KIES EEN REISSOORT
ALLE REIZEN
GroepsreizenGROEPSREIZEN
SinglereizenSINGLEREIZEN
Individuele rondreizenINDIVIDUELE RONDREIZEN
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Maleisië & Singapore

Reis vol contrasten - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Maleisië & Singapore

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd).
€ 20

Cameron Highlands – Bomen planten

De alsmaar verslechterende natuur heeft hulp nodig om te herstellen. Tijdens deze 1,5 uur durende excursie kun je als natuurliefhebber bijdragen aan het behoud van de natuur. Je gaat zelf aan de slag met het planten van bomen. Door middel van deze excursie worden de milieuproblemen uitgelicht en wordt er een publiek bewustzijn gecreëerd, zodat de natuur in de toekomst een kans kan hebben.
N.B. Deze excursie kan als verlenging worden toegevoegd aan de Gunung Brinchang tour.
€ 25

Cameron Highlands - Gunung Brinchang en theeplantage per 4WD

Een lokale gids brengt je per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top zie je het mossige nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan en door de mist een mysterieuze sfeer hangt. Onderweg zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je een theefabriek, waar je een rondleiding krijgt.
NB: De theefabrieken zijn gesloten op maandagen en diverse feestdagen. De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, trekking in nevelwoud, privé vervoer per 4WD, bezoek theeplantage, bezoek theefabriek (niet op maandagen en diverse feestdagen)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

€ 41

Kuala Lumpur - Chinatown ‘by night’, diner en dansvoorstelling

In het hart van Kuala Lumpur maak je kennis met het bruisende nachtleven van Chinatown! Chinatown is ook bekend als ‘Chee Cheong Kai’, wat refereert naar de geschiedenis van het district als grote zetmeel producent. Tegenwoordig kun je op de nachtmarkt prima op koopjesjacht en vind je er Chinese kruiden en veel imitatie kleding. In China Town zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt de hindoeïstische Sri Mahamariamman-tempel. Als je geluk hebt maak je een hindoebruiloft mee! Je geniet van een heerlijke Maleisische buffetmaaltijd en met een volle maag aanschouw je een traditionele dansvoorstelling.
NB: De ‘dress code’ voor het diner is ‘smart casual’ (geen korte broek en slippers). De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, vervoer, diner en dansvoorstelling
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

€ 37

Kuala Lumpur - Stadstour en Batu grotten

Tijdens deze stadstour door Kuala Lumpur leer je de vele gezichten van de stad kennen. Zo bezoek je de prachtige Jamek-moskee, één van de belangrijkste gebedshuizen voor moslims in Maleisië. Je ziet het Koninklijk Paleis en bezoekt het bruisende Chinatown. Ook het Parlementsgebouw, het Hooggerechtshof en het treinstation in Moorse stijl worden niet overgeslagen. Je maakt een fotostop bij de Petronas Towers. Je neemt een kijkje bij traditionele Maleisische woningen en ‘Batik Cottage Industries’, waar batikdoeken en -kleding worden gefabriceerd. Je doet ook de Royal Selangor Tin Fabriek aan waar men met de hand werkelijk alles van tin maakt, van tinnen tandendoosjes tot bierpullen. Tot slot bezoek je de beroemde Batu Grotten, een heilige plaats voor de hindoes. Om er te komen moet je een steile trap van 272 treden op. Tientallen apen hebben deze tempel en de trappen als hun woonplaats gekozen.
NB: De Jamek-moskee is op vrijdag gesloten voor publiek. De totale tour neemt circa 7 uur in beslag.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privé vervoer
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, eventuele entreegelden, fooi

€ 28

Kuantan/Cherating - Schildpaddenexcursie

Jaarlijks keren de lederschildpadden terug naar de stranden aan de oostkust bij Kuantan om hier hun eieren te leggen. Het Malaysian Fisheries Department houdt tegenwoordig het broedproces van dit gemiddeld 1,5 meter lange en 575 kilo zware reptiel in de gaten. Kijk hoe de wijfjesschildpad het strand opkomt, een geschikte plek zoekt en die volledig schoonmaakt. In een trance legt ze gemiddeld 110 glibberige witte eieren die ze vervolgens begraaft met haar achtervinnen. Tijdens het proces lijkt de vrouwtjesschildpad te huilen, maar ik feite geeft ze gewoon het zout af dat ze tijdens het zwemmen heeft ingeslikt via de klieren bij de ogen.
De beste periode om het broedproces mee te maken is tussen mei en september. Uiteraard kunnen we niet garanderen dat je de schildpadden daadwerkelijk ziet, het blijven natuurlijk ‘wilde’ dieren. Je dient je bij deze excursie te houden aan de regels van het ‘Malaysian Fisheries Department’, zoals niet roken en stil zijn. Zorg zelf voor een zaklamp, eventueel regenjas of warmere kleding.
NB: De totale duur van de excursie is circa 3 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privé vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

€ 26

Langkawi - Eilandtour

Je brengt een bezoek aan kampung Bon Ton en de tombe van prinses Mahsuri. De legende gaat dat de maagdelijke Mahsuri ten onrechte beschuldigd werd van ontrouw. Het volk drong aan op haar dood en toen zij uiteindelijk toezegde vloeide er wit bloed uit haar lichaam. Het volk had de gevolgen niet voorzien: zeven jaar lang heerste er een vloek over het eiland.
Je bezoekt ook een vissersdorpje en het witte zandstrand van Cenang, waar de turquoise zee kristalhelder is. De gigantische adelaar op Eagle Square, dat je vervolgens aandoet, springt gelijk in het oog met zijn 12 meter. De visserplaats Kuah (het belangrijkste dorp van het eiland) staat voornamelijk bekend voor de goedkope deals die je er maakt bij het kopen van lokale en internationale producten. Je hebt de tijd om tax-free te shoppen. Een bezoekje aan Underwater World is optioneel.
NB: De totale duur van de excursie is circa 3 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privé vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, entreegeld Underwater World

€ 29

Langkawi – Fietstocht

Ontdek het mooie Langkawi op de fiets! Je tocht op de fiets begint en eindigt in Kuala Teriang. Je fietst door allerlei smalle straatjes richting de Buffalo Farm, die bekend staat om zijn heerlijke melkproducten. Tijdens de vier uur durende tocht fiets je door rijstvelden, bossen en langs tropische rivieren. Onderweg stop je op verschillende plaatsen.

Je beleeft Langkawi vanuit een compleet ander oogpunt en je zult verrast zijn van alles wat je onderweg tegen zult komen. Een fietstocht door Langkawi is een goede manier om een glimp op te vangen van het dagelijkse leven in de kleine dorpen.

NB: Er zijn geen kinderfietsen beschikbaar! De laagst mogelijke positie voor het zadel is 82 cm (geschikt voor de meeste Europese kinderen vanaf 10 jaar).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur OF 15.30 uur: Vertrek vanaf het hotel
12:30 uur OF 19.30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Mineraalwater en snacks voor onderweg
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi
€ 20

Melaka - Stadstour

Deze excursie brengt je naar het ooit door Portugezen, Hollanders, Engelsen en Japanners gekoloniseerde Melaka. In de stad zijn de buitenlandse invloeden nog duidelijk merkbaar. Zo vind je het roze ‘Stadhuys’ op het Dutch Square, waar ook een katholieke kerk, een klokkentoren en de Queen Victoria fontein staan. Je bezoekt de oudste functionerende Chinese tempel in Maleisië: Cheng Hoon Teng. Andere interessante plekken die je tijdens de tour aandoet zijn La Porta De Santiago, de poort naar La Formosa, een Portugees fort en St. Paul’s Church.
NB: De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privé vervoer, stadswandeling
Niet inbegrepen: drankjes, entreegeld Baba Nyonya Museum, fooi

€ 31

Penang - Eilandtour

Georgetown, de in de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen hoofdstad van Penang, is een fotogenieke plaats waar de koloniale geschiedenis nog duidelijk merkbaar is. Tempels en koloniale gebouwen zijn de trekpleisters van de stad. Je bezoekt Fort Cornwallis, dat door de British East India Company gebouwd werd in 1808. Ook doe je het Khoo Kongsi Clan House aan, waarin Chinese houtsnijwerk meesters hun kunsten hebben vereeuwigd. Je bezoekt de Kuan Yin-tempel, de Kapitan Keling-moskee, de Birmese Dharmmikarama-tempel en de Wat Chayamangkalarm, met zijn 33 meter lange liggende Boeddha. Je wandelt langs de Millionaires Row waarlangs mooie koloniale villa’s staan. Volgende stops zijn de Kek Lok Si-tempel (de Pagode van Tienduizend Boeddha’s) en de Air Itam-markt. Je sluit de dag af door in een cabine op de kabelspoorbaan te stappen en op Penang Hill (830 meter) aangekomen te genieten van het panoramische uitzicht.
NB: Het kaartje voor het treintje naar Penang Hill betaal je ter plekke. De totale duur van de excursie is circa 7 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privé vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi, entreegelden, treinkaartje naar Penang Hill

€ 28

Pulau Perhentian – Snorkelen

Je geniet van het heldere water rondom de eilanden met zijn wondermooie onderwaterwereld. Per boot met een lokale gids en bootsman ga je het water op. Je kunt snorkelen op twee verschillende plekken, bij Pulau Rawa en Pulau Perhentian. Er gaan snorkelbrillen, flippers en drinkwater mee. Onderweg smul je van lichte lokale snacks. De excursie neemt circa 5 à 6 uur in beslag.

Inbegrepen: services van lokale gids en bootsman, bootvervoer, gebruik van snorkelbril en flippers, snacks en drinkwater
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

€ 58

Taman Negara – Volle dag excursie

Deze excursie in het Taman Negara Nationaal Park bestaat uit verschillende onderdelen. Je maakt een jungletrekking, een canopy walk, je neemt de boot naar Lata Berkoh en maakt een nachtelijke wandeling door de jungle.

Jungle hike en canopy walk: Een vrij steile wandeling brengt je naar de top van de 334 meter hoge Teresek Hill, vanaf waar je indrukwekkend uitzicht hebt over de groene heuvels van het nationale park. Bijzonder is een spectaculaire canopy walk, die je via 9 hangbruggen hoog door de toppen van de woudreuzen voert. Dit is de langste canopy walk (400 meter) ter wereld. De brug hangt op 40 meter hoogte en is met zijn lengte van 300 meter de langste hangbrug ter wereld. Door een wandeling over de brug te maken wandel je tussen de bosluifels en ervaar je de jungle van dichtbij. Dit onderdeel van de excursie neemt circa 3½ uur in beslag.

Lata Berkoh: Na een boottrip arriveer je bij de waterval Berkoh, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Ontspannen aan de rivierbanken is ook mogelijk.
NB: Tijdens het moessonseizoen (november-maart) wordt zwemmen bij Lata Berkoh afgeraden, omdat ze de rivier dan erg ruig kan zijn. Het bezoek aan de waterval wordt dan vervangen door een bezoekje aan een nederzetting van de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Het vriendelijke volk heeft een negroïde uiterlijk en is grotendeels ongeschoold. Hoewel je niet de enige bezoeker in het dorp zult zijn, zijn de inwoners nog steeds erg traditioneel ingesteld. Tijdens een blaaspijpdemonstratie zie je hoe men jaagt. De pijltjes die worden geschoten zijn in gif gedompeld en verdoven de prooi. Ook het vuur maken is een dagelijkse bezigheid die je bij mag wonen. De Orang Asli verwachten na het bezoek een ‘fooi’ van 5 ringgit per persoon.
Dit onderdeel van de excursie neemt circa 3½ uur in beslag.

Nachtelijke junglewandeling: Tijdens een nachtelijke wandeling door het oudste nationale park van Maleisië toont de dichte jungle zich van een totaal andere kant. Geluiden worden harder en intenser beleefd en dieren die zich overdag liever verscholen houden laten zich ‘s avonds zien. Grote dieren zul je hier niet treffen, want in het immens grote park zoeken ze de toeristen niet op. Kleinere ‘griezels’, zoals vogelspinnen en grote rode mieren, maken deze wandeling tot een spannende en unieke ervaring. De gids neemt je op sleeptouw en kan je alles vertellen over de flora en fauna.
Dit onderdeel van de excursie neemt circa 1½ uur in beslag.

Inbegrepen: Engelssprekende junglegids, jungletrekking, canopy walk, boottransfers, bezoek Waterval Berkoh OF Orang Asli nederzetting (afhankelijk van het seizoen), nachtelijke junglewandeling
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden