Reiszoeker

Reizen naar Bosnië en Herzegovina

Eten en drinken Bosnië en Herzegovina

De Bosnische keuken is vooral bekend om de verschillende soorten stoofpotten. De meest bekende is de Bosanski lonac, dat bestaat uit rundvlees, wortels, uien, aardappels en knoflook. Net als in vele Balkanlanden vind je ook de bekende Cevapcici, worstjes van lams- en rundvlees. Vaak kun je dit bestellen op een broodje. Daarnaast vind je ook veel Turkse invloeden terug in de Bosnische keuken. Vooral als het gaat om vlees, rijst en aardappelen. Maar ook de zoete baklava is door het hele land te verkrijgen.

Voor vegetariërs is het aanbod aan gerechten nog niet heel uitgebreid in Bosnië en Herzegovina. Veel maaltijden bevatten vlees, en salades zijn vaak simpel. Als je kaas lust wordt de keuze al wel weer wat makkelijker. Er zijn namelijk ook veel gerechten met kaas te vinden.

In Bosnië en Herzegovina wordt wijn geproduceerd, maar deze worden voornamelijk lokaal gedronken en niet vaak geëxporteerd naar andere landen. Een populair drankje in de Balkan, en ook in Bosnië en Herzegovina, is rakija, een vruchtenjenever. Geen liefhebber van alcohol? Probeer dan zeker de vruchtensappen, deze worden vaak door de bevolking gemaakt vanuit hun eigen fruitoogst.