Bagage en kledij Laos

Laos is een tropisch land. Neem daarom dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hooggesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem liever te weinig mee dan teveel. Wat je mist kun je vaak voor een luttel bedrag  aanschaffen. Een paraplu is wel handig, zowel tegen de regen als tegen te felle zon. Een wollen trui of vest is (vooral 's winters) onmisbaar, zeker in de bergen. Regenkleding komt van pas tijdens de natte moesson. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en een paar slippers is alles wat je voeten vereisen. Bedenk dat je de boeddhistische heiligdommen van de landen op blote voeten dient binnen te treden. Slippers zijn dan een uitkomst. Verder zijn belangrijk: lakenzak, handdoek, zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur en voldoende film, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet tijdens de vlucht in je handbagage stoppen), aansteker, eventueel een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, wekker, schrijfwaren, boeken, paspoort, voldoende geld, kopieën van paspoort, visa en reisverzekering, een lijstje met de nummers van je cheques en de aankoopbon, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen, een goede reisgids, de boekingspapieren van deze reis. Verder eventueel: muskietennet en touw om het mee op te hangen, leeslampje, verrekijker, landkaart, spelletjes. Voor de lokale mensen met wie je onderweg een aardig contact krijgt, zijn kleine dingen van thuis leuk, zoals ansichtkaarten of pennen. Visitekaartjes zijn ook erg in trek, met name in Vietnam. Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak, niet in een koffer, omdat die lastig te vervoeren is. Bij de busjes moet de bagage op het dak, en aangezien de wegen in het land erg slecht of onverhard zijn, kan dit gevaar opleveren met een bus die door rechtopstaande koffers topzwaar is. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kan je het beste een dunne katoenen geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Zorg dat je een verschoning in de handbagage hebt gedurende de vlucht en 48 uur zonder je grote bagage kunt in geval dat de bagage te laat aankomt. Bijvoorbeeld: zorg dat je de pil, eigen medicijnen, of malariapillen en je tandenborstel in je handbagage hebt zitten. Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Hij moet vaak op het dak van de bus en de groep wordt er niet vrolijker van als er telkens één niet te tillen tas/rugzak omhoog moet! Erg belangrijk (indien je je visum ter plaatse regelt) zijn twee pasfoto’s voor het visum voor Laos.
 

Handbagage
Vanaf 6 november 2006 gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie.

De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

Dit zijn de regels voor vloeistoffen in je handbagage:
1. je kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter.
2. deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak.
3. per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen.
4. de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter.
5. de doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.
Je kunt een geschikte doorzichtige plastic zak van thuis meenemen. Tijdens de introductieperiode ontvang je de doorzichtige plastic zak gratis op alle Nederlandse luchthavens.

Er zijn twee uitzonderingen:
1. babyvoeding, die je tijdens de vlucht nodig hebt
2. medicijnen, die je tijdens de vlucht nodig hebt 

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Na de ticket- en/of paspoortcontrole kun je op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds je (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die je ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden door de winkel of aan boord (wanneer nodig) voor je verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je op een volgend vliegveld moet overstappen mag je het zegel niet verbreken tot je op je eindbestemming bent aangekomen. 

Apart aanbieden van je handbagage
Bij de handbagagecontrole moet je alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

Bever Zwerfsport: De winkels van Bever Zwerfsport hebben een ruim assortiment aan allerlei reisartikelen. Naast kleding en reisbenodigdheden vind je er ook reisboeken. Leuk om hier met behulp van bekwaam adviserend personeel al vast je vakantie een beetje voor te bereiden. In de meeste grotere plaatsen in Nederland is wel een filiaal te vinden.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.