Alternate Text

Groepsreis Thailand & Laos

Monniken en bountystrand - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 899,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Thailand & Laos

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar, de Laotiaanse kip en Thaise baht. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.
€ 31

Koh Chang – ‘Vijf eilanden’ tour

Tijdens deze excursie ontdek je de beste snorkelplekjes rond Koh Chang. Met een lokale taxi ga je naar het vissersdorp Bang Bao, in het zuiden van Koh Chang, waar je op de boot stapt naar Koh Rang (Koh = eiland). Onderweg kun je bij de koraaleilanden Koh Yak, Koh Lie en Koh Thong snorkelend de onderwaterwereld ontdekken. Er zijn snorkelspullen aan boord, maar je zou ook je eigen spullen kunnen meebrengen. Je bekijkt het mooie strand van Koh Rong en geniet van een buffetlunch aan boord. Op de terugweg bezoek je nog het mooie eiland, voordat je terugkeert naar Koh Chang.
De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Shoestring op reis zijn).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:15 uur: Vertrek vanaf het hotel
Circa 17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, snacks, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, entreegeld voor Nationale Park (200 THB; prijs onder voorbehoud)
€ 43

Luang Prabang – Laotiaanse kookles

Na het ontbijt ontmoet je de ‘chef’ bij de kookschool. Samen ga je naar de kleurrijke, levendige Phosy markt (en naar een tuin) om de voor de les benodigde ingrediënten te vergaren. Dan is het tijd voor de les. Je chef legt je tijdens het koken het verschil uit tussen de verschillende keukens van Zuidoost-Azië. Als lunch eet je de gerechten die je zelf hebt geprepareerd. Na afloop krijg je de recepten mee, zodat je thuis ook voor je vrienden de Laotiaanse gerechten kunt bereiden.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfer per tuktuk, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 37

Luang Prabang – Rijstervaring

Na het ontbijt word je opgepikt voor een ‘Rice Experience’. Je leert hoe de rijst traditioneel wordt verbouwd in 13 (!) stappen. Deze delen worden op een interactieve manier uitgelegd door lokale boeren, zoals het ploegen met een buffel van een rijstveld. Ook het proeven van rijstproducten hoort bij je ‘rijstervaring’, denk hierbij aan kleefrijst met een traditionele saus of rijstcrackers. Diverse ambachten dragen bij aan de teelt van rijst, zoals de smid die ploegbladen of sikkels maakt of de mandenmaker die zorgt voor opslagkorven. Een wandeling door de biologische volkstuinen is een aangename manier om je ‘rijstervaring’ af te sluiten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfer per tuktuk
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi
€ 33

Luang Prabang – Verkenning per Mountainbike

Per mountainbike exploreer je de omgeving van Luang Prabang. Het traject is relatief vlak, maar wel voor circa 30% onverhard. Je ziet tijdens deze fietsexcursie ook delen van de omgeving waar slechts sporadisch toeristen komen. Je ziet lokale markten, eeuwenoude tempels, een dorpje waar Saa-papier wordt geproduceerd, een smedendorpje, de campus van een ‘high school’ en een interessante Vietnamees-Chinese begraafplaats, die een fraai uitzicht biedt over Luang Prabang.
Bij een kleine waterval gebruiken we de lunch, een mooie setting. Vervolgens ‘bike’ je verder naar een weefcentrum, waar je een korte uitleg krijgt over het weefproces. Je ziet de zijderupsen, natuurlijke kleurstoffen en ontmoet de lokale wevers. Rond half twee ben je terug bij je hotel in Luang Prabang.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, huur van mountainbike/helm, lunch, drinkwater
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi
€ 26

Luang Prabang – Watervallen & Minderheden

Vanaf het hotel start je de dag met een bezoek aan het ‘Traditional Arts and Ethnology Centre’ een museum dat is gewijd aan de etnische minderheden van Laos. Per (mini)bus rijd je naar Ban Som, een dorpje van de Lao minderheid. Vervolgens ga je naar een Hmong dorp, waar je wandelend het dorp kunt bekijken.
’s Middags rijd je naar de fotogenieke Kuang Si watervallen. Eenmaal aangekomen zul je versteld staan van het heldere, turkooizen water. Je kunt hier pootjebaden, maar een frisse duik is ook erg aan te raden. Na dit bezoek rijd je terug naar Luang Prabang.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi
€ 28

Vientiane – Tempels & ‘Geheime Oorlog'

In de ochtend bezoek je enkele van de hoogtepunten van Vientiane. Mooi is de tempel Wat Ho Phra Keow, het voormalige ‘huis’ van de Smaragden Boeddha. Wat Si Saket is de oudste tempel van de stad. Je kunt er heerlijk rustig rondwandelen en vaak de monniken een partijtje voetbal zien spelen. Een bekend herkenningspunt in Vientiane is de overwinningspoort, de Patuxai. Het is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe in Parijs en een ode aan de Laotianen die gestorven zijn in de oorlogen voorafgaand aan de revolutie.
’s Middags bezoek je de Pha That Luang, misschien wel het bekendste monument van de hoofdstad. Deze stoepa vormt het symbool van Laos’ onafhankelijkheid en het boeddhisme. Het verhaal gaat dat boeddhistische monniken uit India deze stoepa in de derde eeuw hebben gebouwd en dat hier een rib van Boeddha wordt bewaard. Ook bezoek je het COPE (Cooperative Orthotic & Prosthetic Enterprise) Visitor Centre. Dit centrum geeft informatie over de vele bombardementen van Laos en Cambodja tijdens de Vietnamoorlog. COPE helpt mensen die slachtoffer zijn geworden van niet-ontplofte explosieven uit de ‘Geheime Oorlog’.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld voor Wat Sisaket/Wat Ho Phra Keow/Patuxai
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden