Menu

Reisvoorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden gebonden aan het boeken van jouw droomreis. Deze voorwaarden betreffen de ANVR reizigersvoorwaarden, afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden, betalingen en boekings- en wijzigingskosten. Lees de onderstaande voorwaarden goed door voor de definitieve boeking om misverstanden te vermijden.

ANVR reizigersvoorwaarden

Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists B.V. en is onder lidnummer 04231 aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover.

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze Reizigersvoorwaarden staan afgedrukt in de ANVR brochure, welke je hier kunt inzien. Deze brochure bevat tevens de ANVR Boekingsvoorwaarden, de voorwaarden van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), de voorwaarden van het Calamiteitenfonds en andere belangrijke informatie.

Afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden

Vanwege de avontuurlijke aard van de reizen en de specifieke problemen bij een aantal reisbestemmingen, hanteert Shoestring in overleg met de ANVR annuleringsvoorwaarden die afwijken van de in de ANVR-brochure vermelde reisvoorwaarden.

Bij annulering is iedere reiziger (minimaal) de volgende bedragen verschuldigd:
a) tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom* met een minimum van € 250,- per persoon
b) van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom*
c) bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom*
d) bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom*.

Wanneer de annuleringskosten van het internationale vliegticket hoger zijn dan de hierboven genoemde percentages, wordt het verschil opgeteld bij bovengenoemde annuleringskosten.

*De reissom omvat de gepubliceerde reissom, eventuele (internationale) vluchten, eventuele luchthavenbelastingen, eventuele toeslagen, eventuele visumkosten, bijdrage Calamiteitenfonds & eventuele wijzigingskosten.

Belangrijk: Deze bedragen worden gedekt door een annuleringsverzekering (mits je uiteraard een voor de verzekering geldige reden hebt om te annuleren).

(Aan)betalingen

De eerste aanbetaling van 25% van de reissom dient binnen 3 dagen na boeking te worden voldaan via de mijn.shoestring website.

Indien je een internationale vlucht kiest met hoge annuleringskosten, dien je de aanbetaling binnen 1 dag te verrichten. Dit vermelden we op je factuur. Alleen zo kunnen we deze internationale vlucht dan garanderen.

Het restant van de reissom moet zes weken voor vertrek betaald zijn. Meer over de betaling van de reissom vind je hier.

Boekings- en wijzigingskosten

Per reis brengen wij boekingskosten in rekening. Deze bedragen € 25,- (1 persoon) of € 40,- (2 personen of meer).

Ook brengen wij de verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking in rekening.

Wil je na boeking toch aanpassingen aanbrengen in de reis (bijvoorbeeld andere vluchten of extra overnachtingen) dan brengen wij € 50,- wijzigingskosten per boeking in rekening.