Menu
Alternate Text

Groepsreis Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

Braai en seekoeien

BOEK v.a. € 2.224,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 22 DAGEN

Groepsreis Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies.
Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op deelname aan de excursies van minimaal 4 deelnemers. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).
Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke dien je de excursies in de lokale munteenheid te betalen.

€ 55,-

Hermanus - Walvis boottocht

Tussen juli en november komen bij Hermanus zwangere walvissen naar de warme kust om hun kleintjes te baren. Met wat geluk kun je deze enorme dieren observeren. Tijdens een 2 uur durende boottocht vaar je de oceaan op, op zoek naar de walvissen, die je soms van zeer dichtbij kunt observeren. Misschien zie je zelfs wel dolfijnen en haaien onderweg!
Tour wordt alleen uitgevoerd tijdens het seizoen en mits het weer het toelaat.
€ 77,-

Kaapstad - dagexcursie Kaap de Goede Hoop

Je kunt een dagexcursie maken naar de beruchte Kaap de Goede Hoop. Je zal reizen via Clifton en Camps Bay naar Hout Bay. Vanuit Hout Bay kun je (optioneel!) een zeehondeneiland bezoeken. Vervolgens reizen we door naar Kalk Bay voor een middagstop, alvorens er doorgereisd wordt naar Boulders Beach (waar Afrikaanse- en Jackass pinguins leven) en Cape Point. Cape Point, bij Kaap de Goede Hoop, is een steile klif die als een wig de zee in steekt. Je kunt tot de vuurtoren omhoog klimmen. In de diepte zie je de schuimende golfslag van twee oceanen die hier vermengen.

Duur: hele dag
Inclusief: transfers, gids, entreegeld Cape Point.
Exclusief: alle andere entree gelden, maaltijden, drankjes, fooien. 

€ 32,-

Kaapstad - excursie Robbeneiland

Het beroemde Robben eiland, ooit de gevangenis waar de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela vast zat, evenals vele andere politieke vrijheidsstrijders, is nu Unesco Werelderfgoed. 
Het is voor ons niet mogelijk om deze excursie voorafgaande aan de reis, of tijdens de reis, te organiseren. 
Indien je deze excursie wilt doen raden we je aan zelf online een reservering voorafgaande aan de reis te maken, in verband met de populariteit van de excursie. Je kan deze boeken via: http://www.robben-island.org.za 
Houd er rekening mee dat indien de excursie niet doorgaat wegens slechte weersomstandigheden, je zelf ter plekke bij het kantoor ( V&A Waterfront) je restitutie of omboeking naar een andere dag/tijdstip dient te regelen.

Duur excursie: 3-4 uur.
Inclusief vervoer van en naar Robben eiland met de boot vanaf V&A Waterfront, entree, bezoek gevangenis / museum, lokale gids (vaak ex-politieke gevangene). 

€ 20,-

Kaapstad - kabelbaan Tafelberg

Kaapstad is natuurlijk wereldberoemd vanwege de ligging aan de voet van de Tafelberg. Je krijgt de gelegenheid om er bovenop te staan: een korte rit met de kabelbaan brengt je naar de top, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de baai en de stad.

NB: je moet er rekening mee houden dat het soms door weersomstandigheden niet mogelijk is om de Tafelberg te betreden. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat de kabelbaan buiten gebruik is.

Prijs is voor een retourticket met de kabelbaan per persoon.

Je kunt ter plekke een taxi nemen naar de Tafelberg of de Hop-on Hop-Off bus nemen. Deze kosten zijn optioneel. Voor meer informatie m.b.t. de Hop-on Hop-Off bus willen we je verwijzen naar onderstaande website: http://www.citysightseeing.co.za/

De kabelbaan naar de Tafelberg is in verband met onderhoud gesloten van 7 t/m 26 juli 2020. Het is dan mogelijk om de Tafelberg te voet te beklimmen. Het is geen gemakkelijke wandeling (veel trappen), maar wel te doen. Om de top van de Tafelberg te bereiken ben je ongeveer 2 tot 3 uur onderweg, naar beneden duurt dit ongeveer 1,5 tot 2 uur.
€ 53,-

Kruger Nationaal Park - ochtend gamewalk

In de ochtend wandel je door het Kruger Nationaal Park. Je vertrekt vroeg zodat je zoveel mogelijk dieren in het wild kunt tegenkomen. Natuurlijk loop je onder begeleiding van een ervaren gids!

Duur: 2-3 uur, vertrek 4.30 in de zomer en 5.30 in de winter
Inclusief: gids

€ 90,-

Kruger Nationaal Park - safari

Je wordt opgehaald op de camping in 6 óf 10-persoons safarivoertuigen. Dit zijn open voertuigen, zodat je alle kans hebt om dieren van dichtbij te spotten.

Het beroemde Kruger Park omvat een enorm grondgebied en biedt bescherming aan een groot aantal dieren. Niet alleen aan veel voorkomende soorten als wildebeesten, impala's, kudu's, zebra's, giraffen, buffels, wrattenzwijnen, olifanten en nijlpaarden, maar ook aan de zwaar bedreigde neushoorn. Wat variëteit betreft is het Kruger Park één van de beste natuurparken ter wereld.

Duur: hele dag
Inclusief: gids en water
NB: de gamedrives met eigen truck zijn inbegrepen in de reissom. Deze excursie is met open voertuigen zodat de beleving van het wild spotten anders is. Daarbij kan de truck alleen op de geasfalteerde wegen en kun je met de jeeps van de gebaande paden af.

€ 83,-

Kruger Nationaal Park - sunsetdrive

Je kunt een spannende 'sunsetdrive' maken. Je vertrekt voor de zon ondergaat en komt terug als je geen hand voor ogen meer kunt zien! Je wordt begeleid door ervaren gids/chauffeurs. Deze excursie kan alleen geboekt worden bij aankomst op de camping en is op basis van plaatsbeschikbaarheid.

€ 2,-

Lesotho - bezoek Basotho dorp

Je bezoekt een lokaal Basotho dorp: de school en het museum. Tijdens je bezoek aan dit dorp krijg je interessante informatie over de Basotho cultuur te horen. Je kunt een kijkje nemen in een van de huizen van het dorp, zodat je een idee krijgt hoe de mensen hier leven. 
Het museum is gebouwd door een van de inwoners, die een collectie van traditioneel keukengerei, kleding en door de mens gemaakte wapens had verzameld. Tot op de dag van vandaag worden deze voorwerpen nog gebruikt door de Basotho. Aan de school breng je een kort bezoek. De kinderen zullen je hartelijk ontvangen!

Duur: kan varieren tussen de 1-3 uur.
Prijs afhankelijk van hoe lang de excursie is. 

€ 11,-

Lesotho - paardrijden

Het is hét vervoer voor de meeste Basotho aangezien de robuuste paarden de smalle paden beter kunnen betreden. Je kunt (ook als je geen ervaring hebt) een rit maken, over diverse treks, waarbij je mooi uitzicht hebt op de prachtige bergen en de omliggende watervallen. Ritten zijn tussen de 2-5 uur lang, de prijs is afhankelijk van hoeveel mensen mee doen met de excursie.
Ondergenoemde prijs is de vanaf prijs voor een korte rit.
€ 3,-

Lesotho - schilderingen Bosjesmannen

De schilderingen van de Bosjesmannen kun je bekijken op drie schuilplaatsen: Tohlong I, II en III. Elk onderdak heeft verschillende soorten schilderingen en daarbij behorende betekenissen. De tour zal worden uitgevoerd met een gids, die de verschillende stijlen van elk schilderij zal verklaren.
€ 8,-

Mlilwane - mountainbiken

Als je wat actiever bezig wilt zijn: ga mountainbiken! Je kunt fietsen huren per uur of voor een paar euro meer gaan fietsen onder leiding van een gids (afhankelijk van aantal deelnemers). Het is geen zware fietstocht omdat Mlilwane vrij vlak is.

Genoemde prijs is per uur.
€ 20,-

Mlilwane - paardrijden

Je kunt ook te paard Mlilwane gaan verkennen, je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. Je gaat in een rustig tempo onderweg, waarbij de nadruk ligt op het van dichtbij spotten van 'wildlife' op de vlakte.

Prijs is per uur (afhankelijk van de groepsgrootte) per persoon.
Duur: je kunt 1 tot 3 uur gaan paardrijden.
€ 16,-

Mlilwane - wandelsafari

Omdat in Mlilwane geen dieren voorkomen die een directe bedreiging voor de mens vormen, kun je hier tussen het wild rondlopen. Je hebt tijdens een wandelsafari kans om nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen, impala's, gnoes, hartebeesten, blesbokken en zebra's te zien. Bij de meertjes zijn vele watervogels te bewonderen.

Inbegrepen: entreegeld Mlilwane (incl. in reissom), gids (per uur).
Prijs afhankelijk van aantal deelnemers.

€ 9,-

Oudtshoorn - Cango grotten

Bij binnenkomst ben je je meteen bewust van de hoge luchtvochtigheid en aangenaam warme temperatuur. Een zwakke muffe geur kan wijzen op de aanwezigheid van een kleine kolonie vleermuizen die in deze grot woont. Je bezoekt verschillende grotten met namen als: van Zyl, Botha, de regenboog kamer, de bruidskamer en de sprookjeskamer.
€ 16,-

St. Lucia - boottocht

Het St. Lucia Park is door middel van een boottocht te verkennen. Het biedt je de gelegenheid om van het vogelleven te genieten en is natuurlijk de beste manier om de vele nijlpaarden en krokodillen te observeren. Vissen vormen de voedselbron voor krokodillen en grote aantallen watervogels. Er komen onder andere pelikanen, ibissen, visarenden, goliath reigers en ijsvogels voor.

Duur: 2 uur
Inclusief: boottocht

€ 19,-

St. Lucia - wandeltocht

In het St. Lucia Park is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken. Dit doe je onder leiding van een gids.
€ 74,-

Tsitsikamma N.P. - Bungee Jump

De hoogste Bungeejump van de wereld! Prijs is inclusief de zipline toegang tot de brug, de sprong en ook de Skywalk.
€ 37,-

Tsitsikamma N.P. - Canopy Tour

Je slingerend van boomtop naar boomtop verplaatsen!