Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Laos, Vietnam en Cambodja

Klassiek Indochina - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 199,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Laos, Vietnam en Cambodja

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar, de Laotiaanse kip, de Vietnamese dong, de Cambodjaanse riel en Thaise baht van maart 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.
€ 53

Ho Chi Minh City – Mekong-delta

Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar Ben Tre, in de Mekong-delta. Na aankomst stap je over op een boot en vaart over een zijtak van de Mekong. Onderweg zie je de bedrijvige drijvende markt en proef je exotisch tropisch fruit in een locale boomgaard. Je bekijkt enkele familiebedrijfjes, waar onder andere kokossnoepjes, matten, popcorn of rijstpapier wordt gemaakt. Per ‘xe loi’ (een soort gemotoriseerde riksja) ga je naar de plek waar een Vietnamese lunch wordt geserveerd.
Na het middagmaal vaar je in een sampan door de smalle kanaaltjes van de delta en maak je een fietstochtje door de boomgaarden naar het huis van meneer Khanh, een gepassioneerde antiekverzamelaar. Vervolgens rijd je terug naar je hotel in Ho Chi Minh-stad.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: transfers, boottrips, Engelstalige gids, entreegelden, lunch, fietshuur
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 36

Hoi An – Dorpservaringen en kookdemonstratie in Tra Que

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Per fiets rijd je eerst naar de kleurrijke markt van Hoi An, waar je meer ziet en leert over de ingrediënten die gebruikt worden in de keuken van Centraal Vietnam. Dan fiets je verder naar het dorpje Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. Na een korte introductie over de geschiedenis van het dorpje waar voornamelijk groente en kruiden worden verbouwd, kun je de veldjes bekijken en maak je kennis met je ‘chef’.
De lunch bestaat uit diverse delicatessen, zoals ‘tam huu’ (loempia’s) of ‘banh xeo’ (traditionele pannenkoekjes uit de regio Midden-Vietnam). Je kunt eventueel de ‘chef’ helpen met koken, of toekijken hoe het eten wordt geprepareerd.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:00 uur: Vertrek vanaf Tra Que

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, fietshuur, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 34

Hoi An – My Son

Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt naar de Cham-tempels van My Son, die prijken op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. De opgravingen liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Hoewel ook hier de oorlog haar sporen heeft nagelaten, is het nog steeds een interessante en sfeervolle plaats om te bezoeken. Na de verkenning van My Son keer je terug naar Hoi An.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld My Son
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 58

Hué – Parfumrivier & Keizerlijke praalgraven

Rondom de stad Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven. Eén van de aangenaamste manieren om deze mausolea te bezoeken is per traditionele drakenboot. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de oever van de Parfumrivier gebracht. Je scheept in en vaart over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes even buiten de stad. De 21 meter hoge Thien Mu-pagode ligt op de noordelijke oever van de rivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam. Je bezoekt ook de tombes van de keizers Minh Mang en Khai Dinh. Na de lunch keer je terug naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld, boottocht, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 47

Luang Prabang – Laotiaanse kookles

Na het ontbijt ontmoet je de ‘chef’ bij de kookschool. Samen ga je naar de kleurrijke, levendige Phosy markt (en naar een tuin) om de voor de les benodigde ingrediënten te vergaren. Dan is het tijd voor de les. Je chef legt je tijdens het koken het verschil uit tussen de verschillende keukens van Zuidoost-Azië. Als lunch eet je de gerechten die je zelf hebt geprepareerd. Na afloop krijg je de recepten mee, zodat je thuis ook voor je vrienden de Laotiaanse gerechten kunt bereiden.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfer per tuktuk, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 40

Luang Prabang – Rijstervaring

Na het ontbijt word je opgepikt voor een ‘Rice Experience’. Je leert hoe de rijst traditioneel wordt verbouwd in 13 (!) stappen. Deze delen worden op een interactieve manier uitgelegd door lokale boeren, zoals het ploegen met een buffel van een rijstveld. Ook het proeven van rijstproducten hoort bij je ‘rijstervaring’, denk hierbij aan kleefrijst met een traditionele saus of rijstcrackers. Diverse ambachten dragen bij aan de teelt van rijst, zoals de smid die ploegbladen of sikkels maakt of de mandenmaker die zorgt voor opslagkorven. Een wandeling door de biologische volkstuinen is een aangename manier om je ‘rijstervaring’ af te sluiten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfer per tuktuk
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi
€ 37

Luang Prabang – Verkenning per Mountainbike

Per mountainbike exploreer je de omgeving van Luang Prabang. Het traject is relatief vlak, maar wel voor circa 30% onverhard. Je ziet tijdens deze fietsexcursie ook delen van de omgeving waar slechts sporadisch toeristen komen. Je ziet lokale markten, eeuwenoude tempels, een dorpje waar Saa-papier wordt geproduceerd, een smedendorpje, de campus van een ‘high school’ en een interessante Vietnamees-Chinese begraafplaats, die een fraai uitzicht biedt over Luang Prabang.
Bij een kleine waterval gebruiken we de lunch, een mooie setting. Vervolgens ‘bike’ je verder naar een weefcentrum, waar je een korte uitleg krijgt over het weefproces. Je ziet de zijderupsen, natuurlijke kleurstoffen en ontmoet de lokale wevers. Rond half twee ben je terug bij je hotel in Luang Prabang.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, huur van mountainbike/helm, lunch, drinkwater
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi
€ 29

Luang Prabang – Watervallen & Minderheden

Vanaf het hotel start je de dag met een bezoek aan het ‘Traditional Arts and Ethnology Centre’ een museum dat is gewijd aan de etnische minderheden van Laos. Per (mini)bus rijd je naar Ban Som, een dorpje van de Lao minderheid. Vervolgens ga je naar een Hmong dorp, waar je wandelend het dorp kunt bekijken.
’s Middags rijd je naar de fotogenieke Kuang Si watervallen. Eenmaal aangekomen zul je versteld staan van het heldere, turkooizen water. Je kunt hier pootjebaden, maar een frisse duik is ook erg aan te raden. Na dit bezoek rijd je terug naar Luang Prabang.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi
€ 87

Phnom Penh – Stadsbezichtiging

Na het ontbijt word je op gepikt bij het hotel voor een ‘sightseeing’ van de Cambodjaanse hoofdstad. Je excursie begint met een bezoek aan het Koninklijk Paleis, gebouwd in 1866 onder koning Norodom. De Zilveren Pagode op het complexterrein, is genoemd naar de vloer die bedekt is met circa 5000 zilveren tegels.
De volgende halte is het Nationaal Museum, waar een flink aantal artefacten uit de Angkor-periode staan uitgestald. De lunch vind plaats in het ‘Friends Restaurant’. Kansarme straatkinderen krijgen hier de kans ervaring op te doen, en zodoende een kans op een betere toekomst. De inkomsten gaan direct naar activiteiten van hun trainingscentrum.
De namiddag is ingeruimd voor de macabere geschiedenis van Cambodja, ten tijde van Pol Pot en de Rode Khmer. Je bezoekt Choeng Ek, de locatie van de beruchte ‘Killing Fields’. Ook de Tuol Sleng gevangenis staat op het programma. Vervolgens word je terug naar je hotel gebracht.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, lunch, transfers per airconditioned minibus
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 87

Siem Reap – Erfgoed van Angkor

's Morgens word je opgehaald en per minibus naar de tempels van Angkor gebracht. Op het programma staan o.a. de Zuidelijke Poort van Angkor Thom en de tempels van Bayon, Baphoun, Phimean Akas, The Royal Enclosure, het Terras van de Olifanten en de Leprakoning. De lunch gebruik je in een lokaal restaurant nabij de befaamde Angkor Wat.
Na de lunch vervolg je je ontdekkingreis door de overgroeide tempels en bezoek je de beroemde Angkor Wat. Tegen het eind van de dag kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Vervolgens word je teruggebracht naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
18:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, lunch, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 32

Siem Reap – Tonle Sap-meer

Je wordt per auto/busje opgepikt bij je hotel in Siem Reap en naar het Tonle Sap-meer gebracht. Onderweg stoppen we in het dorpje Ampil Peam, waar je de lokale bevolking bezig met hun dagelijkse beslommeringen. Je kunt hier eventueel een ritje maken op een ossenkar. Je bezoekt Mechrey, een ‘drijvend dorp’ op het Tonle Sap-meer, waar het leven van de bevolking al eeuwenlang doorkabbelt. Veel bewoners leven van de visvangst in het zoetwatermeer, er leven circa 300 (!) vissoorten. Ook zijn er veel watervogels op het water en in de ‘wetlands’ om het Grote Meer. Je maakt rond zonsondergang een boottochtje op het water en wordt vervolgens teruggebracht naar je hotel in Siem Reap.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
14:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, transfer, boottocht
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden