Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Zuid-Afrika & Swaziland 'On a Shoestring'

Zie de hele wereld in één land - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 499,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 15 DAGEN

Veelgestelde vragen

Index

1. Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuid(elijk-Afrika?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je  -eventueel vía- Zuid-Afrika gaat.

 

Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je gekozen reis past.

 

Reken dan met behulp van de indicatie van het zakgeldbedrag (zie data en prijzen), het eventuele visumbedrag en reserve geld uit, in welke valuta je de bedragen voor de reis gaat meenemen.

 

>> Ga je alléén naar het land Zuid-Afrika :

  • Haal geld uit de geldautomaat ter plaatse en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen naar lokale valuta). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig mogelijk.

  • De optionele excursies betaal je in Randen.

  • Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.

>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

  • Haal zoveel mogelijk Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kan  nl. ook in de overige landen  betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US dollars en deze moet je van te voren meenemen.

  • Excursies betaal je in dollars of randen. Sommige excursies zijn te betalen met creditcard.

  • Als je de NL of de BE nationaliteit hebt. De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US-dollars. Voor Namibië en Botswana is geen visum nodig.

>> Ga je naar Mozambique Malawi en Zambia :

  • In Zuid-Afrika kan je Zuidafrikaanse Randen (ZAR) uit de geldautomaat halen en US- Dollars meenemen vanuit Nederland.

  • De excursies betaal je in de lokale valuta

  • Als je de NL of BE nationaliteit hebt: De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US-dollars. Voor Mozambique raden we je aan om het vooraf te regelen.

 

2. Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is het hele jaar door goed te bereizen en is over het algemeen mild en zonnig. Het land heeft het hoogste aantal zonuren ter wereld. De temperaturen zijn echter zelden te hoog. Dit komt doordat het land voor ongeveer driekwart door zee omgeven wordt, waardoor koele oceaanlucht de hitte van de zon vermindert. Aangezien het land ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegengesteld met die van Europa. Wanneer het bij ons dus zomer is, is het in Zuid-Afrika winter, hetgeen betekent dat de temperaturen daar ook wat lager zijn dan in de zomer. De meeste regen valt in hun zomermaanden, maar er is zelden sprake van langdurig aanhoudende regen. Regen en sneeuw zijn in hun wintermaanden vrij normaal in de Western Cape, Eastern Cape, Drakensbergen & Lesotho. Breng daarom in deze periode (juni, juli, augustus) voldoende warme kleren en een regenjas mee.

3. Wat is de beste periode in Zuid-Afrika om het wild te zien?

Het hele jaar door zie je veel wild in de parken. Maar in de winterperiode (juni t/m augustus) is de vegetatie in de parken schaars  dus is het wild wat makkelijker te zien. Bovendien verzamelt het wild in de droge periode zich rondom de drinkplaatsen. In hun voorjaar en zomermaanden wordt veel jonge dieren geboren.

4. Moet ik op de kampeerreizen een matje meenemen?

Tenten en slaapmatjes zijn standaard aanwezig in de truck. Zelf moet je zorgen voor een slaapzak en evt. een hoofdkussentje.Ook een zaklamp is noodzakelijk. Het beste kun je kiezen voor een hoofdlamp.

5. Moet ik een klamboe meenemen?

Nee, een klamboe is niet nodig. De tenten zijn voorzien van gaas.

6. Hoe zijn de voorzieningen op de campings in Zuid Afrika?

De voorzieningen op de campings in Zuid Afrika en Zuidelijk Afrika (Namibie, Botswana en Zimbabwe) zijn overwegend goed. De campings zijn ruim opgezet en de sanitaire voorzieningen zijn goed. Sommige campings zijn zelfs voorzien van een zwembad, een winkeltje en een bar/restaurant. Het kan soms voorkomen dat er geen warm water aanwezig is voor de douches.

7. Spreekt de reisbegeleider Nederlands?

De lokale reisbegeleiders spreken Engels en/of Afrikaans.

8. Zijn de excursies inbegrepen?

Nee, facultatieve excursies zijn niet inbegrepen en kunnen via de reisbegeleider ter plaatse geregeld worden.

In Zuid Afrika kunnen de excursies alleen in Zuidafrikaanse Randen betaald te worden.

9. Welke vervoersmiddelen gebruiken we en welke tas neem ik dan mee? ?

Op de reispagina bij ‘meer reisinformatie’ en vervolgens ‘accommodatie en vervoer’, kan je opzoeken welk vervoermiddel er bij jouw reis van toepassing is.

*

Over deze truck:

1. Achterin de truck zijn bagagevakken. De kleinste maat vakken zijn 35x35x79 cm. Daarom moet de tas aan deze maten voldoen. Een tas op wielen kan overigens prima zijn! Een koffer past dus niet.

2. De truck is voorzien van 'busstoelen'. Hoewel de stoelen níet verstelbaar zijn, zitten ze toch comfortabel.

3. De truck heeft kampeerstoeltjes en een tafel bij zich. Op langere trajecten kan er onderweg bij de truck de lunch worden genuttigd en bij de kampeerreizen wordt er bij de truck gekookt want er is ook keukenmateriaal aanwezig.

4. Een truck is een ruim vervoermiddel, er is veel bewegingsvrijheid, er is veel ruimte om te fotograferen

10. Kan ik eventueel wat dagen aan mijn Zuid-Afrika reis vast plakken?

Afhankelijk van de vluchtbeschikbaarheid  is het inderdaad mogelijk je reis te verlengen. Voor de wijzing wordt € 50 per boeking in rekening gebracht (en de eventuele meerkosten voor de vlucht). Als je een vluchtverlenging wilt, dien je dit al bij je boeking/op het boekingsformulier door te geven. We zoeken je wensen uit en komen er zsm op terug. Ben je niet akkoord met ons aanbod dan zit je niet aan de boeking vast en zullen we deze kosteloos annuleren.

11. Hoe zwaar is de reis door Zuid-Afrika?

De reizen zijn voor iedereen met een normale conditie en flexibele instelling goed te doen.

12. Hoeveel uur tijdsverschil is er met Zuid-Afrika?

In onze zomer (winter in Zuid-Afrika) is er geen tijdverschil, in onze winter ( zomer in Zuid-Afrika) is het 1 uur later in Zuid-Afrika

13. Kan mijn electronische apparatuur opgeladen worden?

Ja, je hebt  wel een speciale stekker nodig (een drie-pin stekker); deze kun je makkelijk verkrijgen in Zuid Afrika. Op de campings is ook electriciteit bij de truck, zodat er vrijwel iedere dag opgeladen kan worden.

14. Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Je zult regelmatig wel bereik hebben, zeker in de stedelijke/bewoonde gebieden. Vraag na bij je telefoonprovider of je toestel geschikt is voor de landen waar je naar toe gaat.

15. Is er internet of wifi aanwezig in Zuid Afrika ?

Vaak beschikken de campings over Wifi in de receptie. In de Nationale Parken is er geen internet of wifi beschikbaar.

16. Heb ik inentingen nodig voor mijn Zuid-Afrika rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden