Alternate Text

Groepsreis Thailand & Laos

Monniken en bountystrand - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 899,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Veelgestelde vragen

Index

1. Heb ik een visum voor Thailand nodig?

Indien je langer dan 30 dagen naar Thailand gaat dien je vooraf in Nederland een visum te regelen. Al onze reizen hebben een kortere reisduur. Een visum voor onze standaard reizen is dus niet nodig.

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

2. Wat voor soort reistas is handig om mee te nemen?

Het is raadzaam om een zachte reistas mee te nemen tijdens je reis naar Thailand. Dit kan een backpack zijn of een reistas op wieltjes bijvoorbeeld. Het is niet handig om een harde koffer mee te nemen, die zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer. Zeker als er gereisd wordt met de nachttrein.

3. Wat is de beste reistijd voor Thailand?

De beste tijd om naar Thailand te gaan is tussen oktober en februari, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet te heet.
Vanaf juli t/m september is het regenseizoen. Je kunt dan een regenbui verwachten aan het einde van de dag. In deze periode kun je dan ook prima door Thailand reizen. 

4. Hoe gaat het reizen met de nachttrein in Thailand?

Voor in de nachttreinen is het handig om een beker mee te nemen. Dat maakt het tandenpoetsen gemakkelijker. Ook zal je rekening moeten houden dat het erg koud kan worden in de nachttrein door de airconditioning. De bagage kan je bij je houden. Afhankelijk van de soort nachttrein kan je het onder je bed verstouwen en ook boven je hoofd in een kleine berging. Schoon beddengoed is aanwezig. Je kan de couchettes afsluiten met je eigen gordijntje.

5. Wat voor inentingen voor Thailand heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

6. Moet ik voor vertrek naar Thailand geld wisselen?

Er zijn veel geldautomaten in Thailand, waardoor je het beste gewoon geld kunt pinnen. In de steden kun je vaak betalen met een creditcard. Het is handig om als reserve een bedrag aan contante Euro's bij je te hebben. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten, zelf raak je die namelijk moeilijk weer kwijt.
Het is dus niet nodig om van te voren in Nederland al geld om te wisselen.

7. Waar moet je aan denken als je met de 2-daagse/3-daagse (optionele) trektocht meegaat?

De tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen. Je wandelt en vaart op een bamboe vlot. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de overnachtingplaatsen zijn bedden en muskietennetten aanwezig. Uiteraard is de tocht zwaarder als het net geregend heeft en de paadjes nat en glibberig zijn. Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in het hotel. Het is handig om een lakenzak ( kan je ook in Bangkok kopen ) en een handdoek mee te nemen tijdens de trektocht. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt.

De 2-daagse trektocht kan gedaan worden tijdens de 2-weekse Thailand reis en de 3-weekse Thailand reis.

De 3-daagse trektocht wordt gedaan tijdens de 2-weekse-Noord Thailand reis en is inclusief het reisprogramma.

8. Wat is het kledingadvies voor Thailand?

Thailand is een tropisch land, dunne katoenen kleding is het prettigst, maar loop er niet 'te bloot' bij. Voor de avonduren kan een sweatshirt handig zijn, vooral in de wintermaanden. Met name kleding kun je altijd nog goedkoop ter plekke aanschaffen. Bij een bezoek aan tempels dien je de benen en schouders te bedekken (zowel mannen als vrouwen). Bedenk ook dat je deze tempels blootsvoets dient binnen te treden. Instappers zijn dan een uitkomst.

Wanneer je reist in de nachttrein, houdt er dan wel rekening mee dat het erg koud kan worden door de airconditioning. Deze gaat 's nachts niet uit en kan je zelf niet regelen.

9. Mag je in de boeddhistische tempels foto's maken?

Je mag in de tempels wel foto's maken, wanneer dat niet mag zal dat aangegeven zijn. Maar foto's van een toerist voor een Boeddha beeld worden niet op prijs gesteld.

10. Kan ik snorkelen of duiken in Thailand tijdens de reis?

Veel van de Thailand reizen (behalve de 2-weekse-Noord Thailand reis) worden afgesloten op het eilandje Koh Samet, Koh Phangan of Koh Samui. Hier kun je snorkelen en duiken, het materiaal voor het snorkelen is ter plaatse te huren. 

11. Is er Wifi in Thailand ?

De meeste hotels hebben Wifi waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Vaak is Wifi gratis in restaurantjes en cafeetjes.

12. Is roken verboden op de Thaise stranden?

Er geldt er een rookverbod op de stranden van Phuket, Samui, Krabi, Hua Hin en Koh Phi Phi. 

Bezoekers die roken kunnen dat doen op speciaal daarvoor aangewezen rookplekken. Dit nieuwe rookverbod zal helpen om voor iedereen een schone en veilige omgeving te creëren, terwijl het tegelijkertijd helpt om het imago van Thailand als duurzame bestemming op de kaart te zetten.

Let er ook op dat het gebruik van e-sigaretten, en het in bezit hebben daarvan, illegaal is in Thailand. Het punt is dat deze producten vallen onder de goederen waar geen belasting op is geheven. 


1. Wat kan ik het beste meenemen naar Laos?

Laos is een tropisch land. Het is handig om dunne, katoenen kleding mee te nemen. Voor ’s avonds bieden een shirt met lange mouwen en een lange broek goede bescherming tegen muggen. In de bergen kan het zeker een stuk kouder zijn dus neem ook een dik vest/sweater mee.
In het regenseizoen is het handig om wat regenkleding bij je te hebben. Daarnaast is het aan te raden om een paar wandelschoenen ( of sneakers met een goed profiel ) mee te nemen en een paar slippers voor als je verschillende tempels gaat bekijken. Ter plaatse is bijna alles ook te krijgen dus zorg dat je niet teveel meeneemt!
Wat verder nog handig is om eventueel mee te nemen: lakenzak, zonnebril, zonnebrandmiddel, een kleine EHBO-kit, zaklantaarn en een reisgids.
Qua bagage is het goed om een grote zachte koffer/reistas/backpack mee te nemen en een kleine dagrugzak. Wij raden het af om een hardschalige koffer mee te nemen. Deze is lastig te verstouwen in het vervoer.

2. Heb ik een visum voor Laos nodig?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor Laos nodig. Het visum kan je voor vertrek regelen of bij aankomst in Laos (neem hiervoor een aantal pasfoto’s mee). Wil je het van tevoren regelen dan kan dat via Shoestring, wij besteden het vervolgens uit aan onze partner Visumloket.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 40,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

 Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:

·         Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl.

·         Belgische deelnemers bezoeken shoestring.visumloket.be

 Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

3. Kan ik pinnen in Laos tijdens deze reis?

De munteenheid van Laos is de Kip. In de grotere plaatsen heb je een ATM waar je kunt pinnen. Contante euro's kunnen wel worden ingewisseld bij de hotels of banken. Het is handig om wat euro’s en dollars aan contanten mee te nemen. 

4. Wat is de reistijd voor Laos?

Laos kent twee seizoenen. Het regenseizoen van mei tot oktober en het droge seizoen van november tot april. De eerste helft van het droge seizoen is redelijk koel (november-januari) en is dan ook de beste tijd om in te reizen. De tweede helft (februari-april) wordt het heel warm met temperaturen van ruim boven de 30° C. Wel moet je er rekening mee houden dat het in de bergen altijd koeler is dan in het laagland. In het noorden van Laos kan het op grotere hoogte ’s nachts zelfs vriezen. Over het algemeen schommelt de temperatuur overdag rond de 25 à 30° C. Van november tot en maart kan het in Laos erg koud zijn.

5. Moet ik een klamboe voor Laos meenemen?

Je kunt overwegen een klamboe mee te nemen. Muggen zijn niet helemaal te ontlopen in Laos, maar een aantal maatregelen kan de overlast toch flink terugdringen. In sommige hotels worden op aanvraag muskietennetten verstrekt, of elektrische muggenverdrijvers op je kamer geplaatst. Effectief is ook de zogenaamde 'mosquito-coil', een groene spiraalvormige wierook die de muggen ongeveer acht uur op een afstand houdt. Als je erom vraagt wordt zo'n 'coil' onder je tafel in een restaurant gezet. Ook zijn deze coils alom in Laos te koop.

6. Welke Laos vaccinaties heb ik nodig voor deze reis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

7. Is er Wifi in Laos ?

In de meeste hotels is Wifi gratis beschikbaar.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden