Overige informatie Ethiopië

Douanebepalingen:
Je mag belastingvrij 200 sigaretten, 50 sigaren of 250 gram tabak alsmede 1 liter sterke drank invoeren. Buitenlandse valuta kun je in onbeperkte mate het land inbrengen. Bij ontdekking van pornografie of drugs in je bagage heb je een groot probleem. Het oponthoud is groot, de straf streng. Er geldt een strikt uitvoerverbod voor jachttrofeeën, ivoor e.d. Via Schiphol mag je voor € 430 belastingvrij invoeren. Dit bedrag is aan veranderingen onderhevig. Controleer dit eerst via de Schipholinformatiedienst 0900-7244746 of bel 0032-27534200. Zij brengen hierover een speciale folder uit.

Invoerbepalingen vanuit Ethiopië
Videocamera’s en laptops worden soms geregistreerd bij binnenkomst. Artikelen die tot het cultural heritage behoren mogen niet worden uitgevoerd, tenzij vergezeld van een ontheffingsverklaring van het Ministry of Antiquities of het National Museum in Addis. Een ‘nota’ van een souvenirwinkel is niet voldoende!
 

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.