goede mix van reizen en ontspannen in uitstekende hotels. Een mooi land, schoon en een vriendelijke bevolking.
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Mariliese:
Super reis! Top combinatie van veel zien, doen en beleven, maar ook heerlijk de rust op het strand de laatste dagen. Waarbij het ook mogelijk is om daar, als je wilt, nog van alles te doen. Sri Lanka is een heel mooi, groen en vriendelijke land! Blij dat ik er geweest ben!
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Claudia:
Echt een top reis! Leuke gids en een super mooi land. De mensen zijn erg vriendelijk en ik denk dat het een goede ervaring is om het land te leren kennen. Dit was mijn eerste singlereis ervaring en dit was zeker de moeite waard. We hadden een leuke groep en veel leuke momenten beleeft.
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Barrie:
Ik kan iedereen aanraden om via shoestring te boeken, het was voor mij de allereerste keer een singlereis te hebben gemaakt. Via het forum al ruim van te voren, in contact gekomen met de medereizigers waardoor de druk al van de ketel was, en daardoor een supervakantie achter de rug heb. Het vervoer naar de hotels en excursie,s waren allemaal goed geregeld. Het zal zeker niet me laatste reis via shoestring zijn. Ik vond het in 1 woord geweldig :)
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 10
Stephano:
Super mooie reis met vele hoogtepunten. Tevens de 5 dagen strand aan het eind is echt heerlijk relaxed. Je kunt genoeg ondernemen maar ook lekker relaxen.
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Esther:
een reis waard om te maken. Sri Lanka is een schitterend land, waar veel te zien is. De laatste week een paar dagen rust was echt heerlijk. Wel is er minimaal wat te zien in Hikkaduwa zelf. Het seizoen was nog net echt begonnen, waardoor het ook rustig was. Ik heb me prima vermaakt, liggend aan het strand/zwembad.
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Sri Lanka is een mooi land, met genoeg bezienswaardigheden en prachtige natuur. Het tempo ligt in de eerste week lekker hoog, je ziet veel in korte tijd. Zelf vond ik de tijd aan het strand te lang, omdat er in Hikkaduwa weinig te beleven valt, op een paar kortere uitstapjes na. Houd er ook rekening mee dat in bepaalde periodes van het jaar de zee bij het hotel te ruig is om in te zwemmen.
Vertrekdatum: 16/09/2017
Beoordeling: 9
Merlijn:
Een erg mooie reis. Goede afwisseling tussen natuur, cultuur en strand. Het programma was de eerste week vol. Vaak kwamen we in het donker pas terug bij het hotel. Hou er rekening mee dat er nog voor veel excursies nog betaald moet worden.
Vertrekdatum: 16/09/2017
Beoordeling: 8
Ronny:
Leuke combinatiereis van cultuur, natuur en strand. De reisafstanden vallen mee en de accommodaties zijn prima.
Vertrekdatum: 05/08/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Sri Lanka is een prachtig land met vriendelijke mensen, mooie natuur en heerlijk eten! Mijn positieve ervaring staat echter los van de organisatie vanuit Shoestring, omdat die helaas te wensen over liet. Volgens keer kies ik een andere organisatie of ga ik zelf backpacken.
Vertrekdatum: 29/07/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Sri Lanka is een prachtig land. Shoestring heeft alle mooie plekken van het zeer diverse land laten zien. De enthousiaste reisleider heeft zijn uiterste best gedaan om het iedereen naar zijn zin te maken en is daarin ook geslaagd. De accommodaties kunnen wel beter. De excursies zijn veelal niet inbegrepen dus daar moet je wel op letten. In zijn algemeenheid kan desondanks gezegd worden dat deze reis echt een aanrader is.
Vertrekdatum: 29/07/2017
Beoordeling: 7
Lucia:
Ondanks de grote groep met heel veel vooral jonge mensen...was het een geslaagde reis. Het programma was de eerste week enorm vol en overwhelming...de hotels waren echter wel fantastisch goed...jammer dat we aan een zee zaten waarin je niet kon zwemmen. We zaten aan de verkeerde kust in dat seizoen. Gelukkig was er een zwembad en was het stadje heel leuk en gezellig. Ook was het niet zo druk... Toch wel een hele leuke vakantie gehad...
Vertrekdatum: 29/07/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een reis waarbij je goed kennis maakt met de mooie natuur en cultuur van Sri Lanka. Het is een actieve reis en voor een activiteit moet je wel een redelijke conditie hebben. De lunch duurde veelal te lang met deze grote groep, dat vond ik jammer. De dagen op het strand vond ik heerlijk ontspannen. Al miste ik het zwemmen, snorkelen en evtueeel het surfen. Ik zou als reisorganisatie in deze periode de keus maken om aan de oostkust te verblijven.
Vertrekdatum: 29/07/2017
Beoordeling: 7
Richard:
Sri Lanka is een prachtig eiland. Overal zie je palmen en groene bergen. De stranden zijn niet echt bounty, en als je in de verkeerde tijd zit kan je niet zwemmen omdat de zee te ruw is. De hotels zijn vrij basic. De bus voor ons vervoer was top, luxe en groot, en altijd dezelfde bus wat erg prettig was. Je kon dus altijd je tas achter laten in de bus. De laatste vijf dagen in Hikkaduwa waren iets teleurstellend. In de verkeerde tijd is de zee niet toegankelijk en is het vrij uitgestorven daar. Gelukkig hadden we een hele leuke groep waarmee we het heel gezellig hadden. Optioneel kan je de reisleider vragen om te gaan raften, dit was schitterend! Al met al toch een topvakantie gehad!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 6
Reiziger:
In de reisomschrijving wordt vermeld dat er in Hikkaduwa (6 dagen strand) nog veel te beleven is. Aangezien ik niet echt een persoon ben voor een lange strandvakantie, sprak mij dit aan. Mijn plan was om 's ochtends dan op stap te gaan en 's middags dan bij te komen aan het strand en zwembad. Echter was er in Hikkaduwa weinig te beleven. Het tsunamimuseum en de schildpaddenopvang waren wel een leuk uitstapje, maar meer dan een halfuur kon je je hier niet vermaken. De enige echte excursie die te maken was, was het bezoeken van Galle. De overige aangeboden excursies waren vrijwel allemaal dagtochten ver weg van Hikkaduwa en ook naar locaties die we al bezocht hadden.