Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Zuid-Afrika & Swaziland 'On a Shoestring'

Zie de hele wereld in één land - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 499,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 15 DAGEN

Groepsreis Zuid-Afrika & Swaziland 'On a Shoestring'

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Zuid-Afrika & Swaziland 'On a Shoestring'

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Pretoria

Sabie

Kruger Nationaal Park

Mlilwane

Hluhluwe (Game Reserve)

St. Lucia

Drakensbergen

Johannesburg

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vertrek Amsterdam
2 Truck Aankomst Johannesburg/Pretoria Pretoria
3 Truck Pretoria - Sudwala Caves - Pilgrim's Rest - Sabie Sabie
4 Truck Sabie - God's Window - Blyde River Canyon - Kruger Nationaal Park Kruger Nationaal Park
5 Kruger Nationaal Park Kruger Nationaal Park
6 Truck Kruger Nationaal Park Kruger Nationaal Park
7 Truck Kruger Nationaal Park - Mlilwane (Swaziland) Mlilwane (Swaziland)
8 Mlilwane (Swaziland) Mlilwane (Swaziland)
9 Truck Mlilwane (Swaziland) - Hluhluwe Park Hluhluwe Park
10 Truck Hluhluwe Park - St Lucia St. Lucia
11 St Lucia St. Lucia
12 Truck St Lucia - Drakensbergen Drakensbergen
13 Drakensbergen Drakensbergen
14 Vliegtuig, Truck Drakensbergen- Vertrek Johannesburg Vliegtuig
15 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
16
5
10
20
28
8
3
14
12
19
1
0
9
0
0
0
2
0
186
294
274
1

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Vandaag begint je Zuid-Afrika en Swaziland rondreis.
Bij aankomst de volgende dag op de luchthaven word je verwelkomd door de reisbegeleider, waarna je doorgaat naar het aangename hotel in de buurt van Pretoria.

Dag 2: Aankomst Johannesburg/Pretoria

Pretoria wordt de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd en is, in tegenstelling tot Johannesburg, een vriendelijke stad met veel publieke gebouwen en monumenten. Oud-president Paul Kruger is hier een echte held. Naast zijn standbeeld op het Church Square, is ook zijn huis te bezoeken. Een ander hoogtepunt zijn de indrukwekkende Union Buildings (de regeringsgebouwen) ontworpen door de bekende architect Sir Herbert Baker. Pretoria heeft tegenwoordig eigenlijk een nieuwe naam. De keus is gevallen op Tshwane, de naam die een aantal van de eerste Afrikaanse bewoners aan het gebied gaf en 'we zijn hetzelfde' betekent. De naamsverandering is bedoeld om te breken met het verleden, waarin een blanke minderheid het land bestuurde. 
Je overnacht in een hotel met 2 persoonskamers met eigen douche en toilet.

Dag 3: Pretoria - Sudwala Caves - Pilgrim's Rest - Sabie

In de ochtend vervolg je je Zuid-Afrika rondreis naar Mpumalanga. Onderweg maak je nog een stop bij de Sudwala Caves waar je optioneel een bezoek aan kunt brengen. De Sudwala Caves, een van de belangrijkste toeristische attracties van het Laagveld, zijn gesitueerd in de Mankelekele heuvels. Je vindt hier prachtige stalagtieten en stalagmieten terug. De grotten zijn meer dan 2000 miljoen jaren oud en ontdekt aan het begin van de 19e eeuw.
Je rijdt verder naar Pilgrim's Rest. Pilgrim's Rest is een oud mijnwerkersdorpje. Van 1873 tot 1972 is hier goud gedolven, waarna het historische dorpje aan de regering werd overgedaan bij wijze van openluchtmuseum. Je kunt hier één van de vele musea bezoeken om een goed beeld te krijgen van het leven van de mijnwerkers destijds.

Na het bezoek aan Pilgrim's Rest rijd je verder naar Sabie, waar je voor het eerst je tent zult opzetten. Sabie is een klein plattelandsdorpje gelegen in een diepe vallei op een van de uitlopers van de Drakensbergen, in de Mpumalanga (hetgeen plaats van de rijzende zon betekent) Provincie. Sabie is een populaire toeristische bestemming met een adembenemend uitzicht en mooie watervallen bij kleine bergbeekjes.

Shoestring steunt: Ngwavuma Mpontshini School (Zuid-Afrika)

Hlengiwe Mthembu uit Ngwavuma in Zululand is een inspiratie voor velen. Ze is pleegmoeder van een groot aantal HIV/AIDS wezen en heeft een (moes-)tuin gemaakt. De tuin levert vaak de enige voedzame maaltijd van de dag voor de meer dan 400 leerlingen van de Ngwavuma Mpontshini School. Shoestring steunt dit project met een financiële bijdrage. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Sabie - God's Window - Blyde River Canyon - Kruger Nationaal Park

Via God's Window en de Blyde River Canyon reis je naar het Kruger Nationaal Park. Het bizarre landschap is er een uit duizenden.

De Blyde River Canyon is een ruim 16 km. lange canyon, die na de Grand Canyon en de Fish River Canyon een plaats op de wereldranglijst van canyons heeft gekregen. Het indrukwekkende ravijn is op sommige punten 700 meter diep. Eén van de meest spectaculaire uitzichtpunten is God's Window.

Enkele kilometers verder zijn de Bourke's Luck Potholes te bezoeken (entree is inbegrepen in de reissom). De Treurrivier die zich door een bergengte een weg baant naar de samenvloeiing met de Blyde-rivier, heeft met haar wentelende en schurende losse rotssteen opvallend gevormde ronde holten uitgeslepen. Voorbij de potholes kronkelt de weg door de bergen, plaatselijk tot aan de rand van de canyon. Je bezoekt een aantal panoramapunten die elk een heel ander aspect van de kloof laten zien. Steile wanden torenen hoog boven de rivier uit, met kliffen die de meest aparte vormen hebben.

De komende 3 nachten slaap je op een van de campings in het park. Het kan voorkomen dat de campings in het park zijn volgeboekt. In dat geval overnacht je aan de rand in Malelane en maak je vanuit daar op dag 5 en 6 gamedrives in het Kruger Park. Het entreegeld voor Kruger N.P. is bij de reissom inbegrepen.

Dag 5: Kruger Nationaal Park

De komende 2 dagen zul je 'gamedrivend' door brengen in het park. De gamedrives zullen met name vroeg in de ochtend en laat in de middag plaatsvinden. De gamedrives met eigen truck zijn inbegrepen. Je kunt optioneel een spannende sunsetdrive maken of een optionele excursie met open landrovers. Beiden komen voor eigen rekening. Beide excursies kunnen helaas alleen geboekt worden bij aankomst op de camping en is op basis van plaatsbeschikbaarheid.

Dag 6: Kruger Nationaal Park

Het beroemde Kruger Park omvat een enorm grondgebied en biedt bescherming aan een groot aantal dieren. Niet alleen aan veel voorkomende soorten als wildebeesten, de elegante impala's, kudu's, zebra's, giraffen, buffels, wrattenzwijnen, olifanten en nijlpaarden, maar ook aan de zwaar bedreigde neushoorn. Ook de grote jagers tref je hier aan zoals de leeuwen, cheeta's en (met een beetje geluk) luipaarden. De vogelliefhebber komt ook volledig aan z'n trekken: meer dan 500 soorten zijn er waargenomen, van de kleine wevers tot de grote grondneushoornvogel. Wat variëteit betreft is het Kruger Park één van de beste natuurparken ter wereld.

Dag 7: Kruger Nationaal Park - Mlilwane (Swaziland)

Na het ontbijt vervolg je je rondreis door Zuid-Afrika naar Swaziland. Het kleine koninkrijk is het land van een kleine miljoen Swazi's, die grotendeels leven van land- en bosbouw. Na lange tijd een Britse kolonie te zijn geweest heeft het in 1968 zonder enige strijd de onafhankelijkheid teruggekregen.

Na wat formaliteiten aan de grensovergang rijd je verder naar het Mlilwane Wild Reservaat , waar je de komende twee nachten op een gezellige camping slaapt. Omdat in Mlilwane geen dieren voorkomen die een directe bedreiging voor de mens vormen, kun je hier tussen het wild rondlopen.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Mlilwane (Swaziland)

Je kunt ook (optioneel) een safari maken, gaan paardrijden, een nightdrive maken of gaan mountainbiken.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Vroeg in de morgen kun je een (optionele) wandeling maken door het Mlilwane Wild Reservaat (het entreegeld voor Mlilwane is inbegrepen in de reissom). Je hebt dan een grote kans om nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen, impala's, gnoes, hartebeesten, blesbokken en zebra's te zien. Bij de meertjes zijn vele watervogels te bewonderen.

Dag 9: Mlilwane (Swaziland) - Hluhluwe Park

Het unieke Hluhluwe Park is speciaal gecreëerd om de uiterst zeldzame witte neushoorn te behoeden voor uitsterven. Tegenwoordig leven er zo'n 1600, dus de kans is groot dat je deze bijzondere dieren hier zult zien. Daarnaast leven er onder meer buffels, gnoes, zebra's, giraffen, diverse antilopensoorten, leeuwen, cheeta's, hyena's en olifanten. Landschappelijk is het park van een grote schoonheid. De entree voor het Hluhluwe N.P is inbegrepen in de reissom. In de middag maken we met de truck een gamedrive.

Dag 10: Hluhluwe Park - St Lucia

Het St. Lucia Park kun je zowel wandelend als met een boottocht te verkennen. Het is één van de parken die de enorme lagune van St. Lucia omvat en is tevens het oudste park van Zuid-Afrika. Het estuarium is het grootste van Afrika en bestaat uit een met eilandjes bezaaide baai, met slechts een kleine opening naar de oceaan. De lagune is ondiep, de stroming is langzaam en het water is warm en voedselrijk. De vele vissen vormen de voedselbron voor krokodillen en grote aantallen watervogels. Er komen onder andere pelikanen, ibissen, visarenden, goliath reigers en ijsvogels voor.

Je overnacht 2 nachten in appartementen in St. Lucia. De apartementen deel je met 4 tot 6 personen. In de omgeving zijn restaurants te vinden waar je zelf uit eten kunt gaan.

Dag 11: St Lucia

Vooral de boottocht biedt de gelegenheid om van het vogelleven te genieten en is natuurlijk de beste manier om de vele nijlpaarden en krokodillen te observeren. De boottocht is voor eigen rekening, de reisbegeleider kan op verzoek echter wel de reservering maken. Voor een snorkel- of duiktrip kun je een uitstap maken naar Sodwana Bay. Ook deze optionele excursies zijn voor eigen rekening.

Dag 12: St Lucia - Drakensbergen

De komende dagen staan de indrukwekkende Drakensbergen op het programma van deze fantastische rondreis. De bergreeks strekt zich uit over een afstand van 960 km., van de Stormberg in de Oostelijke Kaapprovincie tot de Wolkberg in Mpumalanga. Nergens zijn de bergen indrukwekkender dan aan de grens tussen KwaZulu-Natal en Lesotho. Een enorme bergwand rijst voor je op, geflankeerd door de hoge pieken van de Sentinel (3274m) en de Oostelijke Pijler (3133m). Je aanschouwt het 'amphitheater', een 8 km lange rotswand, meer dan 1200 meter hoog vanaf z'n basis.

Je overnacht in een resort wat beschikt over diverse 6 persoons huisjes. Verder is er een restaurant waar je 's avonds kunt eten. Het entreegeld voor het Royal Natal N.P. is inbegrepen in de reissom.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Drakensbergen

De Zulu's noemen de keten 'quathlamba' hetgeen 'battlement of spears' betekent. De Voortrekkers echter vergeleken het met de getande rug van een draak en zij noemden de keten de Drakensbergen. Op de achtergrond ligt Mont-aux-Sources (3298m) waar de bronnen liggen van twee van de belangrijkste rivieren van Zuid-Afrika: de Oranje rivier die uitmondt in de Atlantische Oceaan en de Tugela die uitmondt in de Indische Oceaan. In een serie van vijf watervallen stort de Tugela zich op spectaculaire wijze de diepte in, over de rand van de klif. Zij vervolgt haar weg door een nauwe, beboste kloof van uitzonderlijke schoonheid, totdat zij tot rust komt in de vallei. Door de variatie in hoogte en doordat de vele rivieren voor goede bewatering zorgen, is het land zeer groen en vruchtbaar.

Het berggebied biedt geweldige mogelijkheden om optionele wandelingen te maken. Er zijn meerdere trajecten mogelijk, zowel korte wandelingen als dagwandelingen. Ook kun je optioneel een rit te paard maken; een uitstekende manier om van het overweldigende landschap te genieten.

Dag 14: Drakensbergen- Vertrek Johannesburg

Vandaag reis je terug naar Johannesburg vanwaar je in de avond naar Amsterdam vliegt.

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Nederland.

LET OP: harde koffers kunnen NIET mee in de safari-truck. Je bagage verpak je in een weekendtas of rugzak. Daarnaast is een kleine rugzak op schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. (Voor meer informatie zie het tabje Accommodatie en transport). 

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden