Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Collega Anne op reis in China

Hoe kun je een reis nu beter verkopen dan dat je de route zelf hebt afgelegd? Precies; niet dus. Dat laten onze reislustige medewerkers zich geen twee keer vertellen en komen ze maar al te graag achter hun bureau vandaan om zelf op onderzoek uit te gaan. Zo ook onze collega Anne. Anne werkt op de verkoopafdeling en mocht afgelopen jaar mee op een rondreis naar het immense China. Ze was helemaal onder de indruk en dol enthousiast over haar reis, dus daar wilden wij maar al te graag meer over weten. Natuurlijk willen wij dit ook met jullie delen, dus hebben wij Anne voor jullie geïnterviewd.

Dus Anne, vertel eens... Waar ben je naar toe geweest? 
Afgelopen jaar ben ik voor het eerst met Shoestring op reis geweest. Ik ben naar China geweest, op de 22-daagse China 'on a Shoestring' reis. Dit smaakte absoluut naar meer!!

Wat was jouw absolute hoogtepunt tjidens de reis? 
Voor mij was het absolute hoogtepunt het verblijf in Lijiang: na grote miljoenensteden zoals Beijing, Xi’an en Chengdu, vond ik het echt fantastisch om een kleiner dorpje in de bergen te bezoeken. De smalle straatjes met winkeltjes, bars en restaurantjes bruisen van het leven. In de omgeving hebben we een mooie fietstocht gemaakt die ons via kleine dorpjes richting Jade Dragon Snow Mountain en de Dragon Pool voerde: dit voelde voor mij als het échte China.

Wat zou je toekomstige reizigers willen aanraden en/of afraden?

Wat ik toekomstige reizigers die naar China gaan zou aanraden, is absoluut om ook een keer je zoveel mogelijk te mengen met de lokale bevolking: veel Chinezen beheersen de Engelse taal niet, wat de communicatie wat lastig maakt, maar waardoor het iedere keer weer een verrassing is wat ze bedoelen. Juist dit heeft zijn eigen charme: zo hadden wij bijvoorbeeld in een restaurant (zo bleek achteraf) voor een habbekrats 8 enorme schalen met diverse soorten noodles besteld, terwijl we ons nog afvroegen of het wel genoeg zou zijn...

Wat maakt reizen voor jou zo bijzonder?
Wat reizen voor mij zo bijzonder maakt, is dat je even helemaal weg bent uit je alledaagse leven: wat is er mooier dan het meemaken van gekke, grappige, ontroerende en bijzondere dingen in een nieuwe omgeving? Het is toch té leuk om een balspelletje te doen met Chinese kinderen, spontaan uitgenodigd te worden op een bruiloft van een bruidspaar dat hun feest geeft in het restaurant waar jij gaat lunchen, met een vlot te varen over de Yulongrivier, een groepsfoto te maken met wel 50 Chinezen (inclusief de 'echte Aziatische' foto-poses met opgestoken vingers) of te picknicken aan een idyllisch bergmeer?

Wat is jouw mooiste reisfoto van deze reis?
De foto die ik gemaakt heb bij de Lamatempel in Beijing, geeft voor mij weer wat je in China overal tegenkomt: vrolijk versierde tempels en standbeelden van draken en andere mythische wezens. Ik heb deze foto uitgekozen, omdat in China op elke straathoek en in iedere plaats weer iets anders te beleven is: je fotocamera draait overuren! Geen van mijn andere foto’s geeft 'het' China dat ik ervaren heb weer, juist omdat China overal waar je kijkt, weer anders is!
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden