Menu
Alternate Text

Groepsreis Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

Braai en seekoeien

BOEK v.a. € 2.224,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 22 DAGEN

Groepsreis Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

Welkom

Deze reis biedt prachtige wildparken, kleurrijke mensen en bovenal onmetelijke ruimte. Je reist naar het beroemdste wildpark van Zuidelijk-Afrika, Kruger. Waan je in donker Afrika in het dwergstaatje Swaziland. Geniet van de prachtige stranden van Kwazulu Natal en de mogelijkheid om te wandelen in het gebied van de majestueuze Drakensbergen. Echt een wereld in een land!

Reisdocumenten

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Vluchtinformatie

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de mijn.shoestring pagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema. Voor meer informatie en veelgestelde vragen betreffende vluchten, klik hier.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen.

Omdat de prijs van een landarrangement per vertrekdatum kan verschillen, is deze prijs op aanvraag. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met ons kantoor.

Bijkomende kosten en zakgeld

Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen.
  
Tijdens de reis zal er regelmatig samen worden gegeten bij de truck. Denk hierbij aan lunches onderweg of op plaatsen waar geen restaurant te vinden is. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze (in tourbeurten) meehelpen met de voorbereiding van de maaltijd en de afwas. Alleen in de grotere plaatsen kun je op eigen gelegenheid erop uit om te eten in een restaurant. 

De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt rond de € 200 . Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. Bij een kleinere groep zal het bedrag iets hoger uitvallen, bij een grotere groep iets lager. 

Accommodatie en transport

Vervoer
Gedurende de rondreis reis je met een eigen truck, waarmee je ook op safari gaat in het Kruger Nationaal Park en Addo Elephant Park. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. In Kaapstad is de truck niet tot onze beschikking, deze dagen maak je gebruik van het openbaar vervoer ter plekke. Alle trucks zijn voorzien van krukjes, tenten, matrasjes, een tafel, kook- en eetgerei. Achterin de truck zijn er lockers voor de bagage of er zijn onderin de truck zijn bergplaatsen voor de bagage en het proviand. De aanwezige lockers waar de bagage in opgeborgen wordt (afmetingen 35x35x79cm) zijn NIET geschikt voor koffers met een harde buitenkant zoals bijv. een Samsonite koffer. Het is aan te raden om een weekendtas of koffer met zachte buitenkant mee te nemen. Ben je benieuwd naar de vervoersmiddelen tijdens deze reis? Kijk dan onder het tabje 'inspiratie'.

Reisafstanden
Johannesburg - Sabie: 7 uur / 380 km
Sabie - Kruger N.P.: 3-4 uur / 180 km
Kruger N.P - Mlilwane (Swaziland): 5-6 uur / 200 km
Mlilwane (Swaziland) - St. Lucia: 6-7 uur / 360 km
St. Lucia - Drakensbergen: 8 uur / 550 km
Drakensbergen - Lesotho: 8-9 uur / 460 km
Lesotho - Graaff Reinet: 9-10 uur / 600 km
Graaff Reinet - Addo Elephant Park: 5-6 uur / 300 km
Addo Elephant Park - Tsitsikamma N.P: 5-6 uur / 300 km
Tsitsikamma N.P. - Knysna: 1,5-2 uur / 100 km
Knysna - Hermanus: 6,5 uur / 410 km
Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad: 2,5 uur / 160 km
NB: De genoemde reisduur per dag is uiteraard bij benadering, exclusief stops onderweg

Accommodatie
Tijdens de rondreis overnacht je op goede campings, een paar keer met zwembad. In Pretoria, St. Lucia, Drakensbergen, Lesotho, Graaff Reinet en Kaapstad overnachten we in hostels en/of hotels op basis van tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. Je verblijf in Pretoria, Graaff Reinet en Kaapstad is op basis van logies met ontbijt. De overige overnachtingen zijn op basis van logies.

Het is niet mogelijk een éénpersoonstent te reserveren tijdens deze reis. Eénpersoonskamers zijn op aanvraag. Wil je toch alleen in een tent, neem er dan zelf een mee. Hou er in dat geval wel rekening mee dat deze samen met je spullen in je locker van de truck moet passen! Kampeermateriaal is eveneens standaard aanwezig op de truck. Het enige dat je zelf mee moet brengen is een slaapzak, een lakenzak en een handdoek (en eventueel een kussen).

Maaltijden en crew

Gedurende de reis zullen er 2 crew leden meegaan: een chauffeur en Engelstalige reisbegeleider die samen zorg dragen voor het bereiden van de maaltijden.Alle benodigdheden voor het koken zijn aanwezig in de truck. 
Maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Op een aantal plaatsen kun je zelf uit eten gaan. Veel vaker zal het voorkomen dat je samen bij de truck eet. De reisbegeleider zal aangeven wanneer er bij de truck gegeten gaat worden en wanneer je er op eigen gelegenheid op uit kan.  Er word van de deelnemers verwacht dat er beurtelings een paar mensen helpen bij het snijden van groenten, dekken van de tafel en de afwas.
De reisbegeleider zal aan het begin van de reis een groepspot maken voor de gezamenlijke boodschappen uitgaven. Tevens zal er een administratie worden bijgehouden van de aankopen hiervoor. Het geadviseerde geld voor de groepspot bedraagt  ongeveer € 200 per persoon. Dit is uiteraard afhankelijk van de groepsgrootte, bij kleine groepen kan het voorkomen dat dit bedrag hoger uitvalt. 

Gebruik van de tent
De eerste nacht dat je in de natuur kampeert zul je je misschien wat onzeker voelen in de nieuwe omgeving. Iedereen besluit aan het begin van de reis met wie hij/zij de tent wil delen. Tijdens de gehele reis ben je dan samen verantwoordelijk voor deze tent. De tent zet je zelf op, breek je zelf af en houd je zelf schoon. Het is niet nodig om tijdens deze reis je eigen matras of muskietennet mee te nemen. De tentflappen zijn voorzien van muskietengaas dus goed je tent dichthouden is voldoende en matrasjes van ongeveer 4 cm. dik worden door de agent geleverd. De praktijk leert dat beide afdoende zijn.

Hier volgen een aantal tips voor het opzetten en afbreken van de tent:
*Bij het opzetten van de tent moet je er rekening mee houden dat je een vlak stuk grond uitkiest en de tent niet in een dal plaatst. (Bij een heftige regenbui loopt je tent anders onder water). Verwijder scherpe stenen en doornen e.d. om beschadigingen aan het grondzeil en de binnentent te voorkomen.
*Plaats de tent zo min mogelijk onder de bomen, sommige bomen scheiden hars e.d. af. Dit is slecht voor het tentdoek.
*Houd de ritsen bij het opzetten altijd gesloten. Hiermee voorkom je dat deze onder te grote spanning komen te staan.
*Zorg ervoor dat de buitentent niet tegen de binnentent aandrukt. Hiermee voorkom je lekkage in de tent.
*Plaats geen voorwerpen tegen de tentwand. Door schuren en druk kunnen gemakkelijk lekkages en beschadigingen van het tentdoek ontstaan.
*Het beste is om met het hoofd bij de ingang te gaan slapen; hiermee voorkom je dat je met je voeten de rits kapot stoot.
*Zorg ervoor dat je 's nachts de rits van je tent sluit tegen ongedierte.

Wees zuinig op de tenten en het overige kampeermateriaal, want na jou komen er nog meer mensen die er gebruik van maken.

Natuur en milieu:
Ter bescherming van het milieu en jezelf verzoeken wij het volgende ter harte te nemen:
*De kampeerplaatsen waar je overnacht (ook in de wildparken) zijn omheind.
*Slaap niet met de tent open.
*Laat toiletpapier niet zomaar achter, neem het mee en gooi het in de vuilnis bak. Handig om mee te nemen voor dergelijke toiletstops onderweg zijn plastic zakjes waarin je het toiletpapier stopt.
*Wees voorzichtig met het sprokkelen van hout; in dood hout zitten wel eens schorpioenen. Een prik van een schorpioen is voor een volwassene over het algemeen geen probleem, maar kan wel pijnlijk zijn. Schop daarom eerst even tegen het hout.
*Natuurparken zijn er in de eerste plaats ter bescherming van de natuur. Verstoor nooit dieren b.v. omwille van een mooiere foto. Wees integendeel rustig en schreeuw niet, zodat de dieren vertrouwen in de mens krijgen.
*Houd rekening met je medereizigers als we dieren staan te observeren. Dat je bent uitgekeken hoeft niet voor een ander te gelden. Deelnemers met een videocamera met microfoon zullen het appreciëren als ze de geluiden van dieren op kunnen nemen.
*Vreemd genoeg ervaren de dieren het geluid van een rustig draaiende motor niet als storend. Een menselijk geluid daarentegen vaak wel.
*Muziekinstrumenten en radio's zijn verboden in de wildparken. Luister daarentegen naar de geluiden van de wildernis: het gekef van zebra's, het gehuil van hyena's en het machtige gebrul van de leeuw.
*Sommige deelnemers vragen ons naar slangen. Wees blij als je er één ziet, want ze zijn erg schuw en worden zelden gezien.
*Als je een gamedrive (een tocht door het wildpark) maakt mag je NOOIT uitstappen. Als het al moet dan altijd met toestemming van de reisbegeleider of gids.
*Gooi geen afval, papiertjes of peuken (brandgevaar!) uit de truck.
*Voer geen vogels, apen of andere dieren.

Pluk nooit koralen uit zee. Helaas worden koralen en schelpen door souvenirverkopers verkocht; het toerisme schaadt hierdoor in toenemende mate het milieu, dus koop deze niet. Invoer in Nederland is overigens verboden.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Zwaarte van de reis

De zwaarte van onze reizen is zeer verschillend. Daar komt nog bij dat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben een we het volgende puntensysteem ontwikkeld:
Categorie A: Lichte reis, voor iedereen te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt. Soms wat langere reisafstanden, goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis met een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen, voor iedereen die zich goed voorbereidt en zich flexibel opstelt, maar er zitten zware trajecten in de reis, lange afstanden of daglooptochten, er kunnen een aantal plekken zijn met eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, vaak primitieve accommodatie of tenten, fikse looptochten.
Categorie E: Zware reis. De reiziger kent zichzelf en bereidt zich goed voor, beseft dat de reis veel van hem/haar vergen kan.

De reis door Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho valt in categorie C. Deze reis is voor ieder enigszins fit persoon te maken. Sommige reisdagen zijn lang. Verder is het mogelijk dat er door het weer of slecht wegonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Kamperen is, met name in de wildparken, vrij populair. De voorzieningen zijn over het algemeen goed. Er kan bijna overal worden gedoucht en zijn er goede sanitaire voorzieningen. Er wordt enige hulp van je verwacht bij huishoudelijke taken, zoals afwassen en het eten bereiden. Deelnemers die zich inschrijven op deze reis moeten zich realiseren dat er het nodige van je gevraagd wordt. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. Als aanbieder van avontuurlijke verre rondreizen houden we bij het organiseren van onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dat willen we ook nog tot ver in de toekomst!

We hechten veel belang aan het verminderen van de druk die toerisme uitoefent op de natuurlijke en sociale leefomgeving van onze reisbestemmingen. Onze missie is dan ook het steeds meer en beter verwerven van duurzaamheid in onze bedrijfsprocessen. We streven naar een constante verbetering op het gebied van verantwoord reizen. Regelmatig nemen wij onze eigen producten onder de loep en werken wij mee aan projecten, op zoek naar duurzame oplossingen.

Wij hebben een website gelanceerd waar al onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden gebundeld, onder de naam Feeling Responsible. Op dit platform kun je zien welke lokale projecten door onze klanten en ons (financieel) worden ondersteund en wat wij ondernemen om de CO2-uitstoot van onze reizen standaard te compenseren. Daarnaast staat het blog gedeelte van de site vol met artikelen, de laatste ontwikkelingen, resultaten en tips. Bijvoorbeeld over wat je zelf kunt doen om de reis groener te laten verlopen. Neem eens een kijkje! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org.

Local Impact Score

Voor elke reis streven we naar een minimale impact op het klimaat en een maximale positieve impact op de lokale omgeving. Om inzichtelijk te maken welk deel van onze uitgaven en de uitgaven van onze reizigers bij de lokale gemeenschap (accommodaties, restaurants en transport) terecht komt, hebben wij een Local Impact Score ontwikkeld.

De Local Impact Score bestaat uit twee elementen. Het eerste deel is opgebouwd uit een berekening van de vlucht, het landarrangement en het geschatte zakgeld. Het tweede deel is opgebouwd uit een waardensysteem van tien duurzaamheidscriteria waarvan wij vinden dat deze de lokale impact vergroten. Deze twee elementen samen vormen samen onze Local Impact score. Hoe hoger de score, hoe meer geld er in de lokale gemeenschap blijft. Lagere scores hebben uiteraard meer aandacht nodig in de toekomst. We doen er alles aan om een score waar mogelijk te verbeteren samen met onze lokale partners. We zullen de scores jaarlijks bijwerken en herzien.

De Local Impact Score van deze reis is: 0

Wil je meer lezen over de Local Impact Score of ben je benieuwe uit welke duurzaamheidscriteria de score is opgebouwd? Wij leggen je dit graag uit op FeelingResponsible.org.

 

Veilig op reis

Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden.

Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen.

Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance.

Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval.

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie over kosten en dekking vind je hier.

Wat verder nog belangrijk is

We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

Voorafgaand aan de reis
Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens , zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan.

Prijsgarantie
Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast!

Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden.

Persoonsgegevens
Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein.

Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis
Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst.

Voor wie alleen geboekt heeft
Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag.

Verlenging van de reis
Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we € 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen!

Feedback
Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen.

Nieuwsbrief
Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel op via deze link.

Adventure Specialists BV
Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring.

Tenslotte
Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen.

Veel plezier met de voorbereidingen van je reis!

Adres

BEZOEKADRES SHOESTRING
Entrada 223 1114 AA Amsterdam-Duivendrecht

Email
[email protected]

Telefoon
020-6850203 (voor Nederland)
09-2341311 (voor België)

Fax
020-6850205

In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
Tel: +31 (0)6-53313932

Openingstijden
Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
Maandag t/m zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Afspraak met een landenspecialist
Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

Landinformatie

Meer informatie over Zuid-Afrika

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Zuid-Afrika