Reiszoeker

Veelgestelde vragen over de individuele rondreizen

Heb jij na het lezen van de uitleg toch nog vragen? Hieronder hebben we alle veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met [email protected] of bel ons op het telefoonnummer 020-685 02 03.

Algemene vragen over onze individuele rondreizen

De lokale agent

Kan ik mijn reis aanpassen of moet ik boeken wat jullie aanbieden? Hoe flexibel zijn jullie?

Ons reisaanbod kun je heel flexibel en gemakkelijk aanpassen. Wil je een ander hotel, geen probleem. Wil je vliegen tussen twee steden i.p.v. met de nachttrein, dan selecteer je direct je vlucht. En het mooie is dat je ook direct ziet wat de reis meer of minder kost door je aanpassing.

Als je je reis wilt wijzigen en activiteiten wilt toevoegen / weglaten die niet op onze website staan, dan is dit zeker mogelijk. Hiervoor kan je terecht bij de lokale agent, die klaarstaat voor al je wensen!

Zijn jullie prijzen op de website volledig gegarandeerd?

Ja, de prijzen kloppen 100%. Wel kan het zo zijn dat een hotel vol zit. In dat geval bieden we je een ander hotels aan tegen de bijbehorende prijsaanpassing.

Ik ben een single reiziger, kan ik dan ook een Individuele Reis boeken?

Natuurlijk! Houd er rekening mee dat de weergegeven prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen, daardoor kan jouw prijs verschillen. Onze lokale partner zal zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Mijn Engels is slecht, kan ik ook in het Nederlands contact hebben?

Nee, dan kan niet bij de Individuele Reizen van Shoestring! In dat geval verwijzen we je naar onze zustermaatschappij YourWay2GO.nl (of .be). Hier kun je de reis in het Nederlands samenstellen.

Dit klinkt te mooi om waar te zijn; flexibiliteit in aanbod, scherpe prijzen en toch zekerheid?

Ja, we zijn er zelf ook trots op. Shoestring is een vernieuwende reisorganisatie die steeds weer op zoek is naar nieuwe mogelijkheden. Omdat we deel uit maken van het reisconcern REWE (Der Touristik) krijgen we ook de tijd, geld en mogelijkheid om onze plannen te realiseren. En daar profiteer jij van! Reizen maar!

Waarom zijn jullie reizen veel goedkoper dan vergelijkbare reizen van andere reisaanbieders?

Jij boekt direct bij onze lokale agent. Dure kantoorkosten in Europa (denk aan een bedrijfspand of dure medewerkers) worden niet gemaakt. Deze besparing wordt direct aan je doorgegeven. Logisch dan toch dat onze prijzen daarom zeer scherp zijn.

Waarom kan ik niet bellen met jullie Shoestring kantoor in Amsterdam of Gent voor vragen over mijn reis?

Omdat je rechtstreeks praat met medewerkers van onze lokale agent zijn wij niet op de hoogte van de inhoud van je reis. We kunnen je daarom niet direct helpen en vragen je daarom gewoon contact op te nemen met onze lokale agent. Natuurlijk kun je ook ons groepsaanbod bestuderen ter inspiratie.

Hoe weet ik dat de lokale agent die mijn reis uitvoert betrouwbaar is?

Shoestring heeft een netwerk van betrouwbare lokale agenten. Met de meeste van hen werken we al meer dan 10 jaar samen. Wij staan daarom ook in voor hun kwaliteit. Zij zullen je reis tot een succes maken.

Hoe heb ik contact met jullie lokale agent?

Heel gemakkelijk! Je bestudeert het aanbod en vraagt vervolgens een offerte aan bij ons lokale agent. Je ontvangt direct een email waarmee je toegang krijgt tot je persoonlijke website. We doen natuurlijk niets meer met papier! Onze agent zal je via de chat functie benaderen en samen met je de reis van je dromen samenstellen. Iedere keer als onze agent contact met je opneemt, ontvang je daarvan een bericht per email.

In tijdnood? Neem dan per e-mail contact op met onze lokale agent. Je vindt het e-mailadres op de overzichtspagina van elke bestemming, in de lijst rechts op de pagina.

Extra services

Boeking en betaling

Verkopen jullie ook internationale vluchten?

Nee, daarvoor moet je zijn bij de bekende vliegticketsites zoals Cheaptickets.nl of Vliegwinkel.nl. Zij kunnen beter en goedkoper je vlucht regelen. Ons specialisme is het landarrangement (zoals hotel en vervoer ter plaatse) dat je vooraf met onze lokale agent regelt.

Kan ik bij jullie ook een visum of reisverzekering regelen?

Ja, dat kan. Op je persoonlijke website vind je hier alle benodigde informatie over.

Wat nu als ik mijn reis moet annuleren?

Laten we hopen dat dit niet nodig is! Maar als deze situatie zich voordoet, dan gelden onze annuleringsvoorwaarden. Wij berekenen dan:

  1. tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom met een minimum van € 250,- per persoon;
  2. van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom;
  3. bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom;
  4. bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom. 

Wanneer de omstandigheden om andere voorwaarden vragen, dan zal de lokale agent dit voor het boeken met jou communiceren.

Vergeet daarom niet een annuleringsverzekering af te sluiten. In de meest voorkomende situaties worden dan deze kosten vergoed.

Hoe ontvang ik voor vertrek de factuur en de reisbescheiden (zoals vouchers)?

Zodra je geboekt hebt, ontvang je de factuur op de persoonlijke website. De vouchers ontvang je hier ook ruim voor vertrek.

Moet ik mijn betaling overmaken op een buitenlandse bankrekening?

Nee, gelukkig niet. Je betaalt gewoon op onze Shoestring rekening. Je reist dan met de zekerheid van het ANVR, SGR & Calamiteitenfonds. Je betaling is zeker, je reis is zeker!

Zijn jullie aangesloten bij de SGR, ANVR & Calamiteitenfonds?

Ja, zie deze pagina

Wanneer moet ik het geld overmaken?

We vragen binnen 10 dagen na boeking een aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant moet zes weken voor vertrek bij ons binnen zijn. Boek je binnen 6 weken voor vertrek, dan dien je de hele reissom in één keer over te maken.