Bagage en kledij Guatemala

Deze reis gaat voor een deel door tropisch laagland en voor een deel door bergland waar een gematigd klimaat heerst met soms koude nachten. Neem daarom dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack. In San Cristóbal kan het 's nachts behoorlijk afkoelen! Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen te felle zon. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en slippers of sandalen zijn alles wat je voeten vereisen. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur en voldoende film, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet in handbagage), aansteker, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, wekker (opwindbaar of op batterijen), schrijfwaren, boeken, paspoort, voldoende cheques en geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een lijstje met de nummers van je cheques en de aankoopbon, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen, een goede reisgids. Verder eventueel: rol toiletpapier, handdoek en een leeslampje. Voor het gebruik van elektrische apparaten heb je een verloopstekker nodig, vraag daar in de winkel naar. Je hebt voor deze reis geen klamboe of slaapzak nodig. Misschien is het aardig om balpennen mee te nemen; daar is op scholen in Guatemala groot gebrek aan. Kleine aandenkens, zoals ansichtkaarten of muntjes van Nederland of België, zijn natuurlijk ook leuk. Dit alles verpak je het liefst in een weekendtas of rugzak, liefst niet in een harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is en je soms een stuk met je bagage moet lopen. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Zorg dat je een verschoning in de handbagage hebt en 48 uur zonder je grote bagage kunt in geval dat de bagage via een omweg naar Cancun wordt gevlogen. Bijvoorbeeld: zorg dat je de pil en je tandenborstel in je handbagage hebt zitten. Zorg dat je bagage niet te zwaar is.

Bever Zwerfsport:
De winkels van Bever Zwerfsport hebben een ruim assortiment aan allerlei reisartikelen. Naast kleding en reisbenodigdheden vind je er ook reisboeken. Leuk om hier met behulp van bekwaam adviserend personeel alvast je vakantie een beetje voor te bereiden. In de meeste grotere plaatsen in Nederland is wel een filiaal te vinden.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.