Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Sport en recreatie Kenia

Sport 
Vandaag zijn vele sporten populair in Kenia. Sport die vandaag wordt gespeeld zijn o.a. atletiek (track & veld en andere hardloopevenementen), cricket, motorsport, voetbal, rugby union, volleybal, basketbal, zwemmen en duiken, handbal, korfbal, honkbal, honkbal, schieten, softbal, fietsen, boksen, karate, kickboksen, judo, taekwando, tennis, tafeltennis, Squash, Badminton, Golf, Kanovaren, Schaken, Paardrijden/Paardensport, (Water)Polo, gewichtheffen, worstelen, boogschieten en schaatsen. Wereldwijd is Kenia vooral bekend bij hardloopevenementen.

Recreatie
Veel mensen beschouwen het maken van een safari door Afrika als een sport. Maar wat is nou de beste tijd om wild te zien in Kenia?
In het algemeen is de beste tijd om wild te zien in Kenia van half december tot half maart en van juni tot eind oktober. In deze tijd is water schaars en zijn de dieren aangewezen op een klein aantal waterbronnen en rivieren, waardoor de concentraties dieren rondom deze plekken het hoogst is.

Tijdens de grote regens (half maart tot eind mei) en kleine regens (eind oktober tot begin december) is het wild meer verspreid. Op deze reis kom je hoe dan ook, op elke reis, het hele jaar door, een enorme variëteit aan wilde dieren tegen. Olifanten, giraffen, tientallen verschillende antilopensoorten, nijlpaarden, buffels, bavianen en spectaculaire vogels zoals maraboes, gieren, roofvogels en honderden soorten meer. Je zult ook zeker roofdieren tegenkomen zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s of gevlekte hyena’s. Sommige dieren zijn aanzienlijk zeldzamer, zoals neushoorns, wilde honden of bepaalde nachtdieren en daarvoor zul je geluk moeten hebben. Vogelliefhebbers worden rijk bedeeld, want de verscheidenheid aan soorten in Kenia is enorm.
 

Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar de groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara. In september en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara. Vanaf november gaan ze weer zuidwaarts en steken ze de grens over naar Tanzania.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden