Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Lampionnen in Lijiang

Op zoek naar een authentieke China ervaring? Breng een bezoek aan het stadje Lijiang. Het oude stadsgedeelte is werkelijk prachtig! De bewoners behoren tot de Naxi, een etnische minderheid. Tip: huur een fiets en verken de omgeving! Hier een deel uit het reisverslag van een van onze reizigers.

Dag1: Naxi
We hebben twee volle vrije dagen in Lijiang, een oude stad die het thuis is van de Naxi minderheid. Dit stadje heeft een prachtig oud centrum met een wirwar van smalle straatjes. Je ziet hier ook de traditionele houten huizen en veel mensen van de Naxi minderheid lopen nog in hun traditionele kleding. De vrouwen dragen hun traditionele blauwe klederdracht, een soort cape en een Mao-pet. De Naxi-mannen staan vanouds bekend als uitstekende paardenfokkers, maar het meest bijzonder aan de Naxi zijn toch wel hun familieverhoudingen: Bij de Naxi staat de vrouw aan het hoofd van het huishouden. Het erfrecht gaat via de jongste dochter. In de steden is dit in de loop der tijd veranderd en hebben de Naxi de op mannen gebaseerde familiestructuur overgenomen. Dit gebeurde mede onder invloed van de sjamanen: de Dongba (de 'intelligenten'). Zij beheersten het speciale pictogrammenschrift en traden op als middelaars met de goden. De Naxi zijn Boeddhisten, maar hun religie heeft veel overeenkomsten met de Bonreligie uit Tibet. Er is hier (en in de omgeving) veel te zien en te doen. We moeten dus een keuze maken. ’s Ochtends ontbijten we naast het standbeeld van Mao. Er komen enkele oude Naxi-vrouwtjes, die een dans uitvoeren. Petra, Elja en Angela krijgen dansles.

Black Dragon Pool
We wandelen naar de Black Dragon Pool, een mooi park met een groot meer, pittoreske bruggetjes en veel tempeltjes en een van de beroemdste posterzichten in China: het meer met op de achtergrond de besneeuwde Jade Dragon Snow Mountain (5500 m).

De oude binnenstad van Lijang
Dan nemen we een taxi naar het oude centrum van Lijiang. Een binnenstad die in 1996 voor een derde deel door een grote aardbeving verwoest is. De regering heeft erg veel geld gestoken in het herbouwen van de stad. Opvallend is het kunstige houtsnijwerk in de panelen, deuren, kozijnen en meubels. Door de oude stad stromen kanaaltjes met opvallend helder water. Tegenwoordig staat de binnenstad van Lijiang op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Prettig om hier wat te slenteren door de smalle straatjes en langs de oude panden. Er zijn veel winkeltjes, cafés en restaurants hier. Veel Naxi.

Wangulou-toren
We beklimmen de Wangulou-toren voor het mooie uitzicht over de oude stad. Heel veel grijze dakpandaken en een nok met opstaande punten. Als het schemerig wordt gaan overal in de straatjes de rode lampions aan. Bijzonder sfeervol! Overal om ons heen muziek. Dit is duidelijk het uitgaansgedeelte van de stad.

Dag 2: fietsen huren
Nog een vrije dag en weer stralend weer. We huren een fiets en rijden naar Baisha. Als we in dit dorpje aankomen begint er een Naxi-orkestje te spelen. We parkeren onze fietsen en gaan eerst even wat drinken. Baisha is een rustig leuk dorp met oude typische Naxi-huizen. Er lopen hier heel wat fotomodellen rond: oude Naxi-vrouwtjes en –mannetjes met hun grote brillen en blauwzwarte klederdracht.

Kruidendokter Ho
We bezoeken de wereldberoemde kruidendokter Ho voor een consult. Hij geniet duidelijk van de aandacht van buitenlandse reizigers. Een voor een gaan we op de kruk zitten. De dokter stelt zijn diagnose na je pols gevoeld te hebben en je ogen en tong bekeken. Ik ben gelukkig gezond. De dokter vindt zelfs dat ik er prima uitzie. Jerry moet volgens de dokter oppassen met alcohol, vet en geen varkensvlees meer eten. De thee van dokter Ho, die we meekrijgen, biedt genezing van iedere kwaal. We lopen nog wat verder door het fotogenieke dorpje, lunchen en fietsen nog een stukje verder voor we terugkeren over een rustige weg door bloeiende zonnebloem- en koolzaadvelden naar Lijiang. We drinken wat in een chique en (te dure) koffietent en frissen ons even op in het hotel voor we opnieuw de oude stad ingaan voor het avondeten.


Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden