Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Liefde in Nepal: het verhaal van Margje en Michel

Wil je alleen op reis maar toch met een groep? Dan zijn onze Singlereizen écht iets voor jou.
Dat dachten Michel en Margje ook, toen zij in 2012 een Singlereis boekten met Shoestring. Ze kenden elkaar niet, maar op de reis (en zelfs al in de aanloop naar de reis) leerden zij elkaar steeds beter kennen. Fast-forward naar 2015: Michel en Margje zijn getrouwd en hebben zelfs een échte Shoestring baby!

Wij wilden hier natuurlijk alles over weten en dus stelden we Margje een aantal vragen.

 

Wie zijn Michel en Margje?

Michel is 37 jaar, geboren in Rotterdam en woonachtig in Spijkenisse. In 2015 is hij getrouwd met Margje en trotse vader geworden van Jelmer (nu 1,5 jaar). Overdag is hij planner bij een containerterminal in de Rotterdamse haven. Zijn favoriete hobby's? Margje en reizen.

Margje is 31 jaar, geboren en getogen in Friesland. In 2014 is zij naar Spijkenisse verhuisd voor de liefde. Ze is de mama van Jelmer en overdag is zij de eindredacteur van een huis-aan-huis krant. Haar hobby's? Sporten en reizen.

Welke reis hebben jullie gemaakt en wat heeft jullie overtuigd deze reis te maken?

We hebben in oktober 2012 een singlesreis naar India en Nepal gemaakt. En nee, beide niet om een partner te vinden. We wilden niet alleen reizen, maar ook niet op pad met vooraf gevormde groepen. Dan is een singlesreis ideaal. Niemand kent elkaar en iedereen wil graag het land van bestemming leren kennen en een leuke tijd hebben. Voor Margje stonden India en Nepal bovenaan het verlanglijstje; het zijn mysterieuze landen vol mooie kleuren, en totaal anders dan ons westerse kikkerlandje. Michel wilde de Taj Mahal van zijn lijstje afschrijven en dat daar toevallig ook nog andere 'bezienswaardigheden' bij zaten, was mooi meegenomen.

 

Is er tijdens jullie reis iets speciaals gebeurd wat jullie samen heeft gebracht?

Voor de reis had ik (Margje) al een groepspagina gemaakt op Facebook en we zagen elkaar zo op het eerste digitale gezicht wel zitten. Helemaal toen Michel aanbood om mijn koffers te dragen. Ik had een blessure en moest eigenlijk met krukken lopen (en mocht dus eigenlijk niet op zo'n reis gaan, maar daar was ik het natuurlijk niet mee eens). Tijdens de reis was het in eerste instantie vooral aftasten en afwachten.Kunnen jullie de plek waar de spreekwoordelijke vonk oversloeg beschrijven, was dit in de bergen, in een tempel of bijvoorbeeld in een van de barretjes van Kathmandu?

Pas in de laatste week durfden we het beiden aan om de eerste stap te zetten, de weken daarvoor draaiden we eigenlijk wat om elkaar heen. Misschien waren we beide bang dat de sfeer er niet beter op zou worden als het niet uitwerkt zoals verwacht. Dus zoenden we pas in Chitwan National Park in Nepal, tijdens een feest van de reisleider. Waar ook veel alcohol aanwezig was trouwens, misschien dat dat ook nog geholpen heeft ;-)

 

Zijn jullie van plan in de (nabije) toekomst met z’n drieën op reis te gaan?

Volgende maand gaan we twee weken door Ierland reizen. Vooral de natuur daar lijkt ons prachtig. Verder is ons verlanglijstje qua reizen echt oneindig lang. Er zijn nog genoeg landen om te ontdekken, ook met kinderen!

Zelf ook een Singlereis boeken?

Bekijk alle bestemming waar wij Singlereizen aanbieden op deze overzichtspagina.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden