Menu
Alternate Text

Groepsreis Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

Braai en seekoeien

BOEK v.a. € 2.299,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 22 DAGEN

Groepsreis Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

Totale beoordeling:
8,4
158 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,3
Prijs/kwaliteit: 7,8
Accommodatie: 7,6
Transport: 7,2
Vertrekdatum: 15/11/2019
Beoordeling: 9
Richard:
Deze reis vond ik erg geslaagd. Mooie combinatie van kamperen en overnachten in lodges/hotels. Ik heb veel dieren gezien, waaronder de Big 5. Ook de landschappen waren erg mooi. Vaak wel veel in de truck zitten (je legt toch bijna 5000 km af in 3 weken), dus ik was blij om af en toe een mooie, lange wandeling te maken. Aan excursies geen gebrek, al is niet alles mogelijk (seizoensafhankelijk en drukte). De groep was erg gezellig en de reisbegeleiding prima.
Vertrekdatum: 15/11/2019
Beoordeling: 9
Luuk:
Top reis gehad, genoten ten top 3 weken is een mooie tijd. Ik vond het fijn om de afwisseling te hebben tussen tenten en kamers, is ook maar net waar je van houd maar het past wel een beetje in het thema van de reis. flink veel safari's, goed eten en zeker goed geregeld.
Vertrekdatum: 15/11/2019
Beoordeling: 9
Rika:
Hele mooie afwisselende reis met natuur, cultuur en een fijne afsluiting in Kaapstad. Soms lange afstanden maar de prachtige omgeving geeft je heel veel terug! Aanrader!
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 8
Dennis:
Geweldige reis! Mooie landen, vriendelijke mensen en lekkere braai's gehad. Prachtige natuur met als hoogtepunt de Big 5 gezien. Veel gezien en vaak vroeg op.
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 9
Renske:
Het was geen vakantie maar een avontuur! Geweldige lokale reisleider en chauffeur die heerlijk kunnen koken. Veel gezien en gedaan tijdens deze reis. De afwisseling kamperen en accommodaties was top! Een unieke afrika ervaring.
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 8
Martijn:
Het was een enorm gaaf avontuur! Zit je in een rolstoel maar ben je een beetje handig met je rolstoel en een klein beetje kan lopen dan is deze reis zeker te doen! Het is is intensief maar zeker de moeite waard om deze reis te maken! Ik heb enorm genoten!
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 8
Nienke:
Ik heb een fantastische reis gemaakt naar Zuid-Afrika en hele leuke mensen mogen ontmoeten. De big five zien was mijn hoogtepunt van de reis, maar alles eromheen was ook een geweldige ervaring. Lieve mensen, lekker eten en prachtige vergezichten. We zaten in het winterseizoen en dit betekent dat het bij zonsondergang heel snel heel koud wordt. Hier was ik niet op voorbereid en hierin miste ik ook informatie. Als tip, kijk bij het weeroverzicht dus ook naar de nachttemperatuur zodat je weet wat je te wachten staat. Neem in het winterseizoen een goede slaapzak mee en winterkleding. Overdag loop je prima in je zomerkleding maar in de avond is het echt de omgedraaide wereld. Ondanks dat heb ik een topervaring gehad en had ik dit niet willen missen!!!
Vertrekdatum: 09/11/2018
Beoordeling: 9
Mandy:
Het was een geweldig avontuur deze reis. Mede door het reisgezelschap en de klik die er was met onze reisleidster en onze chauffeur. Soms maak je lange reisdagen en moet je een aantal dagen vroeg uit de veren, maar je krijgt er een hoop voor terug.
Vertrekdatum: 09/11/2018
Beoordeling: 9
Benthe:
Deze geweldige rondreis zou bij iedereen bovenaan de bucketlist moeten staan. Als je nog twijfelt om deze reis te maken, hoop ik dat deze comment je overtuigd om nu te boeken: Overweldigende natuur en landschappen, prachtige dieren en geweldige mensen hebben deze reis voor mij tot een onvergetelijke ervaring gemaakt die ik de rest van mijn leven niet meer ga vergeten. Shoestring, bedankt!
Vertrekdatum: 09/11/2018
Beoordeling: 10
Linda:
Het was echt een fantastische reis, die ik iedereen die van avontuur houdt kan aanbevelen. Het waren soms lange dagen, maar de excursies die je vervolgens kon doen met de meest indrukwekkende natuur die je je voor kan stellen maakte dat meer dan goed. Ik ga zeker nog een keer terug naar Zuid-Afrika alleen al om haar geweldig bevolking en cultuur.
Vertrekdatum: 09/11/2018
Beoordeling: 7
Ruben:
Een reis met een afwisselend karakter qua landschappen, maar waarbij je ook héél veel tijd doorbrengt in de truck en daardoor een beetje weinig tijd krijgt om van die schitterende plekken te kunnen genieten.
Vertrekdatum: 09/11/2018
Beoordeling: 9
Jordy:
De reis naar Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho was in 1 woord: onvergetelijk!! De afwisseling tussen natuur en cultuur was helemaal top, evenals de afwisseling tussen kamperen en accommodaties! Wij verbleven 10 nachten in een tent en dit was prima te doen. De tenten zijn ruim en de matrasjes vielen ook niet tegen. Het leuke aan de nachten in de tent is dat je 's avonds samen rond het kampvuur zit en samen voor het eten zorgt. Zorg wel voor warme kleding/ een warme slaapzak, want in de tent was het 's nachts soms erg fris. Het is een intensieve reis, maar dat wisten we van tevoren en was dan ook helemaal geen probleem. Gewoon na de reis een paar extra dagen vrij nemen en dan weet je dat je tijdens de reis alles kunt doen wat je wilt. Het is zeker mogelijk om te zorgen voor wat me-time tijdens de reis en (bij)slapen kan ook altijd in de truck.. maar houd er zeker rekening mee dat je soms lange dagen maakt en vaak heel vroeg op moet staan, dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan :)! De begeleiding van de tourguide was uitstekend en de aangeboden excursies waren ook top! Voor mij absoluut de mooiste reis die ik tot nu toe heb gemaakt!!
Vertrekdatum: 09/11/2018
Beoordeling: 9
Xandra:
Deze vakantie is een echte aanrader! Ik sluit me aan bij eerdere reviews; verwacht niet teveel ontspanning, maar zoals onze reisleidster het zei "We're going on an adventure!" Vaak vroeg opstaan, een keer of 10 kamperen, soms inderdaad lange ritten in de truck. Maar je krijgt er zoveel voor terug! Je ziet een groot deel van Zuid-Afrika, zowel qua dieren als natuur. Vanuit de truck zie je mooie bergpassen en veel natuurschoon aan je voorbij trekken. En op de campings merk je dat het groepsgevoel zich echt ontwikkelt. Een ouderwets kampvuurgesprek, gezellige braai en ontbijten bij de truck. Aan lekker eten geen gebrek. Al met al een geweldige vakantie, waar je nauwelijks verder denkt dan de dag van vandaag en morgen, je de dag/datum kwijt raakt en je alleen geniet van al het moois om je heen.
Vertrekdatum: 21/09/2018
Beoordeling: 9
Merle:
Prachtige reis! In 3 weken een behoorlijke afstand afgelegd van Johannesburg naar Kaapstad. Tijdens de reis super veel gezien, gedaan en beleefd met de groep! In de reis kampeer je 10 nachten, waarbij je je eigen tent opzet en helpt met koken en afwassen. De campingnachten waren erg gezellig omdat je dan echt samen met de groep bent. Tijdens de hotelnachten zie je elkaar toch iets minder omdat je makkelijker naar de hotelkamer kunt. Wat erg mooi is aan het land is dat er vele contrasten zijn, zowel het landschap, het weer als het contrast in armoede. Het ene moment zit je in een dor en droog Krugerpark met 35 graden de Big Five te spotten, het andere moment zit je in Lesotho op een paard en begint het te hagelen! Hoogtepunten van mijn reis waren hiken in Drakensbergen, de Tafelberg beklimmen, paragliden in Kaapstad, bungeejumpen en het spotten van de Big Five (de excursies zijn overigens optioneel, bungeejumpen en paragliden is natuurlijk niet verplicht ;) ).
Vertrekdatum: 21/09/2018
Beoordeling: 9
Arjan:
Prachtige reis, hele mooie dingen gezien. De lange ritten zijn het zeker waard!
Vertrekdatum: 21/09/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
.
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 8
Matthijs:
Ideaal voor iedereen die actief wilt rondreizen en veel wilt zien en doen in ZA. Prachtige natuur in Kruger en Addo, bungeejumpen en wandelingen maken in de gardenroute, cultuur in Swaziland en Lesotho en rustig relaxen in Kaapstad. Een echte aanrader.
Vertrekdatum: 20/07/2018
Beoordeling: 9
Roel:
Prachtige reis. Kan het iedereen aanraden om hem te maken. Veel variatie in activiteiten en het kamperen maakt het heel bijzonder.
Vertrekdatum: 20/07/2018
Beoordeling: 10
Joelle:
De Shoestring reis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho is een van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb, en was voor mij nog bijzonderder door de fantastische groep mensen met wie we reisden, en de geweldige reisbegeleider en chauffeur. Zij hebben ons ontzettend veel laten zien en verteld, en met elkaar hebben we vreselijk veel plezier gehad, van alles gezien en meegemaakt. Ik heb genoten van de diversiteit aan plaatsen, landschappen, mensen, dieren en activiteiten op deze reis.
Vertrekdatum: 03/11/2017
Beoordeling: 9
Inge:
Schitterende reis door Zuid-Afrika! Veelzijdig en gevarieerd. Van uitgestrekte natuur, de big 5 en veel sportieve activiteiten tot Westerse luxe en geschiedenis in Kaapstad. De combinatie van kamperen en accommodaties is top! Bereid je wel voor op een avontuur... Kamperen is niet altijd even comfortabel en de reisdagen zijn soms erg lang. Flexibiliteit en niet te veel waarde hechten aan slaap en luxe is een must op deze reis.
Vertrekdatum: 03/11/2017
Beoordeling: 8
anita:
Mooie afwisselende reis, met aardige lange reisdagen (meer dan aangegeven in de reisbeschrijving) met natuur, kamperen en leuke optionele excursies. Een geweldige crew die geprobeerd heeft ons het beste te geven kwa veiligheid, tips etc. Niets was te gek. Top reis.
Vertrekdatum: 13/10/2017
Beoordeling: 6
Cindy:
In totaal kampeer je 9 nachten, soms moet je je tent opzetten in het donker en wanneer je kampeert zijn er ook geen restaurants in de buurt. De reisleiding kookt dan Agrikaans gerechten en ontbijt, nadien doe je in groep de afwas. Reisdagen zijn afwisselend een volledige dag (wij hadden 1 dag van 12 uur) en dan een dag ter plaatse. Over het algemeen een vermoeiende reis. Op een groot aantal locaties kun je enkel met de groep ergens heen, je kunt dus niet in kleinere groepjes een bepaalde activiteit doen. Dieren zijn uiteraard het hoogtepunt van de reis.
Vertrekdatum: 15/09/2017
Beoordeling: 9
Lars:
Adembenemend en buitengewoon! Zo omschrijf ik mijn reis naar Zuid Afrika als iemand er naar vraagt. Zowel de reis, het land als de groep waren ver boven verwachting en hebben een herinnering voor het leven achter gelaten. Als ik er aan terugdenk springen de tranen me in de ogen van geluk.
Vertrekdatum: 15/09/2017
Beoordeling: 8
Kimberly:
Een aanrader! Wel warme kledij meenemen, want het kan koud zijn, vooral in de open jeeps in de safariparken. Je ontdekt de verschillende aspecten en culturen van het land. Ik was een single in de groepreis, maar voelde mij totaal niet buitengesloten. Iedereen helpt ook mee: tent opzetten, koken, afwassen...
Vertrekdatum: 15/09/2017
Beoordeling: 9
Sandra:
Een mooie reis met afwisselende landschappen en dieren. Veel onderweg, maar alle stops en locaties maken dit het waard. Het kamperen is even wennen, maar zorgt wel voor de sfeer tijdens de reis: met zijn allen rond het kampvuur aan de braai.
Vertrekdatum: 28/07/2017
Beoordeling: 8
Sjoerd:
Geweldige reis door Zuid Afrika, Swaziland en Lesotho, zeker een aanrader! Leuke afwisseling tussen de diverse natuurparken, bezoek aan authentieke dorpjes en het levendige Kaapstad. Ook met de hele groep op de camping was een mooie ervaring. Er zijn enkele lange reisdagen en voor uitslapen is geen tijd, maar als je je hierop instelt is dit een top reis!
Vertrekdatum: 11/11/2016
Beoordeling: 8
Willem:
Ik kijk terug op een bijzonder mooie reis met goed gezelschap en karaktervolle tour guides. In drie weken tijd mag je getuige zijn alle moois dat Zuid-Afrika te bieden heeft. Ik zal er zeker nog eens terugkeren.
Vertrekdatum: 11/11/2016
Beoordeling: 10
Ingrid:
Een geweldige reis. Je ziet ontzettend veel van Zuid Afrika. Soms een paar lange reisdagen. Maar op die dagen maak je genoeg stops onderweg om wat van de omgeving te zien. Elke dag is anders. Ook qua omgeving. Je kan veel excursies doen. De afwisseling van kamperen en hostel/ hotel is erg leuk. Op de camping ben je echt samen met de groep. 's avonds gezellig met zijn allen eten en een drankje doen. En in de hotels kan je weer wat meer je eigen gang gaan.
Vertrekdatum: 27/10/2016
Beoordeling: 9
Janine:
Een fantastische afwisselende en ook zeker avontuurlijke reis waarin je alle facetten van Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho tegenkomt. Je maakt wel lange dagen, maar dat maakt ook dat je veel ziet en beleeft. Hebben veel wildlife gezien in de verschillende wildparken. Enige minpuntje was dat het af en toe wel afzien was tijdens regenachtige kampeerdagen. Reis is absoluut een aanrader!
Vertrekdatum: 13/10/2016
Beoordeling: 9
Bettina:
Een fantastische leuke avontuurlijke reis gehad. De afwisseling van kamperen en overnachten in een hotel/hostel is erg leuk. Af en toe wel lange reisdagen, maar de natuur is overweldigend mooi!
Vertrekdatum: 15/09/2016
Beoordeling: 9
Marleen:
Ontzettend gave reis! Je ziet erg veel van Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho... Prachtige natuur. De safari's zijn echt geweldig! Slapen in een tent is een super leuke ervaring. Prima te doen en niets is leuker dan je tent open ritsen en oog in oog staan met impala's. Groep was geweldig, net zoals de reisbegeleiders. Kaapstad is even wennen na weken van wilde dieren en natuur. Mocht van ons een dag minder. Als je twijfelt: DOEN! Deze reis biedt zoveel mooie, nieuwe en toffe ervaringen!
Vertrekdatum: 15/09/2016
Beoordeling: 8
Manuela:
Een erg mooie reis, je ziet in ruim drie weken erg veel van Zuidelijk Afrika. Je gaat alle highlights langs, van het Kruger NP tot een afsluiting in het mooie en bruisende Kaapstad! Er zijn veel verschillende excursies mogelijk, voor ieder wat wils. Het reistempo ligt wel hoog, je hebt regelmatig lange reisdagen en legt in drie weken ruim 4000 km af. Ook moet je enigszins van kamperen houden, ongeveer de helft van de reis kampeer je (op campings, niet tussen het wild). Ik vond de afwisseling in accommodatie juist wel leuk. Een van de eerste zinnen van onze reisleidster was 'it's not a holiday, it's an adventure'. Als je je hierop instelt, wordt het een fantastische reis!
Vertrekdatum: 15/09/2016
Beoordeling: 9
Sjoerd:
Wat was dit een fantastische reis! Zuid Afrika is een schitterend land, en in deze reis zie je de mooiste dingen die het land te bieden heeft. De hoogtepunten komen in zo'n hoog tempo voorbij dat je haast tijd tekort komt om het allemaal in je op te slaan. Het landschap was fantastisch, de dieren schitterend, het eten heerlijk, de begeleiders super, de groep ongelofelijk gezellig. Een hele grote aanrader!
Vertrekdatum: 15/09/2016
Beoordeling: 6
Reiziger:
Afwisselende reis met natuur, sportieve activiteiten en veel kamperen. Vaak maar 1 nacht op een plek en lange reisdagen maken de reis vermoeiend. Super gezellig sociale groep.
Vertrekdatum: 15/09/2016
Beoordeling: 9
Anouk:
Prachtige rondreis, wel met een hoog reistempo en lange afstanden. Houdt er rekening mee dat het kamperen in kleine tenten (met je tweeen is) en soms erg koud kan zijn. De plekken die we bezocht hebben waren boven mijn verwachting en ook het landschap waar je doorheen rijdt is adembenemend.
Vertrekdatum: 21/04/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een adembenemende en lekker actieve reis in een fantastisch mooi land, waar je van het ene hoogtepunt in het andere valt. Zeer goede gids die Zuid-Afrikaans en Engels sprak. Aangegeven zakgeld red je het niet mee, als je alles meedoet.
Vertrekdatum: 21/04/2016
Beoordeling: 9
Marianne:
Actieve en vooral hele verrassende, indrukwekkende reis! De lokale reisbegeleider verzorgde elke dag weer alles wat nodig was. Echt een aanrader deze reis.
Vertrekdatum: 23/10/2015
Beoordeling: 9
Marloes:
Fantastische reis met vele hoogtepunten! Heel erg genoten en heel veel gedaan en gezien. Je moet natuurlijk wat geluk hebben met het spotten van wild maar dat hadden we zeker en ook een leuke, gezellige groep en een fijne reisleider en kok.
Vertrekdatum: 23/10/2015
Beoordeling: 8
Fanny:
Boeiende reis met heel veel variatie in het programma.Een goede combinatie van safari, wandeltochten, onderdompelen in de natuur, avontuurlijke uitdagingen en ga zo maar door. Je leert de vele gezichten van Zuid Afrika kennen.
Vertrekdatum: 25/09/2015
Beoordeling: 9
Iveta:
Reis was geweldig! Enorm genoten van elke onderdeel, van natuurparken tot steden. Ik zou aanraden om de extra excursies zeker te doen (zoals black water tubing en paragliden), maakt je vakantie helemaal af! Soms lange reistijden, maar dat heb je ook vaak nodig om wat slaap in te halen, hou rekening met vroege vertrektijden ;) Overall zou ik deze reis zeker aanraden!!
Vertrekdatum: 25/09/2015
Beoordeling: 9
Eline:
Fantastische rondreis gehad doorheen Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho. Prachtige landen, leuke medereizigers en een goede reisbegeleider en kok. Vaak onderweg geweest met onze truck maar de uitzichten, activiteiten en vele indrukken maakten de reis meer dan de moeite waard. Een reis om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 25/09/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Schitterde reis door Zuid Afrika. Heel divers met de verschillende landschappen en de vele dieren. In Lesotho krijg je na alle natuurschoon ook een stukje cultuur te zien van hoe de mensen leven als je dit wilt. Wel behoorlijk intensieve reis, lange reisdagen met de truck en korte nachten. Maar je krijgt er veel voor terug.
Vertrekdatum: 25/09/2015
Beoordeling: 9
Milan:
De reis naar Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland is een van mijn allermooiste vakanties gebleken! je ziet in korte tijd grote delen van drie landen. De reis is heel divers: je ziet veel verschillende soorten cultuur en op de safari's zie je veel dieren. Het uitgebreide aanbod aan excursies maakt het helemaal compleet. Wees wel bereid op weinig uitrusten en ontspannen: elke dag is goed gevuld als je overal aan meedoet, dus uitslapen is er niet echt bij. Als je daartoe bereid bent dan is het echt een aanrader!
Vertrekdatum: 25/09/2015
Beoordeling: 9
Claudia:
Geweldige reis gehad, de big five gezien, prachtige natuur en cultuur. Reisbegeleider en meereizende kok waren ook top. Elke accomodatie lag in een mooie omgeving en was prima in orde. Ook overal warm water gehad. De groep was ook supergezellig dus ik heb een topreis gehad en zou het iedereen aanraden!
Vertrekdatum: 25/09/2015
Beoordeling: 9
Ronny:
Zeer mooie reis waarbij de nadruk ligt op natuur en minder op cultuur. Hou er rekening mee dat het 8/9 nachten kamperen is. Er zitten ook een aantal lange reisdagen tussen. Veel optionele activiteiten, dus veel vrijheid en vrije tijd als je wilt.
Vertrekdatum: 25/09/2015
Beoordeling: 8
Sander:
Een super leuke mooie reis. Goede afwisseling van actief, reizen en dingen bekijken. Je slaapt in totaal 9 avonden in een tent dat zie je niet op de Internet site. De hele reis is er een kok aanwezig om te koken voor de groep dat is een groot pluspunt.
Vertrekdatum: 24/04/2015
Beoordeling: 9
Mark:
Een mooie en afwisselende reis die veel van Zuid-Afrika laat zien. Het kamperen in Zuid-Afrika was erg leuk en de tenten waren gemakkelijk op en af te breken. De afwisseling met het slapen in hutjes en hotels maakte het een relaxte reis. Lesotho was voor ons een aangename verrassing. Hier hadden we niet heel veel van verwacht, maar het bleek een prachtig en authentiek stukje Afrika te zijn. Voor herhaling vatbaar!
Vertrekdatum: 17/10/2014
Beoordeling: 10
Patricia:
Topreis! Tijd van mijn leven gehad door de geweldige reisbegeleiding en leuke groepssamenstelling! Het klopte niet met wat ik verwacht had door de reisbeschrijving.. veel dingen niet kunnen doen, of anders gedaan. Maar dit is ruimschoots goedgemaakt door de reisbegeleiding en het aanbieden van perfecte alternatieven! De service vanuit Shoestring was miniem vanaf het moment van boeken. Klantenservice was er wel.. maar tijdens het reizen niets van Shoestring gehoord/gezien. Alles werd geregeld door lokale gids en touroperator. Amen en Pumu van Nomad Tours SA: BEDANKT!
Vertrekdatum: 12/09/2014
Beoordeling: 8
Debby:
Geweldige ervaring! Leuk om een combinatie te doen tussen kamperen en hotel rondreis. Het rondreizen in een Overland truck is sjiëk, al levert het soms wat extra reistijd op. De lokale reisbegeleiding was een aanvulling van deze reis. Veel kennis over het zijn land en over de dierenwereld. Hierdoor extra dieren gespot en veel kennis opgedaan over de leefwereld van deze dieren. Het is een intensieve reis waarin je veel indrukwekkende momenten beleefd.