Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Veiligheid Malawi

Criminaliteit:
In de grote steden komt 's avonds straatroof vaak voor en het is dan ook niet de bedoeling om na het invallen van de duisternis lopend over straat te gaan. Ook overdag moet in de steden enige voorzichtigheid geboden worden: laat geen grote sommen geld zien, zorg dat je camera normaal niet zichtbaar is en draag geen duidelijk zichtbare sieraden. Vergeet niet dat wij in de ogen van vele Afrikaners onmetelijk rijk zijn. Een fototoestel bijvoorbeeld vertegenwoordigt een waarde van vijf jaarsalarissen. Laat daarom nooit iets op je hotelkamer liggen en houd je tas en moneybelt goed in de gaten.

Wie alert is op de risico's en zijn spullen goed in de gaten houdt (dagrugzak op de buik en geldbuidel onder de kleding) en zich niet in afgelegen donkere plaatsen begeeft, hoeft weinig problemen te verwachten. Op de truck is een kluis aanwezig. Hier kun je je ticket, paspoort en andere waardevolle spullen tijdens de reis in bewaren.

Wilde dieren:
De wilde dieren die je in overvloed zult zien, vormen in principe geen gevaar, mits je een aantal regels in acht neemt. Het eerste is dat je onmiddellijk doet wat de reisbegeleid(st)er zegt als deze een gevaar bespeurt. Daarover kun je alleen achteraf in discussie. Bij zwempartijen vraag je eerst of er geen krokodillen en nijlpaarden in het water zitten en of het water bilharzia-vrij is. Verder moet je altijd je schoenen uitkloppen, omdat er een kleine kans is dat er een slang of een schorpioen in gekropen is. Hyena's lusten ze ook! Soms zijn er bavianenkolonies die aardig aan mensen gewend zijn. Ze kunnen scherpe aanvallen inzetten op het voedsel dat wordt bereid of gegeten. Laat het verjagen aan de Afrikanen over, ze zijn voor hen beduidend banger dan voor jou.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden